Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

1ο SUMMER CAMP ΑΓΕΖ: Εντυπωσιακή η τελετή λήξης (Photos)

Με την παρουσία των αρχηγών του Απόλλωνα Πατρών, Νίκου Αργυρόπουλου και του Κολοσσού Ρόδου, Άγγελου Τσάμη έπεσε την Παρασκευή το μεσημέρι η αυλαία της πρώτης περιόδου του 1ου SUMMER CAMP που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το τμήμα Ακαδημιών της ΑΓΕΖ.
Όλη την εβδομάδα οι αθλητές εκτός από μπάσκετ, έπαιξαν στις παραλίες του νησιού beach soccer, beach volley συνδυάζοντάς τα και με μπάνιο.

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΑΓΕΖ: Προχώρησε σε τρεις μετεγγραφές



Σε αναζήτηση παικτών βρισκόταν η ΑΓΕΖ, που κατάφερε να κλείσει όχι έναν, ούτε δύο, αλλά τρεις παίκτες, ικανούς να κάνουν τη διαφορά στη Γ΄ Εθνική. Ο λόγος για τους Αριστοτέλη Στέφο, Παύλο Παπάδη και Χρήστο Μουλά!
Οι δύο πρώτοι ήταν πέρυσι συμπαίκτες στο Πέραμα, με τον 22χρονο Στέφο να καλύπτει τη θέση «4» και τον 19χρονο Παπάδη να παίζει στις δύο θέσεις των γκαρντ. Ο Μουλάς είναι 22 ετών, παίζει «4» και «5», ενώ πέρυσι φόρεσε την φανέλα του Εθνικού Πειραιώς, πανηγυρίζοντας την άνοδο στη Β΄ Εθνική.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ: Πέρασαν κιόλας 10 χρόνια!!!

Σαν σήμερα πριν από δέκα χρόνια η Εθνική Ελλάδος κατέκτησε το Euro της Πορτογαλίας, γράφοντας την πιο «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου
Αξέχαστος, απερίγραπτος, μοναδικός, ανεπανάλητπος είναι μερικές από τις λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν τον άθλο της εθνικής ομάδας στα γήπεδα της Πορτογαλίας το καλοκαίρι του 2004. Ένας μήνας... παράνοιας που ολοκληρώθηκε με τον μεγάλο τελικό απέναντι στην Πορτογαλία.
«Στόχος είναι η καλή εμφάνιση και ότι βγει». «Και έναν βαθμό να πάρουμε, ευχαριστημένοι θα είμαστε». «Έστω και ένα γκολ, θα είναι κάτι θετικό». Αυτά ήταν τα λόγια του Ότο Ρεχαγκελ, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης. Μιας διοργάνωσης, η οποία έμελλε να αλλάξει για πάντα την ιστορία τόσο του ελληνικού όσο και του ευρωπαϊκόυ ποδοσφαίρου.

ΑΝΟΖ – ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Επέστρεψαν με πολλά μετάλλια και διακρίσεις

Με πολλά μετάλλια επέστρεψε στο νησί η αποστολή της κολυμβητικής ομάδας του ΑΝΟΖ, που πήρε μέρος στους Θερινούς αγώνες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Πάτρα το Σαββατοκύριακο 28/29 Ιουνίου. Εκτός από τα μετάλλια, πέντε αθλητές κατάφεραν να πιάσουν τα όρια για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατηγοριών που θα διεξαχθεί στην Αθήνα 22 έως 26 Ιουλίου 2014. Αναλυτικά το δελτίο τύπου του ομίλου:

1ο ABC SUMMER CAMP: Σήμερα η γιορτή της 1ης περιόδου

Σήμερα πέφτει η αυλαία της πετυχημένης πρώτης περιόδου του 1ου ABC Summer Camp, που διοργανώνει το τμήμα μπάσκετ της ΑΓΕΖ και ειδικότερα αυτό των Ακαδημιών, στο Κλειστό της Παναγούλας.
Όπως είναι προγραμματισμένο, στην τελετή λήξης αυτής της περιόδου, παρόντες θα είναι οι αρχηγοί του Απόλλωνα Πατρών, Νίκος Αργυρόπουλος και του Κολοσσού Ρόδου, Άγγελος Τσάμης για να κάνουν τις απονομές στους νεαρούς παίκτες, καθώς και να φωτογραφηθούν μαζί τους και να μοιράσουν αυτόγραφα.

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ: Tο ελληνόπουλο της Αυστραλίας που «διέλυσε» τον Ναδάλ

Όσοι δεν τον γνώριζαν -και είναι οι περισσότεροι- από το βράδυ της Τρίτης θα τον έχουν μάθει για τα καλά. Άλλωστε όλα τα διεθνή ΜΜΕ έχουν πάθει παράκρουση με τον Ελληνοαυστραλό Νικ Κύργιο που διέλυσε τον Ραφαέλ Ναδάλ στα προημιτελικά του Γουίμπλετον.
Μπορεί η Αυστραλία να απέκτησε αίφνης έναν νέο ήρωα, αλλά η Ελλάδα μπορεί με τη σειρά της να υπερηφανεύεται για το άξιο τέκνο της διασποράς. Ο πατέρας του, Γιώργος έφυγε για την Αυστραλία για να βρει μια καλύτερη τύχη, εκεί γνώρισε τη Νορλάιλα από την Μαλαισία, παντρεύτηκαν και ρίζωσαν στην Αυστραλία.
Ο πατέρας του Νικ είναι ελαιοχρωματιστής και η μητέρα του μηχανικός κομπιούτερ, ενώ έχει άλλα δύο αδέρφια, τον Χρήστο που είναι δικηγόρος και την Χαμιλά που είναι ηθοποιός. Ο Νικ είναι ο μικρότερος της οικογένειας, γεννήθηκε στην Κανμπέρα της; Αυστραλίας, και από νωρίς είχε κλίση προς τον αθλητισμό.

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Δυσκολότερη η νέα χρονιά για την Β΄ Εθνική»

Χωρίς καμία έκπληξη κύλησε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της Ένωσης Β’ Εθνικής, οι οποίοι εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Δ.Σ. και τη Γ.Σ. της διοργανώτριας το μεσημέρι της Τρίτης (1/7). Μετά το πέρας της διαδικασίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής Σπύρος Καλογιάννης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ 2014»: ΑΝΟΖ & ΝΟΚΙ στα νερά του Ιονίου

«Ο Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Ζακύνθου (ΑΝΟΖ) και ο Ναυτικός Όμιλος Κεφαλληνίας & Ιθάκης (ΝΟΚΙ) διοργάνωσαν όπως κάθε χρόνο τον ιστιοπλοϊκό αγώνα «Κύπελλο Ένωσης Επτανήσων 2014» στις 14 & 15/6/2014 για να τιμήσουν την 150η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την μητέρα Ελλάδα.
Ο αγώνας είχε  δυο ιστιοδρομίες, η μια από το Αργοστόλι προς την Ζάκυνθο απόσταση 36 Ν.Μ. το Σάββατο στις 14 /6/2014 και η δεύτερη παλινδρομική στον κόλπο της πόλεως Ζακύνθου απόστασης  8 Ν.Μ. στις 15/6/2014.

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΠΑΕ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Στις 12 Ιουλίου η ΓΣ των μετόχων

Μία εβδομάδα αργότερα μετατέθηκε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Ζάκυνθος, λόγω των πολλών και σημαντικών θεμάτων που «τρέχουν» και θα πρέπει η διοίκηση να επιλύσει άμεσα. Έτσι λοιπόν, η προγραμματισμένη για 5 Ιουλίου ΓΣ, πάει για 12 του ίδιου μήνα και στον ίδιο χώρο. Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης:


«Αναβολή μιας εβδομάδας θα πάρει η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Ζάκυνθος, λόγω ανηλλειμμένων θεμάτων της ομάδας που χρίζουν άμεσης επίλυσης πριν από τις 15 Ιουλίου. Το νέο «ραντεβού» ορίζεται για το Σάββατο 12 Ιουλίου στον ίδιο χώρο (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του μουσικού σχολείου) και σε ώρα που θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες».

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

26ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ «ΑΝΝΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ»: Η «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» πήρε πολλές διακρίσεις

Με μια φαντασμαγορική και λαμπρή γιορτή ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Κυριακή 29 Ιουνίου το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Γυμναστικής «Άννα Πολλάτου» στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο Αργοστολίου «Αντώνης Τρίτσης».
Τα τμήματα ήταν εντυπωσιακά και στην κυριολεξία έκλεψαν την παράσταση αλλά και το ενδιαφέρον των θεατών.
Γυμναστική, μουσική και χορός σε ένα, «μάγεψαν» τους πάντες και απέδειξαν ότι το συγκεκριμένο Φεστιβάλ αποτελεί το καλύτερο στο είδος του σε όλη την χώρα.
Τα 16 τμήματα που συμμετείχαν με τις χορογραφίες τους και τα ζογκλερικά τους στο ταπί καθήλωσαν τους πάντες που δεν σταμάτησαν να τους χειροκροτούν.

ΠΑΤΡΙΚ ΕΝΓΚΕΜΑ: Στο… κλαμπ και ο γνωστός προπονητής


Ο… εργένης Πατρίκ Ενγκεμά πλέον μπήκε στο κλαμπ των παντρεμένων, αφού από το Σάββατο 28 Ιουνίου παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, Dang Agathe-Nicole. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «ALEXANDRA», στο Τσιλιβή, ενώ κουμπάροι ήταν ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, Διονύσης Γιακουμέλος και μία φίλη της νύφης.
Στο διαμορφωμένο (υπαίθριο) χώρο του ξενοδοχείου, παραβρέθηκαν συγγενείς του ζευγαριού, αλλά και φίλοι του Πατρίκ Ενγκεμά από τη Ζάκυνθο.
Αμέσως μετά, ακολούθησε το γαμήλιο τραπέζι, όπου η διασκέδαση κράτησε μέχρι αργά. Να τονίσουμε ότι η νύφη εμφανίστηκε σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, αφού από στιγμή σε στιγμή θα φέρει στη ζωή το πρώτο τους παιδί (αγοράκι)!

3ο DB DRAG – BASS RACE: Συνεχίζεται η επιτυχημένη διοργάνωση

Όλα είναι έτοιμα για την πρωτόγνωρη διοργάνωση, για τα δεδομένα της Ζακύνθου, του 3ου DB DRAG – BASS RACE, που θα πραγματοποιηθεί στον πανέμορφο χώρο της πίστας FZ Go Kart του Γιώργου Κορωνιού (στο Καλαμάκι) αυτή την Κυριακή 6 Ιουλίου από τις 9 το πρωί και όσο διαρκέσει. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Περισσότερα για τη διοργάνωση αλλά και τι είναι αυτή, μίλησε στην «ΗΜΕΡΑ» ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, κ. Παντελής Μίχτης.

ΑΓΕΖ – ΣΤΙΒΟΣ: Νέα επιτυχία για τον Θανάση

Το δημοτικό στάδιο των Σερρών υποδέχθηκε το «νέο αίμα» του κλασικού αθλητισμού που έκανε το καλύτερο δυνατό το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων.
Η Ζάκυνθος και η ΑΓΕΖ εκπροσωπήθηκε από τον Ανδρέα Θανάση στη Δισκοβολία και τον Παναγιώτη Αγαλιανό στη σφαιροβολία.
Ο Θανάσης μετά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα των Λυκείων (1η θέση), τη 2η νίκη στους Βαλκανικούς και την 5η θέση στον όμιλο της Ευρώπης και πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Παίδων στην Κίνα τον Αύγουστο, ήρθε η τρίτη νίκη στην μεγαλύτερη κατηγορία με ατομικό ρεκόρ 51,27μ. Επόμενος στόχος του στις 11-12 Ιουλίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων στη Λάρισα και η 1η θέση στο βάθρο με ατομικό ρεκόρ.

1ο ABC SUMMER CAMP: Τα παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά του μπάσκετ

Άνοιξε χθες το πρωί η αυλαία του 1ου ABC Summer Camp, το οποίο διοργανώνει στο Κλειστό της Παναγούλας το τμήμα μπάσκετ της ΑΓΕΖ και ειδικότερα αυτό των Ακαδημιών. Στόχος του Camp είναι να μυήσει τα παιδιά στα μυστικά του αθλητισμού και να τους δώσει την ευκαιρία να συνδυάσουν τις διακοπές του καλοκαιριού με την άθληση και τη διασκέδαση στο γήπεδο και στις παραλίες, με παιχνίδια, βουτιές και πολλές εκπλήξεις.
Το Camp είναι χωρισμένο σε δύο περιόδους. Συγκεκριμένα, η πρώτη που ξεκίνησε χθες, θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 4 Ιουλίου και η δεύτερη από την Δευτέρα 7 Ιουλίου έως την Παρασκευή 11 Ιουλίου.
Προτεραιότητα είναι η διαπαιδαγώγηση, η άθληση και η ψυχαγωγία των παιδιών. Αυτό γίνεται πραγματικότητα με το 1ο ABC Summer Camp.

AKROTIRI FOOTVOLLEY TURNAMENT: Έρχεται στα μέσα Ιουλίου

Τα καλοκαιρινά αθλήματα συνεχίζονται στο νησί μας και μετά από τα επιτυχημένα Summer Jump (Beach Basketball) και Beach Soccer, έρχεται το τριήμερο 11-13 Ιουλίου το 1ο AKROTIRI FOOTVOLLEY TURNAMENT, με τόπο διεξαγωγής το «Akrotiri North», στην όμορφη περιοχή του Ακρωτηρίου.
Η περσινή επιτυχία του αντίστοιχου τουρνουά στην Πλατεία Σολωμού, κάνει τους διοργανωτές πολύ αισιόδοξους, αφού με το άκουσμα κιόλας της διοργάνωσης, πολλές ομάδες εκδηλώνουν το ενδιαφέρον για να συμμετέχουν!

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 6988 922858 και 6980 090288.

2o BEACH SOCCER: Στην «Banana Baya» το φετινό τουρνουά (Photos)

Έπεσε την Κυριακή η αυλαία του 2ου Beach Soccer που βρήκε νικητές τους παίκτες της Banana Baya που επικράτησαν στον μεγάλο τελικό της ομάδας Labiko με 7-3. Τρίτη ομάδα του τουρνουά αναδείχτηκε η Strada Café που νίκησε στο μικρό τελικό την ομάδα Jokers με 5-3. Το τουρνουά, που πραγματοποιήθηκε και αυτή τη χρονιά στο Beach Bar-Restaurant BANANA BAYA, στο Βασιλικό μπορεί να μην είχε πολλές συμμετοχές, όμως είχε αρκετό θέαμα και πολλά γκολ (107) στις τρεις μέρες που διεξήχθη.
Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, αναδείχτηκε ο Στάθης Καραμαλίκης με 10 γκολ και τον ακολούθησαν οι Γιάννης Βυθούλκας με 9 και Κώστας Μπιάζης με 8 τέρματα. Αναλυτικά τα παιχνίδια, από την αρχή του τουρνουά έως και τον μεγάλο τελικό:

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Κόστα Ρίκα - Ελλάδα 1-1 (5-3 πέναλτι): Κρίμα… κρίμα!

Η Εθνική Ελλάδος έδωσε τα πάντα απέναντι στην Κόστα Ρίκα, αλλά λύγισε στα πέναλτι, χάνοντας 5-3 μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης
Ο πρώτος στόχος της Ελλάδας, ήταν η πρόκρισή της στους «16» της διοργάνωση για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αυτή, ήρθε, ωστόσο το γεγονός ότι απέναντί της, είχε την Κόστα Ρίκα, άνοιγε ακόμα περισσότερο την όρεξη.
Δυστυχώς όμως, ακόμα και αν η Εθνική δεν τα παράτησε ποτέ, ισοφαρίζοντας στο 90' με τον Παπασταθόπουλο, το γκολ του Ρούιζ στο 52', δεν κατάφερε να σκοράρει στην παράταση παίζοντας με παίκτη παραπάνω. Και στα πέναλτι οι Κοσταρικανοί αποδείχτηκαν ψυχραιμότεροι και ήταν εκείνοι που πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά και θα αντιμετωπίσουν την Ολλανδία.

Α.Ο. ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ: Νέος τεχνικός ο Δήμος Αγγελάκης!

Την έκπληξη έκανε σήμερα η διοίκηση του Α.Ο. Κατασταρίου, με την ανακοίνωση του Δήμου Αγγελάκη στην τεχνική της ηγεσία. Μετά το… «διαζύγιο» του κ. Αγγελάκη με τον ΑΟΠ Ζακυνθιακό, πολλές ομάδες «ενόχλησαν» τον μακεδόνα προπονητή για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Τελικά η διοίκηση του Κατασταρίου, με συνοπτικές διαδικασίες τον έκλεισε και θα πορευτούν μαζί τη νέα αγωνιστική χρονιά. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Α.Ο.Π. ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ: Ανανέωσαν Καραμαλίκης και Κωστάκης! – Κοντά και ο Λιβέρης

Έριξαν… νερό στο κρασί τους και οι δύο πλευρές, σε ότι αφορά το οικονομικό, και από χθες ΑΟΠ Ζακυνθιακός και οι παίκτες Στάθης Καραμαλίκης και Μάριος Κωστάκης θα πορευτούν και τη νέα αγωνιστική χρονιά μαζί στην «παρθενική» εμφάνιση της νησιώτικης ομάδας στην Football League 2.
Και οι δύο ποδοσφαιριστές έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από τη συνεργασία τους με τη διοίκηση, έριξαν τις απαιτήσεις τους και τελικά έδωσαν τα χέρια.

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Εγκρίθηκε ομόφωνα ο διοικητικός & οικονομικός απολογισμός

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Ζακύνθου, στο Γαϊτάνι. Ομόφωνα ψηφίστηκαν διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, καθώς και ο προϋπολογισμός του 2015.
Η συνέλευση ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 και σε σύνολο 24 σωματείων που είχαν δικαίωμα να παρευρίσκονται, εκείνη την ώρα ήταν 15 εκπρόσωποι σωματείων, οπότε υπήρχε απαρτία και ξεκίνησε η διαδικασία. Σε αυτή δεν είχαν νομιμοποιηθεί 5 σωματεία (Θύελλα Αμπελοκήπων, ΑΟ Κατασταρίου, Ελατιακός, Απόλλων και Κεραυνός Βουγιάτου) για διαφορετικούς λόγους, οπότε δεν είχαν και δικαίωμα ψήφου. Εφορευτική επιτροπή, μετά από πρόταση του Προέδρου, ήταν οι Νατάσα Κλάδη (Παναρτεμισιακός Α.Ο.), Διονύσης Μακρής (Έσπερος) και Χαράλαμπος Βίτσος (Α.Ο. Αργασίου).