Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΛΒΕΡΤΗΣ: «Παναθηναϊκοί είναι όλοι όσοι προσφέρουν, πονάνε και αγαπάνε το σύλλογο»

Σε πελάγη ευτυχίας ζουν άπαντες στον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Διοίκηση, προπονητικό τιμ, παίκτες και φίλαθλοι είναι ακόμα… «μεθυσμένοι» από την κατάκτηση ενός ακόμα νταμπλ στην ιστορία του συλλόγου.
Περισσότερο χαρούμενος όμως είναι ο προπονητής των «πρασίνων», Φραγκίσκος Αλβέρτης ο οποίος έχει ξεκινήσει από τις Ακαδημίες του συλλόγου και έφτασε να σηκώνει την Τετάρτη το βράδυ το πρώτο του κύπελλο πρωταθλήματος ως προπονητής. Ο Αλβέρτης μίλησε στην «ΗΜΕΡΑ» και στον Γιώργο Αναγνωστόπουλο για τον πρώτο του τίτλο σαν προπονητής, για τον Διαμαντίδη, τον κόσμο της ομάδας, αλλά... και για τη Ζάκυνθο!!!


-Παρθενική σας εμφάνιση στον πάγκο του Παναθηναϊκού που συνοδεύτηκε με τίτλο. Τα συναισθήματά σας;
«Τα συναισθήματα είναι συγκεκριμένα και ξεκάθαρα. Ιδιαίτερη χαρά που μπορέσαμε και φέραμε εις πέρας την αποστολή και το καθήκον που είχαμε απέναντι στην ομάδα, σε μία δύσκολη στιγμή. Και ο τρόπος επίσης που ήρθε το πρωτάθλημα με μπρέικ στο μπρέικ, ήταν ότι καλύτερο και πάρα πολύ δύσκολο».

 -Αλήθεια η καρέκλα στον πάγκο είναι καυτή για τον προπονητή ενός μεγάλου συλλόγου όπως ο Παναθηναϊκός;
«Είναι μία πολύ υπεύθυνη θέση, γιατί έχεις να κάνεις με ένα πολύ μεγάλο σύλλογο, με πάρα πολύ κόσμο και με πολλούς ανθρώπους που ζουν και αναπνέουν γι αυτή την ομάδα. Και η υπευθυνότητα και η υποχρέωση είναι πολύ μεγάλη».

-Ποιο ήταν το μυστικό του φετινού Παναθηναϊκού;
«Η αυτοπεποίθηση και η πίστη που είχαμε στην κρίσιμη στιγμή που χάσαμε το πλεονέκτημα της έδρας κι έπρεπε να βγουν κάποια ένστικτα πέρα της τακτικής και του καθαρού μπάσκετ και μπορέσαμε και κάναμε ανατροπή και φέραμε τον 5ο  τελικό σπίτι μας και να τον πάρουμε».

 -Φοβηθήκατε καθόλου το παιχνίδι και κυρίως όταν έφτασε στους 6 πόντους η διαφορά;
«Είναι φυσιολογικό όταν ξεκινάει ένα παιχνίδι, με τόση μεγάλη διαφορά, ότι κάποια στιγμή θα κλείσει. Αλλά δεν φοβήθηκα ότι το ματς μπορεί να γυρίσει, γιατί φαινόταν από τα μάτια των παικτών μου ότι δεν χάναμε. Άσχετα αν κάποια στιγμή λόγω κάποιας χαλάρωσης και κάποιων εύστοχων σουτ του Ολυμπιακού, φάνηκε να έχει κλείσει το σκορ. Σημασία έχει ότι πήραμε το πρωτάθλημα και καταφέραμε κάτι πολύ δύσκολο».

-Πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης, μπασκετικά έχει τελειώσει. Όμως χθες έδωσε την απάντησή του. Τι σημαίνει για έναν προπονητή να έχει στο ρόστερ του ένα τέτοιο παίκτη;
«Καταρχήν δεν έδωσε την απάντησή του την Τετάρτη. Ο Δημήτρης δίνει απαντήσεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Και να συνεργάζεσαι με ένα παίκτη σαν τον Διαμαντίδη είναι μεγάλη χαρά και τιμή για οποιοδήποτε προπονητή».

-Ο Διαμαντίδης δήλωσε ότι Παναθηναϊκός είναι ο Αλβέρτης.
«Παναθηναϊκοί είναι όλοι όσοι προσφέρουν, πονάνε και αγαπάνε το σύλλογο. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που τόσο εγώ όσο και ο Δημήτρης, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά είμαστε μέρος αυτής της ιστορίας της ομάδος».

-Φυσικά να μην ρωτήσω τι ομάδα είναι ο Αλβέρτης. Είναι αυτονόητο!!!
«Ε! ξέρω γω. Μάλλον» (χαμογελάει).

-Στο παρελθόν έχετε επισκεφτεί τη Ζάκυνθο και έχετε και τον φίλο σας εδώ, τον δικό μας Γιώργο Γεωργιάδη. Θα χαρούμε να σας δούμε και πάλι, άμεσα;

«Πρώτα ο θεός, αν υπάρχει ο χρόνος, θα χαρώ πολύ. Χαιρετισμούς στο όμορφο νησί της Ζακύνθου».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου