Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: «Ζάκυνθος, η κατάλληλη επιλογή»



Εντυπωσιακή εκκίνηση έχει πραγματοποιήσει η Ζάκυνθος στο Βόρειο Όμιλο της Β' Εθνικής. Μπορεί ως τώρα να μην την περίμενε κανένας, όμως, η ομάδα του Ντανιέλ Ακίνο έχει δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις έχοντας κάνει και τη μεγάλη έκπληξη στην πρεμιέρα κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου.

Ένας από τους πρωταγωνιστές της Ζακύνθου είναι και ο Σπύρος Αποστόλου, στη δεύτερη χρονιά του στη συγκεκριμένη ομάδα. Ο 23χρονος, ο οποίος στον Βόλο σημείωσε κι ένα πολύ ωραίο γκολ, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του και έχει βάλει τις βάσεις για να κάνει μία χρονιά ακόμα καλύτερη από την περσινή. Το
a-sports.gr επικοινώνησε μαζί του και ο Αποστόλου μας μίλησε όχι μόνο για τη φετινή σεζόν, αλλά και για την καλοκαιρινή του περιπέτεια με τον Πανιώνιο.


Ιδανικό το ξεκίνημα σε πρωτάθλημα και κύπελλο...

«Εγώ δεν ήμουν από την αρχή. Μιλούσα με αρκετά παιδιά και ξέρω την κατάσταση. Έχουμε πoλύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια και φαίνεται και στα παιχνίδια. Μπορεί να μην περιμέναμε τις νίκες αλλά ποτέ δεν μπαίνεις για να χάσεις, το μόνο που σκέφτεσαι είναι η νίκη».

Βρίσκεστε σε έναν όμιλο με πολλές καλές ομάδες και μόνο οι τέσσερις εξ αυτών δεν θα παλέψουν για την παραμονή. Ο στόχος ποιος είναι;

«Αρχικά σίγουρα ο στόχος είναι η παραμονή. Μπορεί να κάναμε δύο αποτελέσματα αλλα έχουμε πολύ δρόμο. Υπάρχουν πολύ δύσκολες ομάδες. Αν κατσεις και τα βάλεις κάτω για να δεις ποιοι θα μπουν στα πλέι οφ, περισσεύουν ομάδες».

Ήσουν και πέρυσι εκεί. Ποιες είναι οι αλλαγές; Έχετε και νέο προπονητή.

«Είναι πιο οργανωμένα τα πράγματα σε σχέση με πέρυσι. Ο προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία, είναι αρκετά διαφορετικός από τον Κολονέλο. Και οι δύο κάνουν αρκετά καλή δουλειά και πιστεύω ότι φέτος υπάρχουν περισσότερες επιλογές στο ρόστερ».

Όταν τελείωσε η περσινή σεζόν είχες αρκετές προτάσεις στα χέρια σου. Επέλεξες να πας στον Πανιώνιο. Τι ακριβώς εγινε;

«Είχα κάποιες προτάσεις, αποφάσισσα να πάω εκεί. Στις αρχές τα πράγματα ήταν λίγο στον αέρα εκεί. Τελικά όλα πήγαν καλά, απλώς είχα έναν τραυματισμό και με πήγε πίσω αυτό. Τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών ήθελαν να φέρουν τον Αυλωνίτη, επομένως, κάποιος έπρεπε να φύγει».

Από τη στιγμή που δεν αποκτήθηκε ο Αυλωνίτης και η ομάδα χρειαζόταν αμυντικό ήρθαν ξανά σε επαφή μαζί σου;

«Όχι δεν υπήρξε καμία επαφή. Δεν ξαναμιλήσαμε από τη στιγμή που έφυγα. Ωστόσο, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ευχαριστώ τον Χρήστο Δάρα. Με βοήθησε και μου έκανε την επέμβαση που χρειάστηκα».

Φαντάζομαι πως υπάρχει απογοήτευση, δεδομένου ότι ενημερώθηκες την τελευταία στιγμή.

«Μένει μία πικρία, αλλά ίσως ήταν λίγο άσχημος ο τρόπος που έγινε. Το έμαθα τις τελευταίες μερες. Αυτά υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, δεν κρατάς κακία, σηκώνεις το κεφάλι».

Ποια είναι η άποψή σου για τον Δημήτρη Τερεζόπουλο; Τον γνώριζες από τον Ολυμπιακό.

«Κάνει εξαιρετική δουλειά, νομίζω ότι φαίνεται αυτό. Η μπάλα που παίζει η ομάδα σαν θέαμα είναι από τις καλύτερες. Κάποια λάθη απειρίας είναι λογικά. Πρέπει να στηριχτεί η ομάδα. Ξεκίνησε με πολλά προβλήματα. Εύχομαι να έχουν μία καλή συνέχεια. Από εκεί και πέρα, αν έχω ένα παράπονο είναι ότι άξιζα μία ευκαιρία. Ωστόσο, ευχαριστώ τον κόουτς για την εμπειρία».

Στη Ζάκυνθο προτίμησες να επιστρέψεις δεδομένου ότι ήξερες πρόσωπα και καταστάσεις;

«Είχα κάποιες επιλογές αλλά επειδή ήξερα την κατάσταση εδώ θεώρησα ότι ήταν καλό να γυρίσω. Μίλησα και με κάποια παιδιά που ήταν από πέρυσι και πείστηκα ότι ήταν η κατάλληλη επιλογή. Δεν το μετανιώνω».
 

Παρατηρώ ότι εστιάζετε όλοι σας στα δύσκολα ταξίδια που έχει η ομάδα.

«Σκέψου μόνο ότι για να πάμε στη Λάρισα ξεκινήσαμε 6 το πρωί και φτάσαμε 4 το απόγευμα. Τόσες ώρες στο λεωφορείο είναι εγκληματικό για τον ποδοσφαιριστή. Και το χειρότερο είναι ότι πρέπει να περιμένουμε στο ξενοδοχείο το βράδυ προκειμένου να πάρουμε το πλοίο το πρωί».

Επομένως, να περιμένουμε διακυμάνσεις και στην απόδοση της ομάδας; Θα προσπαθήσει να έχει ως όπλο την έδρα της;

«Υπάρχουν και θετικά και αρνητικά. Αυτό φάνηκε πέρυσι. Πιστεύω ότι είναι κακό για τις ομάδες που έρχονται εδώ, καλό για εμάς. Αντιστρόφως, είναι μεγάλο μειονέκτημα για μας όταν παίζουμε εκτός έδρας. Φέτος δείχνουμε ότι θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί εκτός και ελπίζουμε να κρατήσουμε την έδρα».

Κλείνοντας, ποιος είναι ο φετινός σου στόχος;

«Να πετύχει αρχικά τον στόχο της ομάδα, να τη βοηθήσω με τις εμφανίσεις μου όσο γίνεται. Η Ζάκυνθος για μένα είναι ένα σκαλοπάτι και ευελπιστώ πως στη συνέχεια θα έρθει μία καλή μεταγραφή».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου