Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Στο λαό της Ζακύνθου οι μετοχές



Παρουσία του Βουλευτή Ζακύνθου, Σταύρου Κοντονή, του Αντιπεριφερειάρχη ζακύνθου, Διονύση Μυλωνά, των Αντιδημάρχων, Άκη Λαδικού και Διονύση Κυβετού και περίπου 100 φίλων της ομάδας, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κρίσιμη γενική συνέλευση (στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσικού Σχολείου) για το μετοχικό κεφάλαιο που απαιτείται να συμπληρωθεί ως τις 21 Ιανουαρίου.
Δυστυχώς, κανένας επενδυτής δεν βρέθηκε στην αίθουσα, ούτε είχε εξουσιοδοτήσει την προσωρινή διοικούσα επιτροπή του ΑΠΣ για να λάβει το πλειοψηφικό πακέτο, με αποτέλεσμα η συζήτηση των 2 ωρών περίπου αναλώθηκε και επικεντρώθηκε στο ότι οι ίδιοι οι φίλοι της ομάδας θα πρέπει να την πάρουν στα χέρια τους.

Στο πάνελ έκατσαν ο Πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής, Στέλιος Γούναρης, ο Αντιπρόεδρος, Νίκος Κοντονής και ο Γενικός Αρχηγός, Βασίλης Μουζάκης, ενώ χρέη Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης ανέλαβε ο Γεράσιμος Κουρούμαλος.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Αρχικά το λόγο πήρε ο Πρόεδρος, Στέλιος Γούναρης και μετά οι αιρετοί, αλλά και ο απλός φίλαθλος κόσμος.


ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ: «Περίμενα να είμαστε περισσότεροι απόψε, διότι η αποψινή συνέλευση είναι πολύ κρίσιμη για τη συνέχεια της ομάδας. Ο ΑΠΣ Ζάκυνθος έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Η δυναμική της πλέον έχει δυναμώσει πολύ και έχει γίνει πλέον γνωστή όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και εκτός συνόρων. Πολλοί λένε ότι η ομάδα μπορεί ακόμα και να μπει στα μπαράζ ανόδου και να πάρει ένα από τα εισιτήρια για την Super League. Ναι, συμφωνώ. Με την ομάδα που έχουμε μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Όμως, αυτά είναι λόγια. Η κατάσταση στην ομάδα είναι οδυνηρή. Με αίμα την κρατάμε, καθημερινά. Οι επιχορηγήσεις έως τώρα μηδαμινές. Έχουμε πάρει 23.000€ (εκ των οποίων τα 6.000€ είναι για την Κ-19) από ΟΤΕ TV & ΟΠΑΠ και περιμένουμε το πρώτο 10ήμερο του μήνα μία καλή επιχορήγηση, αλλά όπως γίνεται πάντα, θα φτάσει… κουτσουρεμένη στο νησί.

Πρέπει, λοιπόν, η ομάδα… χθες να μετοχοποιηθεί! Δεν υπάρχει αύριο, αν δεν συμπληρωθεί μέχρι τις 21 Ιανουαρίου το μετοχικό κεφάλαιο. 
Δυστυχώς μετά από 15 ημέρες περίπου από τότε που ανακοινώσαμε ότι είναι στη διάθεση του οιοδήποτε οι μετοχές, έχουν αγοραστεί (σε αξία) μόλις 930€, εκ των οποίων τα 500€ από ένα άτομο. Η ομάδα δεν έχει πολλά χρέη, όπως άλλες ομάδες που χρωστούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ακόμα και εκατομμύρια. Το μοναδικό «αγκάθι» για την ομάδα είναι η οφειλή στο ΙΚΑ Ζακύνθου, αλλά το ποσό δεν είναι τόσο μεγάλο».



ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (Βουλευτής Ζακύνθου): «Αυτή τη χρονική περίοδο αυτή η προσπάθεια είναι αρκετά δύσκολη. Όμως μία Ανώνυμη Εταιρεία λαϊκής βάσης, όπως ανέφερε ο κ. Γούναρης, είναι ένας στόχος εφικτός. Είχα το φθινόπωρο μία συνάντηση με τα μέλη της διοίκησης και όσα τους υποσχέθηκα τα τήρησα. Μίλησα με τον Υφυπουργό για κάποιες εργασίες που θα πρέπει να γίνουν στο Στάδιο (πυλώνες, σκεπαστή κερκίδα κυρίως), όμως με ενημέρωσε ότι: Πρώτον, το Στάδιο ανήκει στον Δήμο και όχι στην Πολιτεία και Δεύτερον, έχει μειωθεί το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και για τον αθλητισμό τα χρήματα είναι ελάχιστα.

Να ξέρετε ότι όποια απόφαση πάρετε, εγώ ως Βουλευτής θα σας στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις. Εύχομαι σε όλους σας Καλή Χρονιά και καλή επιτυχία».



ΜΥΛΩΝΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ (Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου): «Με εκπλήσσετε ευχάριστα με τη σημερινή πορεία της ομάδας. Ακούω σχεδόν κάθε μέρα εγκωμιαστικά σχόλια απ’ όλη την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή το νούμερο ένα στη διαφήμιση του νησιού είναι ο ΑΠΣ Ζάκυνθος. Θα πρέπει ΟΛΟΙ μας να σταματήσουμε τις όποιες διαμάχες και να ενωθούμε για το καλό της ομάδας. Μπορώ να μπω επικεφαλής μίας μικρής ομάδας για να βοηθήσω να βγούμε έξω στον κόσμο για μετοχές. Θα πάρω κι εγώ μετοχές, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να πάρω αρκετές, Καλή χρονιά σε όλους και καλή πορεία».  



ΛΑΔΙΚΟΣ ΑΚΗΣ (Αντιδήμαρχος): Με απλά μαθηματικά οι 300.000€ που απαιτούνται για το μετοχικό κεφάλαιο μεταφράζονται σε 6.000 μετοχές (αφού έχει 5€ η κάθε μετοχή). Αν λοιπόν βγουν κλιμάκια σε όλο το νησί και με μία καλή διαφημιστική καμπάνια μαζευτεί ένα σεβαστό ποσό, τότε πιστεύω ότι το υπόλοιπο θα βρεθεί κάποιος επενδυτής να το αγοράσει. Επίσης, υπάρχουν τρεις Σύλλογοι ζακυνθινών (Αθήνας, Πάτρας και Θεσσαλονίκης) που αριθμούν πολλά μέλη και σε τακτά χρονικά διαστήματα βρίσκονται για να συζητήσουν διάφορα θέματα. Θα πρέπει να τους προσεγγίσουμε άμεσα. Νομικά ως Δήμος δεν επιτρέπεται να αγοράσουμε μετοχές. Μεμονωμένα όμως μπορούμε και θα το πράξουμε, όπως και να συμμετέχουμε σε διάφορα κλιμάκια».


ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ (υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου): «Δυστυχώς βρέθηκα στη θέση του υπεύθυνου Σταδίου σε μία εποχή όπου δεν «ρέουν» τα εκατομμύρια για έργα. Θεωρώ όμως ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο για την ομάδα. Οι δαπάνες του Υπουργείου για όλη την Ελλάδα ανέρχονται μόλις στα 2.500.000€. Το γήπεδο στο Βανάτο ο Δήμος το έχει παραχωρήσει στην ομάδα για προπονητικό κέντρο. Επίσης σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι ο Δήμος δεν ζητά από την ομάδα αυτά που θα έπρεπε να καταβάλει για τη συντήρηση του Σταδίου. Είμαστε σαν Δήμος κοντά στην ομάδα και τη βοηθάμε αναλόγως με τις δυνάμεις μας».
 



Επίσης, το λόγο πήραν και οι: Κώστας Τουρκάκης, Ντένις Κόκλας, Γιάννης Βίτσος, Διονύσης Βυθούλκας και οι ξενοδόχοι Χρήστος Ξένος και Θοδωρής Κολπονδίνος οι οποίοι (ξενοδόχοι) όπως τόνισαν θα κάνουν και αυτοί τις δικές τους ομάδες, ώστε να πιάσουν τον δικό τους κλάδο που είναι από τους μεγαλύτερους στη Ζάκυνθο.

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

Τέλος, από τη συνέλευση βγήκαν και κάποιες ειδήσεις, όπως ότι την ερχόμενη Δευτέρα έρχεται στο νησί ένας παίκτης που αγωνίζεται στο Καμπιονάτο!
Επίσης, εντός των ημερών η ομάδα αποκτά τα δικά της γραφεία, τα οποία θα βρίσκονται επί της Τεμπονέρα, στο ποτάμι (πρώην Σχολή Οδηγών Γιώργου Αγγελή).
Στην αίθουσα ήταν και ο προπονητής της ομάδας, Τζιανλούκα Κολονέλο, συνοδευόμενος από τον Τεχνικό Διευθυντή Ισαάκ Κανακίδη που εκτελούσε και χρέη μεταφραστή στον Ιταλό προπονητή.

Ο Πρόεδρος της Συνέλευσης έγραψε κάποια ονόματα που θα συγκροτήσουν τις δικές τους ομάδες έτσι ώστε να προσπαθήσουν να βρουν ανθρώπους που θέλουν να πάρουν μετοχές και να τους βοηθήσουν ακόμα και αν δεν μπορούν να πάνε οι ίδιοι στις Τράπεζες. Κάποιοι εξ αυτών είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς, ο Αντιδήμαρχος Άκης Λαδικός και οι Βίτσος Ιωάννης, Ξένος Χρήστος, Κολπονδίνος Θεόδωρος κ.α.
 

 
 
 








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου