Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΑΓΕΖ: Δεν χάνει στην Παναγούλα

Φάση από το φιλικό
των δύο ομάδων στην Παναγούλα
Με προπόνηση στην Παναγούλα μπήκε ο νέος χρόνος για το προπονητικό τιμ και τους αθλητές της ΑΓΕΖ, ενόψει του δύσκολου και σημαντικού αγώνα με τον Έσπερο ΑΟΠΑ. Το ματς αυτό με τους πατρινούς θα διεξαχθεί την Κυριακή το μεσημέρι στις 15:30 στο κλειστό της Παναγούλας, που αναμένεται να γεμίσει από τους φίλους των «ερυθρολεύκων», θέλοντας έτσι να βοηθήσουν ώστε οι παίκτες των Ταυρόπουλου και Θεοδώση να φτάσουν στη νίκη.
Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, αφού επέστρεψε στις προπονήσεις ο τραυματίας Γιώργος Ζάγκλας (δεν είχε αγωνιστεί με Νίκη Αμαρουσίου και Καλαμάτα 1980), ενώ το πρόβλημα στο γόνατο του Χρήστου Κοτσέτα (ενοχλήσεις στον έσω πλάγιο σύνδεσμο) δεν είναι τωρινό. Ο Χρήστος το αντιμετωπίζει με θεραπεία, ενώ την κατάστασή του παρακολουθεί από κοντά ο γνωστός ορθοπεδικός, Λεωνίδας Μαλιούφας. Ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού (στον αστράγαλο) του Κώστα Ακτύπη, δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο και θα βρίσκεται κανονικά στην αποστολή.
Έτσι, «ετοιμοπόλεμοι» για το ματς της Κυριακής είναι οι: Τζινόπουλος, Πόπιβτσακ, Καρακωνσταντάκης, Κοτσέτας, Σκούφης, Μπονίκος, Χαϊκάλης, Ακτύπης, Βαρβαρίγος, Ζάγκλας, Νικολόπουλος και Χαλβατζής.

ΠΑΙΔΙΚΟ: Με τον Έσπερο και οι «μικροί»
Πριν από το ματς των Ανδρών θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας του Παιδικού πρωταθλήματος, ΑΓΕΖ – Έσπερος ΑΟΠΑ. Πρόκειται για τον εξ αναβολής αγώνα της 2ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου, της 2ης Φάσης του συγκεκριμένου πρωταθλήματος. Το ματς θα ξεκινήσει στις 12:15.

ΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Φανταστείτε να έκανε το ίδιο ο Διαμαντίδης στο ΟΑΚΑ...»
Το θλιβερό περιστατικό στα Πατήσια, με το σοβαρό τραυματισμό του Γιάννη Ντιπ ο οποίος δέχθηκε κάδο απορριμμάτων στο κεφάλι και τη γλίτωσε... φθηνά, αναστάτωσε και συγκλόνισε τον μπασκετικό -και όχι μόνο- κόσμο της χώρας.
Άλλο τόσο, όμως, συγκλόνισε και η κίνηση-διαμαρτυρία ανθρωπιάς του Σπόρτιγκ που φανερώνει το μεγαλείο του αθλητισμού, με τον αρχηγό της ομάδας Σεραφείμ Παπάνογλου να μην εκδηλώνει επίθεση στα 24 εναπομείναντα δευτερόλεπτα -με το σκορ στο 75-76 υπέρ του Προμηθέα- καταδικάζοντας με αυτό τον ξεχωριστό τρόπο τα απαράδεκτα επεισόδια των ανεγκέφαλων...
Το γεγονός αυτό μόνο αδιάφορο δεν άφησε τον πολύπειρο κόουτς της ΑΓΕ Ζακύνθου, Περικλή Ταυρόπουλο -του οποίου τα μάτια έχουν δει τόσα και τόσα, δεκαετίες τώρα, στα ελληνικά παρκέ- και μέσω του superbasket.gr θέλησε να επικροτήσει την ενέργεια των ανθρώπων του Σπόρτιγκ και να τους στείλει πολλά "μπράβο", τονίζοντας μάλιστα ότι "θα έπρεπε να είναι πρωτοσέλιδο σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες"...
"Φανταστείτε στο "αιώνιο" ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, να βρίσκονταν μπροστά οι "ερυθρόλευκοι", 24'' πριν από τη λήξη, να τραυματιστεί κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού με παρόμοιο τρόπο όπως αυτός του Γιάννη Ντιπ και ο Διαμαντίδης στην τελευταία επίθεση απλώς να κρατήσει τη μπάλα μέχρι να τελειώσει το ματς... Η ενέργεια αυτή του Παπάνογλου και των ανθρώπων του Σπόρτιγκ θα έπρεπε σήμερα να είναι πρωτοσέλιδο σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες. Θέλω από καρδιάς να στείλω άπειρα "μπράβο" στους παίκτες, το τεχνικό τιμ και τη διοίκηση του Σπόρτιγκ, που πήραν αυτή την απόφαση, η οποία πλέον στις μέρες μας δεν είναι αυτονόητη", επισήμανε ο κόουτς Ταυρόπουλος και έκλεισε υπογραμμίζοντας:
"Η κίνηση αυτή των ανθρώπων του Σπόρτιγκ τους τιμά ιδιαίτερα. Τέτοιες ενέργειες πηγαίνουν μπροστά το μπάσκετ αλλά και την κοινωνία ολόκληρη. Μπράβο και πάλι μπράβο παιδιά...".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου