Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Έχει τις… παγίδες της η αγωνιστική

Με τρεις αγώνες το Σάββατο και τρεις την Κυριακή συνεχίζεται το διήμερο το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας, με τη διεξαγωγή της 16ης αγωνιστικής. Μίας αγωνιστικής που… «φιλοξενεί» σημαντικά παιχνίδια, με τον πρωτοπόρο Ζακυνθιακό να υποδέχεται στην Λιθακιά (και όχι στο Δημοτικό Στάδιο) τον ανεβασμένο Α.Ο. Τσιλιβή, η Θύελλα Αμπελοκήπων τον Παναρτεμισιακό, ο Αστέρας Μαχαιράδου τον Άγιο Λέοντα, ενώ στην ουρά ο Ελατιακός τον Απόλλωνα. Αναλυτικά τα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής:


Σάββατο 8 Φεβρουαρίου
Α.Ο. ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΤΣΙΛΙΒΗ  (15:00, Γήπεδο Λιθακιάς)
Πολύ σημαντικό είναι το παιχνίδι μεταξύ του πρωτοπόρου Ζακυνθιακού και της ομάδας του Πλάνου, που πάει στην Λιθακιά με τον αέρα της πρόκρισης στους «4» του κυπέλλου, αποκλείοντας την Τετάρτη την περσινή τροπαιούχο Θύελλα Αμπελοκήπων, στη διαδικασία των πέναλτι.
Αν και η ΕΠΣ Ζακύνθου με επίσημη ανακοίνωσή της για το πρόγραμμα του διημέρου, έδωσε ως έδρα διεξαγωγής το Δημοτικό Στάδιο, το συγκεκριμένο ματς θα γίνει στην Λιθακιά. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «ΗΜΕΡΑΣ» η διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Ζακυνθιακού είναι δυσαρεστημένη με τη στάση της δημοτικής αρχής και ειδικά με τον υπεύθυνο σταδίου, Διονύση Μουζάκη, για τη μη τήρηση των όρων παραχώρησης του Δημοτικού Σταδίου. Μάλιστα, σκέφτονται πολύ σοβαρά, στα μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή, καθώς και στα μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική, να δηλώσουν ως έδρα γήπεδο εκτός νησιού!!!
Οι γηπεδούχοι με 43β. είναι αήττητοι στην 1η θέση και με τέρματα 85-14. Ο Α.Ο. Τσιλιβή στην 6η θέση με 23β. και τέρματα 27-23.

ΕΛΑΤΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ    (15:00, Ενωσιακό γήπεδο)
Ενδιαφέρον παιχνίδι και στο Ενωσιακό γήπεδο, εκεί όπου συναντιόνται Ελατιακός και Απόλλωνας, στη μάχη που δίνουν για να παραμείνουν στην κατηγορία. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από σπουδαίες νίκες. Ο Ελατιακός εκτός έδρας 1-0 επί του Κατασταρίου και ο Απόλλωνας εντός έδρας 3-1 τον Αετό Καλλιπάδου.
Οι τυπικά γηπεδούχοι (η έδρα είναι κοινή) βρίσκονται στην 10η θέση με 8β. και τέρματα 18-65 και οι φιλοξενούμενοι στην τελευταία με 4β. και τέρματα 12-64.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΧΑΙΡΑΔΟΥ – Α.Ε. ΑΓ.  ΛΕΩΝ/ΚΟΙΛΙΩΜΕΝΟΣ  (15:00, Γήπεδο Μαχαιράδου)
Άλλο ένα ενδιαφέρον παιχνίδι πραγματοποιείται αύριο Σάββατο, στο δημοτικό γήπεδο Μαχαιράδου, όπου ο τοπικός Αστέρας θα υποδεχτεί την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, την Α.Ε. Αγίου Λέοντα/Κοιλιωμένος.
Οι γηπεδούχοι με 23β. βρίσκονται στην 7η θέση και με τέρματα 32-31, ενώ οι φιλοξενούμενοι στην 4η θέση με 27β. και τέρματα 36-29.

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου
ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΙΠΑΔΟΥ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ   (15:00, Γήπεδο Αγγερικού)
Δεν θέλει να πάθει αυτό που έπαθε την προηγούμενη αγωνιστική ο Αετός Καλλιπάδου, που έχασε από τον ουραγό Απόλλωνα με 3-1 στο Ενωσιακό γήπεδο. Από την άλλη, ο Αχιλλέας θα επιδιώξει τη νίκη, στην προσπάθεια που κάνει να μείνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Α΄ Κατηγορία.
Ο Αετός βρίσκεται στην 8η θέση με 22β. και τέρματα 29-36 και ο Αχιλλέας στην στην 11η θέση με 5β. και τέρματα 11-56.

ΘΥΕΛΛΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΠΑΝΑΡΤΕΜΙΣΙΑΚΟΣ Α.Ο. (15:00, Γήπεδο Αμπελοκήπων)
Το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της Κυριακής θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Ρόιδου, όπου η Θύελλα Αμπελοκήπων θα υποδεχτεί την ομάδα των Λαγκαδακίων, τον Παναρτεμισιακό Α.Ο. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από τον αποκλεισμό τους στο κύπελλο, μέσα στον Πλάνο από τον Α.Ο. Τσιλιβή και πλέον τους μένει μόνο το πρωτάθλημα, για να μην πάει χαμένη η χρονιά. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα και θα κατέβουν χωρίς άγχος, στο Ρόιδο.
Η Θύελλα με 38β. είναι στην 2η θέση της βαθμολογίας και με τέρματα 60-10, ενώ ο Παναρτεμισιακός Α.Ο. στην 5η θέση με 26β. και τέρματα 34-21.

Α.Ο. ΛΕΒΑΝΤΕΣ  - Α.Ο. ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ    (15:00, Ενωσιακό γήπεδο)

Βάσει βαθμολογικής θέσης, το ματς στο Ενωσιακό γήπεδο είναι το πιο… εύκολο της αγωνιστικής. Ο Α.Ο. Λεβάντε που πέρασε και πάλι 3ος στον βαθμολογικό πίνακα, έχοντας 30β. και τέρματα 39-14, φιλοξενεί τον Α.Ο. Κατασταρίου που βρίσκεται στην 9η θέση με 8η θέση και με τέρματα 26-46.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου