Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΑΓΕΖ: Σπουδαία νίκη επί του Α.Ο. Αγρινίου (64-62)

Αγχώδης μεν, σπουδαία δε, ήταν η σημερινή νίκη της ΑΓΕΖ στον εξ αναβολής αγώνα της 15ης αγωνιστικής με τον Α.Ο. Αγρινίου, στο Κλειστό της Παναγούλας. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 64-62 και μένουν… ζωντανοί στο κυνήγι της παραμονής στην κατηγορία.
Το παιχνίδι ήταν δύσκολο για τους γηπεδούχους, αφού εκτός από τις δύο σημαντικές απουσίες των Τάσου Χαλβατζή και Γιώργου Ζάγκλα (τραυματίες) είχαν να αντιμετωπίσουν και τη κακή ψυχολογία των τελευταίων ανεπιτυχών αποτελεσμάτων. Εκτός όμως των δεδομένων προβλημάτων ήρθε να προστεθεί και ένα ακόμα της τελευταίας στιγμής. Συγκεκριμένα, ο Ανέστης Τζινόπουλος προσβλήθηκε από γαστρεντερίτιδα, με αποτέλεσμα να αγωνιστεί για ελάχιστα λεπτά, σφίγγοντας τα δόντια.


Το χειρότερο ξεκίνημα
Το άγχος και η κακή ψυχολογία αποτυπώθηκε στο παρκέ, με τους παίκτες της ΑΓΕΖ να μένουν άποντοι για 6.5 ολόκληρα λεπτά!!! Οι πρώτοι πόντοι στο πρώτο 10λεπτο ήρθαν από τις δύο εύστοχες βολές του Θανάση Νικολόπουλου κι ενώ ο φωτεινός πίνακας έδειχνε το χρονόμετρο στα 3 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος. Από κει και πέρα κατάφεραν να ανακάμψουν και με εύστοχο τρίποντο του Χρήστου Κοτσέτα έκλεισαν το 10λεπτο με το σκορ να είναι 11-11.

Ανέβασε… στροφές
Στη δεύτερη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά και κατάφεραν να προηγηθούν για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 11΄.27΄΄ με 13-11 και από κει και πέρα κατάφερε να πάρει μία διαφορά που έφτασε ακόμα και τους επτά πόντους (34-27). Δυστυχώς όμως έπεσε πάνω στον καταπληκτικό χθες Βασίλη Λαμπρόπουλο, τον πλέι μέικερ των φιλοξενούμενων που κράτησε στο παιχνίδι την ομάδα του και κατάφερε με «μαεστρία» στις εκδηλώσεις των επιθέσεων, αλλά και στην ευστοχία του στο σκοράρισμα, έκλεισαν το ημίχρονο με την ΑΓΕΖ να προηγείται με 36-34.

Πάλι από την αρχή
Δυστυχώς η επανάληψη δεν ήταν η ανάλογη σαν αυτή της 2ης περιόδου, αφού οι γηπεδούχοι, αδικαιολόγητα άρχισαν και πάλι τα αβίαστα λάθη και να χάνουν εύκολα καλάθια, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να πηγαίνει πόντο-πόντο και να στέλνει τις καρδιές των φιλάθλων, στην… κούλουρη!!! Το σκορ εναλλασσόταν και τελικά η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να έχουν το προβάδισμα με 49-48 και το τελευταίο 10λεπτο σίγουρα δεν ήταν για… καρδιακούς.

Φινάλε… χιτσκοκικό!
Πραγματικά το φινάλε ήταν συναρπαστικό, με τους παίκτες της ΑΓΕΖ να καταθέτουν καρδιά και ψυχή και να καταφέρνουν να φτάνουν στην σπουδαία νίκη, αν και στα 2 τελευταία λεπτά ήταν πίσω στο σκορ με 5 πόντους διαφορά (55-60). Ο Μπονίκος με δύο εύστοχες βολές στα 6 δευτερόλεπτα έκανε το 64-62 και οι φιλοξενούμενοι πήγαν στη γρήγορη επίθεση με τον MVP του αγώνα, τον Βασίλη Λαμπρόπουλο που στο μπάσιμο που έκανε έχασε το λέι απ, με αποτέλεσμα η τελευταία κόρνα της γραμματείας να βρει τους παίκτες της ΑΓΕΖ να γίνονται ένα κουβάρι και να πανηγυρίζουν μία σπουδαία νίκη που τους ανοίγει τα φτερά για τη δύσκολη συνέχεια.
Μπορεί σήμερα να μην είχε πολύ κόσμο στην Παναγούλα (περίπου 300 άτομα), όμως όταν χρειάστηκαν, βοήθησαν πολύ την ομάδα, «σπρώχνοντας» τους παίκτες των Νίκου Θεοδώση και Νίκου Κλάδη στην κατάκτηση της νίκης. 


Τα 10λεπτα ήταν: 11-11, 36-34, 48-49, 64-62.


ΑΓΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Νίκος Θεοδώσης – Νίκος Κλάδης): Κοτσέτας 4 (1τρ.), Ακτύπης 5 (1τρ.), Σκούφης 13 (2τρ.), Καρακωνσταντάκης 2, Τζινόπουλος 8, Βαρβαρίγος 2, Μπονίκος 17, Νικολόπουλος 13 (1τρ.).


Α.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Γιάννης Διαμαντάκος): Ναούμης 2, Λαμπρόπουλος 19 (1τρ.), Τεπετίδης 8, Τερσενίδης 13 (2τρ.), Μήτσου 9 (1τρ.), Τρυφωνόπουλος 6, Σαμουρέλης 3, Κουδούνας 2.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου