Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Άνοδος - Υποβιβασμός: Τι ισχύει σε Α΄, Β΄, Γ,΄ Εθνική την προσεχή διετία - Πέφτουν ...πολλοί!

Η ΕΠΟ τη Δευτέρα (9/12) στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της, (με σύμφωνη γνώμη και της ΕΠΑΕ) αποφάσισε σταδιακή αλλά σημαντική συνολικά μείωση των ομάδων της Football League! Ενώ οριστικοποίησε το ...τοπίο της προσεχούς διετίας, τόσο στη Γ' Εθνική, όσο και στη ΣούπερΛίγκα.
Μοναδική, αλλά πολύ κρίσιμη και σημαντική εκκρεμότητα εξακολουθεί να παραμένει η τελική επικύρωση (ή όχι) από την ΕΠΟ της εισήγησης της ΕΠΑΕ για την άνοδο τριών ομάδων συνολικά από το τρέχον πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.

Με συνεχιζόμενη πάντως την αντίρρηση της ΣούπερΛίγκα που ζητάει να ανέβουν μόνο δυο, κι αντίστοιχα να πέσουν μόνο δυο από τις, τωρινές, δικές της, ομάδες...
Ή να ανέβουν και να πέσουν αντίστοιχα, δυο απευθείας, και η τρίτη της Β' Εθνικής να δώσει μπαράζ με την τρίτη από το τέλος (14η) της ΣούπερΛίγκα.
* Η επικύρωση αυτή, εξακολουθεί να εκκρεμεί με τόση μεγάλη καθυστέρηση (αφού τα πρωταθλήματα ήδη παίζονται και φτάνουν στο τέλος του πρώτου γύρου...).

 Η εκκρεμότητα και η νέα παράταση...
Σε έκτακτο Δ.Σ. το μεσημέρι της Τρίτης (10/12) στην Ένωση Β' Εθνικής, ο πρόεδρος του φορέα, Σπύρος Καλογιάννης, ενημέρωσε τις ομάδες για τη μεθόδευση να ανέβουν τελικά δυο μόνο ΠΑΕ στη μεγάλη κατηγορία, ή το εναλλακτικό σενάριο του μπαράζ των τρίτων.
Οι ομάδες της Β' Εθνικής εξακολουθούν να επιμένουν για τις τρεις απευθείας. Πάντως επέλεξαν να μην προχωρήσουν σε εν θερμώ κινήσεις και αποφάσισαν να ζητήσουν από την ΕΠΟ 10ήμερη προθεσμία ώστε να ενημερωθούν πλήρως στα υπό διαμόρφωση νέα δεδομένα, πριν οριστικοποιήσουν τις αντιδράσεις τους. Σε αυτό το διάστημα αναμένεται να οριστεί κι έκτακτη Γενική Συνέλευση στην Ένωση Β' Εθνικής ώστε να κυρωθούν οι όποιες αποφάσεις ληφθούν.
Εν συνεχεία, ο Καλογιάννης συνοδευόμενος από ολιγομελή επιτροπή μετέβη στα γραφεία της ΕΠΟ για νέα συνάντηση κορυφής με τη συμμετοχή και νομικών μεταξύ Ομοσπονδίας, Σούπερ Λίγκας, Ένωσης Β? Εθνικής για το θέμα του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν φέτος από τη «μεγάλη κατηγορία» και θα προβιβαστούν από την δεύτερη.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, μετά και το δεκαήμερο που που θέλει πλέον η Β? Εθνική, πολύ δύσκολα το συγκεκριμένο «σίριαλ» θα λυθεί πριν από τον ερχομό του 2014.
Να θυμίσουμε ότι, τα τρία (ως τώρα, και σε αναμονή της τελικής απόφασης) συνολικά «εισιτήρια» ανόδου από τη Β' Εθνική στη ΣούπερΛίγκα, θα κριθουν μέσω πλέι οφς στα οποία θα συμμετάσχουν οι τέσσερις πρώτοι κάθε ομίλου, σύνολο δηλαδή 8 ομάδες, σε ένα μίνι πρωτάθλημα των 14 αγωνιστικών, με διπλούς αγώνες μέσα - έξω, μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου.
* * * Κατα τ' άλλα, είναι ήδη οριστικό, κι έχουμε επισημάνει επίσης από τα προηγούμενα ρεπορτάζ, ότι από τη φετινή Β' Εθνική, υποβιβάζονται 3 ομάδες από κάθε Όμιλο (απευθείας οι 3 τελευταίες, δηλαδή 6 συνολικά, και ανεβαίνουν οι ισάριθμοι πρωταθλητές των έξι φετινών Ομίλων της Γ' Εθνικής).

Η επερχόμενη μεγάλη μείωση της Football League
* * *Απο κει και πέρα, τι έχει οριστικοποιηθεί: Η ΕΠΟ τη Δευτέρα (9/12) στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της, (με σύμφωνη γνώμη και της ΕΠΑΕ) αποφάσισε σταδιακή αλλά σημαντική συνολικά μείωση των ομάδων της Football League!
Έτσι ώστε, από την περίοδο 2016-17 το πρωτάθλημα θα απαρτίζεται από 18 ομάδες σε έναν όμιλο...
Και θα εξεταστεί μελλοντικά και μήπως οι ομάδες τελικά να μείνουν μόνο 16 (από τη σεζόν 2017 - 2018)!
* * * Ενώ για την τρέχουσα Γ' Εθνική, είναι οριστικά όσα είχαν ανακοινωθεί για άνοδο και υποβιβασμό (από τον 4ο Όμιλο δηλαδή, που μετέχουν και οι 3 ηλειακές ομάδες, είναι οριστικός ο υποβιβασμός 8 ομάδων).

Οι αποφάσεις για τη σεζόν 2014-15
Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν, για την επόμενη περίοδο 2014-2015:
Super League: Θα γίνει με 18 συλλόγους (όπως και τώρα), θα γίνει υποβιβασμός στην F.L. 4 συλλόγων, και θα υπάρξει άνοδος από τη F.L. 2 (μόνο) συλλόγων, ώστε το σύνολο συλλόγων στο να μείνει 16.
Football League: Θα γίνει με 28 συλλόγους (όπως και τώρα, με δυο ομίλους), θα γίνει άνοδος στη S.L. 2 συλλόγων, θα γίνει υποβιβασμός στη Γ' Εθνική 14 συλλόγων συνολικά (7 από κάθε όμιλο), θα έρθουν με υποβιβασμό από τη S.L. 4 σύλλογοι, θα γίνει άνοδος από τη Γ' Εθνική στην F.L. 4 συλλόγων, και σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 20.
Γ' Εθνική: Θα γίνει ξεκίνημα περιόδου με 64 συλλόγους (σε 4 ομίλους των 16 ομάδων), άνοδος στη F.L. 4 συλλόγων (του πρωταθλητή κάθε ομίλου), υποβιβασμός στις ΕΠΣ 24 συλλόγων (υποβιβάζονται δηλαδή οι 6 τελευταίοι κάθε ομίλου), υποβιβασμός από F.L. 14 συλλόγων, άνοδος απο τις ΕΠΣ 14 συλλόγων (ο πρωταθλητής κάθε ομίλου των μπαράζ των πρωταθλητών Ενώσεων), σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 64.

Οι αποφάσεις για τη σεζόν 2015-2016
Super League: Ξεκίνημα περιόδου με 16 συλλόγους, υποβιβασμός στην F.L. 2 συλλόγων, άνοδος από τη F.L. 2 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 16.
Football League: Ξεκίνημα περιόδου με 20 συλλόγους (σε έναν όμιλο), υποβιβασμός από τη S.L. 2 συλλόγων, άνοδος στη S.L. 2 συλλόγων, υποβιβασμός στη Γ' Εθνική 6 συλλόγων, άνοδος από τη Γ' Εθνική στην F.L. 4 συλλόγων (του πρωταθλητή κάθε ομίλου), σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 18.
Γ' Εθνική: Ξεκίνημα περιόδου με 64 συλλόγους (σε 4 ομίλους των 16 ομάδων), άνοδος στη F.L. 4 συλλόγων (του πρωταθλητή κάθε ομίλου), υποβιβασμός στις ΕΠΣ 16 συλλόγων (υποβιβάζονται δηλαδή οι 6 τελευταίοι κάθε ομίλου), υποβιβασμός από F.L. 6 συλλόγων, άνοδος απο τις ΕΠΣ 14 συλλόγων (ο πρωταθλητής κάθε ομίλου των μπαράζ των πρωταθλητών Ενώσεων), σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 64.


πηγή:   iliaoikonomia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου