Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ-ΜΠΑΣΚΕΤ: Τι έγινε στην 19η αγωνιστική



Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά ήταν η αναμέτρηση ανάμεσα σε Παπάγου και Απόλλωνα Αρχ. Κόρινθου, καθώς οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν κανένα έλεος στους φιλοξενούμενους, διασύροντας τους με 78-59.

ΑΓΕΖ: «Αυτοκτόνησε» στην Παναγούλα! Έχασε από το Γαλάτσι 68-70 στην παράταση (63-63κ.α.)

Σε δύσκολη θέση αναφορικά με την υπόθεση-παραμονή στον 1ο όμιλο του Νότου της Γ΄ Εθνικής, βρέθηκε η ΑΓΕΖ μετά την ήττα που γνώρισε στην παράταση με 68-70 στο κλειστό της Παναγούλας από το Γαλάτσι στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής.
Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για γερά νεύρα με τις δύο ομάδες που «καίγονταν» για τη νίκη, να συμβαδίζουν στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια.

ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Έχασε από… διαιτησία και Τύρναβο (2-0)

Δεν τα κατάφερε (και) σήμερα η Ζάκυνθος να πάρει θετικό αποτέλεσμα αυτή τη φορά στο Αλκαζάρ, απέναντι στον Τύρναβο, από τον οποίο ηττήθηκε με 2-0. Στο ματς είχαμε… ρεσιτάλ από τον διαιτητή Μανουρά (Τρικάλων), που δεν έδωσε «καθαρό» πέναλτι σε ανατροπή του Σκαθαρούδη (στο 0-0) και γενικώς η αντιμετώπισή του στη Ζάκυνθο δεν ήταν ότι το καλύτερο. Αποτέλεσμα, να εκνευριστεί ο πάγκος της Ζακύνθου και στο 70΄ να αποβάλει από το παιχνίδι τον Κολονέλο!

LIVE: Η σημερινή αναμέτρηση Τύρναβος – Ζάκυνθος (15:00)

Το zantesport, σε συνεργασία με το rockngoal.gr, θα βρίσκεται στο στάδιο Αλκαζάρ για να σας μεταφέρει LIVE (15.00) την αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής στην Football League, μεταξύ του Τυρνάβου 2005 και της Ζακύνθου.

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Το Σάββατο 8 Μαρτίου ο τελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Ζακύνθου!

Όπως σας ενημερώσαμε από το πρωί, ο τελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Ζακύνθου αναβάλλεται για αύριο Σάββατο (λόγω κακοκαιρίας) και θα διεξαχθεί  το  Σάββατο   08/03/2014   και  ώρα  15.00  στο  Ενωσιακό  Γήπεδο  στο  Γαϊτάνι.
Η ΕΠΣ Ζακύνθου πριν από λίγο έβγαλε την κάτωθι ανακοίνωση:

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Πάει για αναβολή ο μεγάλος τελικός της ΕΠΣ Ζακύνθου!

Με ενημέρωση που είχαμε πριν από λίγο από την ΕΠΣ Ζακύνθου, ο αυριανός μεγάλος τελικός μεταξύ των ομάδων, Α.Ο. Ζακυνθιακός και ΑΕ Άγιος Λέων/Κοιλιωμένος μάλλον πάει για αναβολή, λόγω της πρόβλεψης για επιδείνωση του καιρού!
Οριστική απόφαση θα παρθεί από τη Δ.Σ. της Ένωσης, σήμερα το απόγευμα στις 18:00

26ος ΤΕΛΙΚΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: «Δίψα» για την κούπα

Αυτή την κούπα ποιος θα την πάρει; Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τους δύο φιναλίστ του Κυπέλλου που θα διεκδικήσουν το μεσημέρι του Σαββάτου (15:00) στο Ενωσιακό Γήπεδο το τρόπαιο στον 26ο τελικό της ΕΠΣ Ζακύνθου.
Η «δίψα» για την κατάκτηση του τροπαίου είναι μεγάλη καθώς κανένας εκ των δύο αντιπάλων δεν έχει φτάσει σε ανάλογη διάκριση στο παρελθόν.
Ο Α.Ο Ζακυνθιακός στην πρώτη του συμμετοχή, φιλοδοξεί να πανηγυρίσει την ώρα μάλιστα που κάνει και όνειρα για το νταμπλ καθώς βρίσκεται στην κορυφή της Α΄ Κατηγορίας.

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Διαιτητές με… ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ

Έχουμε συνηθίσει τις ομάδες ποδοσφαίρου να αγωνίζονται με χορηγούς στις εμφανίσεις τους. Τώρα τελευταία, στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα το πράττουν και οι διαιτητές. Στη Ζάκυνθο οι διαιτητές εμφανίστηκαν την προηγούμενη αγωνιστική με νέα εμφάνιση και νέους χορηγούς.

ΜΠΑΣΚΕΤ/ ΑΓΕΖ: Περιμένει βοήθεια από τον πάγκο

Λύσεις από τον πάγκο θα χρειαστεί η τεχνική ηγεσία της ΑΓΕΖ στο κρίσιμο παιχνίδι του Σαββάτου με αντίπαλο το Γαλάτσι καθώς οι ελπίδες που υπήρξαν προς στιγμήν για συμμετοχή του Κώστα Ακτύπη, μειώνονται.
Ο παίκτης της ΑΓΕΖ που έχει υποστεί βαρύ διάστρεμμα, θα είναι σε θέση σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις να ακολουθήσει ελαφρύ πρόγραμμα από την Παρασκευή, κάτι που σημαίνει ότι θα λογίζεται μόνο ως λύση ανάγκης για να αγωνιστεί.

ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ/ Κ-19: Το Σάββατο κόντρα στον Πιερικό

Τον Πιερικό εκτός έδρας θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 1η Μαρτίου(11:30), η ομάδα Κ-19 του ΑΠΣ Ζάκυνθος, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την διοργανώτρια αρχή του Πρωταθλήματος.
Το παιχνίδι  στο πλαίσιο της 17ης Αγωνιστικής του  2ου Ομίλου στο Πρωτάθλημα Νέων θα διεξαχθεί στο Ενωσιακό Γήπεδο ΕΠΣ Πιερίας. Συνοπτικά το πρόγραμμα:

ΔΙΕΠΡΕΨΕ Η 8Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Με Ζακυνθινό… «άρωμα»

Οι παίκτες από την Ζάκυνθο, «έλαμψαν» με την παρουσία τους στον αγώνα της ομάδας Παίδων της 8ης Περιφέρειας η οποία επικράτησε εύκολα με 4-1 της 9ης Περιφέρειας.
Συγκεκριμένα ως βασικοί αγωνίστηκαν οι Τσουκαλάς και Τσιριγώτης οι οποίοι είχαν πολύ καλή παρουσία ενώ ο δεύτερος σημείωσε και το τελευταίο τέρμα στο 76’ με πλασέ διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό

Λίγες ημέρες πριν τον τελικό της ΕΠΣ Ζακύνθου, ανάμεσα στον Ζακυνθιακό και τον Άγιο Λέοντα ,δύο από τις πολύτιμες ομάδες των «μονομάχων», μίλησαν στην «ΗΜΕΡΑ» για την αναμέτρηση του Σαββάτου στο Ενωσιακό Γήπεδο. Ο Στάθης Καραμαλίκης και ο Γιάννης Ζώντος έκαναν τις δικές τους εκτιμήσεις για την έκβαση του αγώνα.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

AΓΕΖ/ ΜΠΑΣΚΕΤ: Ελπίδες για Ακτύπη


Η ΑΓΕΖ έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στο εντός έδρας παιχνίδι του Σαββάτου με αντίπαλο το Γαλάτσι όπου η νίκη κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να «αναπνεύσει» βαθμολογικά και η προετοιμασία συνεχίστηκε την Τρίτη με ευχάριστα νέα για την τεχνική ηγεσία.
Η κατάσταση του Κώστα Ακτύπη ο οποίος είχε υποστεί βαρύ διάστρεμμα στον αγώνα με το Κορωπί, παρουσίασε βελτίωση και υπάρχουν ελπίδες πλέον ότι θα βρίσκεται στην διάθεση των Νίκου Θεοδόση και Νίκου Κλάδη για την κρίσιμη αναμέτρηση που ακολουθεί.
Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις από την Πέμπτη, είναι πιθανό να κατορθώσει να ακολουθήσει ελαφρύ πρόγραμμα, οπότε και θα μπει στην τελική ευθεία για την επιστροφή του, ώστε να είναι διαθέσιμος.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ – ΤΡΙΚΑΛΑ: Νέα διάκριση για Γαζέα και ΑΓΕΖ

Στα Τρίκαλα  και στην πίστα της Πηγής πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου όπου οι περισσότεροι κορυφαίοι Έλληνες δρομείς έδωσαν το παρών.
Συμμετείχαν 1000 περίπου δρομείς απ' όλη την Ελλάδα σ' ένα όμορφο περιβάλλον με ιδανικές συνθήκες για ανώμαλο δρόμο, σε όλες τις κατηγορίες.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΜΠΑΣΚΕΤ/ ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Υπόκλιση στο φαβορί

Παρά την προσπάθεια που κατέβαλε, η γυναικεία ομάδα της ΑΓΕΖ δεν κατάφερε να αντισταθεί στην Παραλία Πατρών, γνωρίζοντας την ήττα με 36-58 στο κλειστό της Παναγούλας για την 4η αγωνιστική.
Οι φιλοξενούμενες που έχουν το πιο ισχυρό σύνολο στο Πρωτάθλημα, επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα τους έχοντας ως κορυφαία την Γιαννοπούλου με 16 πόντους και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στην ομάδα του νησιού που έτσι γνώρισε την ήττα στο δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι της.

ΦΙΛΙΠΠΑ ΚΟΛΟΚΟΤΣΑ: «Σαρώνει» τα ρεκόρ

Νέο ατομικό ρεκόρ για την 14χρονη κολυμβήτρια του Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου Ζακύνθου, Φιλίππα Κολοκοτσά. Η ζακυνθινή αθλήτρια έλαβε μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών (στον Πειραιά) και αφού πέρασε στο μεγάλο τελικό, στα 50μ. πεταλούδα, κατέκτησε την 7η θέση!
Η Κολοκοτσά αγωνίστηκε με άλλες 30 αθλήτριες (όλες μεγαλύτερες σε ηλικία) και στον ημιτελικό έκανε νέο ατομικό ρεκόρ με 29,46. Το προηγούμενο ήταν 29,53 και το είχε πετύχει λίγες ημέρες πριν, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων, κατακτώντας μάλιστα την 1η  θέση!

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Φιλίππα συνόδευσε για υποστήριξη η πολλά υποσχόμενη αθλήτρια του Ομίλου, Στέλλα Χιώνη, πράγμα που δείχνει και την μεγάλη ενότητα της κολυμβητικής μας ομάδας.

ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Ο «στρατηγός» είναι… Απέναντι

Με πρωτοβουλία του προπονητή του ΑΠΣ, Τζανλούκα Κολονέλο πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ σε γνωστή καφετέρια της πόλης, συνάντηση του με τους οργανωμένους φιλάθλους της ομάδας «Απέναντι» και τους «ULTRAS» (από το Τσιλιβή).
Ο Ιταλός τεχνικός θέλησε να τους ευχαριστήσει για τη στήριξη τους στα εντός έδρας παιχνίδια, στο πρόσωπο του και τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΣ.
Οι οργανωμένοι φίλαθλοι από την πλευρά τους τόνισαν ότι θα είναι πάντα στο πλευρό του και γενικότερα στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ: «Η Παναχαϊκή παύει να υπάρχει»!

Την αποχώρηση της Παναχαϊκής από το πρωτάθλημα της Football League, γνωστοποίησε στην αθλητική εκπομπή του IONIAN CHANNEL, «3ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ» ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας. Ο μεγαλομέτοχος της πατρινής ΠΑΕ εμφανώς απογοητευμένος από τα όσα συνέβησαν στο Αίγιο την Δευτέρα το απόγευμα, αλλά και με τη γενικότερη κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, είπε χαρακτηριστικά: «Από σήμερα η Παναχαϊκή παύει να υπάρχει»! Μάλιστα, την ίδια ώρα η ΠΑΕ είχε εκδώσει την κάτωθι ανακοίνωση:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΙΡΗΣ: «Κάναμε μια πολύ καλή χρονιά»

Ο Αλέξανδρος Μπίρης, ποδοσφαιριστής της Ζακύνθου, μίλησε στον Arena FM 89,4 για την νίκη με την Δόξα Δράμας αλλά και την επίτευξη του στόχου της παραμονής στην κατηγορία.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Μετά και την νίκη με τον Δόξα Δράμας, έχουμε κλειδώσει την παραμονή στην κατηγορία ο οποίος ήταν και ο βασικός μας στόχος από την αρχή. Μένουν πέντε παιχνίδια, με καλές ομάδες και ο στόχος μας είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται.

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Πρεμιέρα στο σεμινάριο προπονητικής

Παρουσία του προπονητή της Εθνικής Ελπίδων, Κώστα Τσάνα, ξεκίνησε χθες το απόγευμα το σεμινάριο προπονητικής UEFA C. To «παρών» έδωσαν πολλοί προπονητές ομάδων της Ζακύνθου αλλά και άλλα μέλη του χώρου του ποδοσφαίρου που γέμισαν την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ξενοδοχείου, «VARRES HOTEL».
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου, Κώστας Μαρίνος Ξανθός στην ομιλία του έκανε λόγο αρχικά για απρόσμενη παρουσία σε επίπεδο αριθμητικό ενώ στη συνέχεια στάθηκε στην επιμονή της Ένωσης να είναι ο Κώστας Τσάνας στο νησί για το σεμινάριο. «Η επιμονή η δική μας να είναι σε αυτή τη φάση ο Κώστας Τσάνας είχε λόγο. Είναι προπονητής της Εθνικής Ελπίδων τα τελευταία πέντε χρόνια», τόνισε μεταξύ άλλων. 

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δύο «διπλά» στα σημερινά ματς

Με νικητές τους φιλοξενούμενους, ολοκληρώθηκαν τα δύο σημερινά παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής στην Β΄ Κατηγορία της ΕΠΣ Ζακύνθου. Ο Παναρκαδικός επικράτησε στο Ρόιδο του Αργασίου με 3-1 και η ΑΕΖ στον Πλάνο επικράτησε με 4-1 του τυπικά γηπεδούχου, Αστέρα. Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την ερχόμενη Τετάρτη, με την Δόξα Πηγαδακίων να υποδέχεται τον Κοιλιωμένο. Αναλυτικά:

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Τα αποτελέσματα της Κυριακής

Καταιγιστική ήταν η Θύελλα Αμπελοκήπων, επικρατώντας με 7-0 τουΕλατιακού, στο Ενωσιακό γήπεδο. Στην Β΄ Κατηγορία ο Αλυκανάς επικράτησε με 4-1 της Δόξας στην Λιθακιά και ο Εθνικός Σκουλικάδου νίκησε 4-2 τον Έσπερο στον Αγγερικό. Αναλυτικά:

ΑΓΕΖ: Δεν τα κατάφερε στο Κορωπί

Την ήττα με 81-69 γνώρισε η ΑΓΕΖ σήμερα το μεσημέρι στο Κορωπί, από την ομώνυμη ομάδα. Οι γηπεδούχοι πήραν βαθμολογική ανάσα, ξεπερνώντας την αγωνιστική κρίση του τελευταίου διαστήματος. Από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πλέον σε δύσκολη βαθμολογική θέση, ενόψει της συνέχειας.

ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Υποκλίθηκε και η Δόξα Δράμας!

Ο δρόμος για την παραμονή στρώθηκε με… ροδοπέταλα πλέον για τον ΑΠΣ Ζάκυνθος μετά τη σημερινή θριαμβευτική επικράτηση επί της Δόξας Δράμας. Η ομάδα του νησιού εκμεταλλευόμενη και πάλι  τον παράγοντα έδρα, σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της και στην παρθενική της συμμετοχή στην Football League, δείχνει να υλοποιεί από νωρίς τον βασικό της στόχο, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να προσδοκά σε κάτι ακόμη καλύτερο έως το τέλος της σεζόν. Με έξυπνη τακτική, ο ΑΠΣ κατόρθωσε να προηγηθεί στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου με τον Μπίρη να δίνει ξανά λύση στο σκοράρισμα. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στους «μαυραετούς» και βρήκαν χώρους στις αντεπιθέσεις με τον Χιράλδο να αποδεικνύεται ως η «χρυσή» αλλαγή του Τζανλούκα Κολονέλο, καθώς με δύο τέρματα «κλείδωσε» το τρίποντο για την Ζάκυνθο.

ΤΖΑΝΛΟΥΚΑ ΚΟΛΟΝΕΛΟ: «Είμαι τυχερός που έχω αυτά τα παιδιά στην ομάδα»

Αν και η Ζάκυνθος επικράτησε με 3-0, ο Ιταλός προπονητής Τζανλούκα Κολονέλο έριξε τις… «μπηχτές» του στη συνέντευξη τύπου χωρίς να θέλει να μπει σε λεπτομέρειες. Μίλησε για κάποιον που τον ενόχλησε, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες και τόνισε ότι μέσα στην εβδομάδα θα πει περισσότερα.
Από την πλευρά του ο Τάσος Λευκόπουλος στάθηκε στην ατυχία της ομάδας του, κυρίως στη φάση του δοκαριού. Αναλυτικά:

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Οριστικά στο Ενωσιακό γήπεδο ο τελικός κυπέλλου



Μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ζακύνθου, αποφασίστηκε ο φετινός τελικός του κυπέλλου να διεξαχθεί και πάλι στο Ενωσιακό γήπεδο, με φιναλίστ τον Α.Ο. Ζακυνθιακό και την ΑΕ Άγιος Λέων/Κοιλιωμένος.
Η διοίκηση της Ένωσης έκανε μία σκέψη, ο φετινός τελικός να πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Στάδιο Ζακύνθου (ο ΑΠΣ Ζάκυνθος θα παίζει στην Λάρισα με τον Τύρναβο), αφού ο συγκεκριμένος θεσμός είναι μία γιορτή του ποδοσφαίρου.