Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Από τον Αγγερικό… στον Πύργο

Η Στέλλα Παντή εκτός από φυσιοθεραπεύτρια της ΠΑΕ ΑΠΣ Ζάκυνθος είναι και παίκτρια ποδοσφαίρου. Η Στέλλα ξεκίνησε στην ομάδα του χωριού της, τον Παναρκαδικό, όμως φέτος και μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου η ομάδα δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στα πολλά προβλήματα που είχε (κυρίως οικονομικά) και αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.
Έτσι, η Παντή θέλοντας να συνεχίσει την αγωνιστική δράση, πήρε μετεγγραφή για την πρωτοπόρο ομάδα του ομίλου, τον Πανηλειακό. Τα ταξίδια πολλά και επίπονα, όμως η θέληση για μπάλα την έκαναν να τα ξεχνάει. Τελικά, κέρδισε! Κατάφερε μαζί με τις συμπαίκτριές τις να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, στην παρθενική τους εμφάνιση στην κατηγορία.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΡΗΣ: «Καλή ομάδα ο Ζακυνθιακός»

Αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα μας παραχώρησε ο πρωταγωνιστής του αγώνα μπαράζ play off στην Ηλεία, Παναγιώτης Μπρης. Ο σκόρερ και των δύο τερμάτων του Άρη Αρχαίας Ολυμπίας επί της Νίκης Τραγανού μίλησε για την φετινή πορεία της ομάδας του, το επίπεδο του Ηλειακού ποδοσφαίρου, αλλά και για τους αγώνες μπαράζ που έρχονται για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Επίσης, αναφέρθηκε και στον πρώτο αντίπαλο στα μπαράζ, τον Ζακυνθιακό και όπως λέει γνωρίζει καλά τους Λιβέρη και Καραμαλίκη. Αναλυτικά, η συνέντευξή του:

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΦΙΛΙΚΟ: Είχε το κίνητρο ο Ζακυνθιακός και νίκησε 2-1 την ΠΑΕ ΑΠΣ Ζάκυνθος (Photos)

Παρουσία λιγοστού κόσμου (70 άτομα) ο Αθλητικός Όμιλος Ζακυνθιακός επικράτησε της ΠΑΕ ΑΠΣ Ζάκυνθος με 2-1. Το πρώτο 45λεπτο ανήκει ολοκληρωτικά στην νταμπλούχο Ζακύνθου όπου και προηγήθηκε 2-0 με τα γκολ του Διονύση Μαλαφούρη και είχε ακόμα 4 καλές ευκαιρίες για να αυξήσει το δείκτη του σκορ.
Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, με τον Τζανλούκα Κολονέλο να φρεσκάρει την ενδεκάδα του και να μειώνει γρήγορα (53΄) με εύστοχο πέναλτι του Χατζησάββα. Πίεσε για την  ισοφάριση και είχε μοναδική ευκαιρία στο 84΄ αλλά ο Χατζησάββας και πάλι… «σημάδεψε» το δεξί δοκάρι του Χαρακτινού.

ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Φτάσαμε με μεγάλο κόπο ως εδώ»

Η απώλεια του πρωταθλήματος έχει σκορπίσει εύλογα την απογοήτευση στις τάξεις της Νίκης Τραγανού, στην οποία άπαντες επιθυμούσαν διακαώς την κατάκτηση του τίτλου.
Η κυπελλούχος Ηλείας όμως δεν τα κατάφερε στον αγώνα μπαράζ ανάδειξης πρωταθλητή απέναντι στον Άρη Αρχαίας Ολυμπίας. Άλλωστε από τη στιγμή που απωλέσθη η πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, η Νίκη είχε περιορισμένες ελπίδες στη διαδικασία των μπαράζ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ Ε.Ο. ΠΑΙΔΩΝ: Πρωταθλήτρια η Νότια Ζώνη με Άκη Τσιριγώτη! (video)



Η Νότια Ζώνη κατέκτησε τον τίτλο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Παίδων, νικώντας με 1-0 στον τελικό της διοργάνωσης την Βόρεια Ζώνη. Την αναμέτρηση στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης έκρινε το γκολ του Ρούνη στο 71ο λεπτό με διαγώνιο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: «Έφυγε» ο πρώτος Πρόεδρός της

Την Μεγάλη Τρίτη το μεσημέρι «έφυγε» από τη ζωή ο γιατρός και ο πρώτος Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ζακύνθου, Στέφανος Βίτσος. Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης έβγαλε την κάτωθι ανακοίνωση:

ΦΙΛΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ Α.Ο. ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΥ – ΑΠΣ: Ενωμένη η ποδοσφαιρική Ζάκυνθος

Το πιο δυνατό φιλικό τη φετινή αγωνιστική περίοδο δίνει σήμερα το απόγευμα στις 5 ο Αθλητικός Όμιλος Ζακυνθιακού, με αντίπαλο την ΠΑΕ ΑΠΣ Ζάκυνθος. 
Αναμένεται λοιπόν να παραβρεθεί αρκετός κόσμος σήμερα στο Δημοτικό γήπεδο και να χειροκροτήσει και τις δύο ομάδες του νησιού. Η γενική τιμή εισόδου ανέρχεται στα 5 ευρώ.

8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΟΝΙΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία

Έπεσε χθες το μεσημέρι η αυλαία του 8ου Διεθνούς Ιόνιου Τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στα γήπεδα Πηγαδακίων, Μαχαιράδου και Αγγερικού. Πάνω από 300 μικροί αθλητές (συν οι γονείς τους) έλαβαν μέρος, στο 4ήμερο τουρνουά.
Στις ηλικίες 1999-2000 την 1η θέση κατέκτησε  η ομάδα του ΠΑΟΚ Μάνδρας, επικρατώντας στον τελικό της Κορίνθου με 4-2.
Στις ηλικίες 2001-2002 την 1η θέση κατέκτησε η Κόρινθος, επικρατώντας στον τελικό του ΑΠΣ Ζάκυνθος με 4-0.
Στις ηλικίες 2003-2004 την 1η  θέση κατέκτησε ο ΑΠΣ Ζάκυνθος, κερδίζοντας με 3-0 την Κόρινθο.
Στις ηλικίες 2005-2006 ο ΑΠΣ Ζάκυνθος πήρε την 1η  θέση κερδίζοντας με 3-0 την Δόξα Λιθακιάς.

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

3o ΕΝΩΣΙΑΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ: Η κούπα στο Τσιλιβή!



Με  απόλυτη  επιτυχία    ολοκληρώθηκε  το  3ο Ενωσιακό  Παιδικό  Τουρνουά  στην  κατηγορία  8Χ8  που  διοργάνωσε  για  άλλη  μία χρονιά  η  Ενωση  Ποδοσφαιρικών Σωματείων  Ζακύνθου.
Το  ΣΑΒΒΑΤΟ  12/04/2014  και  την  Κυριακή  13/04/2014  πραγματοποιήθηκαν  οι  Τελικοί , οι  Ημιτελικοί  και  αγώνες  κατάταξης.
Τα  αποτελέσματα  των  ανωτέρω  αγώνων  καθώς  και  η  τελική  κατάταξη  των  ομάδων  που  έλαβαν  μέρος  έχουν   ως    εξής : 

ΠΑΕ ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Ανακοίνωση για τον Ντίνο Κωστάκη



Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΠΣ Ζάκυνθος θέλει και δημόσια με την ανακοίνωση που εξέδωσε να ευχηθεί ταχεία ανάρρωση στον Ντίνο Κωστάκη που εγχειρίστηκε, επιτυχώς, στην καρδιά. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Φιλικός αγώνας ΑΠΣ - Ζακυνθιακός

Με τον νταμπλούχο Α.Ο. Ζακυνθιακό τελικά θα δώσει φιλικό η ΠΑΕ ΑΠΣ Ζάκυνθος, μετά από την ακύρωση του αυριανού φιλικού με τον Παναιτωλικό, αλλά και την άρνηση του Πανιωνίου να έρθει στο νησί.
Έτσι λοιπόν και για να μην μείνουν οι παίκτες σε αγωνιστική απραξία, η διοίκηση της ΠΑΕ ήρθε σε συμφωνία με την αντίστοιχη του Α.Ο. Ζακυνθιακού και οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν την Μ. Τετάρτη το απόγευμα στις 5, στο Δημοτικό Στάδιο. Μετά το τέλος του φιλικού θα απονεμηθεί το κύπελλο του πρωταθλήματος στην ομάδα του Ζακυνθιακού από την ΕΠΣ Ζακύνθου. Η γενική τιμή εισόδου ανέρχεται στα 5€.

8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΟΝΙΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ: Έκανε αυλαία με ημερίδα ποδοσφαίρου

Μία σπουδαία ημερίδα ποδοσφαίρου έλαβε χώρα την προηγούμενη Παρασκευή το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσικού Γυμνασίου. Συγκεκριμένα, με την ημερίδα αυτή άνοιξε η αυλαία του 8ου Διεθνούς Ιόνιου Τουρνουά που διοργανώνει με επιτυχία η Δόξα Πηγαδακίων, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, στα Πηγαδάκια.

ΑΓΕΖ: Έχασαν οι γυναίκες στην Πάτρα

Από την ανώτερη ομάδα του Έσπερου ΑΟΠΑ έχασαν χθες στην Πάτρα οι γυναίκες της ΑΓΕΖ. Οι γηπεδούχες είχαν από την αρχή του ματς τα ηνία στο σκορ και δεν απειλήθηκαν από τις «ερυθρόλευκες» που ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Αχαΐας με πολλές ελλείψεις. Συγκεκριμένα απουσίαζαν για διαφορετικούς λόγους οι Μασλάρη, Δαλακιάρη, Σκλήβα και Σιδηροκαστρίτη.

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ο Παναρκαδικός το ντέρμπι

Με νίκη του Παναρκαδικού τελείωσε το χθεσινό ντέρμπι της 29ης και προτελευταίας αγωνιστικής της Β΄ Κατηγορίας. Οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν με 2-1 του πρωταθλητή Α.Ο. Αλυκανά, στο γήπεδο του Αγγερικού και πλέον μία αγωνιστική πριν από το φινάλε πέρασαν στην 4η  θέση της βαθμολογίας. Η Νέα Σάντα που βρίσκεται στην 2η  θέση πήρε ξεκούραστα τους τρεις βαθμούς (έπαιζε με τον Πειρατή που έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα), ενώ η Α.Ε.Ζ. που είναι στην 3η  θέση, συνέτριψε 6-1 τον Α.Ο. Αργασίου. Τέλος, ο 5ος της βαθμολογίας Εθνικός Σκουλικάδου είχε ρεπό.

1ο RAFINA STREET RELAYS: Πρώτη και πάλι η Γαζέα

Η Ραφήνα αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό της νέας διοργάνωσης Street Relays. Το 1ο Rafina Street Relays διεξήχθη την Κυριακή 13 Απριλίου και αγκαλιάστηκε από τους αθλητές και συνάρπασε τον απλό κόσμο που είδε τους αγώνες. Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που σαν θεατές ρωτούσαν να μάθουν πότε θα γίνουν ξανά οι αγώνες στη Ραφήνα για να πάρουν μέρος.
Από το πρωί άνθρωποι όλων των ηλικιών πήγαν στο Δημαρχείο Ραφήνας- Πικερμίου, το σημείο που αποτέλεσε την εκκίνηση και τον τερματισμό.
Η διοργάνωση ξεκίνησε με το Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 6χλμ. και ακολούθησαν οι Σκυταλοδρομίες Δρόμου. Πολλοί πρωταθλητές, αλλά και απλοί πολίτες έβαλαν την κορδέλα και πήραν θέση στην εκκίνηση, διέσχισαν μια απόσταση 3χλμ. για να την «φορέσουν» στον επόμενο και πάλι το ίδιο για να ολοκληρωθεί η σκυταλοδρομία 3×3χλμ.
Η διοργάνωση όμως δεν σταμάτησε εκεί, συνεχίστηκε με το «Περπάτημα του Γύρου της Παραλίας Ραφήνας», όπου τα έσοδα δόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της περιοχής και όλοι οι μετέχοντες μεταφέρθηκαν στο Πάρκο Καραμανλή, όπου έγιναν οι απονομές και οι παιδικές σκυταλοδρομίες.

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

FOOTBALL LEAGUE: Η Νίκη το ντέρμπι του Βόλου



Ο Απόλλωνας Αθηνών ακολουθεί τον Άρη στη Β’ Εθνική μετά την ολοκλήρωση της ΣούπερΛίγκα (και θα είναι αντίπαλος της ΠΑΕ ΑΠΣ Ζάκυνθος στο νέο πρωτάθλημα),
 Η Ξάνθη ήρθε τρίτη από το τέλος και θα διεκδικήσει την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα σε αγώνα μπαράζ με τον 3ο της Β’ Εθνικής.

ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ: Πρωταθλητής στην Α1 ο Άρης Αρχαίας Ολυμπίας!

Η διεξαγωγή του αγώνα πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ηλείας στη φετινή Α1 Κατηγορία, στο γήπεδο Στρεφίου ανάμεσα στον Άρη Αρχ. Ολυμπίας και τη Νίκη Τραγανού σαφώς ξεχωρίζει στη δραστηριότητα του διημέρου στο τοπικό ποδόσφαιρο. Στο πρόγραμμα επίσης, τα ματς της 28ης αγωνιστικής της Β' Κατηγορίας Ηλείας στον 1ο Όμιλο, και τα τρία υπόλοιπα ματς της 8ης μέρας των πλέι οφς ανόδου Γ' Κατηγορίας:

ΑΓΕΖ: Υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του αντιπάλου (Photos)

Μία από τις καλύτερες ομάδες που έχουν περάσει από το Κλειστό της Παναγούλας, ήταν σήμερα η ομάδα του Γ.Σ. Παπάγου. Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν, δίκαια, των «ερυθρολεύκων» με 66-52 σε ένα παιχνίδι που το παρακολούθησαν 300 περίπου φίλοι του μπάσκετ, εκ των οποίων 15 εκδρομείς από την Αθήνα.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Βαριά ήττα για την Δόξα Πηγαδακίων



Με βαριά ήττα έπεσε η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος για την Δόξα Πηγαδακίων. Έχασε με 9-0 στην Κόρινθο από τις τοπικές Αμαζόνες.  Οι παίκτριες της Δόξας ταξίδεψαν ακριβώς έντεκα το Σάββατο το πρωί και χωρίς προπονητή (λόγω υποχρεώσεων του Ανδρέα Γκούσκου στο 8ο Διεθνές Ιόνιο Τουρνουά). Μάλιστα, από το 60΄ και μετά αγωνίζονταν με 9 παίκτριες, λόγω τραυματισμού των Νένδου και Καραμπίλα!