Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Η Θύελλα το όνομα, το Τσιλιβή τη χάρη! – Τα αποτελέσματα του Σαββάτου

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο τα παιχνίδια του Σαββάτου, με τα οποία άνοιξε η αυλαία της 12ης αγωνιστικής στην Α΄ Κατηγορία. Το μεγάλο… «μπαμ» έγινε στο δημοτικό γήπεδο Αμπελοκήπων, όπου ο Α.Ο. Τσιλιβή «τσίμπησε» τον βαθμό (1-1) από την Θύελλα Αμπελοκήπων που μένει πλέον 5 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο και αήττητο Ζακυνθιακό, που επικράτησε 5-0 του Απόλλωνα στο Ενωσιακό. Στο άλλο σημαντικό ματς της αγωνιστικής, Παναρτεμισιακός και Α.Ο. Λεβάντε έμειναν στο 0-0, σε ένα μέτριο ματς. Τέλος, στον Αγγερικό ο Αετός Καλλιπάδου επικράτησε με 6-1 του Ελατιακού. Αναλυτικά:

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου

Ανακοινώθηκαν  από  την  Ε/Δ  Ε.Π.Σ. Ζακύνθου  οι  Διαιτητές των  αγώνων  της  12ης  Αγωνιστικής  Α΄ Κατηγορίας  και  15ης  Αγωνιστικής  Β΄ Κατηγορίας . Αναλυτικά :

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Σεισμός 4,7R νότια της Κυλλήνης



Ασθενής σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06.12 το πρωί στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα σε Κυλλήνη και Ζάκυνθο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 13 χλμ. νοτιοδυτικά της Κυλλήνης και 235 χλμ. δυτικά της Αθήνας και ήταν επιφανειακός.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ:Στα πάτρια εδάφη ο Κώστας Φλίγκος!

Μεγάλη μεταγραφή για τον Πανηλειακό με την υπογραφή για ενάμιση χρόνο στην ομάδα του γνωστού και ικανού επιθετικού Κώστρα Φλίγκου! Πλήρες βιογραφικό του Ηλείου παίκτη και όλη η εξέλιξη της αποχώρησης του από τον Παναιγιάλειο και της μεταγραφής...

Η εικόνα και η διαδρομή του "Φλίγκολ"
Ο ικανός Ηλείος επιθετικός, από τη Γαστούνη, που αποτελεί την έκτη κατά σειρά μεταγραφή της Πυριώτικης ομάδας, ως τώρα (μετά τους Νουκ Πονγκ, Λαμπρόπουλο, Λαλίν, Κυριάκο και Γαλανόπουλο), είναι γεννημένος στις 19 Οκτωβρίου 1985.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ: «Ετοιμοπόλεμη» η Ζάκυνθος

Ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία της ομάδας για το δύσκολο παιχνίδι στην Καβάλα, με τον Τζιανλούκα Κολονέλο εκτός από τον τερματοφύλακα Όντο, να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Ο νεαρός τερματοφύλακας που τραυματίστηκε στον καρπό στο ματς με την Αναγέννηση Καρδίτσας πήγε στην Πάτρα και υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, η οποία δεν έδειξε τίποτα το ανησυχητικό. Απλά για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε να μην προπονηθεί τη χθεσινή μέρα. Έτσι λοιπόν, με όλα της τα… «όπλα» η ομάδα έφυγε σήμερα το πρωί για την Καβάλα, όπου το απόγευμα ο κ. Κολονέλο έχει προγραμματίσει προπόνηση.

ΑΓΕΖ: Για νίκη στου Παπάγου

Με μοναδικό στόχο τη νίκη αναχωρεί αύριο το μεσημέρι η αποστολή της ΑΓΕΖ για το σημαντικό και συνάμα κρίσιμο παιχνίδι της Κυριακής με τον Παπάγου, στην Αθήνα. Όλα αυτά που διαδραματίστηκαν την εβδομάδα που διανύσαμε και μετά το ανεπιτυχές αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής στην Παναγούλα με τον Έσπερο ΑΟΠΑ, μάλλον λειτούργησε θετικά για τη συνέχεια της ομάδας στο δύσκολο πρωτάθλημα του 1ου Ομίλου του Νότου της Γ΄ Εθνικής.
Ο φετινός όμιλος διαφέρει κατά πολύ από τον περσινό, έχοντας καλύτερες ομάδες και όσες ήταν και πέρυσι έχουν δυναμώσει αρκετά και το επίπεδο έχει ανέβει. Έτσι, η ΑΓΕΖ θα πρέπει να παρουσιαστεί πιο δυνατή και πιο συγκεντρωμένη από τούδε και στο εξής, αν δεν θέλει να μπλέξει σε περιπέτειες.

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Σημαντικά ματς σε Ρόιδο και Μαχαιράδο

Με δύο σημαντικά παιχνίδια ξεκινάει για το 2014 το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας και συνάμα ο β΄ γύρος. Η Θύελλα υποδέχεται τον Α.Ο. Τσιλιβή και ο Παναρτεμισιακός Α.Ο. τον Α.Ο. Λεβάντε. Ο πρωτοπόρος Ζακυνθιακός έχει εύκολο έργο, αφού θα αντιμετωπίσει τον ουραγό Απόλλωνα. Αναλυτικά η 12η αγωνιστική:

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Παίζουν τα εξ αναβολής τους

Μπορεί να μην έχει αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο για τον 3ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής στο Γυναικείο ποδόσφαιρο που αγωνίζονται οι δύο ζακυνθινές ομάδες, όμως και οι δύο παίζουν τα εξ αναβολής τους παιχνίδια.
Συγκεκριμένα, η ομάδα του Αγγερικού θα ταξιδέψει την Κυριακή το πρωί στην Ηλεία και συγκεκριμένα στο δημοτικό γήπεδο Στρεφίου Αρχαίας Ολυμπίας, όπου στις 3 το μεσημέρι θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη του Πανηλειακού, που την προηγούμενη Τετάρτη επικράτησε στο ίδιο γήπεδο με 3-1 της άλλης ζακυνθινής ομάδας, της Δόξας Πηγαδακίων.

ΖΑΟ: Εξόρμηση το Σαββατοκύριακο

Με όλα του τα τμήματα να έχουν αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο, ο Ζακυνθινός Αθλητικός Όμιλος ρίχνεται στη μάχη των υποχρεώσεων του νέου έτους. Δυστυχώς, τα δυσβάσταχτα έξοδα με τις αμοιβές των διαιτητών που έρχονται στη Ζάκυνθο για αγώνες, ανάγκασαν τη διοίκηση τα εντός έδρας ματς να τα δουν κι αυτά εκτός, αφού τους έρχονται πιο φτηνά!
Έτσι λοιπόν, αύριο Σάββατο αναχωρούν για Αρχαία Ολυμπία τα τμήματα Κορασίδων και Παγκορασίδων που θα παίξουν με τα αντίστοιχα της τοπικής ομάδας.

Α.Ν.Ο.Ζ. – ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Πάει Τρίπολη για νέες διακρίσεις

Στην Τρίπολη θα βρεθούν αύριο Σάββατο οι αθλητές της αγωνιστικής και προαγωνιστικής κατηγορίας του ΑΝΟΖ, όπου θα λάβουν μέρος στην ημερίδα ορίων της περιφέρειας Πελοποννήσου και νοτίων Ιονίων νήσων. Με αρχηγό τον κ. Στέφανο Μπονίκο οι αθλητές του Δ. Μαρίνου που θα λάβουν μέρος είναι:

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Αποχωρεί ο Φλίγκος!

Ο πρώτος σκόρερ του Παναιγιαλείου λύνει το συμβόλαιο του με τους Αιγιώτες. Παρελθόν και ο Μαυρόπουλος. Παρελθόν και ο Τάκης Παπαδόπουλος.
Τον επόμενο «σταθμό» της καριέρας του αναζητά πλέον ο Κώστας Φλίγκος, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της mikriliga.com αναμένεται να λύσει το συμβόλαιο του με τους «μελανόλευκους».
Ο φορ του Αιγιώτικου συλλόγου, είχε μια πρώτη κουβέντα  με τη διοίκηση του συλλόγου και εφόσον λυθούν κάποια θέματα διαδικαστικής φύσης θα αποχωρήσει από τους Αιγιώτες.

ΑΓΕΖ: Αλλάζει σελίδα και… «διαβάζει» Παπάγου

Άπαντες στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο προσπαθούν να… διαγράψουν από τη μνήμη τους την άσχημη εικόνα που έδειξε η ομάδα με τον Έσπερο ΑΟΠΑ στην Παναγούλα, την προηγούμενη Κυριακή. Η κακή απόδοση (στα τρία πρώτα δεκάλεπτα) και το αρνητικό αποτέλεσμα και μάλιστα εντός έδρας, ταρακούνησε τα «θεμέλια» της ομάδας, αναγκάζοντας τον Πρόεδρο, Γιώργο Μάργαρη να δώσει το παρόν στην προπόνηση της Τρίτης και να δώσει στους παίκτες να καταλάβουν ότι θα πρέπει να βρεθούν προ των ευθυνών τους.

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ντέρμπι στον Πλάνο

Από  την  Επιτροπή  Πρωταθλήματος  Ε.Π.Σ.  ΖΑΚΥΝΘΟΥ  ανακοινώθηκε  το  πρόγραμμα  των  αγώνων  της  15ης  Αγωνιστικής  στην Β΄ Κατηγορία, όπου ξεχωρίζει το παιχνίδι στο δημοτικό γήπεδο Πλάνου. Η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, Αθλητική Ένωση Ζακύνθου υποδέχεται τον Εθνικό Σκουλικάδου. Ο πρωτοπόρος Α.Ο. Αλυκανάς αντιμετωπίζει στο δημοτικό γήπεδο Μαχαιράδου τον Κεραυνό Βουγιάτου. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ: Έρχεται το ντέρμπι του Ιονίου

Με τη διεξαγωγή της 10ης αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα Νέων, με την ομάδα της Ζακύνθου να ταξιδεύει για την Κέρκυρα, όπου την Κυριακή το πρωί στις 11 και στο Ενωσιακό γήπεδο θα αντιμετωπίσει τους αντίστοιχους της Κασσιόπης. Μπορεί η μεγάλη ομάδα της Κέρκυρας να βρίσκονται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του Βορείου Ομίλου της Football League, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τους «μικρούς» που με 15 βαθμούς βρίσκονται στην 6η θέση της βαθμολογίας. Οι παίκτες του Σπύρου Φιορεντίνου πάνε στην Κέρκυρα για να πάρουν το «τρίποντο» και να… καλύψουν την εντός έδρας ήττα από τον Τύρναβο.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Ήττα με 3-1 για την Δόξα από τον Πανηλειακό

Δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα, χθες στην Ηλεία, η ομάδα της Δόξας Πηγαδακίων, γνωρίζοντας την ήττα από τον Πανηλειακό με 3-1, στο  γήπεδο Στρεφίου. Μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα έπαιξε ο τραυματισμός της Νένδου στο 25ο  λεπτό και όταν το σκορ ήταν στο 0-0. Βέβαια, οι γηπεδούχες ήταν τον έλεγχο του παιχνιδιού και σε μεγάλη μέρα την Κωστοπούλου που πέτυχε και τα τρία τέρματα. Από την άλλη, η τερματοφύλακας Παπαδάτου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, παρότι δέχτηκε τρία γκολ.

Α.Ε. ΓΕΡΑΚΑΡΙΩΝ – Α.Ο. ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ 3-1: Άνετη επικράτηση στα Πηγαδάκια

Έπεσε χθες η αυλαία της 14ης αγωνιστικής της Β΄ Κατηγορίας, με την Α.Ε. Γερακαρίων να επικρατεί εύκολα στο γήπεδο Πηγαδακίων του «νεοφώτιστου» Α.Ο. Βασιλικού με 3-1. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο. Δύο γκολ πέτυχε ο προπονητής και παίκτης των Γερακαρίων, Ανδρέας Μουζάκης. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 με τον Σπύρο Βαρδακαστάνη, αλλά ο Κάρδαρης με αυτογκόλ διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Πολύ καλή η διαιτησία του Βασίλη Μπέη και των βοηθών του Κοριανίτη και Γκούσκου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ: «Η καλύτερη επιλογή για μένα η Ζάκυνθος»


Το νέο απόκτημα της Ζακύνθου, Χρήστος Χατζησάββας, ο οποίος υπέγραψε χθες (8/1) το συμβόλαιο με την ομάδα του Ιονίου έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο SkyGOAL.gr.
Ο νεαρός επιθετικός μίλησε για τις φιλοδοξίες του αλλά και τι τον έκανε να επιλέξει την Ζάκυνθο για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Υπέγραψε ο Χρήστος Χατζησάββας

Σήμερα το βράδυ και στα νέα γραφεία της ομάδας (Τεμπονέρα 32 στο ποτάμι, πρώην Σχολή Οδηγών Γιώργου Αγγελή) υπέγραψε το νέο απόκτημα της ομάδας, ο 20χρονος επιθετικός Χρήστος Χατζησάββας, παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή, Ισαάκ Κανακίδη και του εξωδιοικητικού παράγοντα, Νίκου Γιαννούλη. Ο παίκτης που έρχεται με καλό βιογραφικό στη Ζάκυνθο, τίθεται πλέον στη διάθεση του προπονητή του.

ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Το SkyGOAL.gr στέλνει τον Σκαθαρούδη… Super League!

Μετά το ενδιαφέρον για τον Κώστα Οικονόμου αλλά και του τερματοφύλακα Γεννάδιου Ξενοδόχοβ ενδιαφέρον υπάρχει και για τον Γιώργο Σκαθαρούδη.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SkyGOAL.gr ο παίκτης έχει μπει στο στόχαστρο ομάδας από την Super League μετά της καλές εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει με την φανέλα της Ζακύνθου..


ΕΠΟ: Στο Διαιτητικό Δικαστήριο η υπόθεση υποβιβασμού και ανόδου

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ παραπέμφθηκε η υπόθεση για την επίλυση της διαφοράς που υπάρχει μεταξύ της Super League και της Football League για τον αριθμό των ομάδων που θα πέσουν και θα ανέβουν.
Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης (8/1) διεξήχθη Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, κατά το οποίο εξετάστηκε μόνο το θέμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δύο λιγκών, με την Super League να έχει προκηρύξει τον υποβιβασμό δύο ομάδων και την Football League την άνοδο τριών στην πρώτη κατηγορία.

ΕΠΟ: Βάζει… τέλος στον εκούσιο υποβιβασμό

Σκέψεις για την θέσπιση διάταξης που θα απαγορεύει σε ομάδα που έχει πέσει… οικιοθελώς στην Γ’ Εθνική για να ξεφύγει από τα χρέη να επιστρέφει άμεσα στην Football League υπάρχουν στην Ομοσπονδία.
Στην ΕΠΟ υπάρχει μεγάλη ανησυχία πως πολλές ομάδες της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν και θα υποβιβαστούν στην Γ’ Εθνική προκειμένου να γλυτώσουν από τα χρέη που αντιμετωπίζουν, ακολουθώντας τον δρόμο της ΑΕΚ, του Πανσερραϊκού και της Λάρισας.
Για τον λόγο αυτό, η Ομοσπονδία εξετάζει το ενδεχόμενο θέσπισης διάταξης, η οποία δεν θα επιτρέπει στις ομάδες που έχουν υποβιβαστεί στην τρίτη κατηγορία λόγω χρεών, να μην μπορούν να συστήσουν ξανά εταιρία, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην Football League για μία τριετία ή μία τετραετία.

FOOTBALL LEAGUE: Επτά ΠΑΕ σε απολογία

Σε απολογία κλήθηκαν επτά ομάδες της Football League, την Πέμπτη στις 10:30, στα γραφεία της Ένωσης.
Ο λόγος για της ΠΑΕ Καλλιθέα, Παναιγιάλειος, Φωκικός, Αστέρας Μαγούλας, Αχαρναϊκός, Ηρακλής και Ζάκυνθος,

Αναλυτικά:
Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη 9/1/2014 και ώρα 10:30 τις παρακάτω ΠΑΕ  και φυσικά πρόσωπα:

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ: Τι γίνεται σε Ηλεία, Αχαΐα και Κεφαλληνία/Ιθάκη

Σήμερα και κάθε εβδομάδα θα σας ενημερώνουμε για τα τοπικά πρωταθλήματα (Α΄ Κατηγορία) των όμορων νομών και συγκεκριμένα Αχαΐας, Ηλείας και Κεφαλληνίας/Ιθάκης, μια και οι πρωταθλητές αυτών θα αντιμετωπίσουν τον αντίστοιχο της ΕΠΣ Ζακύνθου για μία θέση που οδηγεί στην Γ΄ Εθνική.
Βεβαίως, εκκρεμεί ακόμα η πρόταση που έχει καταθέσει στην Ε.Π.Ο. ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Κεφαλληνίας/Ιθάκης και υπεύθυνος της Ομοσπονδίας Beach Soccer, Βαγγέλης Μαζαράκης. Ο κ. Μαζαράκης έχει προτείνει οι πρωταθλητές των νομών Κεφαλονιάς, Πρέβεζας, Κέρκυρας, Ζακύνθου και Λευκάδας να παίζουν σε έναν όμιλο από τον οποίο θα προάγεται, τώρα ένας, και αργότερα δύο για την Γ΄ Εθνική κατηγορία. Με τα σημερινά δεδομένα όμως, πάμε να δούμε τι γίνεται έως σήμερα στα πρωταθλήματα της Α΄ κατηγορίας των ΕΠΣ Ηλείας, ΕΠΣ Αχαΐας και ΕΠΣ Κεφαλληνίας/Ιθάκης.

ΤΖΙΑΝΛΟΥΚΑ ΚΟΛΟΝΕΛΟ: Στηρίζει τους παίκτες του

Ο Στέφαν Βούκοβιτς αποτελεί παρελθόν από τη Ζάκυνθο
Η πρώτη εντός έδρας ήττα της Ζακύνθου μπορεί να την έριξε στην 9η θέση της βαθμολογίας, δεν της έριξε όμως και το ηθικό, αφού ο Ιταλός προπονητής, Τζιανλούκα Κολονέλο και μετά το παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας (στη συνέντευξη τύπου), αλλά και στη χθεσινή προπόνηση έδειξε να στηρίζει τους παίκτες του, αφού όπως τόνισε έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοσή τους, παρά την ήττα. Πλέον, άπαντες στο «κυανοκίτρινο» στρατόπεδο κοιτάζουν το επόμενο δύσκολο παιχνίδι με την Καβάλα, εκτός έδρας.

ΑΓΕΖ: Στήριξη διοίκησης στον προπονητή

Παρουσία του Προέδρου, Γιώργου Μάργαρη πραγματοποιήθηκε η χθεσινή προπόνηση των «ερυθρολεύκων», μετά την εντός έδρας ήττα από τον Έσπερο ΑΟΠΑ, που συνοδεύτηκε και από άσχημη απόδοση.
Ο κ. Μάργαρης (εκπροσωπώντας και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.) πήρε τον λόγο και μίλησε στους παίκτες, βάζοντάς τους προ των ευθυνών τους. Απαίτησε από τους παίκτες να μάχονται και να παλεύουν σε όλα τα παιχνίδια και αν η αντίπαλη ομάδα είναι καλύτερη τότε ας χάνουν. Όχι όμως όπως έχασαν από την πατρινή ομάδα. Ο Πρόεδρος δεν δικαιολόγησε καθόλου την εικόνα που έδειξε η ομάδα, έχοντας μέτρια εμφάνιση στα πρώτα 30 λεπτά και ριζική αλλαγή στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Πέφτει η αυλαία της 14ης αγωνιστικής

Σήμερα το μεσημέρι στις 15:00 πέφτει η αυλαία της 14ης αγωνιστικής της Β΄ Κατηγορίας, που άνοιξε το προηγούμενο Σάββατο. Στο γήπεδο των Πηγαδακίων, η Α.Ε. Γερακαρίων θα υποδεχτεί τη νεοφώτιστη ομάδα του Α.Ο. Βασιλικού, σε ένα παιχνίδι που έχει φαβορί και είναι οι γηπεδούχοι.

Η Α.Ε. Γερακαρίων βρίσκεται στην 8η θέση με 19β. και τέρματα 23-21, ενώ οι φιλοξενούμενοι είναι στην 14η θέση με 4β. και τέρματα 10-42. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Βασίλης Μπέης με βοηθούς τους Κοριανίτη και Γκούσκο.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Στον Πύργο σήμερα η Δόξα

Για την Ηλεία αναχώρησε σήμερα το πρωί η αποστολή της γυναικείας ομάδας της Δόξας Πηγαδακίων και συγκεκριμένα για το δημοτικό γήπεδο Βαρβάσινας, όπου στις 3 το μεσημέρι θα αντιμετωπίσει τον Πανηλειακό, στο εξ αναβολής παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής.
Η ομάδα των Πηγαδακίων καλείται από σήμερα και τις επόμενες 11 ημέρες να δώσει 3 παιχνίδια! Συγκεκριμένα, εκτός από το σημερινό παιχνίδι, την ερχόμενη Κυριακή θα υποδεχτεί στο δημοτικό γήπεδο του Μαχαιράδου τον ΠΑΣ Ροδιά Ξυλοκάστρου (εξ αναβολής για την 3η αγωνιστική) και την Κυριακή 19 Ιανουαρίου θα υποδεχτεί στο  Μαχαιράδο τις Αμαζόνες Κορινθίας.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ: Ρεπό έχουν οι Μικτές Ζακύνθου

Με την 8η αγωνιστική συνεχίζονται τα Πρωταθλήματα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, χωρίς όμως τη συμμετοχή των Μικτών της ΕΠΣ Ζακύνθου, αφού έχουν ρεπό. Έτσι αύριο θα διεξαχθούν τα παιχνίδια ΕΠΣ Αιτ/νίας-ΕΠΣ Κεφαλληνίας/Ιθάκης και ΕΠΣ Ηλείας-ΕΠΣ Αχαΐας.

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Τα ματς του Σαββατοκύριακου σε Α΄ & Β΄ Κατηγορία

Από  την  Επιτροπή  Πρωταθλήματος  Ε.Π.Σ.  ΖΑΚΥΝΘΟΥ  ανακοινώθηκε  το  πρόγραμμα  των  αγώνων  της  12ης  αγωνιστικής  Α΄ Κατηγορίας  και  15ης  Αγωνιστικής  Β΄ Κατηγορίας :

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Πήρε πίσω η κυβέρνηση το 25ευρω για τη νοσηλεία στα νοσοκομεία


Αυξήσεις πέντε σεντς σε τσιγάρα και καπνό το ισοδύναμο μέτρο

Η επιβολή του μέτρου της καταβολής 25 ευρώ από τους ασθενείς για τη νοσηλεία τους στα δημόσια νοσοκομεία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο και στην κυβέρνηση υποχρεώθηκαν σε… άτακτη υποχώρηση.
 Έτσι, όπως γνωστοποίησε την Τρίτη (7/1) ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ύστερα από σύσκεψη που είχε με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, το άδικο αυτό μέτρο δεν θα εφαρμοστεί και θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή για κατάργηση της σχετικής διάταξης.
 Το ισοδύναμο μέτρο που υιοθετεί η κυβέρνηση είναι αυτό της αύξησης της τιμής των τσιγάρων (πακέτο και καπνός) με 5 λεπτά ανά συσκευασία, που εκτιμάται ότι αποφέρει έσοδα ύψους 40 εκατ. ευρώ, το ποσό δηλαδή που υπολογιζόταν με το 25ευρω.

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: «Δώσε αίμα, σώσε μία ζωή»

Για τρίτη συνεχόμενη φορά η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ζακύνθου διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος που έχει δημιουργήσει. Η προσπάθεια ξεκίνησε την 28η Νοεμβρίου 2012, όπου μαζεύτηκαν 11 φιάλες αίμα, ενώ την δεύτερη, που ήταν τον προηγούμενο Ιούνιο, η συμμετοχή ήταν απογοητευτική και η… συγκομιδή μόλις μία φιάλη!

Αύριο λοιπόν, από τις 17:00 έως τις 19:00 και στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ζακύνθου καλούνται ΑΠΑΝΤΕΣ για να βοηθήσουν με την πράξη τους αυτή ένα συνάνθρωπό μας. Γιατί, όπως είναι και το σλόγκαν της ΕΠΣ: «Είναι 10 λεπτά από τη ζωή μας. Μπορεί να σώσουν μια ζωή, μπορεί και τη δικιά μας!!!».

Α.Ο. ΤΣΙΛΙΒΗ: Ανακοίνωσε τρεις μετεγγραφές

Μαζεμένες τις έκανε τις μετεγγραφές ο Αθλητικός Όμιλος Τσιλιβή και μάλιστα πολύ νωρίς στο μετεγγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα απέκτησε τον αμυντικό Γιάννη Πολυστάρη από τον Α.Ο. Λεβάντε, τον μέσο Κώστα Καραολή από την Φλόγα Κυψέλης και τον μέσο Μιχάλη Κυδωνιάτη από την Αναγέννηση Ψαθοπύργου. Ο τελευταίος είναι 27 ετών και βρίσκεται στο νησί για επαγγελματικούς λόγους. Οι συστάσεις που τον ακολουθούν λένε ότι πρόκειται για πολύ καλό παίκτη.

Η ανακοίνωση του ΑΟ Τσιλιβή, αναφέρει: «Το Δ.Σ. του Αθλητικού Ομίλου Τσιλιβή καλωσορίζει στο σωματείο τους ποδοσφαιριστές Μιχάλη Κυδωνιάτη, Κώστα Καραολή και Γιάννη Πολυστάρη και τους εύχεται πάνω απ’  όλα υγεία». 

FOOTBALL LEAGUE: Τα γκολ της 14ης αγωνιστικής (Βορράς-Βίντεο)

Δείτε τα στιγμιότυπα και τα γκολ της 14ης αγωνιστικής του Βορείου Ομίλου...



Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ: Δείτε πολλές φωτογραφίες από το ματς Ζάκυνθος-Τύρναβος 2-3

Το zantesport ήταν και στο παιχνίδι των Νέων της Ζακύνθου με τους αντίστοιχους του Τυρνάβου, στο δημοτικό γήπεδο του Μαχαιράδου και σας μεταφέρει μέσω των φωτογραφιών, την εικόνα του παιχνιδιού.

ΒΟΡΡΑΣ: Κέρκυρα... τεσσάρων αστέρων, 4-1 την Αν. Γιαννιτσών

Η Κέρκυρα μπορεί να δυσκολεύτηκε κόντρα στην Αναγέννηση Γιαννιτσών, αλλά πήρε την εκτός έδρας νίκη  4-1 και διατήρησε τη διαφορά από τους διώκτες της...
Οι «Φαίακες» είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και δίκαια πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη για το 2014 παραμένοντας στην κορυφή με 36 βαθμούς, έξι περισσότερους από τη Νίκη Βόλου που ακολουθεί, ενώ αντίθετα, οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην τελευταία θέση με 9 βαθμούς και τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα.

ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Κοντά στον Φικάνια!

Έχει ξεκινήσει το μετεγγραφικό παζάρι στηνFootball League και η Ζάκυνθος έχει ήδη κινηθεί, ανοίγοντας τα…  «πλοκάμια» της στη γειτονική Ιταλία. Συγκεκριμένα, ο Τζιανλούκα Κολονέλο πήρε το «ok» του Ντανιέλε Φικάνια (φωτό), τον οποίο γνωρίζει καλά αφού τον είχε στις Ακαδημίες της Σιένα.
Ο Φικάνια είναι κεντρικός αμυντικός, 32 ετών (1,85 ύψος) πολύ έμπειρος, έχοντας αγωνιστεί 3 χρόνια στην Σιένα (Καμπιονάτο, από 2007 έως 2011) έχοντας μάλιστα 33 συμμετοχές. Έχει αγωνιστεί και στην Β΄ Εθνική Ιταλίας με τα χρώματα των Τσεζένα , Σιένα και Έμπολι, έχοντας 51 συμμετοχές. Από το ρεπορτάζ βγαίνει ότι μάλλον θα αποκτηθεί άλλος ένας Ιταλός μέσος.

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Απεβίωσε ο θρύλος του ποδοσφαίρου Εουσέμπιο



Έφυγε από τη ζωή χθες τα ξημερώματα ο θρυλικός Πορτογάλος, Εουσέμπιο ντα Σίλβα Φερέιρα.
 Σε ηλικία 71 ετών έχοντας αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, ο «Μαύρος Πάνθηρας», όπως ήταν γνωστός, έσβησε στη Λισαβόνα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Πορτογαλίας, Lusa και επιβεβαίωσε η Μπενφίκα.
 Ο Εουσέμπιο πέθανε από ανακοπή καρδιάς.
 Ο πρώην Πορτογάλος διεθνής, με καταγωγή από τη Μοζαμβίκη, έκανε πολύ μεγάλη καριέρα φορώντας τη φανέλα της Μπενφίκα, με την οποία κατάκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1962, ενώ το 1965 του απονεμήθηκε η «Χρυσή Μπάλα».

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ: Πρώτη ήττα στο νησί

Εκτός από τους «μεγάλους» του ΑΠΣ Ζάκυνθος και η ομάδα των Νέων είχαν μέχρι σήμερα απόρθητη την έδρα τους, όμως ο Τύρναβος ήταν αυτός που κατάφερε να φύγει νικητής, επικρατώντας με 3-2, στο δημοτικό γήπεδο Μαχαιράδου.
Οι παίκτες του Σπύρου Φιορεντίνου δεν είχαν καλή απόδοση στα πρώτα 45λεπτά και έπαιξε μεγάλο ρόλο στην έκβαση του ματς το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων που ήρθε στο 43΄. Στην επανάληψη και με παίκτη παραπάνω (αποβλήθηκε στο 53΄ ο Μαχαίρας) οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία.

ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Δείτε φωτογραφίες από το ματς με την Αναγέννηση Καρδίτσας

Δείτε καρέ-καρέ μέσα από φωτογραφίες το σημερινό παιχνίδι του ΑΠΣ Ζάκυνθος με την Αναγέννηση Καρδίτσας, όπου οι φιλοξενούμενοι υποχρέωσαν τους γηπεδούχους στην πρώτη τους, εντός έδρας, ήττα.

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Εύκολο απόγευμα για Α.Ε.Ζ. & Έσπερο

Η ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Ζακύνθου
Χωρίς να… ιδρώσουν, Α.Ε. Ζακυνθού και Έσπερος πήραν εκτός έδρας «τρίποντο» και διατηρούν την επαφή τους με τις πρώτες θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα της Β΄ κατηγορίας. Συγκεκριμένα, η Αθλητική Ένωση Ζακύνθου επικράτησε στο Ρόιδο του Α.Ο. Αργασίου με 3-0 και ο Έσπερος 9-1 της Δόξας, στα Πηγαδάκια.

ΤΖΙΑΝΛΟΥΚΑ ΚΟΛΟΝΕΛΟ: «Δικαιούμαστε κάτι παραπάνω»

Στεναχωρημένος από την πρώτη εντός έδρας ήττα εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου, τόσο ο Ιταλός προπονητής, Τζιανλούκα Κολονέλο, όσο και ο κεντρικός αμυντικός, Λάζαρος Φωτιάς. Αντίθετα, με ένα πλατύ χαμόγελο ήταν όλη την ώρα ο Σάκης Θεοδοσιάδης και ο ποδοσφαιριστής Ζήσης Καραχάλιος.

ΑΓΕΖ: Κακό ξεκίνημα για το 2014 – Ήττα με 79-63 από τον Έσπερο ΑΟΠΑ, στην Παναγούλα

Την ήττα με 79-63 γνώρισε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι για το 2014 η ΑΓΕΖ στο Κλειστό της Παναγούλας, από τον ανώτερο έσπερο ΑΟΠΑ, που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού από την πρώτη κιόλας περίοδο.
Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν νωθρά στο ματς και «έτρωγαν» εύκολα καλάθια, κυρίως κάτω από το καλάθι, κάτι που έγινε ακόμα πιο έντονο στη 2η περίοδο, με τους Πατρινούς βλέποντας ότι οι γηπεδούχοι προσαρμόζουν την άμυνά τους ώστε να μην δέχονται καλάθι μέσα στη ρακέτα, άρχισαν να… «πυροβολούν από την περιφέρεια και πήγαν στα αποδυτήρια με τον… αέρα των 25 πόντων διαφορά (23-48)!

FOOTBALL LEAGUE: Η Καρδίτσα έσπασε το αήττητο της Ζακύνθου (0-1)

Με το αριστερό ξεκίνησε τον β΄ γύρο, αλλά και το 2014 η ομάδα της Ζακύνθου, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από την Αναγέννηση Καρδίτσας. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα στο Δημοτικό Στάδιο Ζακύνθου, αφού στα 6 προηγούμενα παιχνίδια αριθμούσε 5 νίκες και 1 ισοπαλία.
Βάσει τη μορφή του αγώνα, η Ζάκυνθος είχε σοβαρό πρόβλημα στη μεσαία γραμμή (φάνηκε αισθητά το κενό του τιμωρημένου Κώστα Οικονόμου), με αποτέλεσμα η ομάδα να είναι «κομμένη» στα δύο. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βούκοβιτς έχασε από πλεονεκτική θέση την ευκαιρία του αγώνα, για να πάρει η Ζάκυνθος, έστω, το βαθμό της ισοπαλίας.