Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ: «Φαβορί ο Ζακυνθιακός»

Φουντώνουν οι μάχες των αγώνων μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική, καθώς το «μίνι» πρωτάθλημα αρχίζει πλέον και μπαίνει στην τελική του ευθεία.
Είναι γεγονός πως ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα, αφού ναι μεν ο Ζακυνθιακός είναι το φαβορί, λόγω του 3 στα 3 όμως, ο Άρης Αρχαίας Ολυμπίας βρίσκεται συνεχώς σε ανοδική πορεία και ακολουθεί κατά πόδας. Οι πρωταθλητές Ηλείας έδειξαν την περασμένη Τετάρτη κόντρα στον Διαγόρα Βραχνεϊκων ένα «δείγμα» των ικανοτήτων τους.
Το achaiasports.gr, μίλησε με τον Αλέξανδρο Καρύδη, τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό, του Άρη Αρχαία Ολυμπίας. Ο 36χρονος στόπερ, που αποτελεί σημαντική μονάδα του ηλειακού συλλόγου φέτος, μίλησε για την ομάδα του, τον Ζακυνθιακό, τον οποίο έχρισε ως φαβορί για την κατάκτηση της ανόδου, αλλά και τον Διαγόρα.

ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ: Μεγάλη διάκριση για τον Κώστα Φτερνιάτη


Άλλη μία σημαντική διάκριση και επιβράβευση της δουλειάς του, για τον Ηλείο διαιτητή, Κώστα Φτερνιάτη. Ο Κώστας, ως βοηθός διαιτητή, έπαιξε την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 εβδομήντα παιχνίδια (!) και δικαίως ανακηρύχτηκε ως ο καλύτερος βοηθός για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Η Επιτροπή Διαιτησίας τον χρησιμοποίησε σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια, όπως στον τελικό κυπέλλου (μεταξύ των ομάδων Νίκης Τραγανού και Ηρακλή Παλαιοβαρβάσαινας) και στο μπαράζ play off για την ανάδειξη του πρωταθλητή (μεταξύ Άρη Αρχαίας Ολυμπίας και Νίκης Τραγανού).

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ: Καταδικάζει την συμπεριφορά του Ανδρεόπουλου



To Δ.Σ. του Διαγόρα στέλνει την παρακάτω ανακοίνωση καταδικάζοντας την απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημήτρη Ανδρεόπουλου στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αρη Αρχαίας Ολυμπίας.
Σας θυμίζουμε ότι ο Ανδρεόπουλος «έβρισε» φίλαθλο και ο βοηθός Λάμπρου στην ανάπαυλα που τον άκουσε ενημέρωσε τον διαιτητή Μιχαηλίδη και τον απέβαλε αφήνοντας έτσι την ομάδα του σε ένα κρίσιμο παιχνίδι με δέκα παίκτες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

FOOTBALL LEAGUE: Άδεια μόνο σε τρεις ΠΑΕ



Μόλις τρεις ομάδες της Football League κατάφεραν και εξασφάλισαν άδεια συμμετοχής για το νέο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, η Αναγέννηση Καρδίτσας, ο Αχαρναϊκός και ο Ηρακλής Ψαχνών. Για όλες τις άλλες, το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν χορήγησε άδεια για πιθανή άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, ενώ υπήρξαν και άλλες που λόγω έλλειψης παραβόλου οι υποθέσεις τους δεν συζητήθηκαν καν.
Σημειώνεται ότι οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στο δευτεροβάθμιο όργανο αδειοδότησης, εντός πέντε ημερών. Όσες δεν πάρουν άδεια και ανέβουν στην πρώτη κατηγορία, ναι μεν θα παίξουν κανονικά, αλλά θα υπάρξει περιορισμός στις μεταγραφές.

ΑΟΠ ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ: Ετοιμοπόλεμος για το μεγάλο ντέρμπι

Μπορεί ο ΑΟΠ Ζακυνθιακός να βρίσκεται με το ένα πόδι στην Γ΄ Εθνική, όμως άπαντες στο στρατόπεδο των νησιωτών γνωρίζουν ότι το παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης γι αυτούς (αλλά και για τον αντίπαλο) είναι το ματς της χρονιάς.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 28 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η 4η αγωνιστική στον 12ο  Όμιλο και αυλαία του β΄ γύρου, όπου ο ΑΟΠ Ζακυνθιακός θα υποδεχτεί τον Άρη Αρχαίας Ολυμπίας, στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης.
Το τεχνικό τιμ (Στράτος Κουρούμαλος και Δημοσθένης Αγγελάκης) και οι παίκτες ήδη ξεκίνησαν από χθες την προετοιμασία (χαλάρωμα), ενώ από σήμερα μπαίνουν σε πιο έντονους ρυθμούς, έτσι ώστε να βρίσκονται στο καλύτερό τους επίπεδο.

ΝΙΚΟΣ ΛΥΚΟΥΡΕΣΗΣ: «Είμαστε οι λαουρέντες και οι βασταδόροι τους αθλήματος»

Στην εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ» μίλησε ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ζακυνθινού Αθλητικού Ομίλου, Νίκος Λυκούρεσης. Ο Πρόεδρος με τον μοναδικό του τρόπο, που μόνο αυτός ξέρει, σκιαγραφεί την κατάσταση του Ομίλου και τονίζει την καταπληκτική πορεία των Κορασίδων.

FOOTBALL LEAGUE: Κορυφώνεται η αγωνία

Τα play off της Football League οδεύουν προς το τέλος τους με τη μάχη για τις απευθείας θέσεις της ανόδου να μαίνεται. Αύριο η διοργανώτρια αρχή, σε συνεργασία με τον ΟΤΕ TV, όρισε κοινή ώρα έναρξης στις 18:00 για τις αναμετρήσεις της 12ης αγωνιστικής.

Οι διαιτητές της 12ης αγωνιστικής
Οι ΕΠΟ χθες ανακοίνωσε τους διαιτητές της 12ης αγωνιστικής για τα πλέι οφ της Football League.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΑΦΘΙΩΝ: Είναι πλέον… γεγονός

Σε διενέργεια εκλογών προχωράει την ερχόμενη Τετάρτη 28 Μαΐου ο νεοσύστατος Αθλητικός Όμιλος Ναφθίων (ποδοσφαιρική ομάδα Κερίου). Για το λόγο αυτό, η προσωρινή διοικούσα επιτροπή, εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση-πρόσκληση:

«Ο Αθλητικός Όμιλος Ναφθίων (ποδοσφαιρική ομάδα Κερίου) είναι γεγονός. Έχουν γίνει όλες οι νόμιμες και απαραίτητες ενέργειες ώστε να είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε την πρώτη τακτική γενική συνέλευση των ιδρυτικών μελών και να προχωρήσουμε στη διαδικασία της εκλογής του πρώτου διοικητικού συμβουλίου.
Σας καλούμε λοιπόν όλους (ταμειακά τακτοποιημένους) να προσέλθετε την Τετάρτη 28 Μαΐου και ώρα 8:00μ.μ. στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κερίου για τη διενέργεια των εκλογών.

Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή».

ΑΠΟΛΛΟΦΑΝΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ: Στη Σουηδία για διακρίσεις

Στη Σουηδία βρίσκεται ήδη η πενταμελής αποστολή του ΑΠΟΛΛΟΦΑΝΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ, όπου θα εκπροσωπήσει το νησί στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου -18 ετών, -21 ετών, αύριο 24 και Κυριακή 25 Μαΐου.
Τους αθλητές συνοδεύει ο προπονητής και ιδρυτής του «ΑΠΟΛΛΟΦΑΝΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ», Δημήτρης Παναγιωτόπουλος. Η αποστολή θα επιστρέψει στις 27 Μαΐου και απαρτίζεται από τους: Σούλη Διονύση-Χριστόφορο, Λιβέρη Ιωάννη, Πλέσσα Παναγιώτη, Λούντζη Δανιήλ και Βαρβαρίγο Άγγελο.

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ: Νίκησε και θα τα παίξει όλα για όλα στη Ζάκυνθο

Ο Διαγόρας δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στον Άρη Αρχαίας Ολυμπίας καθώς μπήκε πολύ δυνατά η γηπεδούχος ομάδα και σχετικά νωρίς πέτυχε το 1-0. Η αντίδραση των Αχαιών ήταν σωστή όμως το σουτ του Λαζανά δεν βρήκε στόχο. Την εικόνα του α” μέρους συνθέτουν και τα τραγικά λάθη της άμυνας που συντέλεσαν στο να μείνει πίσω στο σκορ ο Διαγόρας.
Από εκεί και πέρα, στην επανάληψη, ο Άρης με σωστή κυκλοφορία, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο Διαγόρας βγήκε μπροστά έκανε φασεις για γκολ, όμως δεν στάθηκε τυχερός και έτσι πέτυχε και το 3ο τέρμα σφραγίζοντας τη νίκη.
Πλέον όλα θα παιχτούν την άλλη Τετάρτη στη Ζάκυνθο, όπου με νίκη ή ισοπαλία του Ζακυνθιακού, απέναντι στον Άρη είναι κατά 80% στην Γ΄ Εθνική!!!

Α.Ο.Π. ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ: Πέρασε (και) από την Κεφαλονιά… σαν πρωταθλητής

Μια νίκη χωρίζει τον Ζακυνθιακό από την άνοδο του και μαθηματικά στη Γ’ Εθνική. Η ομάδα της Ζακύνθου επικράτησε 3-0 της ΑΕΚ στο γήπεδο των Κεραμειών στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των αγώνων μπαράζ και διατηρώντας το απόλυτο έχει την ευκαιρία να κάνει… φιέστα την επόμενη εβδομάδα σε περίπτωση που κατακτήσει τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Άρη Αρχαίας Ολυμπίας.
Το σύνολο του Στράτου Κουρούμαλου με… όπλο την εμπειρία ορισμένων σημαντικών μονάδων του κατάφερε να κάμψει την πάθος των παικτών του Σπύρου Παπαδάτου, που πάλεψαν όσο μπορούσαν το παιχνίδι, δίχως όμως να μπορέσουν να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με 18 λεπτά καθυστέρηση καθώς δεν είχε έρθει η αστυνομία – ως όφειλε – αφού μιλάμε για αγώνα μπαράζ ανόδου και η παρουσία της ήταν υποχρεωτική.

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Με 3Χ3 στην Κεφαλονιά

Με τη διεξαγωγή της 3ης αγωνιστικής συνεχίζεται αύριο η διαδικασία των μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική. Στον 12ο Όμιλο, ο ΑΟΠ Ζακυνθιακός ταξιδεύει σήμερα το μεσημέρι στις 2:30 για τη γειτονική Κεφαλονιά, όπου αύριο στις 3 θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο «Κεραμειών» την Αθλητική Ένωση Κεφαλληνίας.
Η ομάδα του Στράτου Κουρούμαλου στις δύο πρώτες αγωνιστικές των μπαράζ, αριθμεί μόνο νίκες, με το φαβορί Άρη Αρχαίας Ολυμπίας (1-2) στην Ηλεία και τον Διαγόρα Βραχνεΐκων (1-0) στη Ζάκυνθο.
Αν όλα πάνε καλά για το ζακυνθινό σωματείο, στον αυριανό αγώνα, τότε αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες ανόδου στην Γ΄ Εθνική, αφού θα έχει κάνει το 3 στα 3 και στην επόμενη (4η) αγωνιστική θα υποδεχτεί τον Άρη Αρχαίας Ολυμπίας, στο δημοτικό Στάδιο, σε ένα παιχνίδι που θα κριθεί κατά μεγάλο ποσοστό η άνοδός του.

ΠΑΕ ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Αποχαιρετιστήριο γεύμα στην Κ-19

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΠΣ Ζάκυνθος παρέθεσε γεύμα στους «μικρούς» της Κ-19 και τους ευχαρίστησε για όσα προσέφεραν αυτή τη χρονιά στην ομάδα, στην «παρθενική» δημιουργία της Κ-19, καθώς και σε όσους βοήθησαν σε αυτό το ταξίδι της.
Η διοίκηση της ομάδας θέλει και δημόσια να ευχαριστήσει το Εστιατόριο «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ», στις Αλυκές, για την προσφορά του στο αποχαιρετιστήριο τραπέζι.


Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ: Ο Ρούσσος – Μπεκερτζής στην Κεφαλονιά

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΟ οι διαιτητές της 3ης αγωνιστικής για τα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής. Στο παιχνίδι Α.Ε. Κεφαλληνίας-Α.Ο.Π. Ζακυνθιακός σφυρίζει ο Ρούσσος – Μπεκερτζής (Πρέβεζας).Αναλυτικά οι διαιτητές:

Ζ.Α.Ο.-ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ : Τίποτα, τίποτα δεν τις σταματά

Καταπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Κορασίδες του Ζακυνθινού Αθλητικού Ομίλου στο σημερινό αγώνα στο Κλειστό της Παναγούλας, επικρατώντας της έμπειρης και δυνατής ομάδας της Παναχαϊκής, με 3-1 σετ!
Τα κορίτσια του Γρηγόρη Αβτζή, στη δίωρη αναμέτρηση, έπαιξαν πολύ καλό βόλεϊ και δικαίως καταλαμβάνουν την 1η θέση στην β΄ φάση των αγώνων, ανεξαρτήτου αποτελέσματος στο παιχνίδι της Παρασκευής με την Παναχαϊκή, στην Πάτρα.
Έτσι λοιπόν, η ζακυνθινή ομάδα πέρασε πανάξια στη φάση των «8» και βάσει δυναμικότητας, όλα τα προγνωστικά την δίνουν να περνάει στο FINAL FOUR.

Α.Ν.Ο.Ζ.: «Σαρώνει» τα μετάλλια η Φ. Κολοκοτσά

Νέα διάκριση για τη ζακυνθινή κολυμβήτρια, Φιλίππα Κολοκοτσά στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο της Αθήνας και στα «13α ΤΣΙΤΕΙΑ». Ο Όμιλός της εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ενημερώνει για τους επόμενους αγώνες που θα λάβουν μέρος αθλητές-τριες του, καθώς και για την οργάνωση τμημάτων παιδιών για μαθήματα εκμάθησης και εξάσκησης στην κολύμβηση. Αναλυτικά η ανακοίνωση: