Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Πρωταθλητής ο Ζακυνθιακός! – Ματσάρα στους Αμπελόκηπους (Photos)

Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του αθλήματος, ο Α.Ο. Ζακυνθιακός επικράτησε με 4-3 της Θύελλας στο δημοτικό γήπεδο Αμπελοκήπων και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος και συνάμα το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του.
Το παιχνίδι τα είχε όλα… Επτά γκολ, δύο πέναλτι, δοκάρι, αποβολή (Τσιριγώτης) και πολλές αμφισβητούμενες φάσεις! Η Θύελλα ήταν καλύτερη στο πρώτα 45 λεπτά (όπως και στο ματς του Δημοτικού Σταδίου) και κατάφερε σε ένα κομβικό σημείο του ημιχρόνου (44΄) να κάνει την ανατροπή (2-1). Όμως το γρήγορο γκολ του Καραμαλίκη (πρώτο λεπτό της επανάληψης) και η καλή απόδοση των φιλοξενούμενων ισορρόπησε το ματς, το οποίο κρεμιόταν… σε μία κλωστή!!!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ-FOOTBALL LEAGUE: Σπουδαία εμφάνιση και νίκη της Ζακύνθου (3-1 την Κέρκυρα)!



Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο (κατά διαστήματα) οι Νέοι της ΠΑΕ ΑΠΣ Ζάκυνθος επικράτησαν άνετα των αντίστοιχων της Κέρκυρας με 3-1, σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης.
Παρουσία στην κερκίδα του παλαίμαχου διεθνή τερματοφύλακα, Νίκου Σαργκάνη οι παίκτες του Σπύρου Φιορεντίνου απέδειξαν ότι φέτος στην παρθενική τους εμφάνιση στην κατηγορία, ότι είχαν ένα αξιόλογο σύνολο που θα μπορούσε να είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία αν δεν είχε κάποιες ατυχίες.
Από τους επαγγελματίες της ΠΑΕ ΑΠΣ Ζάκυνθος αγωνίστηκαν οι Όττα, Πέττας, Τσερκουετάνι και Στασινόπουλος, ενώ στον πάγκο ήταν και ο Χατζησάββας.

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Π.Ε.Ο.: Την Κυριακή στην Κατερίνη με ζακυνθινό ενδιαφέρον!

Από την ΕΠΟ ανακοινώθηκαν οι ποδοσφαιριστές που επιλέχθηκαν για να συγκροτήσουν τις ομάδες Παίδων και Νέων της 1ης Ζώνης (1η, 2η και 3η Περιφέρεια), ύστερα από εισήγηση του Ομοσπονδιακού Προπονητή, Θεόδωρου Ελευθεριάδη, οι οποίοι θα συμμετέχουν στους αγώνες της γ΄ φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων περιόδου 2013 - 2014 που θα διεξαχθούν στην Πιερία (13 – 16/04).

ΜΑΓΔΑ ΓΑΖΕΑ: Θα τρέξει στις σκυταλοδρομίες στη Ραφήνα



Μία από τις κορυφαίες αθλήτριες των μεγάλων αποστάσεων, η Μάγδα Γαζέα θα πάρει μέρος στο «1ο RafinaStreetRelays» που θα διεξαχθεί στη Ραφήνα την Κυριακή 13 Απριλίου.
Η τρεις φορές πρωταθλήτρια στην Κλασική Διαδρομή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου, παρά το γεγονός ότι την περασμένη Κυριακή έτρεξε και κέρδισε στο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη, θα έρθει να αγωνιστεί στις Σκυταλοδρομίες, γιατί όπως δηλώνει χαρακτηριστικά.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Πρεμιέρα με τον πρωταθλητή Ηλείας για τον πρωταθλητή Ζακύνθου

Πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη το μεσημέρι στα γραφεία της Ε.Π.Ο. η κλήρωση για τα μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική που θα ξεκινήσουν στις 11 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 4 Ιουνίου.
Ο πρωταθλητής Ζακύνθου στην πρεμιέρα θα ταξιδέψει στην Ηλεία όπου θα αντιμετωπίσει  τον πρωταθλητή της ΕΠΣ. Μόνο μία από τις ομάδες παίρνει το εισιτήριο για την Γ’ Εθνική.

ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: «Στροφή» στις σχέσεις με την ΕΠΣ Ζακύνθου

Η διοίκηση της ΠΑΕ εξέδωσε χθες ανακοίνωση, με την οποία θέλει να ευχαριστήσει και δημόσια τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ζακύνθου, αλλά και την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ζακύνθου για την αφιλοκερδή βοήθειά τους στα φιλικά που δίνει ανά καιρούς. Αναλυτικά η ανακοίνωση-ευχαριστήριο:
«Η ΠΑΕ ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ θέλει να ευχαριστήσει τον  ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ και την ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ για την αφιλοκερδή βοήθειά τους στα φιλικά παιχνίδια που πραγματοποιεί η ομάδα μας στα εντός έδρας που κάνει.
Ο Πρόεδρος Της ΠΑΕ ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ».

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Πέφτει η αυλαία του πρωταθλήματος

Τελειώνουν αυτό το Σάββατο οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για τη γυναικεία ομάδα της Δόξας Πηγαδακίων, που ταξιδεύει αύριο το πρωί για την Κόρινθο, όπου στις 15:00 θα αντιμετωπίσει τις Αμαζόνες Κορινθίας.
Οι παίκτριες της Δόξας προσπάθησαν και φέτος, όμως δεν κατάφεραν να πλασαριστούν πιο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα και αυτό οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό, στο γεγονός της έλλειψης φιλικών στο στάδιο της προετοιμασίας, αλλά και την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων.
Η άλλη ομάδα του νησιού, ο Παναρκαδικός μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου δήλωσε παραίτηση από το πρωτάθλημα. Μήπως το νησί δεν σηκώνει δύο γυναικείες ομάδες;

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ: Τι θα δείτε και που…

Πλούσιο σε θέαμα αναμένεται και αυτό το Σαββατοκύριακο, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Συγκεκριμένα αύριο υπάρχει το παιχνίδι της Κ19 του ΑΠΣ Ζάκυνθος με την Κέρκυρα, αλλά και το μπαράζ για τα play off μεταξύ Θύελλας Αμπελοκήπων και Α.Ο. Ζακυνθιακού.
Την Κυριακή ξεχωρίζει το παιχνίδι μπάσκετ της ΑΓΕΖ με τον ΑΣ Παπάγου στην Παναγούλα, ενώ θα πραγματοποιηθεί η προτελευταία αγωνιστική στην Β΄ Κατηγορία. Επίσης, ενδιαφέρον έχουν και τα παιδικά τουρνουά της ΕΠΣ και του Ιόνιου τουρνουά. Αναλυτικά:

8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΟΝΙΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ: Πρεμιέρα σήμερα με ημερίδα

Μετά από απουσία ενός έτους το Διεθνές Ιόνιο Τουρνουά είναι και πάλι εδώ!!! Το διάστημα 12 με 15 Απριλίου ανοίγει τις πύλες του και θα υποδεχτεί όλες τις Ακαδημίες που θα λάβουν μέρος από Ελλάδα και όχι μόνο.
Συνδιοργανωτές θα είναι το Sportcenter Α.Ε. και η BOCA SPORT, ενώ χορηγοί του Τουρνουά θα είναι το Επιμελητήριο Ζακύνθου, η Μητρόπολη, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ χορηγοί επικοινωνίας θα είναι οι ιστοσελίδες zantemats.gr, www.football-academies.gr, womensports.gr, αλλά και το ψηφιακό κανάλι Ionian Channel.

ΣΤΙΒΟΣ: Σπουδαίες επιδόσεις για την ΑΓΕΖ

Έγινε την Κυριακή 6 Απριλίου το διασυλλογικό πρωτάθλημα 3άθλου στην Πάτρα. Συμμετείχαν 13 κορίτσια και 4 αγόρια από την ΑΓΕΖ. Στα κορίτσια συμμετείχαν 71 αθλήτριες από τους συλλόγους Αχαΐας και Ζακύνθου. Καλύτερη θέση ήταν η 6η για τη Μάρλη Μάρα, κάνοντας την καλύτερη επίδοση στα 1000μ με 3' 39'', 9η η Βερναρδάκη Θ. κάνοντας την 3η καλύτερη επίδοση στα 60μ με 9''4 και 13η η Μυκωνιάτη Ιωάννα με την 6η επίδοση στα 60μ με 9''5.

ΜΠΑΡΑΖ PLAY OFF: Τελειώνει ή συνεχίζεται η αγωνία;

Μπαράζ play off, πράξη δεύτερη αύριο το απόγευμα στις 17:00, στο δημοτικό γήπεδο Αμπελοκήπων. Η δύο φορές (και μάλιστα συνεχόμενες) νταμπλούχος, Θύελλα Αμπελοκήπων υποδέχεται τον φετινό Κυπελλούχο, Α.Ο. Ζακυνθιακό σε ένα ματς δίχως αύριο για το συγκρότημα του Νίκου Ντόβρου.

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΜΠΑΡΑΖ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ – Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: Παρέμεινε στην κατηγορία ο Ελατιακός

Νίκησε και στον Αγγερικό ο Ελατιακός τον Α.Ο. Κατασταρίου κι έτσι παρέμεινε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Α΄ κατηγορία. Από την άλλη, η ιστορική ομάδα του Κατασταρίου (που έχει παίξει και Δ΄ Εθνική) αποχαιρετά την Α΄ Κατηγορία μετά από 15 χρόνια! Τελικό αποτέλεσμα 1-5 και σε συνδυασμό με την νίκη την προηγούμενη Κυριακή (4-2), έκανε το 2-0 στις νίκες και πλέον από σήμερα πανηγυρίζουν οι Βολίμες για την παραμονή της αγαπημένης τους ομάδας.

ΠΑΕ ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Φιλική νίκη (1-0) επί της Εθνικής Νέων Αλβανίας (Photos)


Με γκολ του Χατζησάββα από το 17ο λεπτό, η ΠΑΕ ΑΠΣ Ζάκυνθος επικράτησε της Εθνικής Νέων Αλβανίας στο φιλικό παιχνίδι, το οποίο παρακολούθησαν πάνω από 500 φίλαθλοι, στην πλειοψηφία τους φίλοι της Αλβανίας.
Τα πρώτα 45 λεπτά ήταν αυτά που άξιζαν στο παιχνίδι, αφού στην επανάληψη και οι δύο προπονητές πραγματοποίησαν πολλές αλλαγές, με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του παιχνιδιού.

Α.ΛΕ.Ζ.: Διοργανώνει την 1η ανάβαση Ζακύνθου «ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ»

Το όνειρο του αείμνηστου Διονύση Κορωνιού, γίνεται πραγματικότητα. Ο ένας εκ των ιδρυτών της Αυτοκινητιστικής Λέσχης Ζακύνθου, ο οποίος πλέον δεν είναι κοντά μας, είχε σαν όραμα έναν αγώνα ανάβασης στη Ζάκυνθο και φέτος η διοίκηση της Α.ΛΕ.Ζ το κάνει πραγματικότητα, δίνοντάς της το όνομά του. Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ: Ήττα αποκλεισμός του Ζακυνθιακού από τους Α.Ο. Συναράδες (1-0)



Κι όμως… χάνει! Την πρώτη του ήττα σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει φέτος έκανε πριν από λίγο ο Ζακυνθιακός, χάνοντας από τον Α.Ο. Συναράδων με 1-0 και αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του κυπέλλου Ερασιτεχνών!
Η ομάδα της Ζακύνθου μετρούσε έως σήμερα 21 νίκες και μία ισοπαλία στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας, μία νίκη στα μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή της ΕΠΣ Ζακύνθου, 3 4 νίκες (μαζί με τον τελικό) για τον θεσμό του κυπέλλου της ΕΠΣ Ζακύνθου και τρεις νίκες για το Κύπελλο Ερασιτεχνών!

ΠΑΕ ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Έρχεται στη Ζάκυνθο ο Παναιτωλικός!



Δύο μεγάλα και σπουδαία φιλικά θα δώσει σε διάστημα 6 ημερών η ΠΑΕ ΑΠΣ Ζάκυνθος. Συγκεκριμένα, αύριο στις 17:00 υποδέχεται στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης την ομάδα Νέων της Αλβανίας και την Μεγάλη Τρίτη και πάλι στο Δημοτικό Στάδιο θα αντιμετωπίσει ομάδα της SUPER LEAGUE, τον Παναιτωλικό!!!

ZANTE DILEMMA: Κυκλοφόρησε το επίσημο βίντεο κλιπ για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας του 2014 με τίτλο COME ON BRAZIL.

Ένα καταπληκτικό βίντεο κλιπ (το οποίο γυρίστηκε στη Ζάκυνθο) κυκλοφόρησε το γνωστό συγκρότημα Zante Dilemma, το οποίο αναφέρεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας με τίτλο COME ON BRAZIL.
Το τραγούδι αυτό ήταν το επίσημο θέμα έναρξης τον Ιανουάριο του 2014 μπροστά σε 20.000 ανθρώπους στο καρναβάλι της Πάτρας.

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Α.Ε.Ζ.: Συγχαρητήρια ανακοίνωση για τον Α.Ο. Αλυκανά

Σε ανακοίνωση προχώρησε πριν από λίγο το διοικητικό συμβούλιο της Αθλητικής Ένωσης Ζακύνθου, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του για την άνοδο στην Α΄ κατηγορία του Αθλητικού Ομίλου Αλυκανά. Αναλυτικά:
«Το Δ.Σ. της Αθλητικής Ένωσης Ζακύνθου εκφράζει τα συγχαρητήριά του στο αντίστοιχο του Αθλητικού Ομίλου Αλυκανά για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος και τους εύχεται καλή επιτυχία του χρόνου στην Α΄ Κατηγορία. Τέλος, ευχόμαστε να συνεχίσει στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος με τον ίδιο ζήλο.

Εκ του Δ.Σ.».

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ- ΑΛΥΚΑΝΑΣ: «Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές» (video)

Μπορεί το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας να θέλει ακόμα δύο αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί, όμως από σήμερα το απόγευμα ο Αθλητικός Όμιλος Αλυκανά πανηγυρίζει την άνοδό του στην Α΄ Κατηγορία.

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Την ερχόμενη Τετάρτη το μπαράζ ΑΟ Κατασταρίου-Ελατιακός


Από  την Επιτροπή  Πρωταθλήματος  Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ  ορίσθηκε  ο  2ος αγώνας  μπαράζ   Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ  (PLAY OYT)  μεταξύ  των   ομάδων     Α.Ο.  ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ  - Α.Ε.  ΕΛΑΤΙΑΚΟΣ  ο  οποίος  θα  διεξαχθεί  την  ΤΕΤΑΡΤΗ  09/04/2014   στο  γήπεδο    ΑΓΓΕΡΙΚΟΥ   και  ώρα  16.00

FOOTBALL LEAGUE: Τι λένε οι «μονομάχοι» των πλει οφ

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Football League ολοκληρώθηκε και τα πλει οφ παίρνουν σειρά...
Το SkyGOAL.gr επικοινώνησε με παίκτες από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια της Super League και έμαθε τους στόχους τους αλλά και ποιες θεωρούν τα φαβορί για την άνοδο.

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΜΠΑΣΚΕΤ: Νίκη παραμονής της ΑΓΕΖ στην Πάτρα επί του Έσπερου ΑΟΠΑ (68-72)!

Πιάνοντας εξαιρετική απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΓΕ Ζακύνθου πήρε σήμερα την πιο κρίσιμη και καθοριστική νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, επικράτησε στο Κλειστό της Αλεξιώτισσας του Έσπερου ΑΟΠΑ με 72-68 και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην Γ΄ Εθνική.
Η νίκη αυτή παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστούμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με τους τραυματίες Σκούφη και Τζινόπουλο να έχουν λιγοστό χρόνο συμμετοχής και τον Κοτσέτα να παίζει με πόνους στη μέση!

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Σπουδαία νίκη του Ελατιακού (4-2 τον Α.Ο. Κατασταρίου) – Photos

Πλούσιο σε γκολ, όχι και σε θέαμα ήταν το πρώτο παιχνίδι για τα μπαράζ παραμονής στην Α΄ Κατηγορία, μεταξύ του Ελατιακού και Α.Ο. Κατασταρίου, στο Ενωσιακό γήπεδο. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με το «χορταστικό» 4-2 και πήραν σοβαρό προβάδισμα για την παραμονή τους στην κατηγορία.

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Εύκολη επικράτηση του Σκουλικάδου – Όλα τα αποτελέσματα

Με δύο πρωινά παιχνίδια ξεκίνησε η 28η αγωνιστική στην Β΄ Κατηγορία. Ο Εθνικός Σκουλικάδου επικράτησε άνετα της Δόξας Λιθακιάς, στον Αγγερικό, ενώ στα Πηγαδάκια η τοπική Δόξα και ο ΑΟ Βασιλικός αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2. Αναλυτικά:

ΜΑΓΔΑ ΓΑΖΕΑ: Πρώτη και στη γενέτειρά της, χωρίς το ρεκόρ που ήθελε!

Συνολικά 14.800 δρομείς, ηλικίας 9 έως 85 ετών, πλημμύρισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, έζησαν μια μοναδική εμπειρία, κέρδισαν το χειροκρότημα πολλών φιλάθλων και έστειλαν μήνυμα άθλησης και υγείας, μέσα από ένα θεσμό που διαθέτει επίσης κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα, αφού από το 2006 ενώνει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη και προβάλλει σε ολόκληρο τον πλανήτη το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.