Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Πανάξια στην Α1 Εθνική!!! (videos)



Ιστορικές στιγμές ζει η ολόκληρη η Ηλεία. Ύστερα από ένα δραματικό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο Κόροιβος έβγαλε νοκ άουτ τη Καβάλα με 58-57, χάρη σε μια τρίποντη «βόμβα» του Καρύδα 3'' πριν το τέλος και πλέον πανηγυρίζει για πρώτη φορά στην ιστορία του την άνοδο στην Α1.
Η είσοδος του Κόροιβου στα... σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ γιορτάστηκε έξαλλα από τους περισσότερους από 2.000 φιλάθλους που κατέκλυσαν κάθε γωνιά του κλειστού της Αμαλιάδας, ενώ το... πάρτι αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι πρωίας.

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Στη Ζάκυνθο ο Μασάντο (Photos)



Μέρος των θερινών του διακοπών περνάει στη Ζάκυνθο ο Πάουλο Μασάντο. Ο διεθνής Πορτογάλος μέσος του Θρύλου έχει ενημερώσει τον μάνατζέρ του ότι πριν επιστρέψει στο Οπόρτο για να δει συγγενείς και φίλους, θα πέρναγε λίγες μέρες ξεκούρασης στο νησί του Ιονίου.
Ο Πορτογάλος έχει μεταβεί οικογενειακώς για ξεκούραση και για να περάσει χρόνο με τα παιδιά του, μετά από μια γεμάτη σεζόν με τον Ολυμπιακό με υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το zantesport πάει… Αμαλιάδα!



Το Σάββατο (03/05) το απόγευμα στις 5 η Αμαλιάδα και η Ηλεία γενικότερα, έχουν ραντεβού με την ιστορία τους!
Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης ο τοπικός Κόροιβος αντιμετωπίζει στην προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 την ομάδα της Καβάλας και με νίκη θα ανέβει (μαζί με την ΑΕΚ) στην Α1 και του χρόνου θα αγωνίζεται με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Πανιώνιο και τις άλλες ομάδες της κατηγορίας!

ΑΓΕΖ-ΣΤΙΒΟΣ: Καταπληκτική εμφάνιση στην Πάτρα και… μια ατυχία


1ος ο Σαλϊαι Γκέρυ με 3581 βαθμούς στο 6αθλο – όριο Πανελληνίων, σημειώνοντας καταπληκτικές επιδόσεις 14’’99 στα 100μ εμπ, 5.79μ στο μήκος και συνολικά μια από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ελλάδα στο σύνολο.
2ος ο Ρουμελιώτης Σπύρος με 3142 βαθμούς με σπουδαία επίδοση στο ύψος με 1,63μ.
4ος ο Πατρινός Δανιήλ με 2175 β σημειώνοντας σπουδαία επίδοση στο ύψος με 1,78μ είχε όμως την ατυχία να χτυπήσει το εμπόδιο στο αγώνισμα των 100μ εμπ πέφτοντας και να μηδενιστεί. Εάν τερμάτιζε την κούρσα στη συνολική βαθμολογία θα συγκέντρωνε περίπου 3500β ,θα ήταν2ος και θα κατακτούσε το όριο για τους Πανελλήνιους αγώνες.

ΑΓΕΖ-ΣΤΙΒΟΣ: Δόθηκαν οι υποτροφίες του Ιδρύματος Λεβέντη στους 31 πρωταθλητές-Σε αυτούς και η Μάγδα Γαζέα!

Οι δύο πρωταθλητές του μαραθωνίου Μάγδα Γαζέα και Χριστόφορος Μερούσης
Για άλλη μια χρονιά το Ίδρυμα Λεβέντη, που στηρίζει αδιάλειπτα τον ελληνικό αθλητισμό, έδωσε τις υποτροφίες σε κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες από διάφορα αθλήματα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στο κτίριο της ΕΟΕ. Το Ίδρυμα, που ξεκίνησε να προσφέρει στους αθλητές τη δυνατότητα να αφοσιωθούν απρόσκοπτα στην προετοιμασία τους για τις μεγάλες διοργανώσεις το 1999, διοργάνωσε την τελετή παράλληλα με συζήτηση με θέμα «Χορηγία και Εθελοντισμός: Προσφορά στον Αθλητισμό και στην Κοινωνία».

ΠΑΕ ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Διέπρεψε η Κ11 στην Ιταλία

Άλλη μία σημαντική διάκριση για το νησί μας, έρχεται από τον χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα από την Κ-11 της ΠΑΕ ΑΠΣ Ζάκυνθος. Η ομάδα του Σπύρου Φιορεντίνου (είναι ο Απόλλωνας Ζακύνθου που συγχωνεύτηκε με τον ΑΠΣ) πήρε για μία ακόμα χρονιά, μέρος στο τουρνουά ADRIA FOOTBALL, στο Ριτσόνε, στην επαρχία του Ρίμινι.
Οι μικροί της Ζακύνθου (γεννημένοι 2003-2004) κατέλαβαν την 2η  θέση στην κατηγορία τους, χάνοντας στον μεγάλο τελικό από τη Σερβική Σερβ Αιρ με 2-1, την οποία είχε κερδίσει στη κανονική περίοδο με 6-0! Στα άλλα ματς η Ζάκυνθος κέρδισε:
Την Μπίρχεντ Ντόρτμουντ (Γερμανία) με 2-1, την Μπράουνσβάϊκ (Γερμανία) με 5-2και την Μιλανέλο (Ιταλία) με 8-3.

FOOTBALL LEAGUE: Κερδισμένος ο Φωστήρας

Ο Φωστήρας επικράτησε 2-1 των Χανίων στην 6η αγωνιστική των play offs της Football League, ενώ οι αγώνες του Αιγινιακού με τον Ολυμπιακό Βόλου, της Νίκης Βόλου με τον Ηρακλή Ψαχνών και του Ηρακλή με την Κέρκυρα ολοκληρώθηκαν χωρίς νικητές...
Στο Αιγίνιο ο τοπικός Αιγινιακός και ο Ολυμπιακός Βόλου έμειναν στο 0-0, ενώ ο Φωστήρας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, νίκησε 2-1 τον ΑΟ Χανιά.
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκαν οι αναμετρήσεις σε Βόλο και Θεσσαλονίκη, καθώς Νίκη και Ηρακλής Ψαχνών έμειναν στο 0-0, ενώ ο Ηρακλής παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Κέρκυρα.

7ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2014: Νέες διακρίσεις για τον Α.Ν.Ο.Ζ.

Με 16 μετάλλια στις αποσκευές τους, επέστρεψαν στο νησί οι αθλητές και αθλήτριες του Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου Ζακύνθου, που πήραν μέρος στο 7ο Κύπελλο Ιωαννίνων, με την επωνυμία «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2014».
Ο ΑΝΟΖ συμμετείχε για πρώτη φορά στην εν λόγω διοργάνωση και τα πήγε εξαιρετικά καλά! Εκτός από τη συγκομιδή των μεταλλίων, κατάφερε να πάρει τα όρια στα 100μ πρόσθιο και 50μ ύπτιο από την Κολοκοτσά Φιλίππα  και 50μ.  ελεύθερο από τη Χιώνη  Στέλλα . Αναλυτικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Όμιλος:

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Α.Ο. ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ: Με ομάδα Επίλεκτων Ζακύνθου την Κυριακή

Η διοίκηση του Α.Ο. Ζακυνθιακού προσπάθησε να κλείσει ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με ομάδα από τη γειτονική Ηλεία. Αρχικά είχε δοθεί το «ok» από τον Ολυμπιακό Σαβαλιών, όμως την τελευταία στιγμή οι άνθρωποι της ηλειακής ομάδας το ακύρωσαν, οπότε δόθηκε η λύση εκ των έσω.
Συγκεκριμένα, κανονίστηκε με προπονητή τον Παναγιώτη Τρουπιώτη (Α.Ο. Τσιλιβή) να δημιουργήσει μία ομάδα Επίλεκτων ποδοσφαιριστών από ομάδες του νησιού και να αγωνιστούν την Κυριακή το μεσημέρι στις 4 στο Δημοτικό Στάδιο.

Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – PLAY OFF: Σημαντικό προβάδισμα για Εθνικό Σκουλικάδου και Α.Ε. Ζακύνθου

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο τα δύο παιχνίδια για τα μπαράζ ανόδου στην Α΄ Κατηγορία, με τον Εθνικό Σκουλικάδου να κάνει την ανατροπή μέσα στους Αμπελόκηπους, επικρατώντας με 2-1 της Νέας Σάντας, σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι. Στον Αγγερικό, η Α.Ε.Ζ. επικράτησε άνετα 4-1 του Παναρκαδικού.

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΥ: Έκανε αυτό που ξέρει στο Λουτράκι

Για άλλη μία χρονιά η Ακαδημία του Ζακυνθιακού διέπρεψε στο τουρνουά που διοργανώνει η Ακαδημία του Παναθηναϊκού, στο Λουτράκι. Εκατοντάδες παιδιά των Ακαδημιών του Παναθηναϊκού, απ’ όλη την Ελλάδα, βρέθηκαν στις άρτιες εγκαταστάσεις του SPORTCAMP, όπου οι η ζακυνθινή αποστολή κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στα τζούνιορ (2003-2004) και την τρίτη θέση στους Παίδες!
Γι άλλη μία χρονιά, λοιπόν τα μικρά παιδιά του Στράτου Κουρούμαλου έδειξαν ότι η Ζάκυνθος έχει ταλέντο και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι κάθε χρόνο ο Ζακυνθιακός είναι στα μετάλλια και στα κύπελλα και βγάζει παίκτες (όπως ο Χάρης Μαυρίας και έρχονται οι Αλέξανδρος Σπύρη, Άκης Τσιριγώτης και άλλοι).

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώνει για τον "ιό" του Facebook

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, σχετικά με «ιό» που διαδίδεται μέσω του Facebook.
Πιο συγκεκριμένα, αρχικά ο χρήστης λαμβάνει από χρήστη του Facebook μήνυμα, το οποίο περιέχει επισυναπτόμενο αρχείο, με διαφορετικές ονομασίες κάθε φορά, το οποίο έχοντας φαινομενικά ενδιαφέρουσα περιγραφή προτρέπει τον χρήστη να το «ανοίξει».

ΠΑΕ ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Η Super League… καλεί Σκαθαρούδη

Ελεύθερος έχει μείνει από την ομάδα της Ζακύνθου ο Γιώργος Σκαθαρούδης με ομάδα της Super League να είναι έτοιμη να κατάθεση πρόταση ώστε να τον εντάξει στο δυναμικό της...
Ο νεαρός μεσοεπιθετικός πραγματοποίησε μια εκπληκτική σεζόν με την φανέλα της Ζακύνθου τραβώντας πάνω του βλέμματα αρκετών ομάδων τόσο από την Football League αλλά και από την Super League. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός είχε μπει στο στόχαστρο ομάδων την Super League και την χειμερινή περίοδο.

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οι διαιτητές των αγώνων μπαράζ

Ανακοινώθηκαν από την Επιτροπή Διαιτησίας Ε.Π.Σ. Ζακύνθου οι διαιτητές της 1ης αγωνιστικής των αγώνων μπαράζ ανόδου Β΄ Κατηγορίας. Αναλυτικά:

ΤΕΤΑΡΤΗ   30/04/2014
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - Α.Ε. ΖΑΚΥΝΘΟΥ   ΓΗΠ : ΑΓΓΕΡΙΚΟΥ   ΩΡΑ : 17.00
ΚΩΣΤΑΚΗΣ - ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ - ΚΟΡΙΑΝΙΤΗΣ

ΝΕΑ  ΣΑΝΤΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΚΟΥΛΙΚΑΔΟΥ   ΓΗΠ : ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ   ΩΡΑ : 17.00      

ΛΙΒΕΡΗΣ - ΨΑΡΡΗΣ - ΚΛΑΔΗΣ

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ξεκινούν την Τετάρτη τα play-off

Ανακοινώθηκε  από  την  Επιτροπή  Πρωταθλήματος  Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ   ότι  οι  αγώνες   μπαράζ  της  Β΄ Κατηγορίας  για  την  άνοδο  των  δύο  ομάδων στην   Α΄ Ερασιτεχνική  Κατηγορία  όπου  και  θα  αγωνίζονται  την  ποδοσφαιρική  περίοδο   2014 - 2015   θα  ξεκινήσουν  την Τετάρτη  30/04/2014.
Μετά και την ολοκλήρωση της τελευταίας αγωνιστικής, ο Α.Ο. Αλυκανάς πήρε απευθείας την άνοδο για την Α΄ Κατηγορία, η 2η της βαθμολογίας Νέα Σάντα/Απέναντι θα αντιμετωπίσει (με πλεονέκτημα έδρας) τον 5ο Εθνικό Σκουλικάδου και ο 3ος Παναρκαδικός θα αντιμετωπίσει (με πλεονέκτημα έδρας) την 4η Α.Ε. Ζακύνθου. Και τα δύο παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 5 το απόγευμα. Αναλυτικά τα ζευγάρια των play-off:

FOOTBALL LEAGUE: Έγινε… της ισοπαλίας

Ο ΑΟ Χανιά είναι ο… νικητής της 5ης αγωνιστικής των play offs της Football League καθώς είναι η μοναδική ομάδα που πανηγύρισε τη νίκη. Ισοπαλία σε Ψαχνά, Ταύρο και Βόλο!
Οι Κρητικοί πανηγύρισαν την δεύτερη νίκη τους στο… μίνι πρωτάθλημα, επικρατώντας 2-0 του Αιγινιακού και μείωσαν στους 4 βαθμούς τη διαφορά από τις θέσεις που οδηγούν στο μπαράζ ανόδου.

ΠΑΕ ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ: Φιλικές ήττες από Παναιτωλικό

Μετά τη Κ19, η ΠΑΕ ΑΠΣ Ζάκυνθος δημιουργεί δύο ακόμα τμήματα υποδομής. Πρόκειται για την Κ-13 και την Κ-15. Και τα δύο τμήματα ήδη δουλεύουν με τους Σπύρο Φιορεντίνο (που είναι και στην Κ-19) και τον Ανδρέα Γκούσκο.
Μάλιστα το προηγούμενο Σάββατο και τα δύο τμήματα έπαιξαν τα πρώτα τους φιλικά παιχνίδια και μάλιστα με αντίπαλο της SUPER LEAGUE!!! Στο νησί βρέθηκαν τα αντίστοιχα τμήματα της ΠΑΕ Παναιτωλικός και έπαιξαν στις 12 το μεσημέρι η Κ-13 στο δημοτικό γήπεδο Μαχαιράδου και δύο ώρες αργότερα η Κ-15 στο χορτάρι του Δημοτικού Σταδίου.

1η ΑΝΑΒΑΣΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ»: Άλλη μία επιτυχημένη διοργάνωση

Άριστα σε όλα πήραν για μία ακόμα διοργάνωση τα μέλη της Αυτοκινητιστικής Λέσχης Ζακύνθου (Α.ΛΕ.Ζ.) για την 1η Ανάβαση Ζακύνθου «Διονύσιος Κορωνιός». Η ανάβαση πραγματοποιήθηκε το διήμερο που μας πέρασε, 26 και 27 Απριλίου στην Ε.Ο. Μαχαιράδου-Κοιλιωμένος και απόσταση 2,5km.
Η διοργάνωση, ξεκίνησε το Σάββατο το πρωί στις 11:30 με τις επίσημες χρονομετρημένες δοκιμές. Αν και είχαν δηλώσει 18 συμμετοχές, τελικά έτρεξαν 17 αυτοκίνητα σε μία ασφαλή διαδρομή και κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με τους θεατές που γέμισαν τη διαδρομή των 2,5 χιλιομέτρων να μένουν ικανοποιημένοι από το θέαμα.

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΕΠΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ/ΙΘΑΚΗΣ: και πάλι πρωταθλήτρια η ΑΕΚ!

Από την Κυριακή το απόγευμα η ΑΕΚ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι πρωταθλήτρια στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος της ΕΠΣΚΙ.
Μετά την νίκη της με 2-0 επί της Εικοσιμίας στο δημοτικό γήπεδο Κεραμειών, είναι και μαθηματικά πρωταθλήτρια για την σεζόν 2013-2014.
Στα καθαρά αγωνιστικά του σημερινού αγώνα, η ομάδα του Σπύρου Παπαδάτου πάταγε από την αρχή πιο καλά στον αγωνιστικό χώρο, και άνοιξε το σκορ με τον Χασάι που έπιασε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπαζάρογλου, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της Εικοσιμίας.

ΑΓΕΖ: Ήττα χωρίς… παρενέργειες από την Πεντέλη (83-66)

Χωρίς τους Ανέστη Τζινόπουλο, Διονύση Μπονίκο και Νίκο Μάργαρη ταξίδεψε στην Αθήνα η αποστολή της ΑΓΕΖ, ενώ πήγαν αλλά δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Κώστας Ακτύπης και Γιώργος Σκούφης. Έτσι, χωρίς πέντε σημαντικά στελέχη της, γνώρισε την ήττα στην Πεντέλη από την τοπική ομάδα με 83-66.
Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν το παιχνίδι δυναμικά και πήραν από την αρχή το προβάδισμα, το οποίο διατήρησαν ως το τέλος του πρώτου 10λέπτου (20-23). Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια βελτιώθηκαν στην άμυνα και με καλύτερες επιλογές στην επίθεση, κατάφεραν να περάσουν μπροστά και να κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι με 47-40.

Α.Ο. ΑΛΥΚΑΝΑΣ: «Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές» (Photos)

Έπεσε η αυλαία (και) του πρωταθλήματος της Β΄ Κατηγορίας, με τον Α.Ο. Αλυκανά να είναι για πρώτη φορά στην ιστορία του πρωταθλητής και να γίνεται μετά το ματς με τον Κεραυνό Βουγιάτου, η απονομή των μεταλλίων και του κυπέλλου.
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου, Κώστας Μαρίνος Ξανθός παρέδωσε την κούπα του πρωταθλητή στα χέρια του αρχηγού του Α.Ο. Αλυκανά, Διονύση Μαρίνο κι εκεί άρχισαν όλα!!! Όλοι οι παίκτες του Αλυκανά, το Δ.Σ. έγιναν ένα κουβάρι και πανηγύρισαν την πρώτη τους κούπα, ενώ η σαμπάνια… έρεε άφθονη.