Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

FOOTBALL LEAGUE: Επικυρώθηκε η βαθμολογία, Τετάρτη το μπαράζ

Χωρίς χρονοτριβή επικυρώθηκε η βαθμολογία των play off της Football League, με το μπαράζ ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Ολυμπιακό Βόλου να ορίζεται για την προσεχή Τετάρτη.
Από τη στιγμή που αθωώθηκαν Ηρακλής Ψαχνών και Νίκη Βόλου, η Football League δεν είχε λόγους να μην επικυρώσει τη βαθμολογία των play off. Το ΔΣ που συνεδρίασε την Παρασκευή (06/06) κράτησε ελάχιστα, με τη βαθμολογία να επικυρώνεται άμεσα. Το μόνο που απομένει είναι να σταλεί η επικύρωση στην ΕΠΟ και με τη σειρά της η ομοσπονδία να ορίζει το μπαράζ της Skoda Ξάνθης με τον Ολυμπιακό Βόλου. Όλα δείχνουν πως ο αγώνας θα γίνει στις 11 Ιουνίου, στο «Κλεάνθης Βικελίδης» που είναι και το επικρατέστερο γήπεδο.

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΛΒΕΡΤΗΣ: «Παναθηναϊκοί είναι όλοι όσοι προσφέρουν, πονάνε και αγαπάνε το σύλλογο»

Σε πελάγη ευτυχίας ζουν άπαντες στον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Διοίκηση, προπονητικό τιμ, παίκτες και φίλαθλοι είναι ακόμα… «μεθυσμένοι» από την κατάκτηση ενός ακόμα νταμπλ στην ιστορία του συλλόγου.
Περισσότερο χαρούμενος όμως είναι ο προπονητής των «πρασίνων», Φραγκίσκος Αλβέρτης ο οποίος έχει ξεκινήσει από τις Ακαδημίες του συλλόγου και έφτασε να σηκώνει την Τετάρτη το βράδυ το πρώτο του κύπελλο πρωταθλήματος ως προπονητής. Ο Αλβέρτης μίλησε στην «ΗΜΕΡΑ» και στον Γιώργο Αναγνωστόπουλο για τον πρώτο του τίτλο σαν προπονητής, για τον Διαμαντίδη, τον κόσμο της ομάδας, αλλά... και για τη Ζάκυνθο!!!

O ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ: Ξανά στο Summer Jump

Ο διεθνής center που κατέκτησε την 3η θέση στο πρωτάθλημα της Α1 με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, Γιώργος Μπόγρης (φωτό) θα επισκεφθεί πάλι το νησί της Ζακύνθου για το καλοκαιρινό τουρνουά SUMMER JUMP μαζί με τον Φώτη Λαμπρόπουλο, ο οποίος αγωνίστηκε και φέτος στην ACB Liga με τα χρώματα της CB Canarias.  Αν και έχασε το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν λόγω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο, τελικά θα έρθει στο νησί για να τον απολαύσουμε το διήμερο 21-22 Ιουνίου στην παραλία του CASA PLAYA. 

ΑΓΕΖ – ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ: Αυλαία με καλεσμένη την Ολυμπιάδα

Τη καθιερωμένη, ετήσια, γιορτή της θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 8 Ιουνίου η Ακαδημία μπάσκετ της ΑΓΕΖ, στο Κλειστό της Παναγούλας. Η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» έχουν καλέσει την Ακαδημία της Ολυμπιάδας Πατρών, με την οποία θα διεξαχθούν φιλικοί αγώνες όλων των τμημάτων. Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΒΑΝΤΕ: Συγχαίρει τις ομάδες που διέπρεψαν

Με ανακοίνωσή της προς τα τοπικά ΜΜΕ, ο Αθλητικός Όμιλος Λεβάντε θέλει και δημόσια να συγχαρεί την Π.Α.Ε. Α.Π.Σ. Ζάκυνθος για την εύκολη παραμονή της στην Football League, τον Ζακυνθιακό για την άνοδο στη Football League 2 και τον ΑΟ Αλυκανά για την άνοδο στην Α΄ Κατηγορία. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

3ο ΕΝΩΣΙΑΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 11X11: Την Κυριακή ο μεγάλος τελικός


Πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο Σάββατο οι ημιτελικοί αγώνες του 3ου Ενωσιακού Παιδικού Τουρνουά 11Χ11 που διοργανώνει με απόλυτη επιτυχία η ΕΠΣ Ζακύνθου, στο γήπεδο Γαϊτανίου.
Το Σάββατο λοιπόν, βγήκε το ζευγάρι του τελικού που θα αναμετρηθεί την ερχόμενη Κυριακή στις 19:30. Συγκεκριμένα, ο Α.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ/ΣΧΟΛΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ επικράτησε με το επιβλητικό 5-0 του ΑΣΤΕΡΑ ΠΛΑΝΟΥ και ο STRATOS  F.C. με το επίσης επιβλητικό 6-0 του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΚΟΥΛΙΚΑΔΟΥ. Την Κυριακή και πριν του μεγάλου τελικού θα προηγηθεί αυτός του μικρού τελικού, στις 17:00. Αναλυτικά:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Συγχαίρει τη σχολή του στη Ζάκυνθο

Ιδιαίτερη μνεία στη σχολή Ολυμπιακού στη Ζάκυνθο κάνει ο Ολυμπιακός στην επίσημη ιστοσελίδα του (www.olympiakos.org), λόγω της συμμετοχής της στον τελικό του 3ου Ενωσιακού  Παιδικού Τουρνουά 11Χ11 που διοργανώνει η ΕΠΣ Ζακύνθου και θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 8 Ιουνίου (ώρα 19:30) την αντίστοιχη του STRATOS FC.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΑΟΠ ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ: Από σήμερα και με τη «βούλα» στην Γ΄ Εθνική!

Κερδίζοντας εύκολα 4-1 την Αε Κεφαλληνίας, ο ΑΟΠ Ζακυνθιακός από σήμερα πανηγυρίζει την άνοδό του στην Γ΄ Εθνική, για πρώτη φορά στην ιστορία του!
Ο νταμπλούχος της ΕΠΣ Ζακύνθου χρειαζόταν μόλις ένα βαθμό για να πάρει το εισιτήριο, όμως από τα πρώτα λεπτά (2΄) κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με τον Μαλαφούρη και να… το τελειώσει στο 24΄ και πάλι με τον πρώτο σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας. Η επανάληψη είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και στο 50΄ ήδη το σκορ ήταν 4-0, με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν το γκολ της τιμής στο 75΄.
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή του Τσαγκαράκη βρήκε άπαντες στον Ζακυνθιακό να πανηγυρίζουν μία ακόμα επιτυχία. Αμέσως μετά έγινε η απονομή των μεταλλίων και του κυπέλλου στους πρωταθλητές της Α΄ κατηγορίας, από τους Διονύση Κλάδη και Ντίνο Κωστάκη, αντίστοιχα.

ΑΓΕΖ – ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ: Αυλαία με καλεσμένη την Ολυμπιάδα

Τη καθιερωμένη, ετήσια, γιορτή της θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Κυριακή 8 Ιουνίου η Ακαδημία μπάσκετ της ΑΓΕΖ, στο Κλειστό της Παναγούλας. Η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» έχουν καλέσει την Ακαδημία της Ολυμπιάδας Πατρών, με την οποία θα διεξαχθούν φιλικοί αγώνες όλων των τμημάτων. Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο εμψυχωτής των ομάδων και των φιλάθλων

Αφορμή γι΄ αυτή τη συνέντευξη ήταν ο ξεχωριστός τόνος που έδωσε ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος στις τελευταίες «γιορτές» της Αμαλιάδας, με αφορμή τις μεγάλες επιτυχίες των τμημάτων του Κοροίβου, και η εντύπωση που μου έκανε τόσο ο ενθουσιασμός του όσο και ο τρόπος που έχει να ξεσηκώνει τους παρευρισκόμενους. Του πρότεινα λοιπόν να κάνουμε μια μικρή συζήτηση για να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα και δέχτηκε με πολύ μεγάλη χαρά…

Γιώργο αρχικά να σε ευχαριστήσω κι εγώ, σαν απλός φίλαθλος, για την ξεχωριστή παρουσία σου σε όλες τις γιορτές του αθλητισμού στην Αμαλιάδα. Θέλεις να μας πεις κάτι γι αυτές τις στιγμές;
Δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου τη διοίκηση του Κοροίβου Αμαλιάδας (και ιδιαίτερα τα τμήματα μπάσκετ και βόλεϊ) για τη τιμή που μου έκαναν να είμαι ο εκφωνητής στο κρίσιμο ματς με την Καβάλα, αλλά και στις φιέστες των δύο τμημάτων. Όπως επίσης και όλους τους φιλάθλους για τα καλά τους λόγια! Οι στιγμές που έζησα στο Κλειστό της Αμαλιάδας, ήταν καταπληκτικές. Ήταν ανεπανάληπτες. Όπως έγραψα και στη σελίδα μου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα η αγκαλιά που μου έδωσε ο κόσμος της Αμαλιάδας, της Ηλείας κι ας λείπω από την πόλη μου τα τελευταία 6 χρόνια. Ειλικρινά τους ευχαριστώ από καρδιάς!

ΑΟΠ ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ – ΑΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ (15:00, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ): «Σφραγίζει» το διαβατήριο για την Γ΄ Εθνική

Το πιο κρίσιμο παιχνίδι για τη φετινή χρονιά του Ζακυνθιακού, είναι το σημερινό! Οι κόποι μιας χρονιάς, παίζονται σε 90 αγωνιστικά λεπτά. Η ζακυνθινή ομάδα υποδέχεται την αντίστοιχη της Αθλητικής Ένωσης Κεφαλληνίας (15:00, Δημοτικό Στάδιο) και πάει για δύο αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία) για να πανηγυρίσει την «παρθενική» της άνοδο στην Γ΄ Εθνική.
Έτσι, αν όλα πάνε καλά στο ματς, η χρονιά θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, αφού η ζακυνθινή ομάδα έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Συγκεκριμένα, έκανε για πρώτη φορά στην ιστορία της το νταμπλ, έβγαλε τον πρώτο σκόρερ (Διονύση Μαλαφούρη), έχει σε 34 επίσημα παιχνίδια (22 πρωταθλήματος, 4 κυπέλλου Ζακύνθου, 3 Κυπέλλου Ερασιτεχνών, και 5 στα μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική) 31 νίκες, μία ισοπαλία (από την Θύελλα Αμπελοκήπων, στο Ρόιδο με 1-1) και 2 ήττες (από τον Α.Ο. Σιναράδων στο Κύπελλο Ερασιτεχνών και από τον Διαγόρα Βραχνεΐκων στα μπαράζ ανόδου), ένα ρεκόρ, μοναδικό!!!

2ο SUMMER JUMP: Και φέτος το μεγάλο γεγονός του καλοκαιριού

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του 2ου Summer Jump Beach Basketball που θα διεξαχθεί στην παραλία του CASA PLAYA, στο Βασιλικό το διήμερο 21 & 22 Ιουνίου.
Η μεγάλη επιτυχία του 1ου Τουρνουά, έδωσε κουράγιο και δύναμη στους διοργανωτές Γιώργο Ζάγκλα και Νίκο Μυλωνα (παίκτες της ΑΓΕΖ). Μάλιστα και οι δύο τους, παραχώρησαν συνέντευξη στην εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ» ενημερώνοντας για τις μέχρι τώρα προετοιμασίες και τι θα περιμένουμε φέτος.

Η επιτυχία της περσινής διοργάνωσης, σίγουρα σας γέμισε με κουράγιο να συνεχίσετε και φέτος.
ΖΑΓΚΛΑΣ: Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αν και το summer jump έγινε για πρώτη φορά ο κόσμος μας τίμησε με την παρουσία του και τον ευχαριστούμε.
ΜΥΛΩΝΑΣ: Πάντα η αγάπη, η ανταπόκριση και τα θετικά σχόλια του κόσμου είναι αυτή που σου δίνουν δύναμη για να συνεχίσεις αυτό που κάνεις. Έτσι και εμείς μετά τη μεγάλη, περσινή επιτυχία και το πολύ όμορφο διήμερο που περάσαμε όλοι, είπαμε να το επαναλάβουμε και φέτος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τίμησε τον Φέρεντς Πούσκας


Έγιναν στη Λεωφόρο τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Φέρεντς Πούσκας, ανήμερα της 43ης επετείου της συμμετοχής του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο «Γουέμπλεϊ» κόντρα στον Άγιαξ.
Ο μυθικός Φέρεντς Πούσκας τιμήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την οικογένεια του Παναθηναϊκού, πολλές φορές στο παρελθόν. Πλέον, έφτασε η ώρα για να μείνει για πάντα αποτυπωμένη η μορφή του «Καλπάζοντα Συνταγματάρχη» στη Λεωφόρο, στο γήπεδο που δημιούργησε την τεράστια ομάδα του 1971 η οποία έφτασε στο κορυφαίο συλλογικό επίτευγμα του ελληνικού ποδοσφαίρου στην ιστορία.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ «ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ 2014»: Επιτυχημένη διοργάνωση από τον ΑΝΟΖ

 Ο Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Ζακύνθου στις 23 & 24/5/2014 πραγματοποίησε τον Ιστιοπλοϊκό Αγώνα «Διάπλους Καναλιού 2014».
Για πρώτη χρονιά φέτος ο αγώνας έγινε προς την Κυλλήνη, απόσταση 16 ν.μ. με διανυκτέρευση εκεί και επιστροφή την επόμενη μέρα. Τα περασμένα χρόνια η διεξαγωγή του αγώνα γινόταν προς το Κατάκολο με την συμμετοχή ιστιοπλοϊκών σκαφών και από τον τοπικό Όμιλο.
Η εκκίνηση έγινε την Παρασκευή 23/5/2014 στις 15:15 έξω από τις εγκαταστάσεις του ΑΝΟΖ. Ο αέρας ήταν ιδανικός γι’ αυτό τον αγώνα, βορειοδυτικός με ταχύτητα έως 20 Knots και τα σκάφη με πορεία για την Καυκαλίδα τερμάτισαν έξω από το λιμάνι της Κυλλήνης με το πρώτο να τερματίζει σε 2 ώρες και 8 λεπτά και το τελευταίο σε 2 ώρες και 55 λεπτά.
Το πρωί του Σαββάτου 24/5/2014 έξω από το λιμάνι της Κυλλήνης δόθηκε η εκκίνηση για τον αγώνα της επιστροφής με λίγο άνεμο που με τριγωνικές διαδρομές (τακ) φτάσανε τα σκάφη έξω από την Καυκαλίδα όπου έπεσε ο αέρας για περίπου 2 ώρες και ακινητοποίησε τα σκάφη. Κατά τις 15:00 έβαλε δυτικό άνεμο με ταχύτητα έως 12 Knots και επέτρεψε στα σκάφη να τερματίσουν έξω από τις εγκαταστάσεις του ΑΝΟΖ. 
Κατά γενική ομολογία των συμμετεχόντων, ο αγώνας σημείωσε επιτυχία και θα επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ: Στη 2η θέση το σκάφος EX-ANIMO

Ξεκίνησε την Κυριακή 1 Ιουνίου  2014 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας 2014 για τα σκάφη ORC-I και το Κύπελλο ORC Club 2014, που ανέλαβε και διοργανώνει, για πρώτη φορά στην Πάτρα, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών από τις 31 Μαΐου έως και τις 4 Ιουνίου 2014.
Ο αγώνας αυτός αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την Ιστιοπλοΐα στην δυτική Ελλάδα διότι διοργανωνόταν πάντα στο Αιγαίο και στην βόρεια  Ελλάδα. Από τον Αθλητικό Ναυτικό Όμιλο Ζακύνθου συμμετέχει το μοναδικό Σκάφος EX-ANIMO με κυβερνήτη τον Λάζαρο Τσαφταρίδη και πλήρωμα τον Πάνο Λόξα, Σπύρο Κατσικίνη και τον συνονόματο πρωτοξάδελφο Λάζαρο Τσαφταρίδη.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΣΤΗΝ 3η ΘΕΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ Ο Κ. ΣΟΥΛΗΣ: Ένας μικρός, γεννημένος νικητής

Το  1ο Περιφερειακό  πρωτάθλημα Τένις  παίδων κορασίδων κάτω των 10 ετών διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο ι αθλητές ήταν χωρισμένη σε δύο Ομίλους του Βορά και του Νότου.
Το πρωτάθλημα του Νότου διεξήχθη στο Όμιλο του Παπάγου στην Αθήνα και εκεί συμμετείχε ο Ζακυνθινός Όμιλος Αντισφαίρισης με 4 αθλητές του, όπου γέμισαν με εμπειρίες αλλά και επιτυχίες.
Ήταν η πρώτη φορά που τα παιδιά αυτά συμμετείχαν σε τέτοιου είδους αγώνες  πανελλαδικής εμβέλειας.  Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα παιδιά αυτά προπονούνται δυο φορές την εβδομάδα και δεν έχουν την ανάλογη εμπειρία, όπως τα πιο πολλά της Αθήνας τα οποία προπονούνται καθημερινά.

3ο ΕΝΩΣΙΑΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 11X11: Βγήκε το ζευγάρι του τελικού

Πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο Σάββατο οι ημιτελικοί αγώνες του 3ου Ενωσιακού Παιδικού Τουρνουά 11Χ11 που διοργανώνει με απόλυτη επιτυχία η ΕΠΣ Ζακύνθου, στο γήπεδο Γαϊτανίου.
Το Σάββατο λοιπόν, βγήκε το ζευγάρι του τελικού που θα αναμετρηθεί την ερχόμενη Κυριακή στις 19:30. Συγκεκριμένα, ο Α.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ/ΣΧΟΛΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ επικράτησε με το επιβλητικό 5-0 του ΑΣΤΕΡΑ ΠΛΑΝΟΥ και ο STRATOS  F.C. με το επίσης επιβλητικό 6-0 του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΚΟΥΛΙΚΑΔΟΥ. Την Κυριακή και πριν του μεγάλου τελικού θα προηγηθεί αυτός του μικρού τελικού, στις 17:00. Αναλυτικά:

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΑΟΠ ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ: Έχασε (1-0) στην Πάτρα αλλά… δεν χάθηκε (Photos)

Τη δεύτερη φετινή του ήττα σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις, γνώρισε σήμερα το απόγευμα ο Α.Ο.Π. Ζακυνθιακός. Σε ένα μέτριο, έως κακό παιχνίδι, ηττήθηκε με 1-0 από τον Διαγόρα Βραχνεΐκων, στην Πάτρα.
Οι παίκτες του Στράτου Κουρούμαλου πραγματοποίησαν το χειρότερο παιχνίδι τους στη φάση των μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική και το τελικό 1-0 κρίνεται ως δίκαιο αποτέλεσμα.
Σίγουρα η απουσία του τραυματία Στάθη Καραμαλίκη και του τιμωρημένου (από κάρτες) Στέλιο Σούρμπη, επηρέασαν στην έκβαση του παιχνιδιού, όχι όμως ότι ήταν και η αιτία της ήττας. Η νίκη με 1-0 του Ζακυνθιακού επί του Άρη Αρχαίας Ολυμπίας την προηγούμενη Τετάρτη στη Ζάκυνθο, έδειξε ότι… δεν είχε ξεχαστεί από τους ζακυνθινούς ποδοσφαιριστές.

ΑΓΕΖ – ΣΤΙΒΟΣ: Ο Ανδρέας Θανάσης στους Ολυμπιακούς αγώνες Παίδων



Ο Ανδρέας Θανάσης προκρίθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες παίδων που θα γίνουν τον Αύγουστο στην Ναιζινκ της Κίνας . Στον τελικό της πρόκρισης που έγινε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν έριξε 55.26μ στη δισκοβολία και είναι στην εξάδα των ευρωπαίων που θα πάει στην Ολυμπιάδα!!!
Συγχαρητήρια στον αθλητή και στον προπονητή του, Αντώνη Ακτύπη!!!