Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΤΖΑΝΛΟΥΚΑ ΚΟΛΟΝΕΛΟ: «Δεν μας σέβονται»

Στο SkyGOAL.gr μίλησε ο τεχνικός 
της Ζακύνθου Τζιανλούκα Κολονέλο...
Ο Ιταλός τεχνικός μίλησε για την ασέβεια που δείχνουν οι διαιτητές στους παίκτες του στα εκτός έδρας παιχνίδια, για το που κρίθηκε το παιχνίδι με τον Αιγινιακό το οποίο η Ζάκυνθος έχασε 3-0 αλλά και για τα άτομα που ήθελαν να χάσει η ομάδα...

ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Απόβαση στη Ζάκυνθο (Photos)

Δύο αναμετρήσεις μακριά απ' τις νίκες είναι... πολλές για την Νίκη Αμαρουσίου η οποία βρίσκεται ήδη στην πανέμορφη Ζάκυνθο όπου στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου (Νότος) θα "μονομαχήσει" αύριο (15/12, 15:30) με την τοπική ΑΓΕΖ στο κλειστό Παναγούλας, επιδιώκοντας την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα, αν και ο βαθμός δυσκολίας του συγκεκριμένου ματς είναι αρκετά υψηλός...

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Όλα τα αποτελέσματα του Σαββάτου – Το αυριανό πρόγραμμα

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο τρία παιχνίδια στην Α΄ Κατηγορία και 2 στην Β΄. Ο Α.Ο. Ζακυνθιακός επικράτησε δύσκολα 2-0 του καλού Α.Ο. Λεβάντε με νέο τραυματισμό για τους γηπεδούχους (Μπάμπης Μάργαρης). Η είδηση είναι ότι δεν σκόραρε ο Μαλαφούρης!. Αναλυτικά:

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

LIVE: Οι αγώνες του ΑΝΟΖ στο Κύπελλο Χριστουγέννων!



Παρακολουθήστε σε «ζωντανή» μετάδοση τους αγώνες του Κυπέλλου Χριστουγέννων, που διεξάγονται στο κολυμβητήριο "ΠΕΠΑΝΟΣ" της Πάτρας από 14-16 Δεκεμβρίου 2013 και έχουν διεθνή χαρακτήρα.

Ε.Π.Ο.: Τον ερχόμενο Μάιο τα μπαράζ για την άνοδο στη Γ' Εθνική



Έτοιμος είναι ο προγραμματισμός της ΕΠΟ για τα μπαράζ ανόδου των πρωταθλητών των Ενώσεων για την άνοδο στη Γ' Εθνική, με τη σέντρα να ορίζεται στις 11 Μαΐου.
 Σύμφωνα με το πλάνο, οι αγώνες ξεκινούν την Κυριακή (11/5) και ολοκληρώνονται την Τετάρτη (4/6). Οι Ενώσεις υποχρεούνται ως την Δευτέρα 28 Απριλίου να κοινοποιήσουν στην Ομοσπονδία την πρωταθλήτρια ομάδα.
 Η κλήρωση των αγώνων θα διεξαχθεί την Πέμπτη (10/4) στις 11:00 στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδί. Αξίζει να σημειωθεί πως θα διατηρηθεί το πλάνο των 14 ομίλων από τέσσερις ομάδες έκαστος, ενώ την άνοδο στη Γ' Εθνική θα παίρνει μόνο ο πρώτος από κάθε όμιλο.

ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Μεταμορφώνεται εκτός έδρας! – Ήττα 3-0 στο Αιγίνιο (video)

Οι τελευταίες καλές εμφανίσεις, που συνοδεύτηκαν και από θετικά αποτελέσματα, δυστυχώς δεν είναι συνέχεια σήμερα στο Αιγίνιο για τη Ζάκυνθο που γνώρισε την ήττα με 3-0 από τον ανώτερο Αιγινιακό.
Κομβικό σημείο στο ματς, το 10ο λεπτό όπου ο Γεννάδιος Ξενοδόχοβ αντικρίζει την απευθείας κόκκινη κάρτα για ανατροπή του Μίτροφ εκτός περιοχής. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 21΄ με καταπληκτικό γκολ του Πλάτωνα Καρακατσάνη, από μακρινή απόσταση και πέτυχαν το 2-0 λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου (45΄) με κεφαλιά του Δημήτρη Σαμαρά. Στο β΄ ημίχρονο η Ζάκυνθος σχεδόν δεν «πάτησε» στην αντίπαλη περιοχή και δέχτηκε το τελικό 3-0 στο 64΄ και πάλι από τον Πλάτωνα Καρακατσάνη, αυτή τη φορά με κεφαλιά.

LIVE: Η σημερινή αναμέτρηση ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ (15:00)

Παρακολουθήστε σήμερα, λεπτό προς λεπτό,  την αναμέτρηση Αιγινιακός – Ζάκυνθος με το οποίο ανοίγει η αυλαία της 12ης αγωνιστικής για τον Βόρειο Όμιλο της Football League.

ΠΑΕ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Με την ίδια συνταγή επιτυχίας

Τα τελευταία επιτυχή αποτελέσματα και η πλούσια συγκομιδή βαθμών στην «παρθενική» παρουσία στην Football League για τη Ζάκυνθο, δίνουν άλλον αέρα στην ομάδα και σίγουρα η ψυχολογία θα είναι ανεβασμένη, σε ότι αφορά τη σημερινή αναμέτρηση στο Αιγινίο, με αντίπαλο τον τοπικό Αιγινιακό. Μάλιστα οι Κατερινιώτες θεωρούν τους νησιώτες ως ομάδα που, ειδικά εκτός έδρας, έχει άγνοια κινδύνου και τους θεωρούν ως μία από τις πιο επικίνδυνες ομάδες της κατηγορίας.

ΑΓΕΖ: Με τη συνταγή του Σπόρτιγκ

Η σπουδαία βαθμολογική… ανάσα, αλλά και η ανεβασμένη ψυχολογία μετά την πολύτιμη νίκη επί του Σπόρτιγκ (67-62) την προηγούμενη Τετάρτη, κάνει τους «ερυθρόλευκους» να ατενίζουν με διαφορετικό μάτι τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η ΑΓΕΖ πριν από το εξ αναβολής ματς με τον Σπόρτιγκ βρισκόταν στην τελευταία (13η) θέση της βαθμολογίας και με τη νίκη του αυτή… εκτοξεύτηκε στην 8η!

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Επικίνδυνη… στροφή για ορισμένους

Φάση από το περσινό παιχνίδι Άγιος Λέων - Ελατιακός
Με τη διεξαγωγή της 10ης και προτελευταίας αγωνιστικής για τον α΄ γύρο, συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, με ενδιαφέροντα παιχνίδια, όπως αυτά στο Δημοτικό Στάδιο, στον Αγγερικό και στο Μαχαιράδο. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα παιχνίδια:

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δίκαιη επικράτηση για Πλάνο

Έπεσε χθες η αυλαία της 10ης αγωνιστικής για την Β΄ κατηγορία με τον εξ αναβολής αγώνα Κοιλιωμένος-Αστέρας πλάνου, με την ομάδα του Πατρίκ Ενγκεμά να επικρατεί με 2-0, στο γήπεδο του Αγίου Λέοντα.
Και τα δύο τέρματα για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Κρεζίας. Το πρώτο στο 10ο  λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο είχε κερδίσει ο Καραβίας και το δεύτερο στο 35΄ όταν βγήκε απέναντι στον Γεράσιμο Μαρούδα και με πλασέ πέτυχε το τελικό 0-2. Οι παίκτες του Αστέρα είχαν και χαμένο πέναλτι στο 58΄. Το πέναλτι το κέρδισε και πάλι ο Καραβίας, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος αλλά ο Μαρούδας θα αποκρούσει.

Ζ.Α.Ο.Α.: Τριμελής αποστολή στα MASTERS της Πάτρας

Καμπιώτη Αθηνά
Με τρεις αθλητές θα λάβει μέρος ο Ζακυνθινός Αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης στα MASTERS της ΣΤ Ένωσης. Οι αγώνες αυτοί είναι πολύ σημαντικοί και συμμετέχουν οι 8 πρώτοι καλύτεροι αθλητές της  περιφέρειας (Πελοποννήσου, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς). Τόπος διεξαγωγής είναι η Πάτρα το προσεχές διήμερο 14 & 15 Δεκεμβρίου.
Η αποστολή του Ζ.Α.Ο.Α. απαρτίζεται από τους:

ΖΑΟ – ΒΟΛΕΪ: Στο Ξυλόκαστρο Άνδρες & Γυναίκες

Με κοινό προορισμό αναχωρούν την Κυριακή το πρωί οι αποστολές των Γυναικών και των Ανδρών του Ζακυνθινού Αθλητικού Ομίλου.
Οι Γυναίκες, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής για τον Η΄ όμιλο, θα αντιμετωπίσουν στο Κλειστό του Ξυλοκάστρου τις αντίστοιχες του ΑΣΠ Κόρινθος, στις 13:00.

Οι Άνδρες, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής για το τοπικό πρωτάθλημα, θα παίξει με τους αντίστοιχους του Α.Ο. Ξυλοκάστρου, στο ίδιο γήπεδο και ώρα 14:30. Το παιχνίδι αυτό ήταν προγραμματισμένο για αύριο Σάββατο, αλλά με αίτημά του ο ΖΑΟ ζήτησε να μεταφερθεί μία μέρα μετά για να γλυτώσουν τα έξοδα, αίτημα που έγινε τελικά δεκτό.

ΑΝΟΖ: Πολλές προσδοκίες στο Κύπελλο Χριστουγέννων

Ο ΑΝΟΖ θα λάβει μέρος με την κολυμβητική του ομάδα στο Κύπελλο Χριστουγέννων. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κολυμβητήριο "ΠΕΠΑΝΟΣ" της Πάτρας στις 14-16 Δεκεμβρίου 2013 και θα έχουν διεθνή χαρακτήρα. Το κολυμβητικά τμήματα που απαρτίζουν την αγωνιστική ομάδα και η προαγωνιστική (8-9-10-11-12 ετών ) με επικεφαλείς τον γενικό αρχηγό Τάσο Μυλωνά και τον προπονητή Διονύση Μαρίνο. Ευχόμαστε επιτυχίες και καλή εμφάνιση των ομάδων παρά την ελλιπή προετοιμασία λόγω της έλλειψης  κολυμβητηρίου.

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ-ΜΠΑΣΚΕΤ: Και πάλι ο Μαντήλας στην Παναγούλα

Η ΚΕΔ/ΕΟΚ ανακοίνωσε τους διαιτητές για την 9η αγωνιστική στους τέσσερις ομίλους της Γ΄ Εθνικής. Όλα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν την Κυριακή (15/12). Στο παιχνίδι της Παναγούλας πρώτος διαιτητής είναι και πάλι ο Γιαννιώτης διαιτητής Μιχάλης Μαντήλας (ήταν και με τον Σπόρτιγκ).

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Έτοιμος για Ζάκυνθο!

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Αιγινιακού. Εκτός ο Σίκιμιτς, κομπλέ κατά τα άλλα ο Αιγινιακός.
Δίχως απρόοπτα και εκπλήξεις έγινε η τελευταία προπόνηση του Αιγινιακού για το παιχνίδι της Παρασκευής με την Ζάκυνθο, όπου η ομάδα της Πιερίας θέλει να επιστρέψει στις νίκες.
Στα θετικά είναι το γεγονός πως ο Κώστας Νικολαΐδης αντιμετωπίζει ουσιαστικά έναν «πονοκέφαλο», ο οποίος ήταν γνωστός, αφού ο Σίκιμιτς θα χάσει την αναμέτρηση λόγω τιμωρίας.

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΚΥΠΕΛΛΟ: Εύκολα στην επόμενη φάση η Θύελλα

Φάση από το σημερινό παιχνίδι με πρωταγωνιστές
τους Π. Κλάδη και Σωκ. Διαμαντή
Χωρίς να… «φορτσάρει» ιδιαίτερα η Θύελλα Αμπελοκήπων επικράτησε χθες το μεσημέρι με 6-0 του Παναρκαδικού, στο γήπεδο του Αγγερικού. Χρειάστηκαν βέβαια 37΄ λεπτά για να ανοίξουν το σκορ οι κάτοχοι του περσινού τροπαίου (και μάλιστα με αυτογκόλ) αλλά από κει και πέρα ήταν ασταμάτητοι και κυρίως στην επανάληψη που πέτυχαν τα 4 από τα 6 τέρματα. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες, κυρίως με τον Πέτρο Κλάδη, όμως δεν τις εκμεταλλεύτηκαν.

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

FOOTBALL LEAGUE: Κατάπτωση εγγυητικής σε δυο ΠΑΕ

Η Επιτροπή Επαγελματικού Αθλητισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε στην συνεδρίαση της Τετάρτης (11/12) αποφάσισε την κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών του Φωστήρα και της Καβάλας.

FOOTBALL LEAGUE: Οι διαιτητές της 12ης αγωνιστικής

Προσθήκη λεζάντας
Ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔ οι διαιτητές και οι βοηθοί που ορίστηκαν να διευθύνουν τις αναμετρήσεις της 12ης «στροφής» του πρωταθλήματος της Football League.

Αναλυτικά:
Νότιος Όμιλος
Κυριακή 15/12-15.00
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - ΕΠΙΣΚΟΠΗ (14.00)
Διαιτητής: Μπλούνας (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Νακόπουλος, Χριστοδούλου (Αθηνών)

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – Β΄ Κατηγορία: Το ντέρμπι ο Έσπερος – Τι έγινε στα εξ αναβολής ματς

Έγιναν σήμερα τα δύο από τα τρία εξ αναβολής παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής της Β΄ Κατηγορίας, με τον Έσπερο να κερδίζει δύσκολα με 1-0 την Α.Ε. Ζακύνθου στο Ρόιδο και η Δόξα Λιθακιά τη συνονόματή της στα Πηγαδάκια με το εκκωφαντικό 10-2! Αύριο παίζουν Κοιλιωμένος-Αστέρας Πλάνου. Αναλυτικά:

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΚΥΠΕΛΛΟ: Στην επόμενη φάση η ΑΕ Άγ. Λέων/Κοιλιωμένος

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, μέσα σε 4 ημέρες, η Α.Ε. Άγιος Λέων/Κοιλιωμένος κερδίζει στο γήπεδο του Αγγερικού τον γηπεδούχο Αετό Καλλιπάδου και μάλιστα με το ίδιο σκορ, 4-2. Χθες το παιχνίδι ήταν για την 2η  φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ζακύνθου, παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της φάσης αυτής.
Τα δύο πρώτα τέρματα ήταν με αυτογκόλ. Συγκεκριμένα, ο τοπικός Αετός προηγήθηκε με 1-0 στο 22΄ με αυτογκόλ του Ρουσιάνου και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 54΄ με αυτογκόλ του Καπαρέλη Αν. Στο 75΄ ο Μπάστας Αν. με δυνατό σουτ έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, αλλά 4 λεπτά αργότερα ο Καποδίστριας με σουτ ισοφαρίζει σε 2-2. Στο 88΄ ο Μπάστας Αν. και πάλι και στο 90΄+ ο Μαλαφούρης Γ. θα διαμορφώσουν το τελικό 2-4, αποτέλεσμα που στέλνει την ΑΕ Άγ. Λέων/Κοιλιωμένος στην επόμενη φάση του θεσμού.
Διαιτητής ήταν ο Αντώνης Μποζίκης και με βοηθούς τους Πλέσσα και Στεριώτη Γ.

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ – ΜΠΑΣΚΕΤ: Σπουδαία νίκη 67-62 της ΑΓΕΖ επί του Σπόρτιγκ

Εντυπωσιακό κάρφωμα του Κώστα Ακτύπη
Στον εξ αναβολής αγώνα για την 7η αγωνιστική του 1ου Ομίλου  του Νότου της Γ΄ Εθνικής, πριν από λίγο η ΑΓΕΖ επικράτησε με 67-62 του ιστορικού Σπόρτιγκ, στο Κλειστό της Παναγούλας, παρουσία 250 φίλων της. Έτσι λοιπόν οι «ερυθρόλευκοι» από την τελευταία θέση που ήταν πριν από το ματς (13η θέση), πλέον φιγουράρουν στην 8η  με 10 βαθμούς!

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Οι διαιτητές στην Β΄ Κατηγορία και στο Κύπελλο



Ανακοινώθηκαν από την  Επιτροπή Διαιτησίας  οι  Διαιτητές των  αγώνων  της 10ης αγωνιστικής της Β΄ Κατηγορίας  που  εκκρεμούσαν , και  δύο  αγώνων  της  2ης Φάσης  του  Κυπέλλου.

Αναλυτικά :
ΤΕΤΑΡΤΗ  11/12/2013
ΔΟΞΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΩΝ – ΔΟΞΑ ΛΙΘΑΚΙΑΣ  ΓΗΠ : ΠΗΓΑΔΑΚΙΩΝ  ΩΡΑ : 15.00
ΜΠΑΣΤΑΣ - ΠΕΤΤΑΣ - ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ

ΑΓΕΖ – ΣΠΟΡΤΙΓΚ: Όλοι σήμερα στην Παναγούλα (15:00)

Νίκη και μόνο νίκη είναι το σύνθημα στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο της ΑΓΕΖ για το σημερινό πολύ δύσκολο και συνάμα κρίσιμο εξ αναβολής παιχνίδι με τον Σπόρτιγκ, στο Κλειστό της Παναγούλας (15:00).
Το τεχνικό δίδυμο Ταυρόπουλος-Θεοδόσης δεν αντιμετωπίζουν κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και στο λίγο χρόνο που είχαν για να προετοιμάσουν την ομάδα, προσπάθησαν να περάσουν στους παίκτες την κρισιμότητα του συγκεκριμένου αγώνα.

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

CHAMPIONS LEAGUE: Διακοπή στο Γαλατά – Γιουβέντους λόγω χιονιού!



Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού η αναμέτρηση της Γαλατάσαραϊ με τη Γιουβέντους διεκόπη λόγω ισχυρής χιονόπτωσης.
Οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Τουρκία έβαλαν σε κίνδυνο τη διεξαγωγή της αναμέτρησης της Γαλατάσαραϊ με τη Γιουβέντους. Συγκεκριμένα, η έντονη χιονόπτωση κάλυψε όλες τις γραμμές του γηπέδου.
 Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να διακοπεί το παιχνίδι έτσι ώστε να καθαριστούν οι γραμμές και να μπορέσουν οι διαιτητές και ποδοσφαιριστές να ξεχωρίζουν τις γραμμές του γηπέδου.

ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Έφυγε σήμερα για Αιγίνιο!

Ολοκληρώθηκε σήμερα (σε ζακυνθινό έδαφος) η προετοιμασία της ομάδας, ενόψει του αγώνα της Παρασκευής στο Αιγίνιο, με τον τοπικό Αιγινιακό, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής και με «ζωντανή» κάλυψη από τον OTE TV Sport 4, στις 15:00.
Η αποστολή αναχώρησε σήμερα με το τελευταίο δρομολόγιο, όπου θα καταλύσει κοντά στο Αιγίνιο  και συγκεκριμένα στον Πλαταμώνα, με τον Ιταλό προπονητή Τζανλούκα Κολονέλο να θέλει τους παίκτες του απομονωμένους, έχοντας το μυαλό τους στο παιχνίδι και ξεκούραστους, σε σχέση με άλλα ματς όπου η ομάδα ταξίδευε 12 με 13 ώρες, παραμονή του αγώνα. Έτσι, οι «κυανοκίτρινοι» θα έχουν δύο «γεμάτες» μέρες να δουλέψουν πάνω στο συγκεκριμένο ματς, τηρώντας ευλαβικά τη… συνταγή της Δράμας!

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Παρελθόν ο Λι Κουάντιο


Ο Ιβοριανός μέσος του Απόλλωνα Καλαμαριάς Λι Κουάντιο που πάτησε με τις τάπες του παπουτσιού του το… κεφάλι του Νίκου Πέττα την προηγούμενη Παρασκευή, αποτελεί παρελθόν από την ομάδα.
Ο Λι Κουάντιο δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στην ομάδα και αποτελεί παρελθόν από την ομάδα. Σήμερα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ομάδας Αχιλλέα Χαραλαμπίδη όπου και του ανακοινώθηκε πως τις επόμενες μέρες θα λυθεί το συμβόλαιο του. Ο παίκτης στην σημερινή προπόνηση χαιρέτησε τους συμπαίκτες του αλλά και την τεχνική ηγεσία. Αναμένονται κι άλλες αναχωρήσεις από την ομάδα όμως αυτό θα γίνει μετά τις αναμετρήσεις με την Καβάλα και τον Εθνικό Γαζώρου.


Πηγή:  skygoal.gr

Άνοδος - Υποβιβασμός: Τι ισχύει σε Α΄, Β΄, Γ,΄ Εθνική την προσεχή διετία - Πέφτουν ...πολλοί!

Η ΕΠΟ τη Δευτέρα (9/12) στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της, (με σύμφωνη γνώμη και της ΕΠΑΕ) αποφάσισε σταδιακή αλλά σημαντική συνολικά μείωση των ομάδων της Football League! Ενώ οριστικοποίησε το ...τοπίο της προσεχούς διετίας, τόσο στη Γ' Εθνική, όσο και στη ΣούπερΛίγκα.
Μοναδική, αλλά πολύ κρίσιμη και σημαντική εκκρεμότητα εξακολουθεί να παραμένει η τελική επικύρωση (ή όχι) από την ΕΠΟ της εισήγησης της ΕΠΑΕ για την άνοδο τριών ομάδων συνολικά από το τρέχον πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.
Αγωνιστική δράση αύριο και μεθαύριο για την Β΄ Κατηγορία, όχι με εμβόλιμη αγωνιστική, αλλά με εξ αναβολής αγώνες. Συγκεκριμένα, λόγω των αγώνων των Μικτών μας ομάδων στην Αιτ/νία την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, αναβλήθηκαν την ίδια μέρα 3 αγώνες της 10ης αγωνιστικής στην Β΄ κατηγορία, αφού οι ομάδες είχαν παίκτες που αγωνίζονται στις ομάδες Παίδων και Νέων της ΕΠΣ Ζακύνθου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο αγώνες αύριο και έναν μεθαύριο. Αναλυτικά:

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΚΥΠΕΛΛΟ: Ξεκινά αύριο η 2η φάση

Από την Επιτροπή Πρωταθλήματος ΕΠΣ Ζακύνθου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αγώνων Κυπέλλου της 2ης Φάσης. Οι αγώνες ξεκινούν αύριο με έναν αγώνα, αυτό μεταξύ του Αετού Καλλιπάδου και της Α.Ε. Αγίου Λέοντα/Κοιλιωμένος. Οι δύο ομάδες έπαιξαν αντίπαλες και την προηγούμενη Κυριακή, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής για την Α΄ κατηγορία, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 3-2. Μπορεί κάποιο ή κάποια από τα ματς του κυπέλλου να πάνε στην παράταση, ακόμα και στα πέναλτι, γι αυτό η διοργανώτρια αρχή ξεκινά τους αγώνες στις 14:30. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ: Για το «διπλό» στο Αιγίνιο

Με ανεβασμένη τη ψυχολογία συνεχίζεται η προετοιμασία της ομάδας, ενόψει του δύσκολου αγώνα της ερχόμενης Παρασκευής στο Αιγίνιο με αντίπαλο τον τοπικό Αιγινιακό. Αυτό θα είναι το τρίτο και δεύτερο συνεχόμενο τηλεοπτικό ματς της Ζακύνθου, όπου για τους προληπτικούς η ομάδα στα δύο προηγούμενα είχε μόνο νίκες. Στη Δράμα, επικράτησε με 1-0 της τοπικής Δόξας και την προηγούμενη Παρασκευή στο Δημοτικό Στάδιο, νίκησε 3-0 τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

ΒΟΛΕΪ - ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Ανώτερες οι αθλήτριες της Ολυμπιάδας

Φάση από το συγκεκριμένο παιχνίδι
Η πολύ μεγάλη ταλαιπωρία που υπέστη η γυναικεία ομάδα του ΖΑΟ για να αγωνιστεί στην Πάτρα με την αντίστοιχη της Ολυμπιάδας, ήταν μία από τις βασικές αιτίες που ήρθα αυτή η ήττα με 3-0 σετ. Συγκεκριμένα, το ματς ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή το μεσημέρι στις 14:30 και λόγω της ημέρας, η αποστολή αναχώρησε με το πρώτο δρομολόγιο (8:00) και έτσι από τις 10:30 περίπου που έφτασαν στην Πάτρα περίμεναν να περάσει η ώρα για να αγωνιστούν!

ΠΑΙΔΙΚΟ: Δίκαιη επικράτηση στην Παναγούλα της Ολυμπιάδας

Ανώτερη ομάδα (σε επίθεση και άμυνα) η Ολυμπιάδα Πατρών, πήρε δίκαιη νίκη στο Κλειστό της Παναγούλας, επικρατώντας με 68-32 της ΑΓΕΖ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής για την Β΄ φάση του Παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΗ.
Την επόμενη αγωνιστική (4η) και πρώτη για τον β΄ γύρο οι «ερυθρόλευκοι» του Αντώνη Ακτύπη υποδέχονται την Κυριακή το μεσημέρι στις 12:00 τον Προμηθέα Πατρών.
Τα 10λεπτα ήταν: 2-22, 10-12, 12-19, 8-15.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Α.Σ. ΑΛΚΙΜΑΧΟΣ»: Με επιτυχία οι προαγωγικές εξετάσεις ζωνών (KUP)

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο το βράδυ οι προαγωγικές εξετάσεις ζωνών (KUP), στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Συλλόγου TAE KWON DO «ΑΛΚΙΜΑΧΟΣ». Τις εξετάσεις  παρακολούθησε και βαθμολόγησε ο προπονητής-επιθεωρητής του τμήματος, Δάσκαλος Κωνσταντίνος Τζιδημόπουλος, κάτοχος Μαύρης Ζώνης 8 DAN WTF, επί χρόνια προπονητής της Εθνικής και Ολυμπιακής ομάδας TAE KWON DO, αλλά και Δάσκαλος και του ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ μας και σημαιοφόρου της Ολυμπιακής Εθνικής ομάδας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΣΚΟΡΕΡ: Αμετάβλητη η κορυφή

Δεν άλλαξε τίποτα στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Α΄ Κατηγορίας, με τον Διονύση Μαλαφούρη να πετυχαίνει άλλα 5 γκολ(!) και να δείχνει ότι δεν έχει αντίπαλο φέτος.  Ας δούμε όλους τους σκόρερ της Α΄ Κατηγορίας:

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

FOOTBALL LEAGUE: Λύτρωση στο φινάλε για τη Νίκη Βόλου

Μπορεί να δυσκολεύτηκε αλλά τελικά η Νίκη Βόλου κατάφερε να πάρει το τρίποντο απέναντι στην Αναγέννηση Γιαννιτσών με 2-1.
Μπροστά σε 6.500 φιλάθλους στο Πανθεσσαλικό και ενώ το παιχνίδι πήγαινε με μαθηματική ακρίβεια στην ισοπαλία ο Τζιώρας με σουτ στο 89' "ανέβασε" τη θεσσαλική ομάδα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με άγριες διαθέσεις στο ματς ενώ στο 14'΄είχαν δοκάρι μετά από "τακουνάκι" του Τζιώρα. Η πίεση ήταν ασφυκτική και στο 41' ο Σεϊμάν έβαλε τη Νίκη σε θέση οδηγού. Τα Γιαννιτσά όμως ισοφάρισαν με καρφωτή κεφαλιά του Μοσχάκη στο 65', αλλά λογάριαζαν χωρίς τον Τζιώρα που "χτύπησε" στο φινάλε της αναμέτρησης.

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Άνετα 5-0 ο Αλυκανάς τον Αστέρα Πλάνου και μόνος στην κορυφή

Έπεσε πριν από λίγο η αυλαία της 11ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας, με τον Α.Ο. Αλυκανά να επικρατεί άνετα με 5-0 στο γήπεδο του Πλάνου, επί του τοπικού Αστέρα.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 20΄ με σουτ του Λυκομήτρου, εκμεταλλευόμενος τη σέντρα του Καλαμαρά. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

ΘΥΕΛΛΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ: Παραιτήθηκε ο Αντιπρόεδρος, Γιώργος Κομιώτης

Με ανακοίνωσή του ο πρώην, πλέον, Αντιπρόεδρος της Θύελλας Αμπελοκήπων, Γιώργος Κομιώτης θέτει τον εαυτό του εκτός συμβουλίου, όχι όμως και της ομάδας που την υπηρετεί όλα τα χρόνια. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΠΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΘΥΕΛΛΑΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ». ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΩ ΟΤΙ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΤΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ ΑΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ. ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΠΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
ΚΟΜΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»


ΘΥΕΛΛΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ: Νέος προπονητής ο Νίκος Βεντουρής

Λόγω αναχώρησης για την ιδιαίτερα πατρίδα του Πολωνού τεχνικού, Μάτσεϊ Νουτσκόφσκι (για περίπου ένα μήνα) η διοίκηση της Θύελλας Αμπελοκήπων προχώρησε στην πρόσληψη του Νίκου Βεντουρή, που πριν λίγες ημέρες είχε αφήσει τον πάγκο του Παναρτεμισιακού Α.Ο. Ο Βεντουρής ξεκινάει δουλειά από σήμερα.

ΔΟΞΑ ΛΙΘΑΚΙΑΣ: Μπήκε επιτέλους στο… σπίτι της

Πέρασαν 11 ολόκληρες αγωνιστικές για να παίξει, επιτέλους, επίσημο παιχνίδι στο γήπεδό της, η Δόξα Λιθακιάς. Ο Δήμος είχε τηρήσει τη δέσμευσή του (δια στόματος του Δημάρχου, Στυλιανού Μποζίκη), για παράδοση του αγωνιστικού χώρου πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.
Όμως για να δοθεί άδεια καταλληλότητας, θα έπρεπε να είναι έτοιμα και τα αποδυτήρια, τα οποία τελικά παραδόθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και την Κυριακή το πρωί η Δόξα έπαιξε το πρώτο της παιχνίδι με αντίπαλο τον Αθλητικό Όμιλο Αργασίου, τον οποίο και νίκησε με 4-3 σε ένα ματς με φοβερή διακύμανση και σασπένς!

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

FOOTBALL LEAGUE: Non Stop Κέρκυρα και Βόλος

Ασταμάτητοι Ολυμπιακός Βόλου και Κέρκυρα, οδηγούν την κούρσα της Football League σε Νότιο και Βόρειο Όμιλο...
Ακόμα μια νίκη (1-0) για την πρωτοπόρο του Βορείου Ομίλου Κέρκυρα, αυτή τη φορά στην έδρα της Καβάλας. Ο Ηρακλής νίκησε 2-1 τον Αιγινιακό στην έδρα του, ενώ η Δόξα Δράμας με ανατροπή επικράτησε 2-1 του Πιερικού. Τέλος, στην Καρδίτσα, η Αναγέννηση επικράτησε 1-0 του Βατανιακού.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Ισόπαλο (1-1) το ζακυνθινό ντέρμπι

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ζακυνθινό ντέρμπι μεταξύ των γυναικείων ομάδων της Δόξας Πηγαδακίων και του Α.Ο. Παναρκαδικού (1-1), στο ουδέτερο γήπεδο Μαχαιράδου, παρουσία και του Αναπληρωτή Προέδρου του Γυναικείου Ποδοσφαίρου και Προέδρου της ΕΠΣ Ζακύνθου, Κώστα Μαρίνου Ξανθού.
Όλα κύλησαν ομαλά, παρότι κάποιοι είχαν φόβοι για αντίποινα, από το περσινό, επεισοδιακό παιχνίδι, στο γήπεδο του Αγγερικού. Όμωςμως και οι δύο ομάδες έδειξαν χαρακτήρα, έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και άφησαν πίσω τις κακές περσινές στιγμές.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ-ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Σπουδαία νίκη (5-1) επί του Βατανιακού – Χατ-τρικ ο Κορσιάνος

Την πρώτη τους εντός έδρας νίκη και δεύτερη συνεχόμενη, πέτυχαν σήμερα το πρωί οι παίκτες της Κ-19 του ΑΠΣ Ζάκυνθος, επικρατώντας με το ευρύ 5-1 του Βατανιακού. Στην ομάδα Νέων του ΑΠΣ αγωνίστηκαν και οι Νικολόπουλος και Κωτάτης που έχουν αγωνιστεί και στην πρώτη ομάδα, δίνοντας άλλη «φρεσκάδα» και αγωνιστικότητα, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο εύκολο 5-1.

ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Η μεγάλη στιγμή έφτασε! – «Κάθε Ζακυνθινός από μια μετοχή των 5 ευρώ»

Ιστορική μέρα για τη Ζάκυνθο η Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013, αφού από αύριο ανοίγουν οι μετοχές και κάθε ζακυνθινός θα μπορεί να πάρει (5€ η μία) και αν ενισχύσει την ομάδα της καρδιάς του, στην καταπληκτική πορεία που κάνει στο φετινό πρωτάθλημα της Football League!
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δ.Σ.:

ΑΓΕΖ: «Λύγισε» στο τελευταίο 10λεπτο – Ήττα στην Κόρινθο με 79-74

Έφτασε στην πηγή, αλλά το ροζ φύλλο δεν το πήρε η ΑΓΕΖ, γνωρίζοντας την ήττα στο Κλειστό της Κορίνθου από τον τοπικό Απόλλωνα με 79-74. Και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Ο μεν Απόλλωνας για να διατηρηθεί στην πρώτη (προνομιούχο) δυάδα, η δε ΑΓΕΖ να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Έτσι το ματς ήταν ντέρμπι πριν ξεκινήσει, αλλά και κατά τη διάρκειά του, μπροστά σε ένα κατάμεστο γήπεδο, με τους φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας να έχουν φτιάξει μία ευχάριστη ατμόσφαιρα.  Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και το έλεγχαν έως το 30ο λεπτό. Το ματς έως εκείνο το λεπτό πήγαινε πόντο-πόντο και μάλιστα πολλές ήταν οι φορές που οι παίκτες των Ταυρόπουλου-Θεοδόση είχαν το προβάδισμα. Μάλιστα στα αποδυτήρια πήγαν προηγούμενοι με 38-34, αλλά και στο τέλος της 3ης περιόδου ήταν μπροστά με ένα πόντο (58-59).

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Τι έγινε την Κυριακή σε Α΄ & Β΄ Κατηγορία

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο τα παιχνίδια σε Α΄ και Β΄ Κατηγορία της ΕΠΣ Ζακύνθου, με τον Ζακυνθιακό να επικρατεί (εκτός έδρας) του Ελατιακού με το ευρύ 10-0! Στο γήπεδο του Αγγερικού, η ΑΕ Άγ. Λέων/Κοιλιωμένος επικράτησε 3-2 του γηπεδούχου Αετού Καλλιπάδου. Με αυτά τα δύο παιχνίδια έπεσε η αυλαία της 9ης αγωνιστικής. Αναλυτικά τα αποτελέσματα και στην Β΄ Κατηγορία, όπου ο Α.Ο. Βασιλικός πήρε τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα (2-2 με τον Κοιλιωμένο):