Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Το κύπελλο στον Ζακυνθιακό (4-0 την ΑΕ Άγ. Λέων/Κοιλιωμένος) – Πάει για το νταμπλ (Photos)

Το πρώτο κύπελλο στην ιστορία του πανηγύρισε σήμερα ο Αθλητικός Όμιλος Ζακυνθιακός, επικρατώντας στο Ενωσιακό γήπεδο Γαϊτανίου της Α.Ε. Άγιος Λέων/Κοιλιωμένος με 4-0. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν, από δύο, οι Καραμαλίκης και Μαλαφούρης. Ο Καραμαλίκης μάλιστα ψηφίστηκε από τους δημοσιογράφους ως ο MVP του τελικού.

Το παιχνίδι κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, αφού ο κακός αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεψε στους παίκτες και των δύο ομάδων να αποδώσουν το ποδόσφαιρο που ξέρουν.
Απλά, ο Ζακυνθιακός διαθέτει ποιότητα στο ρόστερ του και με τους Καραμαλίκη (εμπειρία) και Μαλαφούρη (έφεση στο σκοράρισμα) να πετυχαίνουν τα γκολ, πήρε την πρώτη φετινή του κούπα, ενώ περιμένει τα μπαράζ του πρωταθλητή για να πανηγυρίσει το πρώτο του νταμπλ.
Από την άλλη, η ΑΕ Άγιος Λέων/Κοιλιωμένος, γνωρίζοντας τη διαφορά δυναμικότητας, κατάφερε να σταθεί αξιοπρεπώς, προσπαθώντας για το καλύτερο.

 Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Βασίλης Μπέης ελέγχεται για τη φάση του 52ου λεπτού, όπου ο Καραμαλίκης μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και από πλάγια δεξιά, ο τερματοφύλακας Ρουχίτσας τον ανέτρεψε (ήταν και κόκκινη κάρτα γιατί ο επιθετικός του Ζακυνθιακού έκλεινε προς την αντίπαλη εστία), αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Καλοί οι δύο βοηθοί του, Δημήτρης Κωστάκης και Κώστας Ψάρρης.


ΦΑΣΕΙΣ & ΓΚΟΛ...
12’ Ο Μαλαφούρης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ.
17’ ΓΚΟΛ:Ο Μαλαφούρης με έξοχη κάθετη πάσα έβγαλε μόνο του τον Καραμαλίκη στην αντίπαλη περιοχή και εκείνος προλαβαίνοντας την έξοδο του τερματοφύλακα Ρουχίτσα, με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Ζακυνθιακό.
26’ Ο Μ. Μαρούδας Ι. εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μ.Μαρούδας Διον. Δεν κατάφερε να βρεθεί στην πορεία της μπάλας, με τον πορτιέρο του Ζακυνθιακού, Χαρακτινό να μπλοκάρει την μπάλα.
34’ Ο Καραμαλίκης έκανε τη σέντρα-σουτ από έξω δεξιά αλλά η μπάλα πέρασε πολλά μέτρα άουτ.
42’ Ο Ζακυνθιακός διαμαρτυρήθηκε για περίπτωση πέναλτι σε ανατροπή του Καραμαλίκη από τον Ρουχίτσα μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας.
43’ Ο Λιβέρης μετά από εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και βρέθηκε απέναντι από τον Ρουχίτσα, ο  οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά.
43’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Άγιο Λέοντα να ισοφαρίσει όταν ο Μ.Μαρούδας Ι. έκανε το σουτ και ο Χαρακτινός με εκπληκτική απόκρουση, κράτησε το μηδέν για τον Ζακυνθιακό.
45’ Ο Δρόσος έκανε τη σέντρα και ο Καραμαλίκης έπιασε την κεφαλιά με τον Ρουχίτσα να μπλοκάρει την μπάλα.
51’ ΓΚΟΛ :Μετά το πρώτο σουτ του Καραμαλίκη και τις κόντρες που ακολούθησαν, ο Μαλαφούρης με προβολή από κοντά «έγραψε» το 2-0 για τον Ζακυνθιακό με τους παίκτες του Αγίου Λέοντα να διαμαρτύρονται στον διαιτητή για επιθετικό φάουλ.
54’ Ο Λιβέρης μπήκε από δεξιά μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ με τον Ρουχίτσα να απομακρύνει σε κόρνερ.
60’ Ο Μ.Μαρούδας Διον. Βρέθηκε μόνος του στην περιοχή του Ζακυνθιακού, ωστόσο το σουτ του δεν ήταν καλό με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια.
 70’ ΓΚΟΛ: Ο Δρόσος μπήκε στην περιοχή, ο Ρουχίτσας πρόλαβε την μπάλα αλλά στη συνέχεια έχασε τον έλεγχο της με τον Καραμαλίκη που παραμόνευε με σουτ να την στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
72’ ΓΚΟΛ: Ο Μαρμαράς έκανε τη σέντρα και ο Μαλαφούρης με κεφαλιά, «έγραψε» το 4-0.
72’KOKKINH: Ο Σαράντης Μπάστας δέχτηκε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή και άφησε με δέκα παίκτες την ομάδα του Άγιου Λέοντα.
89’ Ο Κόλα επιχείρησε το σουτ και ο Ρουχίτσας απέκρουσε την μπάλα.
90’ + 3΄ ΔΟΚΑΡΙ για τον Ζακυνθιακό. Ο Κίτος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και η μπάλα σταμάτησε στην συμβολή των δοκών του Άγιου Λέοντα.
Ο διαιτητής Βασίλης Μπέης έδειξε κίτρινη κάρτα στους Δρόσο, Λιβέρη για τον Α.Ο Ζακυνθιακό και στους  Βυθούλκα, Λούντζη, Π.Μαρούδα, Μπάστας Σαράντης, Μ.Μαρούδας Διον.   για την ΑΕ Αγ.Λέοντα/Κοιλιωμένου. Βοηθοί ήταν οι Δημήτρης Κωστάκης και Κώστας Ψάρρης.

Α.Ο. ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ (Στράτος Κουρούμαλος): Χαρακτινός, Αρκαδιανός, Τζιαφέρης, Μαρμαράς (85΄ Λάππος), Κίτος, Δρόσος (68΄ Κόλα), Λιβέρης, Σούρμπης, Καραμαλίκης, Μαλαφούρης, Πέττας (66΄ Μαλλιάς)

ΑΕ ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝ/ΚΟΙΛΙΩΜΕΝΟΣ(Νίκος Λιβέρης): Ρουχίτσας, Ζώντος, Βυθούλκας (72΄ Μάργαρης Ν.Χ.), Λούντζης, Μπάστας Κων. (46΄ Παπαδάτος), Κλάδης Αναστ., Ρουσιάνος, Μπάστας Σαρ., Μαρούδας Μ.-Ι., Μαρούδας Μ.Δ. (65΄ Μαρούδας Παν.), Βιάζης.



ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Πριν την έναρξη του τελικού, έγιναν οι καθιερωμένες βραβεύσεις. Το μέλος της ΕΠΣ Ζακύνθου, Ντίνος Κωστάκης βράβευσε τον Ανδρέα Τριανταφυλλίδη  ενώ στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ και πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων, Διονύσης Κλάδης έδωσε αναμνηστική πλακέτα στον αρχηγό της ΑΕ Αγίου Λέοντα/Κοιλιωμένου, Γιάννη Ζώντο.
Το μέλος του Δ.Σ του Α.Ο Ζακυνθιακού, Νίκος Γεωργιτσόπουλος βράβευσε τον Διονύση Μακρή ενώ το μέλος της διοίκησης της ομάδας, Κωνσταντίνος Κοντονής  απένειμε τιμητική πλακέτα στον Χρήστο Μαρμαρά.

Ο προπονητής του Α.Ο Ζακυνθιακού, Στράτος Κουρούμαλος βράβευσε τον Θοδωρή Ξένο. Ακολούθησαν η βράβευση του Διονύση Κλάδη από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας του Αγίου Λέοντα, κ.Κορφιάτη  ενώ ο πρόεδρος του Αγίου Λέοντα, Σταμάτης Μπάστας βράβευσε τον Στέλιο Λιβέρη.



ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
*Η ΕΠΣ Ζακύνθου είχε προετοιμάσει μία γιορτή ενόψει της διεξαγωγής του 26ου τελικού. Η εξέδρα στο Ενωσιακό γήπεδο ωστόσο δεν ήταν κατάμεστη και υπολογίζεται ότι περίπου 400 φίλαθλοι παρακολούθησαν τον αγώνα.
*Οι παίκτες του Α.Ο Ζακυνθιακού και της ΑΕ Αγ. Λέοντα/Κοιλιωμένου κατά την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο, συνοδεύονταν από παιδιά των ακαδημιών των δύο ομάδων , τα οποία φορούσαν φανέλες που ανέγραφαν «Όχι στη βία, ναι στον αθλητισμό», ενώ η φιλαρμονική του Δήμου Ζακύνθου παιάνιζε.
*Κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, Ο Α.Ο Ζακυνθιακός κέρδισε ένα πλάγιο μπροστά από τον πάγκο του Αγίου Λέοντα. Έτρεξε να το εκτελέσει ο Στέλιος Λιβέρης αλλά ο πατέρας του (αντίπαλος προπονητής), Νίκος Λιβέρης του πήρε την μπάλα μέσα από τα χέρια , προκαλώντας το γέλιο στην κερκίδα.
*Στο ημίχρονο οι ακαδημίες των δύο ομάδων, προσέφεραν θέαμα στους θεατές με αγώνα επίδειξης στο μισό γήπεδο και διαιτητή τον τέταρτο του τελικού, Δημήτρη Στεργιώτη.
*Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην διοργανώτρια αρχή για την άψογη τέλεση του 26ου τελικού.
*Πολλές φορές οι δύο ομάδες τήρησαν το φερ-πλέι ,κάτι που δεν έκανε την Παρασκευή η ομάδα της Κέρκυρας στο παιχνίδι με τον ΑΠΣ Ζάκυνθος. Μάλιστα το γεγονός αυτό σχολιάστηκε έντονα από την πλειονότητα των φιλάθλων στην κερκίδα.





Ευχαριστώ τον φωτογράφο και καλό φίλο, Άλντι Ζέλα για την παραχώρηση πολλών φωτογραφιών από το σημερινό τελικό.


















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου