Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΑΓΕΖ: Σπουδαία εμφάνιση και νίκη 79-58 τον Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου (Photos)

Τι κι αν έπαιζε με τον τρίτο της κατηγορίας; Η ΑΓΕΖ πραγματοποίησε το καλύτερο φετινό της παιχνίδι στην Παναγούλα και επικράτησε, δίκαια, του Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου με 79-58. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν ζωντανοί στη διεκδίκηση της παραμονής τους στην κατηγορία και στα 5 εναπομείναντα παιχνίδια θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτούς!!!
Οι Νίκος Θεοδώσης και Νίκος Κλάδης δεν είχαν για ένα ακόμα ματς στη διάθεσή τους τον Ανέστη Τζινόπουλο που αν και δοκίμασε πριν το ματς είδε ότι το πόδι του δεν ήταν σε καλή κατάσταση (υποφέρει στον μηνίσκο), οπότε έμεινε εκτός αποστολής.

Αγχωμένοι στην αρχή του παιχνιδιού
Οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζοντας ότι το ματς ήταν πολύ κρίσιμο για την παραμονή τους στην  κατηγορία, μπήκαν αγχωμένα στο παιχνίδι και είχαν συνεχώς ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ, εκτός από το 7ο λεπτό όπου οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν για πρώτη και τελευταία φορά στο σκορ, με 12-14. Το πρώτο 10λεπτο έκλεισε με την ΑΓΕΖ να προηγείται με 23-17. Στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι εξακολούθησαν να έχουν την πρωτοπορία στο σκορ, με τη μέγιστη τιμή της να φτάνει στους 14 πόντους, στο 18ο λεπτό (36-22) και να ολοκληρώνεται το ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους με ένα σερί 0-5 να μειώνουν σε 36-27.

Όλα κρίθηκαν στην 3η  περίοδο
Μία τεχνική ποινή στον Γιώργο Κατσαμάκη στο 23ο λεπτό και άλλη μία στον πάγκο (και συγκεκριμένα στον προπονητή του Απόλλωνα, Κώστα Οικονομάκη)  στο 25ο καθόρισαν τη συγκεκριμένη συνάντηση. Ιδιαίτερα στη δεύτερη τεχνική ποινή, ο Γιώργος Σκούφης πέτυχε καλάθι, πήρε και το φάουλ, βγάζοντας… από τα ρούχα του τον Οικονομάκη, με τον δεύτερο διαιτητή, Κάρδαρη να του δείχνει την τεχνική ποινή. Ο Σκούφης πέτυχε τρεις συνεχόμενες βολές, η μπάλα παίχτηκε απ’  έξω για την ΑΓΕΖ, όπου πέτυχαν άλλους δύο πόντους, «εκτοξεύοντας» τη διαφορά από τους πέντε (40-35) στους δώδεκα (47-35). Η εξέλιξη αυτή εκνεύρισε τους φιλοξενούμενους που έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους, δίνοντας τη δυνατότητα στους «ερυθρόλευκους» να πετυχαίνουν εύκολα καλάθια και να αυξάνουν συνεχώς τη διαφορά, πετυχαίνοντας το τελικό 79-58!

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ από την Παναγούλα
*Αν και το ματς ήταν πολύ κρίσιμο, το Κλειστό δεν γέμισε (υπήρχαν περίπου 60-70 κενά καθίσματα).
*Ευχάριστη έκπληξη, η παρουσία στην κερκίδα της Παναγούλας του πρώην προπονητή της ΑΓΕΖ, Γιώργου Σκροπολίθα. Μάλιστα είχε εγκάρδια συνομιλία με τον πρώην προπονητή, Ανδρέα Παπαδάτο και είδε το ματς με έναν ακόμα πρώην προπονητή, τον Γιάννη Στάθη.

*Εντύπωση έκανε ένα πανό που έγραφε ακριβώς: «Θέλουμε τον προπονητή μας πίσω», προφανώς εννοώντας τον Ανδρέα Παπαδάτο που παραιτήθηκε από το προπονητικό τιμ των Ακαδημιών.

Τα 10λεπτα ήταν: 23-17, 36-27, 59-40, 79-58.


Διαιτητές: Τσαρούχα-Καρδάρης

ΑΓΕΖ (Θεοδώσης – Κλάδης): Κοτσέτας  7 (1), Ακτύπης 7, Σκούφης 19 (1), Χαλβατζής 6, Ζάγκλας, Βαρβαρίγος 6 , Καρακωνσταντάκης 6 (1) , Σούλης , Μπονίκος 18 , Νικολόπουλος 10 (2).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (Οικομάκης): Γδύσης, Κωνσταντίνου 2, Καραχοντζίτης  3 (1), Κατσαμάκης  5, Λεβεντόπουλος , Θωνιάτης 18 , Σακελλάρης 6, Δανιήλ 14, Σμυρνής, Σταυρόπουλος 7 (2) , Πάγκαλος 2, Χρήστου.



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 21ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΑΠΟΛ. ΑΡΧ. ΚΟΡ.  79-58

ΠΕΝΤΕΛΗ - ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ  57-65

ΠΑΠΑΓΟΥ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80   86-58

ΑΓΡΙΝΙΟ – ΣΠΟΡΤΙΓΚ   75-61

ΜΕΣΣΗΝΗ – ΓΑΛΑΤΣΙ  68-53

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – ΚΟΡΩΠΙ   78-69


ΡΕΠΟ: ΕΣΠΕΡΟΣ ΑΟΠΑ















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου