Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΚΟΛΟΝΕΛΟ: «Τα ταξίδια μας είναι σαν να πηγαίνεις στην Ιαπωνία»

Ο Ιταλός τεχνικός βρέθηκε στην Αθήνα για να απολογηθεί στη διοργανώτρια αρχή της Football League για την αποβολή του στο παιχνίδι με τον Τύρναβο και για τα όσα είπε στην αναμέτρηση με την Κέρκυρα. Το SkyGoal.gr τον βρήκε και μίλησε μαζί του.
Ο Τζιανλούκα Κολονέλο αναφέρθηκε για τα όσα έζησε από την αρχή που βρέθηκε στο νησί τις δυσκολίες που γνώρισε, τα ταξίδια που κάνει η ομάδα τονίζοντας πως η αποστάσεις που διανύει η ομάδα είναι σαν να πηγαίνουν στην «Ιαπωνία».

Επίσης ο 41χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στις ομάδες που πιστεύει ότι θα ανέβουν στα σαλόνια της Super League αλλά και στα σχέδια του για τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Είχατε κάποια πρόταση στα χέρια σας εκτός από την Ζάκυνθο και τι σας έκανε να την επιλέξετε;
«Είχα δύο προτάσεις αλλά επέλεξα την Ζάκυνθο. Ένιωσα ότι ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα. Είναι θαύμα για μένα ότι η Ζάκυνθος τα πάει τόσο καλά».

Ήρθατε στην ομάδα και ξεκινήσατε την προετοιμασία, πόσο δύσκολο ήταν να δουλέψετε με ένα τόσο μεγάλο ρόστερ;
«Ήμουν μόνος μου χωρίς βοηθό προπονητή. Μου ήταν δύσκολο στην αρχή να θυμάμαι και τους 37 παίκτες με τα ονόματα τους και τις θέσεις που παίζουν, αλλά μετά από δυο μέρες ήξερα τα ονόματα τους αλλά και τις θέσεις που παίζουν. Αυτό οι παίκτες το εκτίμησαν γιατί ότι βάζω στόχο το πραγματοποιώ. Στην ομάδα μου ο ένας σέβεται τον άλλον και όταν δίνεις σεβασμό παίρνεις σεβασμό».

Τι φταίει που η ομάδα έχει άλλο πρόσωπο στα εκτός και άλλο στα εντός;
«Δεν είναι εύκολο για μια ομάδα να ταξιδεύει 12 και 15 ώρες. Είναι πολύ κουραστικό για τους παίκτες καθώς μπαίνουν στους εκτός έδρας αγώνες «πιασμένοι» από το πολύωρο ταξίδι. Λόγω της κούρασης από το ταξίδι στο πρώτο μέρος δεν είμαστε καλή, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο παίζουμε καλύτερα. Δεν μένουμε σε ξενοδοχείο και να φύγουμε την επόμενη, αλλά μετά την λήξη του παιχνιδιού αναχωρούμε αμέσως. Ο γυρισμός είναι άλλες 12-15 ώρες και οι παίκτες τρώνε και κοιμούνται στο λεωφορείο και στο καράβι. Η διάρκεια των ταξιδιών είναι σαν να πηγαίνεις στην Ιαπωνία και να επιστρέφεις. Παρόλα αυτά παίζουμε καλά σε όλα τα παιχνίδια».

Η μεγαλύτερη ήττα της Ζακύνθου ήταν το 5-0 από τη Νίκη Βόλου. Πόσο δύσκολο ήταν να διαχειριστείτε αυτό το αποτέλεσμα;
«Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Στον αγώνα με την Νίκη Βόλου παίξαμε καλά παρόλο που χάσαμε η Νίκη είχε πέντε ευκαιρίες και έτυχε πέντε τέρματα. Είχαμε 3-4 ευκαιρίες να σκοράρουμε. Θέλω να κερδίζω, απεχθάνομαι τη ήττα. Αυτή η νοοτροπία έσωσε την ομάδα μου».

Η ομάδα έχει μια από της καλύτερες έδρες στο πρωτάθλημα. Που οφείλεται αυτό;
«Έχουμε μια νέα ομάδα και οι οπαδοί της την βοηθάνε. Η ομάδα είναι πιο ξεκούραστη σε σχέση με τα εκτός καθώς δεν χρειάζεται να κάνουν κάποιο ταξίδι».

Το πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος ποιες θεωρείτε ότι θα ανέβουν στην πρώτη κατηγορία.
«Πολύ καλή ομάδα είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, η Νίκη Βόλου, ο Ηρακλής αλλά και τα Χανιά έχουν πιθανότητες για να ανέβουν στην πρώτη κατηγορία».

Ένα μικρό απολογισμό της χρονιάς;
«Για μένα είναι η πρώτη φορά σε αυτό το πρωτάθλημα. Έχει καλές ομάδες όπως και μερικούς πολύ καλούς προπονητές. Όπως ο Θεοδοσιάδης της Αναγέννησης Καρδίτσας και άλλοι δύο που τους σέβομαι και με σέβονται. Είμαι σίγουρος πως αν δουλέψουν όλοι μαζί το πρωτάθλημα μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο. Την επόμενη χρονιά θα είναι πιο ανταγωνιστικό καθώς θα υπάρχον ομάδες όπως η ΑΕΚ η Λάρισα και πιθανόν ο Άρης. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος που θα παραμείνουμε στην κατηγορία, είναι ένα δώρο για το νησί. Αγαπώ αυτό το νησί και οι άνθρωποι αγαπούν την ομάδα όπως οι «ΑΠΕΝΑΝΤΙ Fans»».

Ποια είναι τα σχέδια σας για την επόμενη χρονιά;
«Το συμβόλαιο μου λήγει τον Ιούνιο και θα ήθελα να πάω δουλέψω στη Super League ή σε κάποια άλλη χώρα, καθώς στόχο κάθε προπονητή είναι να εξελίσσεται».

Πηγή:  SkyGoal.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου