Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

FOOTBALL LEAGUE: Unfair... ήττα της Ζακύνθου από την Κέρκυρα (1-2) - Photos

Στην χώρα που γεννήθηκε το ευ αγωνίζεσθαι, γνωστό και ως φερ-πλέι σήμερα, εν έτη 2014, υπήρξε στο Δημοτικό στάδιο της Ζακύνθου βάναυση καταστρατήγηση του.
Η Κέρκυρα μπορεί να έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την έδρα του ΑΠΣ, επικρατώντας με 2-1 μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι, ωστόσο η φάση του 84’ όταν και οι φιλοξενούμενοι δεν τήρησαν έναν άγραφο πλην όμως εξαιρετικό νόμο που διέπει τον αθλητισμό, «σημάδεψε» την αναμέτρηση.

Ο Πέττας τραυματίστηκε με τον Ξενοδόχοβ να στέλνει την μπάλα σε πλάγιο άουτ. Οι παίκτες της  αντιπάλου όμως δεν επέστρεψαν την μπάλα στη συνέχεια και μάλιστα σημείωσαν και το δεύτερο τέρμα με το οποίο πήραν το τρίποντο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
Ακολούθησαν μεγάλης έκτασης επεισόδια και 25 λεπτη διακοπή καθώς το διαιτητικό τρίτο αποσύρθηκε στα αποδυτήρια.
Τελικά ο αγώνας συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να μένουν δικαιολογημένα με παράπονα για τη στάση των αντιπάλων τους και να κινδυνεύουν με τιμωρία μετά από τα έκτροπα που σημειώθηκαν.
Η Κέρκυρα είχε προηγηθεί στο 39΄με τον Σίκιμιτς με τον ΑΠΣ να φτάνει στην ισοφάριση στο 52’ με αυτογκόλ του Ραπτάκη.

ΦΑΣΕΙΣ & ΓΚΟΛ
10’ Ο Τσαουσαϊ έκανε τη σέντρα και ο Ζορμπάς έπιασε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει στους αμυντικούς της Ζακύνθου και να καταλήγει κόρνερ.
13’ Μετά την εκτέλεση κόρνερ και την αναστάτωση στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Τσαουσαϊ επιχείρησε το σουτ από κοντά αλλά ο Μπίρης κατάφερε και έδιωξε στην γραμμή.
15’ Ο Όττα έκανε τη σέντρα από δεξιά για τον Τορεσάνι που πήγε να πιάσει την κεφαλιά από κοντά αλλά τον πρόλαβε αντίπαλος αμυντικός και έδιωξε σε κόρνερ.
26’ Ο Σκαθαρούδης επιχείρησε το σουτ αρκετά έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια.
34’ Ο Ανδρεόπουλος έκανε τη σέντρα μέσα στην περιοχή της Ζακύνθου και ο Τσαουσάϊ με ψηλοκρεμαστό σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Ξενοδόχοβ αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.
39’ ΓΚΟΛ:Ο Σουάνης μπήκε από δεξιά στην περιοχή της Ζακύνθου και γύρισε για τον Σίκιμιτς  ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους.
43’ Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ όταν μετά το κόρνερ του Κουτσόπουλου, ο Σίκιμιτς έπιασε την κεφαλιά με τον Στασινόπουλο να απομακρύνει στην γραμμή.
45’ Ο Πέττας έκανε ωραία κίνηση και σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια.
50’ Ο Σκαθαρούδης μετά από εξαιρετική ενέργεια από δεξιά, γύρισε παράλληλα την μπάλα μέσα στην περιοχή για τον Χατζησάββα που άφησε για τον Όττα αλλά ο Βρονταράς έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε την μπάλα.
52’ ΓΚΟΛ: Ο Ραπτάκης πήγε με το στήθος να γυρίσει την μπάλα προς τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας, Βρονταρά που είχε βγει από την εστία του και τον «κρέμασε», στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
53’ Ο Βρονταράς απομάκρυνε λανθασμένα την μπάλα που κατέληξε στον Σκαθαρούδη αλλά το σουτ του τελευταίου έξω από την περιοχή κατέληξε άουτ.
60’ Ο Πέττας έκανε ωραία κίνηση και σουτ με τον Βρονταρά να μπλοκάρει την μπάλα.
61’ Ο Σουάνης έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.
68’ Μετά από εξαιρετική μπαλιά του Χατζησάββα, ο Όττα βρέθηκε απέναντι από τον Βρονταρά που πρόλαβε να βγει από την εστία του και να απομακρύνει την μπάλα.
79’ Μετά την εκτέλεση κόρνερ του Κουτσόπουλου, ο Καραγιαννίδης έκανε την προβολή από το ύψος του πέναλτι και η μπάλα κατέληξε άουτ.
84’ ΓΚΟΛ Οι παίκτες της Κέρκυρας δεν τήρησαν το φερ-πλέι  καθώς δεν επέστρεψαν την μπάλα στον ΑΠΣ μετά από τραυματισμό του Πέττα και στην εξέλιξη της φάσης, ο  Μπαλντοβαλίεφ με σουτ μέσα από την περιοχή, έκανε το 1-2, κάτω από έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

ΔΙΑΚΟΠΗ: Μεγάλη ένταση υπήρξε μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ της Κέρκυρας ενώ ακολούθησαν επεισόδια με συνεχείς ρίψεις αντικειμένων από την εξέδρα.Το διαιτητικό τρίο αποσύρθηκε στα αποδυτήρια ενώ οι παίκτες των δύο ομάδων παρέμειναν στον αγωνιστικό χώρο.

ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ: Μετά από διαβουλεύσεις που ακολούθησαν  για 25 λεπτά και αφού οι διοικούντες μαζί με τον προπονητή των γηπεδούχων, προσπάθησαν να ηρεμήσουν τον κόσμο, ο διαιτητής μαζί με τους δύο επόπτες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο για να συνεχιστεί το παιχνίδι.
85’ ΚΟΚΚΙΝΗ: Ο ρέφερι έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Φωτιά για διαμαρτυρία με αποτέλεσμα ο ΑΠΣ να μείνει με δέκα παίκτες.

ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Τζανλούκα Κολονέλο): Ξενοδόχοφ, Αποστόλου, Στασινόπουλος (78' Πετράκος), Μπίρης, Φωτιάς, Πέττας, Ρούγιοβιτς (75' Βλαχοκυριάκος), Σκαθαρούδης, Τορεζάνι, Όττα, Χατζησάββας

ΚΕΡΚΥΡΑ(Μιχάλης Γρηγορίου): Βρονταράς, Μαραγκός (87' Κρητικός), Καραγιαννίδης, Ζορμπάς (82' Μπεριάν), Σουάνης, Γκόμες, Τσαουσάϊ (75' Μπαλντοβαλίεφ), Ραπτάκης, Ανδρεόπουλος, Κουτσόπουλος, Σίκιμιτς





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου