Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ: Μην πυροβολείτε τον… πιανίστα!

Λόγω κάποιων επαγγελματικών υποχρεώσεων (και μη) με ανάγκασαν το τελευταίο διάστημα να μην μπορώ να ενημερώσω το zantesport. Το διάστημα αυτό, λοιπόν, έγιναν πάρα πολλά στο στρατόπεδο του ΑΟΠ Ζακυνθιακού, τα οποία δεν μπορώ να τα αφήσω ασχολίαστα.
Έφυγαν; Αποχώρησαν; Απολύθηκαν; Δεν ξέρω ποια λέξη από τις παραπάνω να χρησιμοποιήσω για τους 7 ποδοσφαιριστές που αποτελούν παρελθόν, πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα!
Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά επτά παίκτες συνεχίζουν αλλού την καριέρα τους και συγκεκριμένα οι Λογοθέτης, Κομιώτης Ι., Φυτόπουλος, Μαλαφούρης, Δρόσος, Αρκαδιανός και Μαρίνος Ι.

Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά τις προηγούμενες ημέρες από τους πολύ καλούς συναδέλφους σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο του νησιού. Οι συνάδελφοι κατέγραψαν (με τον καλύτερο τρόπο) το ρεπορτάζ. Η ενημέρωση ήταν άμεση και έγκυρη.
Τώρα, το τι γίνεται στο εσωτερικό της ομάδας, αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι διοικούντες, που χειρίζονται τα θέματα. Προς τα έξω βεβαίως βγαίνει ένα αρνητικό κλίμα, αλλά όταν είσαι έξω από το χορό… πολλά τραγούδια ξέρεις!
Πολλοί είναι αυτοί που ρίχνουν την ευθύνη της λύσης της συνεργασίας στον προπονητή, Σάββα Καρυπίδη. Ο κ. Καρυπίδης είναι ένας καταξιωμένος προπονητής και ένας άψογος επαγγελματίας σε αυτό που κάνει. Ήταν γνωστός στα ποδοσφαιρικά στέκια της Ζακύνθου, από το πετυχημένο πέρασμά του στην ΠΑΕ και όλοι γνωρίζαμε τη δουλειά του και το γεγονός ότι ήθελε οι παίκτες του να δουλεύουν. Δεν ήρθε… ουρανοκατέβατος!!!
Από την άλλη, θα μπορούσε να ήταν πιο ελαστικός με κάποιους παίκτες που εργάζονταν και δεν μπορούσαν να είναι συνεπής σε όλες τις προπονήσεις. 
Βεβαίως, ουδείς γνωρίζει τι συμφωνία έχει κάνει με τη διοίκηση όταν δέχτηκε να αναλάβει. Αν η διοίκηση του είπε ότι στόχος της ομάδας είναι το πλασάρισμα στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος, τότε οι απαιτήσεις του Καρυπίδη από τους παίκτες του θα ήταν αυξημένες.
Σε ότι αφορά τη διοίκηση, το να φεύγουν από την ομάδα 4 ποδοσφαιριστές (Φυτόπουλος, Μαλαφούρης, Δρόσος και Αρκαδιανός) που σήκωσαν στην πλάτη τους την περσινή ομάδα και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο νταμπλ και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική, δεν είναι στα υπέρ της!
Σε ένα χωρισμό φταίνε και οι δύο πλευρές, απλά το ποσοστό ευθύνης αλλάζει. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση ουδείς από εμάς τους τρίτους δεν μπορεί να πάρει θέση και να έχει άποψη, για τον απλούστατο λόγο δεν ήμασταν παρόντες στις συμφωνίες τους.
Σίγουρα η διοίκηση δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να υπάρξει αυτή η εξέλιξη και εκεί που διατυμπάνιζε πριν λίγο χρονικό διάστημα ότι η ομάδα στηρίζεται στα ζακυνθινόπουλα, να φτάσει στο σημείο να… «αγοράζει» από απέναντι!
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει αναβρασμός στην ομάδα (με περιστατικά που δεν αρμόζουν στο σύλλογο) και θα πρέπει από… χθες να ξεχαστούν όλα και η ομάδα να βρει και πάλι την αυτοσυγκέντρωσή της, μια και το πρωτάθλημα σε μικρό χρονικό διάστημα ξεκινάει.
Θα πρέπει όλοι μας να μην πυροβολούμε… τον πιανίστα (είτε αυτός είναι η διοίκηση, είτε ο προπονητής, είτε οι παίκτες) και να αφήσουμε την ομάδα να δουλέψει. Ολοι τους θα κριθούν δια του αποτελέσματος…

Γιώργος Αναγνωστόπουλος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου