Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΑΕ ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Εμπειρία… ζωής η επίσκεψη στο Βέλγιο

Στις πανέμορφες εγκαταστάσεις του διάσημου Βελγικού συλλόγου της Γκενκ, βρέθηκαν οι ακαδημίες του ΑΠΣ Ζάκυνθος.
Η αποστολή αναχώρησε από την Ελλάδα στις 26 Οκτώβρη, ταξιδεύοντας αεροπορικώς για το Βέλγιο. Επικεφαλής ήταν ο  Σπύρος Φιορεντίνος, με άμεσο συνεργάτη τον Νίκο Κακαλέτρη.
Συμμετείχε το τμήμα Κ12 (γεν. 2003-2004) της ΠΑΕ ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ, το οποίο συγκροτήθηκε σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο τις  τοπικής  Σχολής  Ζακύνθου του Ολυμπιακού, Ανδρέα Γκούσκο.


Η πρόσκληση από την ΓΚΕΝΚ περιλάμβανε πλήρη κάλυψη εξόδων διαμονής και διατροφής στην ελληνική αποστολή και έγινε στα πλαίσια της φιλοξενίας και της συμμετοχής της Βελγικής ομάδας, στο επόμενο 9ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΟΝΙΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ, που έχει γίνει θεσμός και θα διεξαχθεί τον Απρίλη του 2015 στη Ζάκυνθο. Η Γκενκ θα συμμετέχει με τις κατηγορίες Κ15 (99-00) και Κ12 (03-04). Επίσης στο ίδιο τουρνουά θα συμμετάσχει και με το τμήμα Κ13 (01-02) και η γνωστή ολλανδική ομάδα της ΤΒΕΝΤΕ.
Οι εκπρόσωποι της Γκένκ ξενάγησαν την Ζακυνθινή αποστολή στο γήπεδο, το μουσείο και τις προπονητικές εγκαταστάσεις της ακαδημίας. Η ομάδα Κ12 του ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ προπονήθηκε στο υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο της Γκενκ και επίσης οι λιλιπούτιοι άσοι προπονήθηκαν και από τον προπονητή τεχνικής της Βελγική ομάδας, M.Ribeiro, ενώ έδωσαν και δύο φιλικούς αγώνες.
Όλα τα παιδιά και οι συνοδοί τους έμειναν εντυπωσιασμένοι από την όλη διαδικασία και έλεγαν χαρακτηριστικά ότι ήταν μια εμπειρία ζωής, που σύντομα θα ήθελαν να ξαναζήσουν. Οι υπεύθυνοι των ακαδημιών της Ζακύνθου, τους υποσχέθηκαν ότι θα γίνουν προσπάθειες να επαναληφθεί αποστολή της ακαδημίας, σε άλλη μεγάλη ομάδα της Ευρώπης, μιας και οι υπεύθυνοι της Ζακυνθινής ακαδημίας, διατηρούν ιδιαίτερες σχέσεις με πολλούς ευρωπαϊκούς συλλόγους.
genk%20logo_resize1.jpg
Λίγα… λόγια για τον Βελγικό σύλλογο
Η Κ.Ρ.Κ. Γκενκ είναι βελγική ποδοσφαιρική ομάδα από την πόλη Γκενκ, που βρίσκεται στην Λιμβουργία του Βελγίου. Ιδρύθηκε το 1988.
Έδρα της ομάδας είναι το Κρίσταλ Αρένα (Cristal Arena), χωρητικότητας 25.000 θεατών.
Συμμετέχει στο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Βελγίου.
Έχει κερδίσει 3 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα Βελγίου.
Επιπρόσθετα, έχει μία συμμετοχή στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 2002-03.

Γκούσκος: «Άκρως τιμητική η πρόσκληση της Γκενκ»
Ο Ανδρέας Γκούσκος, είναι από τους υπευθύνους της ακαδημίας της ΠΑΕ ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ και επίσημος συνεργάτης στο δίκτυο των Σχολών Ολυμπιακού για το νησί της Ζακύνθου τα τελευταία 7 χρόνια. Σε πρόσφατες δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ημέρα» και τον Διονύση Μπινιώρη ανέφερε τα εξής:
«Θεωρώ ότι ήταν άκρως τιμητική μια τέτοια πρόσκληση. Όταν ταξιδεύει μια ομάδα από την Ελλάδα στο εξωτερικό, όπου σε καλεί ένας σύλλογος και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων σου είναι σημαντικό. Η φιλοσοφία μας είναι τα παιδιά πρέπει να κάνουν ποιοτική προπόνηση και να παίζουν σημαντικούς αγώνες. Έχουμε παίξει με δυο ΠΑΕ Σούπερ Λίγκ (Ατρόμητος και Παναιτωλικός).
Έχουμε ταξιδέψει και στον Πύργο και αυτή η αποστολή επίσης πήγε στο Βέλγιο. Σε δυο μήνες να έχεις δώσει τόσα πολλά, σημαίνει ότι προσπαθείς να οργανώσεις την ακαδημία σου και τις υποχρεώσεις σου. Είναι το μόνο εύκολο να κάνουν προπόνηση τα παιδιά. Πρέπει να παίρνουν και παιχνίδια σημαντικά στα πόδια τους και αυτό τους το προσφέρουμε.
Στο πρόγραμμα που έχουμε για την φετινή χρονιά είναι να εκμεταλλευτούμε στο έπακρον την συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα Νέων της Κ-19. Την Κυριακή στον Πύργο θα πάει και ένα μικρότερο τμήμα υποδομής. Μετά ο στόχος μας είναι να παίξουμε με ακόμα άλλες 3-4 ΠΑΕ Α' Εθνικής και βέβαια έχουμε την μεγάλη υποχρέωση για τη διεξαγωγή του 9ου Ιόνιου Τουρνουά, που είναι διεθνές και όλες οι μεγάλες ελληνικές ομάδες έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να βρίσκονται τον Απρίλιο του 2015 στη Ζάκυνθο, στο τουρνουά μας. Πέραν της Βελγικής Γκενκ θα μας τιμήσει με τη συμμετοχή της και η Ολλανδική Τβέντε. Τέλος θα ήθελα να εκφράσω και πολλά ευχαριστώ στους 10 γονείς που ήταν αρωγοί στο ταξίδι της ακαδημίας μας στο Βέλγιο».

Οι Ακαδημίες της ΠΑΕ ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Τα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ λειτουργούν άψογα, υπό την εποπτεία των κ.κ.Φιορεντίνου (προπονητή της Κ19 της ΠΑΕ ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ) και Γκούσκου (υπεύθυνου τις τοπικής Σχολής Ζακύνθου του Ολυμπιακού τα τελευταία 7 χρόνια).
Η ακαδημία απασχολεί 3 προπονητές τον Παναγιώτη Στρανη ΟΥΕΦΑ Β, τον Γιάννη Βερτζαγια ΟΥΕΦΑ Β και τον Πασχάλη Τουρίκη ΟΥΕΦΑ C.
Τα παιδιά της ακαδημίας δουλεύουν σε 5 γήπεδα του Νησιού, στο Δημ. Γήπεδο Αγγερικου, στο Δημ. Γήπεδο Βολιμων, στο Δημ. Γήπεδο Κυψέλης 5χ5, στο Ιδιωτικό Γήπεδο Πηγαδακίων και στο Ιδιωτικό Γήπεδο Γαιτανιου 8χ8.
Η ακαδημία της ΠΑΕ ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ συνεργάζεται και με 6 τοπικά αθλητικά σωματεία του Νησιού (Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΙΠΑΔΟΥ---Α.Ο. ΕΛΛΑΤΙΑΚΟΣ----Α.Ε ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ---Α.Ο. ΚΥΨΕΛΛΗΣ--Α.Ο. ΑΠΟΛΛΩΝ---Α.Ο. ΔΟΞΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΩΝ), τα οποία έχουν εμπιστευτεί τα τμήματα υποδομής τους, στους παραπάνω υπευθύνους.
Επίσης από την μικρότερη κατηγορία Κ6 [08-09] έως και την Κ16 [99-00] τα τμήματα υποδομής αριθμούν περίπου 200 αθλητές.
Μέσα στους κόλπους των αθλητών υπάρχουν και περίπου 20 αθλήτριες οι οποίες όταν συμπληρώνουν τα 12 έτη αγωνίζονται στην γυναικεία ομάδα του Α.Ο. ΔΟΞΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΩΝ που συμμετάσχει ανελλιπώςτα τελευταία 10 χρόνια στα επίσημα πρωταθλήματα γυναικών Ελλάδος.
Για επικοινωνία και πληροφορίες στο τηλέφωνο 6984739254 και στο e-maildoxa.zakynthos@gmail.com

πηγή:  football-academies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου