Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Football League: Ασταμάτητη η Λαμία, μεγάλη νίκη τα Χανιά

Σε ματς-θρίλερ, η Λαμία νίκησε τον Ολυμπιακό Βόλου και παρέμεινε πρώτη στον Βόρειο Όμιλο της Football League - Στη 2η θέση του Νότιου Ομίλου τα Χανιά μετά τη νίκη επί του Παναιγιάλειου, εύκολα στον Πύργο η Παναχαϊκή
Στο πρώτο χρονικά ματς της Δευτέρας (8/12) η Παναχαϊκή πήρε άνετα τη νίκη με 4-2 απέναντι στον Πανηλειακό στον Πύργο, με τους γηπεδούχους να ολοληρώνουν το παιχνίδι με 9 παίκτες. Η... δράση συνεχίστηκε με τα Χανιά να επικρατούν 1-0 του Παναιγιάλειου στα Περιβόλια και ολοκληρώθηκε με το Λαμία - Ολυμπιακός Βόλου, το οποίο ήταν αρκετά επεισοδιακό και βρήκε νικητές (2-1) τους γηπεδούχους!

Μετά και το τέλος της 7ης αγωνιστικής, στο Νότιο Όμιλο τα Χανιά κατάφεραν να ανέβουν στη δεύτερη θέση, έχοντας 16 βαθμούς ενώ η ΑΕΚ είναι πάντα πρωτοπόρος με το απόλυτο και 18 βαθμούς. Η Παναχαϊκή ακολουθεί με 15 βαθμούς. Στον Βορρά η Λαμία παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας 19 βαθμούς, τρεις περισσότερους από Ζάκυνθο και Ηρακλή!


ΛΑΜΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 2-1
Μόνη πρώτη «φιγουράρει» στην βαθμολογία η ομάδα του Τεννέ που έκανε την ανατροπή απέναντι στους Θεσσαλού και πήρε τη νίκη με πέναλτι του Γκούρμα στο φινάλε – Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι Θεσσαλοί
Βρίσκοντας τα ψυχικά αποθέματα η Λαμία παρόλο που είδε τον Ολυμπιακό Βόλου να προηγείται στα πρώτα λεπτά του ματς, κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει το τρίποντο που την φέρνει μόνη πρώτη με 19 βαθμούς. «Χρυσός» σκόρερ των γηπεδούχων ο Γκούρμα που εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε στις καθυστερήσεις.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με «παρατράγουδα» στις κερκίδες καθώς έλαβαν χώρα συμπλοκές μεταξύ των οπαδών των δυο ομάδων, αλλά με την επέμβαση της αστυνομίας γρήγορα τα πνεύματα ηρέμησαν και το ενδιαφέρον στράφηκε ξανά στο γήπεδο. Ιδανικό λοιπόν ήταν το ξεκίνημα για τους φιλοξενούμενους καθώς μόλις στο 5’ μετά από κόρνερ του Μρτίνεθ ο Διαμαντόπουλος πήρε την κεφαλιά και νικώντας τον Μπλάζιτς έκανε το 1-0. Στη συνέχεια η Λαμία ανέβασε ρυθμό και πίεσε αλλά οι Θεσσαλοί άντεξαν και κράτησαν την εστία τους ανέπαφη. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως από το 30’ και μετά τα σκληρά μαρκαρίσματα έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ματς. Ωστόσο, οι παίκτες του Τεννέ είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 40’ αλλά το σουτ του Γκούρμα από κοντά απέκρουσε ο Κασμερίδης, με την μπάλα να έχει βρει πριν στο χέρι του Μαργαρίτη χωρίς ο διαιτητής να δείξει κάτι.
Στην επανάληψη το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε σε γενικές γραμμές. Μετά από ένα γρήγορο γκολ, αυτή τη φορά για τους γηπεδούχους, τίποτα το αξιόλογο δεν σημειώθηκε μέχρι το συγκλονιστικό φινάλε. Στο 53’ λοιπόν σε μια φάση διαρκείας ο Ρεπετσάς έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά και ο Βασιλόγιαννης που πήρε το «ριμπάουντ» με δυνατό σουτ έφερε το ματς στα ίσια.
Από κει και πέρα παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες, οι καλές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες ήταν ελάχιστες. Έτσι, το ματς έφτασε στα τελευταία λεπτά, με την αριθμητική ισορροπία να αλλάζει το 88’ όταν ο Μπιτάνγκ του Ολυμπιακού Βόλου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η πίεση από πλευράς Λαμίας εντάθηκε και στις καθυστερήσεις σε μαρκάρισμα του Μακρυδημήτρη στον Γκούρμα στην περιοχή ο ρέφερι Κορδολαίμης έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκούρμα που ευστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 με τη Λαμία να μένει μόνη πρώτη με 19 βαθμούς και τον Ολυμπιακό Βόλου να μένει 5ος με 10.
Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Ζουλιώτης, Τσαμούρης, Λεάντρο, Ρεπετσάς, Καμαρά, Βασιλόγιαννης, Γιενγκά (85' Χαϊκάλης), Μουμίν (64' Αντωνόπουλος), Νεόφυτος (57' Φράγκος), Γκούρμα.
Ολυμπιακός Βόλου (Γιώργος Κούτσης): Κασμερίδης, Ζερης, Μαργαρίτης, Γιαλούσης, Μακρυδημήτρης, Μπιτάνγκ, Μέζα (90' Μπάρμπας), Μαρτίνεθ (75' Κορνελάτος), Διαμαντόπουλος, Θέος (64' Κούτσι), Ρόκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου