Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Το υπερασπιστικό ατού του Βύζαντα!

Η mikriliga.com σας παρουσιάζει τη γραμμή υπεράσπισης του Βύζαντα Μεγάρων για την παράνομη αφαίρεση βαθμών από το πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ.

Η υπόθεση εκδικάστηκε την Τρίτη (31/3) στο Διαιτητικό Δικαστήριο, το οποίο θεωρήθηκε και αρμόδιο να βγάλει την οριστική απόφαση, πιθανότατα μετά το Πάσχα, για το θέμα του Βύζαντα.
Κατά την εκδίκαση, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η mikriliga.com, η ΕΠΟ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη που να ξεκαθαρίζει ρητώς πως μπορεί να εκτελεστεί η ποινή της αφαίρεσης βαθμών.
Η πλευρά του Βύζαντα, ανέφερε ορθώς πως δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά ένα ερασιτεχνικό σωματείο να εκτίει τέτοιες ποινές, κάτι που η ΕΠΟ δεν αντέκρουσε. Επιπλέον, οι Μεγαρείς υποστήριξαν αυτό που λέει ο αθλητικός νόμος: Ό,τι ένα ερασιτεχνικό σωματείο δεν κληρονομεί ενοχικές ή άλλες πράξεις από όταν ήταν ΠΑΕ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που παρουσιάστηκε από τον Βύζαντα, ως υπερασπαστικό ατού, είναι και η περίπτωση της ΑΕΚ όταν έπεσε στην Γ' Εθνική. Για τους γνωρίζοντες η Ένωση είχε τιμωρηθεί με -2 βαθμούς λόγω των επεισοδίων στο ματς με τον Πανθρακικό για την επόμενη σεζόν. Η ΑΕΚ υποβιβάστηκε στη Γ' Εθνική και φυσικά αυτή η ποινή δεν εφαρμόστηκε, όχι επειδή πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα, αλλά γιατί δεν προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

mikriliga.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου