Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Καταργείται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ

Καμία διάθεση υποχώρησης δεν έχει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, παρά τις αντιδράσεις FIFA/UEFA για το αθλητικό νομοσχέδιο.

Σε ευθεία ρήξη με τις FIFA/UEFA έρχεται ο κ. Κοντονής που εμφανίστηκε ανυποχώρητος στις διαφωνίες των υπερεθνικών ποδοσφαιρικών για το αθλητικό νομοσχέδιο.
Ανέφερε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ότι προστέθηκε στον αθλητικό νόμο που κατατέθηκε στη βουλή ένα ακόμα άρθρο το οποίο επί της ουσίας καταργεί το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ-το οποίο θεσπίστηκε το 2006 επί Ορφανού- και τις διακρίσεις που έχει η συγκεκριμένη Ομοσπονδία σε σχέση με τις υπόλοιπες. Όπως ειπώθηκε: "Για την καλύτερη νομική θωράκιση του Νομοσχεδίου έχει προστεθεί ένα άρθρο, το άρθρο 16 που καταργεί το αρθρο 29 παρ 12 του νόμου 3479".
«Η Πολιτεία αναγνωρίζει το αυτοδιοίκητο όπως υπάρχει σε Δήμους, Περιφέρειες και τα Πανεπιστήμια. Εν υπάρχει περίπτωση όμως να εξαιρεθούν απο τον έλεγχο, όπου υπάρχει δημόσιο χρήμα. Θέλουμε το αυτοδιοίκητο, όλες όμως οι ομοσπονδίες θα ελέγχονται και θα διοικούνται με ενιαίο τρόπο, χωρίς να υπάρχουν θύλακες και εξαιρέσεις. Η UEFA και η FIFA είναι διεθνείς οργανισμοί που διέπονται απο το ελβετικό δίκαιο. Η ελληνική Βουλή είναι ο χώρος που νομοθετεί με απευθείας εντολή απο τον ελληνικό λαό. Προφανώς η ιεραρχία είναι αντίθετη. Κατά το παρελθόν το ελληνικό κράτος ψήφισε και νομοθέτησε. Μετα απο δεκαετή τουλάχιστον εμπειρία όλοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Η ελληνική δικαιοσύνη έχει πλέον και επίσημο πόρισμα για δράση δυο εγκληματικών οργανώσεων. Αν κάποιος διεθνής παράγοντας θεωρεί ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο έχει λειτουργήσει σωστά, ας έρθει να μας το πει», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Ο αποκλεισμός των ομάδων μας πλέον είναι πιο ορατός από ποτέ καθώς... "Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα εκχωρήσει ευθύνες αλλά θα ανακτήσει και ό,τι έχει κακώς μέχρι τώρα εκχωρηθεί! Το κράτος με βάση το αρθρο 16 παρ 9 του Συντάγματος επιτελεί ρόλο κι ελεγχτικό σε όλα τα θέματα του ελληνικού αθλητισμού και αυτόν τον ρόλο θα τον παίξει και θα τον ασκήσει στο ακέραιο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου