Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Έγραψε ιστορία - Στην πρώτη 8άδα του πρωταθλήματος! (Photos)

Την είσοδό του στα πλέι οφ πανηγυρίζει ο Κόροιβος Αμαλιάδας που νίκησε εντός έδρας 81-73 τον Κολοσσό Ρόδου.
Η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου έγραψε ιστορία στην παρθενική της συμμετοχή στην Basket League κατόρθωσε να μπει στην οκτάδα και η χρονιά κρίνεται απολύτως επιτυχημένη.
Οι γηπεδούχοι μπροστά στον κόσμο τους ο οποίος γέμισε το γήπεδο πήραν προβάδισμα από το δεύτερο δεκάλεπτο κι έπειτα και δεν το έχασαν ξανά σε κανένα σημείο. Από την άλλη, οι Ροδίτες τερμάτισαν στην δεύτερη θέση και θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στην πρώτη φάση των πλέι οφ.

Η ροή του αγώνα
Στην αρχή του ματς ο Κολοσσός ξεκίνησε πιο δυναμικά και με καλή απόδοση στο επιθετικό κομμάτι κυρίως, προηγήθηκε ήδη με 6-10 από τα πρώτα πέντε λεπτά. Ο Κόροιβος προσπάθησε να αντιδράσει, σταματώντας αυτήν τη δραστηριότητα του αντιπάλου του, με τους παίκτες του Άρη Λυκογιάννη ωστόσο να συνεχίζουν να έχουν τον έλεγχο και να κλείνουν το πρώτο δεκάλεπτο με 18-20.

Με το ξεκίνημα, κιόλας, της δεύτερης περιόδου, το σύνολο του Χάρη Μαρκόπουλου έφερε το ματς σε ισορροπία, και από εκείνο το σημείο, μέχρι κοντά στα τέλη του ημιχρόνου, όλα κινήθηκαν σε ισορροπία. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, μέχρι που ένα μικρό «ξέσπασμα» των γηπεδούχων στα τελευταία τρία λεπτά τους έδωσε και το προβάδισμα. Συγκεκριμένα, από το 32-32 του 17ου λεπτού, πραγματοποίησαν επιμέρους σκορ 11-4, με το οποίο ανέλαβαν και τα ηνία της αναμέτρησης (43-36 ημίχρονο).

Την υψηλότερη αυτή διαφορά, έμελλε να κρατήσει ο Κόροιβος στη μεγαλύτερη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου, αν και στα μέσα της περιόδου, οι Δωδεκανήσιοι επιχείρησαν να ανατρέψουν της εις βάρος τους κατάσταση, μειώνοντας όμως μόνο μέχρι τους τρεις πόντους (51-48). Αμέσως μετά, ήρθε η αντίδραση από τους Ηλείους, οι οποίοι δεν αρκέστηκαν στο να αυξήσουν τη διαφορά στους επτά πόντους ξανά (57-50 στο 27'), αλλά και να την «εκτοξεύσουν» σε διψήφια επίπεδα πέντε λεπτά αργότερα. 

Στο τέλος, επομένως, ο Κόροιβος επικράτησε καθολικά, διατηρώντας την απόσταση στα ίδια επίπεδα και συνεχίζοντας το επιθετικό του «κρεσέντο». Η διαφορά έφτασε και πάνω από τους 10 πόντους (73-62 στο 36'), και το υπόλοιπο της αναμέτρησης αποδείχθηκε τυπική διαδικασία, με τους φίλους της ομάδας να πανηγυρίζουν και... πριν το τέλος του αγώνα την είσοδο στα play-offs! 
Κορυφαίος για τους θριαμβευτές ο Γκιγιέρμο Ρούμπιο πραγματοποίησε double double με 19 πόντους και έντεκα ριμπάουντ. Για τους ηττημένους ο Άγγελος Τσάμης προσπάθησε με 20 πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετοί.
Δεκάλεπτα: 18-20, 43-36, 62-53, 81-73
Κόροιβος Αμαλιάδας (Χάρης Μαρκόπουλος): Ματζέτ 15 (4), Μάρσαλ 9 (1), Γιαννακίδης 8 (2), Αγγελόπουλος 3 (1), Παπαπέτρου, Μπάουερς 11 (1), Βασίλιεβιτς 13 (2), Κανονίδης 2, Ρούμπιο 19, Γαλιώτος 1, Μπατής, Βαρδακαστάνης
Κολοσσός (Άρης Λυκογιάννης): Τολιόπουλος 4, Λαρεντζάκης 9, Μανωλόπουλος 3 (1), Σμιθ 4, Στεφανίδης 4, Λίντεν 12 (3), Σκοτ 11 (1), Τσάμης 20 (2), Χάγκινς 6, Ρόμπινσον.

πηγή: iliamats.blogspot.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου