Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Στέλνουν Football League την Κέρκυρα!

Τον υποβιβασμό της Κέρκυρας στη δεύτερη κατηγορία εισηγήθηκε η ΕΕΑ, θεωρώντας εικονική την μεταβίβαση των μετοχών της. Στο... κόλπο ο Απόλλων κι άλλοι Σούπερ Λίγκας.

Νέα ανατροπή δεδομένων σχετικά με τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Ελλάδας! ΗΕπιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κατέθεσε εισήγηση για αποβολή της Κέρκυραςαπό τη Σούπερ Λίγκας της νέας σεζόν!
Η ΕΕΑ έκανε αποδεκτή την προσφυγή που είχε καταθέσει ο Εργοτέλης κατά της ομάδας του νησιού των Φαιάκων υποστηρίζοντας ότι η μεταβίβαση των μετοχών της είναι εικονική!
Πλέον η ΕΠΟ καλείται να αποφασίσει για τον υποβιβασμό στη Football League, όπως -θεωρητικά- προβλέπει ο νόμος!
Η ανακοίνωση: Προσφυγή – Καταγγελία της ΠΑΕ Εργοτέλης κατά της ΠΑΕ Κασσιόπη λόγω παράβασης των όρων μεταβίβασης μετοχών της. Η Επιτροπή έκρινε ότι συντρέχει περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 69 παρ.12 ν.2725/99 και θα αποστείλει έκθεση στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για την αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα. Η απόκτηση των μετοχών από τον Ίσσαρη είναι εικονική και η Επιτροπή του απαγορεύει την άσκηση όλων των δικαιωμάτων από τις μετοχές αυτές», αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση της ΕΕΑ. 
Μια εξέλιξη που εφόσον όντως προχωρήσει και η Κέρκυρα πέσει στη Football League, τότε ανοίγει μια θέση για την πρώτη κατηγορία. Βάσει κανονισμών αυτή πρέπει να καλυφθεί από ομάδα της αμέσως κατώτερης κατηγορίας, δηλαδή τον Απόλλωνα Σμύρνης που αναδείχθηκε τρίτος στα φετινά πλέι οφ.
Πάντως, όπως είναι φυσικό, Εργοτέλης και Λεβαδειακός -που είχαν υποβιβαστεί στη Football League- θα διεκδικήσουν την παραμονής τους νομικά για να πάρουν ένας εξ' αυτών τη θέση της Κέρκυρας που όλα δείχνουν πως... αποβάλλεται!

mikriliga.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου