Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Τρέλα με Ζαϊρί στο νησί!

Μία σημαντική προσθήκη ετοιμάζεται να ολοκληρώσει η Ζάκυνθος.
Οι νησιώτες έχουν συμφωνήσει να φέρουν στην Ελλάδα τον Ζαουάντ Ζαΐρί, ο οποίος στο παρελθόν αγωνίστηκε στο Champions League με τον Ολυμπιακό.
Ο Μαροκινός εξτρέμ, που είναι πλέον 33 ετών, βρέθηκε σε συζητήσεις με τον συμπατριώτη του προπονητή της Ζακύνθου, Καλίντ Καραμά, ο οποίος τον "έψησε" να πει το "ναι". Ο Ζαϊρί είναι 34 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του και έχει σημειώσει και έξι γκολ.
Εκτός από τον Ολυμπιακό τη διετία 2009-2011, ο Μαροκινός έπαιξε και σε Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Σοσό, Αλ Ιτιχάντ, Μποαβίστα, Ναντ, Ανόρθωση, Αλ Νασρ. Τελευταίος του σταθμός η ερασιτεχνική ομάδα της Γαλλίας Monts d'Or Azergues Foot.

WHO IS WHO...
Ο Ζαϊρί γεννήθηκε στις 14 Απριλίου του 1982 στην Τάζα του Μαρόκου και ξεκίνησε την καριέρα του το 1997 από τα τμήματα υποδομής της γαλλικής Γκενιόν. Την περίοδο 2000/01 προωθήθηκε στην επαγγελματική ομάδα και την επόμενη σεζόν μεταγράφηκε στην Σοσό, στην οποία έγινε ευρύτερα γνωστός. Στο σύλλογο του Μονμπελιάρ έμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2006, όταν και δόθηκε με τη μορφή δανεισμού στην αραβική Αλ Ιτιχάντ. Έπειτα, όμως, από σύντομο χρονικό διάστημα επέστρεψε στην Γαλλία, καθώς δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στις συνθήκες που επικρατούν στη Σαουδική Αραβία.
Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Μποαβίστα και έπειτα η Ναντ, από την οποία όμως αποδεσμεύτηκε κατά το φθινόπωρο του 2007 για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με το νεοφώτιστο τότε στην Α’ Εθνική, Αστέρα Τρίπολης.
Στις 5 Μαΐου 2009 συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τον Αστέρα. Το νέο του συμβόλαιο προβλέπει συνεργασία δύο ετών με την ομάδα του Πειραιά.Με τον Ολυμπιακό του δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά τον Ολυμπιακό, υπέγραψε 6μηνο συμβόλαιο με τον Π.Α.Σ. Γιάννινα, λόγω όμως της μη ουσιαστικής προσφοράς του, έφυγε. Τώρα (2014) αγωνίζεται στη Μονς ντ' Ορ Αζέργκ.

Διεθνής καριέρα
Ο Ζαϊρί είναι από το 2000 διεθνής με την Εθνική του Μαρόκου έχοντας 28 συμμετοχές και 10 τέρματα. Ενώ έχει συμμετάσχει και στην Ολυμπιάδα του 2000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου