Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Τελεσίγραφο FIFA/UEFA για το νόμο Κοντονή!

Το νομοσχέδιο για το ντόπινγκ είναι από το βράδυ της Πέμπτης νόμος του κράτους. Στο νέο νόμο Κοντονή, ωστόσο, υπάρχουν και διατάξεις που αφορούν στο ποδόσφαιρο και κατά την ΕΠΟ παρεμβαίνουν στο περίφημο αυτοδιοίκητο.

Τα τρία σημεία στα οποία η ΕΠΟ διαφωνεί και προειδοποίησε ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος κυρώσεων από τις FIFA/UEFA είναι τα παρακάτω:
– Στη συγκρότηση πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου από το ΕΣΚΑΝ, που θα συζητά τις υποθέσεις ντόπινγκ σε πρώτο βαθμό. Σε δεύτερο βαθμό οι υποθέσεις θα εκδικάζονται από το ΕΣΚΑΝ. Αυτό σημαίνει ότι σε πειθαρχικό επίπεδο, για το ποδόσφαιρο, ο έλεγχος του ντόπινγκ φεύγει από τη δικαιοδοσία της ΕΠΟ.
– Στην επέκταση του ελέγχου από το Ελεγκτικό Συμβούλιο της ΓΓΑ και στους ίδιους πόρους των αθλητικών ομοσπονδιών και όχι μόνο στην κρατική επιχορήγηση. Αυτή η διάταξη αφορά τα οικονομικά και της ΕΠΟ και συνιστά ότι ο κρατικός έλεγχος επεκτείνεται πέραν αυτού που αφορά τις κρατικές επιχορηγήσεις.
– Στους προπονητές που έχουν δίπλωμα ΤΕΦΑΑ και πλέον θα μπορούν αναγνωρίζονται ως προπονητές ποδοσφαίρου χωρίς να είναι απαραίτητη πλέον προϋπόθεση η αναγνώριση από την ΕΠΟ.
Τα παραπάνω κατήγγειλε η ΕΠΟ στις υπερομοσπονδίες του ποδοσφαίρου και οι πληροφορίες αναφέρουν μόλις FIFA/UEFA πάρουν μεταφρασμένο το νέο νόμο θα στείλουν τελεσίγραφο δέκα ημερών το οποίο θα υποχρεώνει τον Κοντονή, να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις λίγο μετά το φιλικό της εθνικής ομάδας με την Ισλανδία (29/3). Ειδάλλως θα μπει… λουκέτο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δηλαδή, θα αποκλείσει τις ελληνικές ομάδες και την εθνική ομάδα για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι ο υφυπουργός Αθλητισμού κάνει τις απαραίτητες τροποποιήσεις.
Παρέμβαση από τις FIFA/UEFA θα γίνει και για τη ματαίωση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως λένε στην ΕΠΟ.

mikriliga.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου