Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Κοντονής: «Να αναλάβουν την ευθύνη τους οι παράγοντες» (video)

Ο Σταύρος Κοντονής μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΙΟΝΙΑΝ» της Ζακύνθου την Παρασκευή (4/3) το βράδυ, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Τάσο Θεοδόση δηλώνοντας αρχικά:
«Δεν μπορεί να υπάρχει στο ποδόσφαιρο αυτή η ανυποληψία. Δεν μπορούμε να έχουμε κάθε Κυριακή μια έντονη αμφισβήτηση και σε ορισμένες περιπτώσεις να φτάνουμε και σε βιαιότητες. Φέτος είναι καλύτερα τα πράγματα, πέρσι είχαμε μέχρι και νεκρό. Πλην όμως και αυτά που συμβαίνουν είναι ανεπίτρεπτα και πρέπει να μπει ένα τέλος. Οι ευθύνες είναι πρώτα απ’ όλα στην ΕΠΟ και η παρελκόμενη σε αυτή ΚΕΔ, οι παράγοντες των γηπέδων και οι πυρήνες των σκληροπυρηνικών οπαδών που νομίζουν ότι είναι μέρος του παιχνιδιού. Να αναλάβουν την ευθύνη τους οι παράγοντες. Είναι ανεπίτρεπτο παράγοντες του ποδοσφαίρου και μάλιστα των διοργανωτριών αρχών να μην παραμερίζονται μέχρι να τελειώσουν οι δικαστικές εκκρεμότητες τους».
-Για την προσφυγή της ΕΠΟ σε ΦΙΦΑ - ΟΥΕΦΑ και στη δικαιοσύνη ώστε να ανατραπεί η απόφαση για λουκέτο στο Κύπελλο είπε: «Είναι εσωτερικό τους θέμα η προσφυγή τους στις διεθνείς συνομοσπονδίες. Ο νόμος που εφαρμόστηκε είναι ο νόμος που έχει εγκρίνει ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Από εκεί και πέρα, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη από μεριά τους είναι δικαίωμα και δεν το βλέπω απειλεί»
-Για την αδικία όλων των ομάδων που μετέχουν στα ημιτελικά του θεσμού με το λουκέτο είπε: «Είναι βέβαιο ότι μια τέτοια απόφαση κάποιους θα θίγει… Δεν την πήραμε αβασάνιστα ή εύκολα… Υπάρχει ένα δικαιολογημένο παράπονο, αλλά θα πρέπει να το φτιάξουν, δικό τους είναι το ποδόσφαιρο. Ειδικά το επαγγελματικό πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας, έχουν φτιάξει έναν συνεταιρισμό…».
-Για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει η κυβέρνηση είπε: «Κάθε νόμιμο μέτρο, για να φύγουμε επιτέλους από αυτή την κατάσταση. Πάμε καλύτερα αλλά… Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το τέλος. Πρέπει να επιτέλους αποκατασταθεί η ισονομία, η ευνομία και η αξιοπιστία, στον τομέα που λέγεται επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Θέλετε να είναι αυτό το τέλος την επόμενη εβδομάδα. Να πάρουν όλοι το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται…».
-Για το αν η επόμενη κίνηση του είναι η διακοπή του πρωταθλήματος είπε: «Εγώ δεν έχω κάνει μια τέτοια σκέψη, παρακολουθούμε τα πάντα, δεν θέλουμε να φτάσουμε σε τέτοιες καταστάσεις, αλλά να ξέρετε ότι και αυτό το προβλέπει ο νόμος.
Έχει μπει μια σχετική τάξη, πολλοί νόμιζαν ότι δεν θα εφαρμοστεί ο νόμος… Και αυτά που λέμε προειδοποιητικά εφαρμόζουμε αυτό που λέμε. Εμένα ο νόμος μου δίνει τη δυνατότητα της διακοπής των διοργανώσεων».
-Για το αν πρέπει οι παράγοντες να τα βρουν μεταξύ τους είπε: «Βεβαίως να κάτσουν και να τα βρουν μεταξύ τους. Αυτό είναι λύση. Πέρσι αυτό που έγινε κατέστρεψε τον Παναθηναϊκό και βρέθηκε στα τάρταρα. Τα ίδια έγιναν και φέτος, ανεξάρτητα αν ο Παναθηναϊκός στρέφεται εναντίον μου.
Είναι ώριμο το ποδόσφαιρο και η κοινωνία για την άρση ενός κλίματος αναξιοπιστίας».
-Για το αν υπήρξε συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα του ποδοσφαίρου είπε: «Φυσικά και μίλησα με τον πρωθυπουργό και είναι τιμή μου που δέχθηκε τις εισηγήσεις μας.

Αν χρειαστεί θα κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να επιταχύνουμε. Να δώσουμε το χρόνο και στις ομάδες και στις διοργανώτριες αρχές».

a-sports.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου