Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΤΑΣΗ: Βρήκαμε για σένα το μπαρμπέρικο που θα λατρέψεις! (photos)

Όταν ακούς τη λέξη «μπαρμπέρικο», συνήθως σου έρχεται στο μυαλό κάτι καθαρά ανδρικό το οποίο κρύβει μια μεγάλη ιστορία από πίσω του.
Όσο εξελισσόταν το ελληνικό κράτος, τόσο άλλαζε και η μορφή των μπαρμπέρικων ανάλογα με τις τάσεις της μόδας. Αποτέλεσαν σημεία ανταλλαγής κοινωνικών και πολιτικών συζητήσεων μεταξύ ανδρών και μια ολόκληρη καθημερινότητα για εκείνους ειδικά τα παλαιότερα χρόνια. Μαζεύονταν εκεί όλοι ώστε να μιλήσουν μεταξύ τους και να συναναστραφούν με τον άλλο. Ήταν μία μορφή ψυχαγωγίας και κοινωνικοποίησης εκείνης την εποχής.
Ένα τέτοιο υπάρχει και στη Ζάκυνθο! Άνοιξε το 1967 και λειτουργεί έως και σήμερα, επί της Αγίου Λαζάρου 119.
Ο αείμνηστος Γιάννης Τσιριγώτης είχε για βοηθό του ένα νέο παλληκάρι που είχε… δίψα για δουλειά και κατάφερε όχι μόνο να μείνει, αλλά και να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης του παλαιού μπαρμπέρικου!
Ο λόγος για τον Δημήτρη Καλογερία, ο οποίος μετά το θάνατο του Γιάννη Τσιριγώτη το ανακαίνισε (από τα θεμέλια), όμως κράτησε τον χαρακτήρα και την πελατεία του παλαιού μπαρμπέρικου!
Ο Καλογερίας είναι γνωστός και για την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο του νησιού, αφού υπήρξε Πρόεδρος στην ομάδα του χωριού του (Φλόγα Κυψέλης), αλλά και παράγοντας σε άλλες ομάδες.
Σήμερα είναι μέλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Ζακύνθου και μάλιστα είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας!
Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, σωστός επιχειρηματίας και ένα αγαπητό πρόσωπο στη ζακυνθινή κοινωνία.
Κι αυτό αποτυπώθηκε στην προσέλευση του κόσμου στα εγκαίνια του μαγαζιού, στις 8 Οκτωβρίου 2016.

Φίλε Δημήτρη, καλές δουλειές και πάντα επιτυχίες!!!
















Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Ντάγκα









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου