Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Η ενίσχυση των ομάδων σε Α΄ & Β΄ Κατηγορία

Προσθήκες ουσίας, εντυπωσιασμού και ενίσχυσης έγιναν στο φετινό χειμερινό μεταγραφικό παζάρι της ΕΠΣ Ζακύνθου με τους συλλόγους να βάζουν τα δυνατά τους για να ξεχωρίσουν ενόψει και της συνέχεια της χρονιάς σε Α’ και Β’ Κατηγορία ΕΠΣ Ζακύνθου.

Φυσικά περισσότερο από τα υπόλοιπα σωματεία ξεχώρισαν οι κινήσεις που έκαναν οι τρεις βασικοί διεκδικητές του τίτλου στο Α’ Τοπικό Ζάκυνθος, Καταστάρι και Τσιλιβή που προσπάθησαν να βελτιώσουν όσο μπορούσαν το έμψυχο δυναμικό τους.
Ξεκινάμε από τον ΑΠΣ, ο οποίος ήταν αναμενόμενο ότι θα κάνει μεταγραφές το Γενάρη, προχωρώντας στην απόκτηση πέντε ποδοσφαιριστών (Μπεσού, Εριτιέ Σαλέχ, Τριανταφυλλίδη, Παπαδόπουλου και Χιονίδι). Ως επί το πλείστον οι παίκτες ήταν νεαροί σε ηλικία, αλλά με εμπειρίες από ανώτερη κατηγορία για να βοηθήσουν στην κατάκτηση του τίτλου. Δεν αποκλείεται οι «κυανοκίτρινοι» να αποκτήσουν έναν ή δυο ακόμη ποδοσφαιριστές μέχρι το τέλος του Φλεβάρη όπου υπάρχει δικαίωμα για μεταγραφή ελεύθερου άσου.
Στο Καταστάρι ο Γιόκισλαβ Γιόκιτς ήταν το κερασάκι στην τούρτα για την ενδυνάμωση του σωματείου, ενώ σημαντικές ήταν και οι προσθήκες του έμπειρου τερματοφύλακα Άρη Θωμά και του γνωστού αμυντικού από την Αχαΐα Άκη Κωστή.
Πιο λιτά κινήθηκε το Τσιλιβή, καθώς επέστρεψε στο ροστερ πριν την μεταγραφική περίοδο ο Λέανδρος Τσάνης, ενώ η μοναδική σημαντική κίνηση του συλλόγου ήταν ο ερχομός του Κώστα Γεωργίου που είναι ο μικρός αδερφός του ηγέτη του σωματείου από τον Πλάνο Σάκη Γεωργίου.
Εξαιρετικά κινήθηκε ο Εθνικός Σκουλικάδου που απέκτησε τον Παναγιώτη Μαρούδα την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, ενώ τον βασικό τους κορμό διατήρησαν ο Παναρτεμισιακός, ο Αστέρας Μαχαιράδου και τα περισσότερα σωματεία της Α’ Κατηγορίας.


Δυναμικά κινήθηκαν Καλαμάκι, Απόλλωνας και Αίολος στις μεταγραφές
Στη Β’ Κατηγορία οι ομάδες που διεκδικούν την άνοδο φρόντισαν να ενισχυθούν περεταίρω για να κατακτήσουν τον στόχο τους. Το Καλαμάκι ανακοίνωσε τους Νταλίπι, Τάτο, Συνετό, Τζιάρο, Ελέζι και Πέττα, ενώ ο Απόλλωνας που είναι και ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία πήρε τους Ματαράγκα, Παναγιωτόπουλο που θα τον βοηθήσουν σημαντικά για τη συνέχεια. Άξιες αναφοράς είναι και οι κινήσεις του Αίολου Σαρακηνάδου που πήρε τον Αλέξανδρο Τσουκαλά από τον Ελατιακό, ενώ απέκτησε και άλλους σημαντικούς παίκτες Α’ Κατηγορίας.
Επίσης και ο ΑΟ Λεβάντε έκανε την έκπληξη στο φινάλε των μεταγραφών αποκτώντας τους Θεόφιλο Τριανταφυλλίδη και Νίκο Στήθο. Δυο παίκτες με μεγάλη εμπειρία και σημαντική συνεισφορά στο τοπικό ποδόσφαιρο του νησιού μας.
Σε γενικές γραμμές είχε ενδιαφέρον το μεταγραφικό παζάρι στη Ζάκυνθο, με τα σωματεία να κάνουν τις καλύτερες επιλογές για να διεκδικήσουν τους φετινούς τους στόχους. Πάντως τόσο στην Α’ Κατηγορία, όσο και στο Β’ Τοπικό η μάχη θα είναι μεγάλη και μέχρι τέλους για το ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, την άνοδο αλλά και ποιες ομάδες θα καταφέρουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Οι μεταγραφικές επιλογές των σωματείων αναμένεται να κριθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς και θα φανεί ποιες από αυτές θα γείρουν την πλάστιγγα προς την μια ή προς την άλλη ομάδα.

πηγή: imerazante.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου