Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Πανζακυνθινή κινητοποίηση για σκουπίδια και χειρουργεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πανζακυνθινή κινητοποίηση για τα σκουπίδια και το νοσοκομείο και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σολωμού με τις οποίες συνεχίζουν τον αγώνα τους, οι παραγωγικές τάξεις και επιστημονικοί φορείς της Ζακύνθου με μόνο καθήκον και γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.
Η τοπική συντονιστή επιτροπή, που προέκυψε μετά την πρωτοβουλία των ξενοδόχων, στο κάλεσμά της, θέλει να καταγγείλει την ολιγωρία, αλλά και την αδυναμία όλων των αιρετών και των αρμοδίων φορέων για την εξεύρεση-μέχρι και σήμερα-της απαιτούμενης λύσης. Παράλληλα, ζητά να απομακρυνθούν, τα σκουπίδια από το νησί, ΤΩΡΑ, καθώς και να δοθούν απαντήσεις και να λειτουργήσουν άμεσα τα χειρουργεία του τοπικού νοσοκομείου.

Η επόμενη ημέρα…
Μόλις δύο μήνες πριν την επίσημη πρώτη άφιξη πτήσης από το εξωτερικό, η Ζάκυνθος εξακολουθεί να ταλανίζεται από δύο πολύ σοβαρά ζητήματα που κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα την τουριστική σεζόν: κλειστά χειρουργεία και απορρίμματα. Κι ενώ οι αρχές κινούνται προς την κατεύθυνση αναζήτησης λύσης, οι κινήσεις αυτές γίνονται απελπιστικά αργά και φαίνεται πως δεν διακρίνονται από τον απαιτούμενο δυναμισμό που απαιτεί η σοβαρότητα της περίστασης.
Το ζήτημα “καίει” ασφαλώς όλους ανεξαιρέτως του κατοίκους του νησιού, όπως οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό έχουν ένα λόγο παραπάνω να μην κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια. Το ενδεχόμενο μιας ταξιδιωτικής οδηγίας για το νησί, με αφορμή τα κλειστά χειρουργεία και τα απορρίμματα, θα μπορούσε να επιφέρει τραγικά επακόλουθα στην τοπική οικονομία και τέτοιο περιθώριο, δεν υπάρχει.
Για αυτό επόμενη κίνησή τους είναι να συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για την δρομολόγηση αποφάσεων (χωροθέτηση χώρου και διαγωνισμός για την προμήθεια των μηχανημάτων), ενώ θα έχουν επαφές με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η οποία είναι αρμόδια για την διαχείριση των απορριμμάτων και την επίσπευση των διαδικασιών και τον Υπουργό Δικαιοσύνης – Βουλευτή Ζακύνθου, πριν την προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Όλοι μαζί…

Αυτό πάντως που ξεκαθάρισαν οι διοργανωτές είναι πως δεν υπάρχουν αντίπαλοι και δεν υπάρχει εσωτερική αντιπολίτευση, αφού τα προβλήματα λύνονται μόνο όταν είναι όλοι ενωμένοι. “Επίδειξη ισχύος;”, “τεστ των ορίων αντοχής, ανοχής και υπομονής των πολιτών;” κανείς δεν ξέρει ή για την ακρίβεια δεν μπορεί να προσδιορίσει τι από τα δυο επιδιώκεται με τους χειρισμούς που αναλαμβάνονται για τη λύση του προβλήματος. Οι αρχές μπορεί να αναζητούν λύση με το φανάρι του Διογένη. Η Ζάκυνθος δεν μπορεί να εξακολουθήσει για πολύ να είναι αποδέκτης των θαυμάτων του Αγίου Διονυσίου.

πηγή: imerazante.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου