Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: "ΝΑΙ" σε οικονομικό απολογισμό και προϋπολογισμό - "ΝΑΙ" μεν... αλλά σε διοικητικό (photos)

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Ζακύνθου με κύρια θέματα τη ψήφιση του Οικονομικού & Διοικητικού απολογισμού, αλλά και του προϋπολογισμού του 2018.
Παρούσα ήταν 25 σωματεία και ομόφωνα ψήφισαν τον Οικονομικό απολογισμό και τον προϋπολογισμό.

Σε ότι αφορά τον Διοικητικό απολογισμό τα σωματεία που ψήφισαν "ΝΑΙ" ήταν 19, τρία ψήφισαν "ΟΧΙ" (ΑΕ Άγιος Λέων/Κοιλιωμένος, ΑΣ Αίολος και Δόξα Πηγαδακίων) και τρία ψήφισαν "ΠΑΡΩΝ" (ΑΟ Τσιλιβή, Αστέρας Πλάνου και Παναρκαδικός).


Η διαδικασία
Την Γενική Συνέλευση… άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης, Χαράλαμπος Ραυτόπουλος ο οποίος πήρε παρουσίες κι αφού ήταν άπαντες παρόντες (25 στα 25 σωματεία) ζήτησε 3 εκπροσώπους σωματείων για να αποτελέσουν τη γραμματεία της Γ.Σ.
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου, Λεωνίδας Μαλιούφας πρότεινε την εκπρόσωπο της ΑΕ Καλαμακίου, κα Θεοδόση και τους εκπροσώπους του ΑΟ Βασιλικού, κ. Βαρδακαστάνη και του ΑΟ Λεβάντε, κ. Καλανδρία. Και οι τρεις έγιναν δεκτοί από το σώμα και πήραν τη θέση τους, δίπλα από τα μέλη της Ένωσης.
Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Πρόεδρος, Λεωνίδας Μαλιούφας για να αναπτύξει τον Διοικητικό απολογισμό του 2016.
Τόνισε ότι από τον Απρίλιο του ΄16 που ανέλαβαν, μέλημά τους ήταν και είναι οι ίσες αποστάσεις σε όλα τα σωματεία και συνεργασία με όλους τους φορείς (Δήμο, Αντιπεριφέρεια, Επιμελητήριο κ.α.).
Έκανε ειδική μνεία στη βοήθεια της Ένωσης προς τον ποδοσφαιριστή Λεωνίδα Κουτσούκη, αναφέρθηκε στην Επιτροπή Καταλληλότητας των γηπέδων και τα προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν. Είπε και για το πρόβλημα στο ιδιωτικό γήπεδο των Πηγαδακίων, τονίζοντας ότι η ΕΠΣ πίεσε ώστε να δοθεί η άδεια καταλληλότητας αλλά έως εκεί. «Δεν μπορούμε να παρέμβουμε στην Επιτροπή να ανοίξει το γήπεδο στα Πηγαδάκια», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Μίλησε και για τα… περιβόητα 20.000€ ενίσχυση από τον ΟΠΑΠ και τόνισε ότι η Ένωση έχει στείλει όλα τα χαρτιά που της ζητήθηκαν κι ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Βέβαια το ίδιο ισχύει και στις υπόλοιπες 52 Ενώσεις της χώρας.


Η στιγμή της έντασης
Μόλις τελείωσε ο Πρόεδρος την παρουσίαση του Διοικητικού απολογισμού, το λόγο πήρε ο Γενικός Γραμματέας, Χαρ. Ραυτόπουλος. Ο κ. Ραυτόπουλος ζήτησε να ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας κάτι που δημιούργησε την αντίδραση κάποιων εκπροσώπων των ομάδων, κυρίως του Πρώην Προέδρου της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και νυν παράγοντα της ΑΕ Άγιος Λέων/Κοιλιωμένος, Σάκη Κλάδη. Τελικά, δόθηκε ο λόγος στους εκπροσώπους για να τοποθετηθούν. Πριν απ΄ αυτό ζήτησε και πήρε το λόγο ο Πρόεδρος του ΑΟ Βασιλικού, Νίκος Βαρδακαστάνης όπου ζήτησε από τους συναδέλφους του να μην ακουστεί κάτι στην αίθουσα που να θίξει τον αθλητισμό.
Μίλησαν οι: Πομώνης Θεόδωρος (Αστέρας Πλάνου, Πλέσσας Κων/νος (Εθνικός Σκουλικάδου), Κλάδης Διονύσιος (ΑΕ Άγιος Λέων/Κοιλιωμένος), Μάργαρης Πέτρος (ΑΟ Τσιλιβή), Μαρίνος Ξανθός Νίκος (Αίολος Σαρακινάδου) και Γούναρης Στέλιος (ΑΟΠ Ζακυνθιακός).
Αναφέρθηκαν σε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (κυρίως οικονομικά) και ζήτησαν να βρεθεί λύση με τη δαπάνη του γιατρού.
Στο τέλος της Γ.Σ. ζήτησε και πήρε το λόγο ο εκπρόσωπος του Αστέρα Μαχαιράδου, Νιόνιος Κουρούμαλος που επεσήμανε ότι από το 1985 έως σήμερα περίπου 20 σωματεία είναι σε αδράνεια, κάτι που πρέπει να προβληματίσει άπαντες. Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να βρεθούν χορηγοί για γιατρούς και άλλα έξοδα.

Οι ψηφοφορίες
Των τοποθετήσεων ακολούθησε η ψήφιση του Διοικητικού απολογισμού με το αποτέλεσμα να το αναφέρουμε στον πρόλογό μας.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ταμίας, Νίκος Καλλιβωκάς που διάβασε τα έσοδα και τα έξοδα του 2016, καθώς και τον προϋπολογισμό του 2018. Και οι δύο ψηφίστηκαν ομόφωνα (25 στα 25).


Το… «φάουλ» του Γούναρη          
Για άλλη μια φορά, ο πρώην Πρόεδρος του ΑΠΣ Ζάκυνθος, Στέλιος Γούναρης, ασχολήθηκε με τον δικό μας, Γιώργο Αναγνωστόπουλο!
Ο εκπρόσωπος του ΑΟΠ Ζακυνθιακού πήρε το λόγο και αντί να ασχοληθεί με τα προβλήματα της ομάδας του και του ζακυνθινού ποδοσφαίρου, στην ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Ζακύνθου, ασχολήθηκε με τον Αναγνωστόπουλο και το zantesport.gr γιατί (άκουσον - άκουσον) αναφέρει στα ρεπορτάζ την ομάδα ως ΑΟΠ Ζακυνθιακός και όχι ως ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961.
Την απάντησή του την πήρε από τον Γιώργο Αναγνωστόπουλο που ζήτησε το λόγο, επί προσωπικού, και ρώτησε τον Γενικό Γραμματέα, Μπάμπη Ραυτόπουλο με ποια επωνυμία φώναξε το όνομα της ομάδας στην αποψινή συνέλευση. Για να πάρει την απάντηση «ΑΟΠ Ζακυνθιακός».

Επίσης, τον ρώτησε πως αναφέρεται η ομάδα στην επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης (epszakynthou.gr). Για να πάρει την απάντηση «Μέχρι να βγει η απόφαση του Δικαστηρίου, ΑΟΠ Ζακυνθιακός»!!! 
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου