Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στον Α.Ο. Κατασταρίου!!! (photos)


Ο πρώτος τίτλος για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, το Κύπελλο Ζακύνθου πήγε (και) φέτος στον Α.Ο. Κατασταρίου. Μάλιστα, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ως φιλοξενούμενος κέρδισε με το ίδιο σκορ (2-1) τον ίδιο αντίπαλο, τον ΑΟΠ Ζακυνθιακό, απλά σήμερα (25/03) ο τελικός κρίθηκε στην παράταση.


Στη συνέντευξη τύπου της προηγούμενης Πέμπτης (23/03) οι πρωταγωνιστές των δύο φιναλίστ, Κουρούμαλος Στράτος, Πέττας Ραφαήλ (ΑΟΠ Ζακυνθιακός) και Γουσέτης Παναγιώτης, Λιβέρης Στέλιος (ΑΟ Κατασταρίου) είχαν τονίσει ότι ο σημερινός τελικός θα κριθεί στο πάθος και στο ποιος από τους δύο αντιπάλους το θέλει ποιο πολύ.

Αυτό και έγινε! Ο ΑΟ Κατασταρίου έπαιξε πιο πεισμωμένος, με πάθος και δύναμη και κατάφερε να κρατήσει το 2-1 και όταν έπαιξε με 10 παίκτες από το 7ο  λεπτό της παράτασης (αποβολή Λιβέρη), αλλά και όταν έμεινε με 9 παίκτες στο 15ο λεπτό της παράτασης (αποβολή Κωστάκη)!  

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να… φυλάνε τα νώτα τους και δειλά-δειλά να προσπαθούν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά στις δύο εστίες. Πρώτο σουτ στην αναμέτρηση στο 14΄ με τον Μαλαφούρη που ήταν άστοχο. Οι παίκτες των Νόλη και Τρουπιώτη αν και δεν ήταν καλοί, ευτύχησαν να προηγηθούν στο 69΄ με κεφαλιά του Παπαδόπουλου. Κι ενώ το παιχνίδι κυλούσε και… «έγερνε» προς τους «κυανοκίτρινους» ο Κωστάκης και… η παρέα του είχαν αντίθετη άποψη και στο 89΄ ο έμπειρος μέσος με προβολή έκανε το 1-1 και έστειλε τον τελικό στην παράταση.

Με το… καλησπέρα στην παράταση ο Λιβέρης κέρδισε πέναλτι από τον Παπαδόπουλο και ο MVP της αναμέτρησης Μάριος Κωστάκης δεν αστόχησε και πέτυχε το τελικό 2-1.

Όπως γράψαμε και πιο πάνω οι τυπικά γηπεδούχοι δεν εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, αλλά ούτε και την είσοδο του Ζαουάντ Ζαϊρι στο 106΄.

Έτσι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Αντώνη Πυλαρινού βρήκε τους παίκτες του Κατασταρίου να πανηγυρίζουν τον πρώτο τους τίτλο, το κύπελλο της ΕΠΣ Ζακύνθου.

Πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Αντώνη Πυλαρινού έχει η ομάδα του ΑΟΠ Ζακυνθιακού.

Πάντως, σε γενικές γραμμές ο έμπειρος διαιτητής τα πήγε καλά, όπως και οι βοηθοί του Κοριανίτης και Πόπορης, οι οποίοι έπαιξαν τον πρώτο τους τελικό.



 ΦΑΣΕΙΣ & ΓΚΟΛ…

14΄ Σουτ Μαλαφούρη η μπάλα πέρασε αρκετά μακριά από την εστία του Διαμαντή.

27΄ Φοβερή ενέργεια Θ. Κάρδαρη (από δεξιά), θα βγάλει τη σέντρα ο Μυτιλήνης θα κάνει την κεφαλιά πάσα για τον Μαλαφούρη, αλλά ο Παπαδόπουλος θα καταφέρει να διώξει σωτήρια.

35΄Το ένα-δύο θα κάνουν ο Θ. Κάρδαρης με τον Ι. Κομιώτη με τον τελευταίο να πετυχαίνει το γκολ, όμως ο βοηθός Πόπορης τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ.

36΄ Πρώτη σημαντική φάση στο ματς, με τον Κωστάκη να κάνει το συρτό σουτ και η μπάλα να περνάει  λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

48΄ Σέντρα του Κωστή και προ του Μαλαφούρη ο Διαμαντής θα διώξει σωτήρια.

50΄ Εκτέλεση φάουλ του Λιβέρη, κεφαλιά του Αλ.  Κομιώτη η μπάλα μόλις άουτ.

63΄ Γυριστό σουτ του Εριτιέ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στη φάση αυτή χτύπησε στο δοκάρι ο Χαρακτινός, ευτυχώς όχι σοβαρά. Αυτή ήταν η πρώτη φάση στο ματς του ΑΟΠ Ζακυνθιακού.

69΄ ΓΚΟΛ: Ο Τριανταφυλλίδης θα εκτελέσει το κόρνερ και ο Παπαδόπουλος θα πηδήξει πιο ψηλά απ΄ όλους και με κεφαλιά θα πετύχει το 1-0 σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

77΄ Ίδια φάση με τους ίδιος πρωταγωνιστές, αυτή τη φορά η μπάλα θα περάσει άουτ.

86΄ Ο Μαλισώβας θα περάσει δύο αντιπάλους αλλά θα σουτάρει άουτ.

88΄ Ο Χολίδης θα εκτελέσει το κόρνερ και ο αμαρκάριστος Παπαδόπουλος από καλή θέση θα… καταφέρει να αστοχήσει!

89΄ ΓΚΟΛ: Κι όταν χάνεις γκολ… το δέχεσαι! Ο Λιβέρης θα σεντράρει από αριστερά και ο Κωστάκης με προβολή θα ισοφαρίσει σε 1-1, επίσης σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

91΄ ΓΚΟΛ: Ο Λιβέρης θα μπει στην αντίπαλη περιοχή και ο Παπαδόπουλος θα τον ανατρέψει με τον Πυλαρινό να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Κωστάκης θα νικήσει τον Διαμαντή και θα πετύχει το 1-2.



ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σούρμπης, Πέττας, Μαλισώβας / Κομιώτης Ι., Κωστής, Κομιώτης Αλ., Μαρούδας, Μυτιλήνης, Κωστάκης, Μαλαφούρης, Καραμαλίκης



ΚΟΚΚΙΝΕΣ:  /  97΄Λιβέρης, 115΄ Κωστάκης



ΑΟΠ ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Νόλης – Παν/της Τρουπιώτης): Διαμαντής, Φυτόπουλος, Τριανταφυλλίδης, Παπαδόπουλος, Μπιάζης, Σούρμπης (80΄ Ντάσης), Χιονίδης, Πέττας, Μπεσού, Μαλισώβας (106΄ Ζαϊρί), Εριτιέ (68΄ λ. τρ.  Σόρα).





Α.Ο. ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ (Παν/της Γουσέτης): Χαρακτινός, Κομιώτης Ι., Κωστής, Λιβέρης, Κομιώτης Αλ., Γιόκιτς (19΄ λ. τρ.  Αρκαδιανός, 46΄ λ. τρ.  Μαρούδας), Μυτιλήνης, Κωστάκης, Μαλαφούρης, Κάρδαρης Κ., Κάρδαρης Θ. (75΄ Καραμαλίκης).



 Οι βραβεύσεις…

Πριν από την έναρξη του τελικού πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις των δύο ομάδων.

Ο ΑΠΣ Ζάκυνθος βράβευσε τους:

Κουρούμαλο Μάκη, για την προσφορά του στο σύλλογο. Την απονομή έκανε ο πρώην Πρόεδρος του ΑΠΣ Ζάκυνθος, Στέλιος Γούναρης και

Φυτόπουλο Χρήστο, για την προσφορά του και στις δύο ομάδες (ΑΠΣ & Ζακυνθιακό). Την απονομή έκανε ο ιδρυτής του Ζακυνθιακού, Στράτος Κουρούμαλος.



Ο Α.Ο. Κατασταρίου τους:

Σκιαδόπουλο Σταύρο, για την προσφορά του στο ζακυνθινό ποδόσφαιρο (έχει φορέσει τη φανέλα του ΑΠΣ & του Κατασταρίου). Την απονομή έκανε ο διοικητικός παράγοντας, Παναγιώτης Πατρινός και

Κορακιανίτη Γιάννη, για την προσφορά του στο σύλλογο. Την απονομή έκανε ο διοικητικός παράγοντας, Δημήτρης Σκιαδόπουλος.



Απονομές του τελικού...

Τους διαιτητές της αναμέτρησης βράβευσε η ΕΠΣ Ζακύνθου. Την απονομή έκανε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και υπεύθυνος Αθλητισμού & Πολιτισμού, Θεόδωρος Καμπίτσης.

Την απονομή των μεταλλίων και του κυπέλλου στην ομάδα του ΑΟΠ Ζακυνθιακού έκανε ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς.

Την απονομή στον Κυπελλούχο ΑΟ Κατασταρίου έκανε ο Γιάννης Καλιτζάκης.





Παραλειπόμενα από τον τελικό…

-Πάνω από 900 φίλαθλοι παρακολούθησαν τον μεγάλο τελικό της ΕΠΣ Ζακύνθου.



-Επίσημος καλεσμένος της ΕΠΣ Ζακύνθου, ήταν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ελλάδος και του Παναθηναϊκού, Γιάννης Καλιτζάκης, ο οποίος αποθεώθηκε όταν ακούστηκε από τα μεγάφωνα το όνομά του.



-Πολύ καλή ήταν η παρουσίαση του τελικού από τον καλό συνάδελφο, Κώστα Μάργαρη (zantemats.gr).



-Εντύπωση έκανε η απουσία της Φιλαρμονικής Αρτεμισίων. Σε ερώτησή μας προς τους διοργανωτές, μας απάντησαν ότι δεν ήξεραν τον λόγο. Μάλιστα προσπάθησαν πολλές φορές να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά για να μάθουν τι συμβαίνει, αλλά… του κάκου!

Ο Γ. Γραμματέας της Ένωσης, Χαράλαμπος Ραυτόπουλος όταν ρωτήθηκε, απάντησε: «Ο τελικός χωρίς φιλαρμονική… γίνεται. Χωρίς ομάδες δεν γίνεται»!!!



-Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου οι Ακαδημίες του Απόλλωνα αντιμετώπισαν τις αντίστοιχες του STRATOS FC, τις οποίες νίκησαν με 2-0.



-Ένταση υπήρξε πολλές φορές, ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων. Αυτό είχε να κάνει με το πάθος για το τρόπαιο.



-Αλγεινή εντύπωση έκανε η συμπεριφορά ορισμένων φιλάθλων που πήγαν να χαλάσουν, με τη συμπεριφορά τους, τη γιορτή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
  
 

































































































































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου