Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΛΑΖΑΡΟΣ ΦΩΤΙΑΣ: «Ενωμένοι στις νίκες και στις ήττες»


Ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές της ομάδας της Ζακύνθου που παρά την αμυντική του θέση δείχνει με την εμπειρία που έχει αποσπάσει από το εξωτερικό πως μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το γκολ που πέτυχε επί της Καβάλας που έδωσε και την πρώτη νίκη στην ιστορία της Ζακύνθου στην Football League.
O Λάζαρος Φωτιάς μιλάει στο SkyGOAL.gr για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, την δυσκολία του να διαχειριστείς ένα βαρύ αποτέλεσμα αλλά και την ιστορία που γράφει η Ζάκυνθος.


-Η Ζάκυνθος συνεχίζει και γράφει ιστορία. Το πρώτο εκτός έδρας γκολ ήρθε σε συνδυασμό με την πρώτη εκτός έδρας νίκη της ομάδας στην Football League.
«Το βασικό είναι ότι παίξαμε αυτό που συζητούσαμε όλοι την βδομάδα και αυτά που κάναμε στις προπονήσεις. Η ήττα μας επηρέασε θετικά και όχι αρνητικά. Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι και δεν τους αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε πολλές ευκαιρίες, στο δεύτερο δεν μπορώ να πω το ίδιο καταφέραμε να σκοράρουμε με τον Σκαθαρούδη και η ψυχολογία μας ανέβηκε παρότι μείναμε με 10 παίκτες από το 71΄. Είχαμε και μια εχθρική διαιτησία στο παιχνίδι όμως δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω γι αυτό . Στόχος μας είναι η παραμονή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

-Σας είδαμε μετά το γκολ να γίνεστε παίκτες και προπονητικό τιμ ένα κουβάρι. Αυτό δείχνει το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα;
«Από την πρώτη στιγμή που ήρθα το κλίμα είναι καλό και στις νίκες και στις ήττες. Όλα τα γκολ τα έχουμε πανηγυρίσει όλοι μαζί και με τον πάγκο, κανείς δεν πανηγυρίζει μόνος του. Το ίδιο έγινε και μετά το τέλος του παιχνιδιού που το πανηγυρίσαμε όλοι μαζί την νίκη αλλά και στα αποδυτήρια το κλίμα ήταν πανηγυρικό. Ξεκινά με καινούργια εβδομάδα και πρέπει να αφήσουμε πίσω την νίκη επί της Δόξας. Το μυαλό μας πλέον είναι στον Τύρναβο ένα παιχνίδι που κρύβει παγίδες στην έδρα σου αν δεν προσέξεις».

-Πόσο δύσκολο ήταν να διαχειριστείτε μια βαριά ήττα και να εμφανιστείτε με άλλο πρόσωπο στο παιχνίδι με την Δόξα Δράμας;
«Η ήττα μας επηρέασε θετικά πάρα την ήττα όπως είπα και στην αρχή. Στο παιχνίδι με την Νίκη Βόλου δεν εμφανιστήκαμε τόσο άσχημα όσο δείχνει το τελικό αποτέλεσμα. Στο παιχνίδι είχαμε τις ευκαιρίες μας, είχαμε και δύο δοκάρια και αν ήμασταν λίγο ποιο τυχεροί θα μπορούσαμε να σκοράρουμε. Στο παιχνίδι με την Δόξα έπρεπε να παίξουμε με ψυχή και καρδιά και έπρεπε να κάνουμε και την πρώτη εκτός έδρας νίκη κάτι που καταφέραμε. Η νίκη αύτη μάλιστα συνδυάστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς το παιχνίδι ήταν το πρώτο τηλεοπτικό παιχνίδι της Ζακύνθου και μας έβλεπε όλοι η Ζάκυνθος».

Πηγή:  skygoal.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου