Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Δεν υπάρχει θέμα για μας, τρεις ομάδες θα ανέβουν στη Σούπερ Λίγκα»


Για τη Β’ Εθνική αντικείμενο συζήτησης για το πόσες ομάδες θα ανέβουν στη Σούπερ Λίγκα στο τρέχον πρωτάθλημα δεν υπάρχει, αφού θεωρεί πως αυτές θα είναι τρεις. 
Αυτό διατυμπάνισε και ο πρόεδρος του διοικητικού φορέα της δεύτερης κατηγορίας σε δηλώσεις του στο a-sports.gr, μετά το Δ.Σ. της διοργανώτριας την Παρασκευή (29/11).


 «Έχουμε στείλει την προκήρυξη από τον Ιούλιο, εκεί στηριζόμαστε και μένουμε εκεί. Για μας δεν υπάρχει θέμα και δεν έχει αλλάξει κάτι. Από τη Β’ Εθνική στη Σούπερ Λίγκα ανεβαίνουν τρεις ομάδες και από τη Β’ Εθνική στη Γ’ Εθνική πέφτουν έξι. Και όταν ήταν 16 οι ομάδες στη Σούπερ Λίγκα τρεις ομάδες έπεφταν και ανέβαιναν. Εμείς δεν επιμένουμε σε κάτι, ξέρουμε τη ισχύει. Δεν έχουμε να πούμε κάτι επ’ αυτού περισσότερο», μας είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής σε σχετική μας ερώτηση με αφορμή την αντίστοιχη απόφαση-πρόταση της μεγάλης κατηγορίας για να υποβιβαστούν από αυτή δύο και να προβιβαστούν από τη δεύτερη κατηγορία ισάριθμες.
Έτσι, όλα δείχνουν πως την οριστική λύση θα τη δώσει το Διαιτητικό Δικαστήριο, αφού και η ΕΠΟ μετά το κάθετο «θα ανέβουν και θα πέσουν τρεις», μαλάκωσε τη στάση της και τόνισε πως αφού οι δύο διοργανώτριες επιμένουν η υπόθεση θα καταλήξει για να ξεκαθαρίσει στο αρμόδιο θεσμικό όργανο επί των κανονισμών.  
Από εκεί και πέρα, στο συμβούλιο της Ένωσης Β’ Εθνικής συζητήθηκε το θέμα των αδειοδοτήσεων της κατηγορίας για το επόμενο πρωτάθλημα και έγινε μια ενημέρωση στις ομάδες για το τι θα ισχύει…  
 «Με αδειοδότηση Β’ Εθνικής θα ξεκινήσουν οι ομάδες που θα μπουν στα πλέι οφ ανόδου και εν συνεχεία οι ομάδες που θα ανέβουν θα αδειοδοτηθούν εκ νέου και για τη Σούπερ Λίγκα», μας δήλωσε επί του θέματος ο Καλογιάννης, ενώ αναμένεται να γίνουν και ειδικά σεμινάρια για το ζήτημα. Να σημειώσουμε βέβαια, πως οι αρχικές αδειοδοτήσεις της νέας σεζόν θα προκύψουν τον Απρίλιο…
Στο μεταξύ αξίζει να σημειωθεί πως κάποια στιγμή στο Δ.Σ. κάποιες ομάδες που ζήτησαν να μετατεθεί για μετά τις γιορτές η 13η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (είναι προγραμματισμένη για τις 22 Δεκεμβρίου), εξαιτίας των ακριβών ναύλων των ταξιδιών λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και η αγωνιστική να μεταφερθεί για τις 5 Ιανουαρίου. Ωστόσο, λόγω του ότι ακούστηκαν κάποιοι ψίθυροι πως αυτό ενδεχομένως να ευνοήσει κάποιες ομάδες που θα σπεύσουν να ενισχυθούν μεταγραφικά ο Καλογιάννης εμφανιζόταν αποφασισμένος να μην αλλάξει τελικά το αρχικό πρόγραμμα των ημερομηνιών του πρωταθλήματος.
Τέλος, στα χάι λάιτς του Δ.Σ., το οποίο κράτησε περίπου δύο ώρες, να υπογραμμίσουμε το σύντομο πέρασμα του προέδρου της Παναχαϊκής Αλέξη Κούγια και τη συμμετοχή σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης του νέου ισχυρού άνδρα της Καβάλας Βλάση Τσάκα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου