Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Δικαιώνονται οι αγώνες μας»


Καλεσμένος (μέσω τηλεφώνου) στην εκπομπή «3ο  ΗΜΙΧΡΟΝΟ» του IONIAN CHANNEL, ήταν την Δευτέρα το βράδυ ο προπονητής της σχολής πολεμικών τεχνών, «ΑΠΟΛΛΟΦΑΝΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ», Δημήτρης Παναγιωτόπουλος. Αρκετά συγκινημένος, δεν έκρυβε την ικανοποίηση για το χάλκινο μετάλλιο του Διονύση Γιακουμέλου, αλλά και γενικότερα για την παρουσία της 6μελής αποστολής του ζακυνθινού συλλόγου.

Δημήτρη, μία μεγάλη διάκριση για τον σύλλογό σου στο Βουκουρέστι: «Πράγματι. Είναι το πρώτο παγκόσμιο μετάλλιο που έρχεται στο νησί, σε συλλογικό επίπεδο. Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό».
Πες μας δυο λόγια για την εκεί παρουσία σας: «Το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζίου-Ζίτσου ήταν από τα μεγαλύτερα και συνάμα δυσκολότερα των τελευταίων ετών. Πήραν μέρος 42 χώρες και συνολικά 570 αθλητές. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από 37 αθλητές, εκ των οποίων η 6 από τη Ζάκυνθο. Πρόκειται για τους Παναγιωτόπουλο Ιωάννη, Πλέσσα Παναγιώτη, Βαρβαρίγο Άγγελο, Γιακουμέλο Διονύσιο, Λούντζη Δανιήλ και Πανά Φίλιππο. Η Ελληνική αποστολή επέστρεψε με 6 μετάλλια στις αποσκευές της.
Εκτός από το χάλκινο μετάλλιο του Γιακουμέλου (στην κατηγορία -21 ετών, +94 κιλά), είχαμε και μία 5η θέση με τον Βαρβαρίγο, ο οποίος αν δεν τραυματιζόταν στο χέρι από τους πρώτους αγώνες που έδωσε, τότε σίγουρα θα ανέβαινε στο βάθρο και τότε θα μιλάγαμε για τεράστια επιτυχία της σχολής μας. Και οι υπόλοιποι 4 αθλητές μας στάθηκαν πολύ καλά στους αγώνες, με αποτέλεσμα να περιμένουμε πολλά απ’  αυτούς του χρόνου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζίου-Ζίτσου που θα πραγματοποιηθεί, τέλος Μαΐου στην Σουηδία».

Τέλος, Δημήτρη πώς νιώθεις μετά από μία τέτοια επιτυχία: «Πλήρης δικαίωση, τόσο δικιά μου, όσο των παιδιών και του συλλόγου. Αυτή την επιτυχία την κυνηγούσαμε τα 4 τελευταία χρόνια. Τώρα πια, δικαιώνονται οι αγώνες μας. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους γονείς των παιδιών, που και αυτοί κάνουν τον δικό τους αγώνα για να φέρνουν τα παιδιά τους στη σχολή, αλλά και στους επίσημους αγώνες και να πληρώνουν από το υστέρημά τους τα έξοδα, αφού η Ομοσπονδία δεν παίρνει την απαιτούμενη επιχορήγηση από το Κράτος. Δικαίωση λοιπόν για τους γονείς και δικιά μου για αυτό τον αγώνα που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια και το προπονητικό στάδιο που έχουμε φτάσει».

πηγή:  Εφημερίδα  "ΗΜΕΡΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου