Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Ο Αλυκανάς το ντέρμπι (1-2) – Πολλά παράπονα ο Έσπερος από τη διαιτησία

Έπεσε πριν από λίγο η αυλαία της 13ης αγωνιστικής με δύο παιχνίδια. Στο Ρόιδο, ο Έσπερος υποδεχόταν τον πρωτοπόρο Α.Ο. Αλυκανά, από τον οποίο έχασε με 2-1, με τις δύο ομάδες να τα έχουν με τη διαιτησία του Βασίλη Μπέη. Στο άλλο ματς, στον Πλάνο ο τοπικός Αστέρας ηττήθηκε 4-1 από την ΑΕ Γερακαρία. Αναλυτικά:





ΕΣΠΕΡΟΣ – Α.Ο. ΑΛΥΚΑΝΑΣ  1-2
Ο πρωτοπόρος Α.Ο. Αλυκανά πέρασε νικηφόρα και από την έδρα του Εσπέρου, τον οποίο νίκησε με 2-1 και έκλεισε το 2013 με πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα της Β΄ κατηγορίας. Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι και με τις δύο ομάδες, στο τέλος του παιχνιδιού να έχουν παράπονα από τη διαιτησία του Βασίλη Μπέη. Να τονίσουμε ότι και τα τρία γκολ σημειώθηκαν από τη βούλα του πέναλτι. Ο Έσπερος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 9 παίκτες.
Στο 27΄ ο Νίλσον κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ντάσης και έκανε το 1-0, σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη και στο 55΄ ο Τριανταφυλλίδης θα κερδίσει πέναλτι και θα το εκτελέσει εύστοχα ο Αποστόλης Κονίδης, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Το τελικό 1-2 θα πετύχει και πάλι ο Κονίδης από το σημείο του πέναλτι (σε χέρι του Θ. Ξένου).
Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για τις δύο περιπτώσεις πέναλτι, αλλά και για ένα ακόμα που δεν έδωσε υπέρ τους (στο 1-1) όταν η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Λυκομήτρου, στην περιοχή του Αλυκανά. Τέλος, διαμαρτύρονται για τα φάουλ που δεν έδινε ο κ. Μπέης υπέρ τους με αποτέλεσμα να εκνευρίσει την ομάδα τους, με αποτέλεσμα να αποβληθούν οι Στεριώτης (με απευθείας κόκκινη) και ο Ζούγρας (με 2η  κίτρινη).
Από την άλλη, ο Α.Ο. Αλυκανάς διαμαρτύρεται για τη φάση του 50ου λεπτού, όπου ο Τριανταφυλλίδης στη μικρή περιοχή και σε προφανή θέση για γκολ, ανατράπηκε από δύο αμυντικούς του Εσπέρου, χωρίς ο Μπέης να σφυρίξει την παράβαση.
Βοηθοί του Μπέη ήταν οι Κωστάκης και Μάτσας.

ΕΣΠΕΡΟΣ (Χαρ. Ξένος – Θ. Ξένος): Κάρδαρης, Μαρίνος, Ρίκος, Ξένος Θ., Στεριώτης, Ξένος Χαρ., Νίλσον (70΄ λ. τρ. Μάργαρης), Ντάσης (80΄ Κουρούμαλος), Τάτος, Λούντζης (46΄ Παππάς), Ζούγρας.
Α.Ο. ΑΛΥΚΑΝΑΣ (Άκης Μαρίνος): Ποταμίτης, Μαυρίας, Ζότκα, Μαρίνος Παυλ., Τσουκαλάς Δημ., Καλαμαράς (10΄ λ. τρ.  Μαρίνος Δημ.), Λυκομήτρος, Μαρίνος Διον. (62΄ Βούτος), Κεμπάς (46΄ λ. τρ.  Τζιάρος), Τριανταφυλλίδης, Κονίδης.




ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΛΑΝΟΥ – ΑΕ ΓΕΡΑΚΑΡΙΑ  1-4
Πολύ καλύτερη η ΑΕ Γερακαρία, επικράτησε με 4-1 του Αστέρα στον Πλάνο και έκλεισε με νίκη το 2013. Οι φιλοξενούμενοι στα πρώτα 35 λεπτά του παιχνιδιού ήταν μπροστά ήδη με 3-0. Στο 4΄και στο 6΄ ο Γιώργος Παράσχης με σουτ εντός περιοχής πέτυχε τα δύο πρώτα τέρματα της ομάδας του. Στο 32΄ ο Τσιλιβήτας θα βγάλει κάθετη πάσα στον Βορρίση που θα περάσει και τον τερματοφύλακα και θα πετύχει το 0-3. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 37΄ κατάφεραν να μειώσουν σε 1-3, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καίσαρη. Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τέταρτο τέρμα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πατρίκιου. Το πέναλτι κέρδισε ο Γ. Παράσχης από τον Φεράτι που αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα.
Καλή η διαιτησία του Χάρη Πέττα και των βοηθών του Κοριανίτη και Αντωνίου.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΛΑΝΟΥ (Πατρίκ Ενγκεμά): Μαυρίας, Κολπονδίνος (80΄ Μαμφρέδας Διον.), Φεράτι, Γιατράς Ι., Λίτα, Γιατράς Δημ., Καίσαρης, Κακουλίδης, Αρβανιτάκης, Κοτσίνης, Πομώνης (80΄ Πλαρινός).


Α.Ε. ΓΕΡΑΚΑΡΙΑ (Ανδρέας Μουζάκης): Πωμόνης, Πόθος, Μουζάκης Χαρ., Παράσχης Διον., Βορρίσης, Τσιλιβήτας, Βούρτσης (81΄ Ζαραλίγκας), Παράσχης Γεωρ. (75΄ Γουσέτης), Πατρίκιος, Λομποτέσης, Μόρφης (75΄ Γιαννόπουλος).


Το ρεπορτάζ είναι σε εξέλιξη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου