Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Ούτε (και) τον Πιερικό! – Ήττα εκτός έδρας με 2-0 (Photos)

Η Ζάκυνθος για ένα ακόμα παιχνίδι εκτός έδρας δείχνει τις γνωστές της αδυναμίες σε όλες της τις γραμμές και γνωρίζει την 8η ήττα της, στα 9 παιχνίδια που έχει δώσει εκτός νησιού. Ο Πιερικός μπήκε πιο δυνατά, πιο αποφασισμένα στο παιχνίδι και έδειξε τις προθέσεις του από τα πρώτα κιόλας λεπτά, όπου στο 1΄ και στο 5΄ είχε δύο καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Όμως μέσα σε δύο λεπτά (13΄ & 15΄) κατάφερε να πετύχει και τα δύο τέρματα (με τους Ελευθεριάδη και Μανίκα, αντίστοιχα) και να πάρει το «τρίποντο» της νίκης που τον απομακρύνουν από τη διακεκαυμένη ζώνη του υποβιβασμού.

Από την άλλη, η Ζάκυνθος μπήκε μουδιασμένα με αποτέλεσμα να δεχτεί δύο γρήγορα γκολ που την αιφνιδίασαν και χωρίς καθαρό μυαλό δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του ματς.
Στο δεύτερο μέρος, η Ζάκυνθος μπήκε δυνατά και πίεσε την ομάδα του Πιερικού με τους Σκαθαρούδη, Κυριακίδη και Σολφερίνο (όταν πέρασε στο ματς)  να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της Ζακύνθου. Στο 54' η ομάδα του Ιονίου έχασε μια τριπλή ευκαιρία καθώς το σουτ του Σκαθαρούδη αλλά και δυο σουτ του Κυριακίδη σταμάτησαν στους αμυντικούς αλλά και στον τερματοφύλακα Παπατολίκα.

Οι γηπεδούχοι είχαν δώσει χώρο στην ομάδα του Τζιανλούκα Κολονέλο χωρίς όμως να υπάρχει ουσία, με το 2-0 να παραμένει και το Πιερικό να παίρνει μια σπουδαία νίκη για τη συνέχεια.



ΦΑΣΕΙΣ & ΓΚΟΛ…
1΄ Ο Πιερικός φτάνει κοντά στο γκολ. Ο Νικολίτσης έβγαλε τη σέντρα, με τον Παπατόλιο να κάνει το σουτ και την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ξενοδόχοβ.
5΄ Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους που έχουν μπει δυνατά στο ματς. Ο Μανίκας εκτέλεσε κόρνερ, στο δεύτερο δοκάρι ο Ιορδανίδης… ξεχασμένος έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.
13΄ ΓΚΟΛ: Ο Μανίκας θα σεντράρει και ο Ελευθεριάδης με προβολή θα στείλει την μπάλα στ αδίχτυα.
15΄ ΓΚΟΛ: Ο Λαζαρίδης στην περιοχή θα κάνει το σουτ, με τον Ξενοδόχοβ να αποκρούει και ο Μανίκας με προβολή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
17΄ Ο Χατζησάββας μπήκε στην περιοχή και έκοψε την μπάλα για τον Σκαθαρούδη που δεν πρόλαβε την πορεία της μπάλας και σε κενή εστία.
23΄ Ο Χατζησάββας εκτέλεσε κόρνερ, ο Οικονόμου έπιασε την κεφαλιά αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν στη γραμμή.
26΄ Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, σε ανατροπή του Παπαδόπουλου από τον Στασινόπουλο.
34΄ Ο Τορεζάνι θα επιχειρήσει το δυνατό σουτ με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.
 37΄ Ο Σκαθαρούδης θα βγάλει τη σέντρα για τον Χατζησάββα που θα κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα θα χτυπήσει στο σώμα του Ίτσιου και η μπάλα θα αλλάξει πορεία.
53΄ Ο Παπαδόπουλος στην περιοχή και από καλή θέση θα κάνει το σουτ, με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.
54΄ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για τη Ζάκυνθο. Εντυπωσιακή προσπάθεια του Σκαθαρούδη, που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκοψε για τον Κυριακίδη που θα σουτάρει με τον Παπατολίκα να διώχνει, τον Σκαθαρούδη να κάνει το σουτ, με τους αμυντικούς να διώχνουν και τον Κυριακίδη να κάνει νέο σουτ, αλλά και πάλι οι αμυντικοί αυτή τη φορά να διώχνουν σε κόρνερ.
64΄ Ο Κυριακίδης θα βγάλει τη σέντρα, με τον Σολφερίνο να κάνει την καρφωτή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.
77΄ Εκτέλεση κόρνερ του Κυριακίδη, ο Σολφερίνο θα πιάσει την κεφαλιά, όμως η μπάλα θα περάσει μόλις άουτ.
78΄ Ο Νικολίτσης θα βγάλει τη σέντρα για τον αμαρκάριστο Τσιρλίδη που θα πιάσει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα θα περάσει μόλις άουτ.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Γιώργος Καμπερίδης): Παπατολίκας, Κατσαρμπάς, Αποστολίδης, Ιορδανίδης, Παπατόλιος, Ίτσιος, Μανίκας (88΄ Νίκου), Παπαδόπουλος (77΄ Τσιρλίδης), Λαζαρίδης, Νικολίτσης, Ελευθεριάδης (66΄ Καραγκούνης).


ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Τζανλούκα Κολονέλο): Ξενοδόχοβ, Στασινόπουλος, Αποστόλου, Μπίρης, Φωτιάς, Οικονόμου, Τορεσάνι, Σκαθαρούδης, Κυριακίδης, Κουνσόλο (66΄  Όττα), Χατζησάββας (56΄ Σολφερίνο).















Ευχαριστούμε τους συναδέλφους από katerinisport.gr για την παραχώρηση των φωτογραφιών...

Το φωτορεπορτάζ είναι του κ. Νίκου Γκιμπή.

1 σχόλιο:

  1. Πάντα στη διάθεσή σας. Απλά, να αναφέρουμε ότι το φωτορεπορτάζ είναι του κ. Νίκου Γκιμπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή