Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ: ΑΟΚΙ - Α.Ο ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ (Τετάρτη 19/3, 14:00)

Με στόχο να επιστρέψει με την πρόκριση στις αποσκευές του, ο Α.Ο Ζακυνθιακός αντιμετωπίζει αύριο στην Κεφαλονιά (14:00) τον Κυπελλούχο Κεφαλληνίας και Ιθάκης, ΑΟΚΙ.
Ο πρωτοπόρος της Α΄ Κατηγορίας Ζακύνθου και Κυπελλούχος μετά τη νίκη του στον τελικό της ΕΠΣ με αντίπαλο την ΑΕ Άγιου Λέοντα/Κοιλιωμένου, θα ταξιδέψει αυθημερόν για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.



Πολλά προβλήματα
Η τεχνική ηγεσία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και απόντας μεταξύ άλλων θα είναι και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Διονύσης Μαλαφούρης καθώς βρίσκεται για προσωπικούς λόγους εκτός Ζακύνθου.
Κατά τα άλλα υπάρχουν πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών και  μόνο ο Σούρμπης είναι ανοιχτό για το αν θα καταφέρει να επιστρέψει.
Στην διάθεση του Στράτου Κουρούμαλου θα βρίσκονται 14 παίκτες οι οποίοι  είναι οι: Χαρακτινός, Κίτος, Λένο, Τζιαφέρης, Κόλα, Λιβέρης, Μαλλιάς, Καραμαλίκης, Σούρμπης, Πέττας, Δρόσος, Κλάδης Δ.,Λάππος και Μαρμαράς. 
Υπενθυμίζεται ότι ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση  τον νικητή του ζευγαριού ΕΠΣ Μεσσηνίας, Κυπαρισσία-ΕΠΣ Ηλείας Νίκη Τραγανού με τον αγώνα να διεξάγεται στη Ζάκυνθο, εφόσον η ομάδα του νησιού καταφέρει να προκριθεί στον επόμενο γύρο.
Από την ΚΕΔ/ΕΠΟ έγινε γνωστό ότι αντικαταστάθηκε ο διαιτητής του σημερινού αγώνα, Γ. Τζουανόπουλος από τον Γ. Παπαδόπουλο (ΕΠΣ Αχαΐας).
Παράλληλα αντικαταστάθηκε και ο παρατηρητής Γρηγόριος Ηλιόπουλος (ΕΠΣ Ηλείας) από τον Νικόλαο  Ρουμπάνη, της ίδιας Ένωσης.

«Είναι εμπειρία για εμάς»
Ο τεχνικός του Α.Ο Ζακυνθιακού, Στράτος Κουρούμαλος μιλώντας στην «ΗΜΕΡΑ» για το παιχνίδι με τον ΑΟΚΙ, επεσήμανε ότι είναι μία εμπειρία για την ομάδα του το Κύπελλο Ερασιτεχνών.
«Πιστεύω ότι είναι μία κλήρωση ευνοϊκή για εμάς. Θα είναι ψυχολογικά καλό μία πρόκριση και το δεύτερο παιχνίδι είναι στην έδρα μας, οπότε έχουμε πιθανότητες να πάμε πιο πέρα», είπε αρχικά και συμπλήρωσε:
«Είναι εμπειρία για εμάς με στόχο να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά για παιχνίδια υψηλής ποιότητας για να προετοιμαστούμε για τα μπαράζ που θα ακολουθήσουν».

Ο αντίπαλος
O αντίπαλος του Α.Ο Ζακυνθιακού, ΑΟΚΙ βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣΚΙ με 29 βαθμούς (9 νίκες, 2 ισοπαλίες, 3 ήττες, τέρματα 32-13) πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕΚ (42) και τη δεύτερη Εικοσιμία (34).
 Η σεζόν ξεκίνησε με προπονητή τον Ρέτζι Γκόνι αλλά μεσούσης της περιόδου απομακρύνθηκε επειδή είχε αντιπαραθέσεις με βασικά στελέχη της ομάδας που αποχώρησαν προσωρινά από την ομάδα.
 Αυτοί ήταν οι Γιάννης Βουκελάτος, Μάκης Χαλιώτης και Χάρης Λαμπρόπουλος. Ωστόσο, επέστρεψαν στην ομάδα μόλις ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Γιάννης Τζουγανάτος, παλιός παίκτης επί σειρά ετών της ομάδας και γενικός αρχηγός.
 Στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΚΙ επικράτησε του «αιώνιου» αντιπάλου της, της πρωταθλήτριας ΑΕΚ, κόντρα στα προγνωστικά με 1-0 χάρη σε γκολ του Μάκη Πολλάκη, ο οποίος όμως παρουσιάστηκε στον στρατό την επόμενη ημέρα του αγώνα και δεν θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του.
Γενικότερα, η ομάδα πέρασε από αρκετά σκαμπανεβάσματα μέχρι σήμερα και στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος δείχνει να βρίσκει τα πατήματά της με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Κυπέλλου.
Καθοριστικό προς αυτή την κατεύθυνση ήταν η μεταγραφή του Αλέξανδρου Λυκούδη, μέσου από τον Παλληξουριακό που έχει βοηθήσει μέχρι τώρα την ομάδα.
Πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Αλέκος Πολλάτος που έχει σημειώσει 8 γκολ ενώ ακολουθεί ο έμπειρος επιθετικός, Γιάννης Βουκελάτος με επτά τέρματα.
Στον τελευταίο αγώνα για την Α΄ Κατηγορία της ΕΠΣΚΙ, είχε εύκολο έργο καθώς συνέτριψε με 6-0 εκτός έδρας τον Α.Ο Φωκάτα, μία ομάδα που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Δύο γκολ σημείωσε ο Αλέκος Πολλάτος στο 12’ και το 60’ και από ένα οι  Ζαχαρίας Λαμπρόπουλος (24’), ο Γιάννης Βουκελάτος (30’), Βαγγέλης Σπανός (55’) και Κωνσταντίνος Παπανάστασατος (85’). 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου