Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΑΓΕΖ: «Αυτοκτόνησε» στην Παναγούλα! Έχασε από το Γαλάτσι 68-70 στην παράταση (63-63κ.α.)

Σε δύσκολη θέση αναφορικά με την υπόθεση-παραμονή στον 1ο όμιλο του Νότου της Γ΄ Εθνικής, βρέθηκε η ΑΓΕΖ μετά την ήττα που γνώρισε στην παράταση με 68-70 στο κλειστό της Παναγούλας από το Γαλάτσι στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής.
Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για γερά νεύρα με τις δύο ομάδες που «καίγονταν» για τη νίκη, να συμβαδίζουν στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια.

Η ομάδα της Ζακύνθου, παρότι δεν βρέθηκε σε γενικές γραμμές σε καλή μέρα, με φανερό το άγχος λόγω της κρισιμότητας του ματς στους παίκτες της, κρατούσε την τύχη στα χέρια της καθώς βρέθηκε να προηγείται με 57-45 περίπου 7 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.
Ωστόσο στην συνέχεια υπέστη μπλακ-άουτ με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να «ροκανίσουν» την διαφορά και να  επιστρέψουν στο παιχνίδι, έχοντας και πολύ καλά ποσοστά στα μακρινά σουτ.
Η αναμέτρηση τελικά οδηγήθηκε στην παράταση όπου η ΑΓΕΖ είχε πολλές άστοχες επιλογές στην επίθεση με αποτέλεσμα το Γαλάτσι χάρη σε μία τρίποντη-«βόμβα» λίγο πριν το τέλος να «κλέψει» το ροζ φύλλο αγώνα και να φέρει πλέον σε πολύ δύσκολη βαθμολογικά θέση την ομάδα του νησιού ενόψει της  συνέχειας του Πρωταθλήματος.

Ντέρμπι από την αρχή
Ο αγώνας ήταν ντέρμπι από τα πρώτα λεπτά καθώς κανένας από τους δύο αντιπάλους δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ.
Οι φιλοξενούμενοι έστειλαν το. μήνυμα από νωρίς ότι θα αποτελέσουν σκληρό καρύδι και με τρίποντο στη λήξη της πρώτης περιόδου, ισοφάρισαν σε 17-17.
Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν για πρώτη φορά να ξεφύγουν στο σκορ με έξι πόντους(25-19).
Το Γαλάτσι επέστρεψε στο παιχνίδι όμως άμεσα με την ΑΓΕΖ να εμφανίζει επιθετικό πρόβλημα και η αμφίρροπη συνάντηση συνεχίστηκε με αποτέλεσμα το ημίχρονο να βρει τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με ένα πόντο(31-30).
Στην τρίτη περίοδο, ο αγώνας εξακολουθούσε να βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί. Οι γηπεδούχοι έχοντας καλύτερες επιλογές στην επίθεση στα τελευταία λεπτά, κατάφεραν να ξεφύγουν λίγο περισσότερο στο σκορ(50-45).

Πήρε διαφορά αλλά επαναπαύτηκε
Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, η ΑΓΕΖ έμοιαζε να είναι το «αφεντικό» στο ματς καθώς βελτίωσε και τις αμυντικές της επιδόσεις με αποτέλεσμα να βρεθεί και στο +12(57-45) περίπου 7 λεπτά πριν το τέλος.
Όμως οι γηπεδούχοι φάνηκαν να επαναπαύονται με το Γαλάτσι να κάνει εντυπωσιακή επιστροφή στο παιχνίδι και να προηγείται μάλιστα με 60-57 περίπου τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε.
Ένα τρίποντο για τους γηπεδούχους, ένα λεπτό πριν τη λήξη, έφερε ξανά σε ισορροπία τον αγώνα  με τις άστοχες επιθέσεις και από τις δύο πλευρές να έχουν ως απόρροια να ακολουθήσει παράταση μετά το τελικό 63-63.
Στον έξτρα χρόνο , η ΑΓΕΖ δεν είχε καθαρό μυαλό και παρότι προηγήθηκε με βραχεία κεφαλή(64-63) περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, οι λανθασμένες επιλογές σε άμυνα και επίθεση, επέτρεψαν στο Γαλάτσι να περάσει μπροστά στο σκορ(64-67).
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιστρέψουν στο ματς και κατάφεραν να προηγηθούν με ένα πόντο  με καλάθι του Μπονίκου (68-67), λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος.
Στο φινάλε όμως το Γαλάτσι με ένα τρίποντο πήρε τη νίκη και άφησε στα κρύα του λουτρού τους γηπεδούχους.
Η ομάδα των Νίκου Θεοδόση και Νίκου Κλάδη την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει εκτός έδρα το Σπόρτιγκ.
Τα δεκάλεπτα: 17-17, 31-30, 50-45, 63-63(κ.α), 68-70(παράταση)

ΑΓΕΖ: Κοτσέτας 21(1τρ.), Σκούφης 5(1 τρ.), Χαλβατζής 2, Τζινόπουλος 5, Μπονίκος 11, Νικολόπουλος 24.

ΓΑΛΑΤΣΙ: Κελαϊδης 12 (2 τρ.), Λίτσος 17(4 τρ.), Μπαλαμπάνης 16(2 τρ.), Τετριανίδης 3, Στογιάνοβιτς 12(1 τρ.), Κοκορόγιαννης 6, Λοϊζος 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου