Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΚΙ: Το σήκωσε ο ΑΟΚΙ

Τον τίτλο του κυπελλούχου της ΕΠΣΚΙ για αυτήν την αγωνιστική περίοδο κατέκτησε ο ΑΟΚΙ, κερδίζοντας με 1-0 την ΑΕΚ σε έναν τελικό που με την εικόνα που είχαν οι δύο ομάδες του άξιζε περισσότερο το συγκρότημα του Γιάννη Τζουγανάτου.
Από τα πρώτα λεπτά φαινόταν πως οι παίκτες του Γιάννη Τζουγανάτου πάταγαν πιο γερά στον αγωνιστικό χώρο, καθώς πέφτανε με πολύ πάθος και δύναμη στους αντιπάλους τους, κερδίζοντας τις προσωπικές μονομαχίες. Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ έκανε την χειρότερη εμφάνισή της φέτος, αφού δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα, όπως ήθελε, με τον Γιάννη Τζουγανάτο να βάζει man to man τον Λαμπρόπουλο πάνω στον Μπαζάρογλου, με αποτέλεσμα να βραχυκυκλώσει η επιθετική γραμμή της ΑΕΚ.


Επιθετικά από το πρώτο λεπτό ο ΑΟΚΙ
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι του ΑΟΚΙ μπήκαν από το πρώτο λεπτό με διάθεση να ψάξουν κάποιο τέρμα, χάνοντας την πρώτη τους καλή στιγμή μόλις στο 4ο λεπτό της συνάντησης, όταν και ο Πολλάκης με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Βουκελάτο που απέναντι από τον Άννινο επιχείρησε το σουτ με τον πορτιέρο των γηπεδούχων όμως να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στην δεύτερη περίπτωση που ο ΑΟΚΙ βγήκε με αξιώσεις στο προσκήνιο άνοιξε το σκορ, με τον Λαμπρόπουλο να βρίσκει ομορφα τον Πολλάκη, που από θέση πλάγια αριστερά με δυνατό σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή, άνοιξε το σκορ για τον ΑΟΚΙ. Η τελευταία φάση στο πρώτο μέρος έγινε στο 30 με τον Βουκελάτο να προσπαθεί να απειλήσει με ένα εντυπωσιακό γυριστό σουτ, με την μπάλα όμως να καταλήγει στα χέρια του Άννινου.

Λίγη μπάλα, πολύ δύναμη στο δεύτερο μισό
Και στο δεύτερο μέρος δεν μπορούμε να πούμε πως είδαμε ποδόσφαιρο επιπέδου, καθώς ο ΑΟΚΙ συνέχιζε το ίδιο δυνατά στις προσωπικές μονομαχίες, κρατώντας το υπέρ του 1-0, με την ΑΕΚ από την άλλη πλευρά να μην μπορεί να συνδυαστεί όπως μας έχει συνηθίσει στα άλλα παιχνίδια. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια σε ένα φάουλ του Μπαζάρογλου, όπου η μπάλα έφτασε στον Ιλίρ, με την κεφαλιά του τελευταίου όμως να καταλήγει στην αγκαλιά του Αγκούσι. Αρκετά καλή στιγμή να ζευγαρώσει τα τέρματά του ο ΑΟΚΙ έχασε στο 60 με τον Βουκελάτο να εκτελεί απευθείας φάουλ από θέση πλάγια δεξιά με τον Άννινο να διώχνει σε κόρνερ. Με την συμπλήρωση 80 λεπτών αγώνα η ΑΕΚ έχασε την καλύτερη στιγμή της με τον Αντωνόπουλο να πλαγιωκοπεί από αριστερά βγάζοντας μία πολύ επικίνδυνη σέντρα από τ' αριστερά που πέρασε παράλληλα με την εστία, και τον Κλειτογιάννη προ του Αιμιλιάνο να διώχνει τελευταία στιγμή. Πέντε λεπτά πριν λήξει το παιχνίδι η ΑΕΚ έχασε και την τελευταία της ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Μπαζάρογλου να γίνεται κάτοχος της μπάλας από τα όρια της μεγάλης περιοχής με το σουτ του όμως με το κακό του πόδι, με το δεξί να καταλήγει άουτ.

Το σήκωσαν το... τιμημένο
Με το τελευταίο σφύριγμα του Άγγελου Βουτσινά οι παίκτες του ΑΟΚΙ έγιναν ένα κουβάρι, αφού βγήκε όλο το άγχος και η υπερπροσπάθεια για να κερδηθεί το κύπελλο αυτό. Αν μπορούσεις να ξεχωρίσεις κάποιον παίκτη από τους κυπελλούχους αυτός θα ήταν ο Χάρης Λαμπρόπουλος, που πραγματικά τα έκανε όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αφού έκοβε, μοίραζε και γενικά ήταν ο παίκτης που έβγαζε τρομερή ενέργεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο αρχηγός της ομάδας, Διονύσης Πολλάτος, κάλεσε κοντά του τον Γιάννη Βουκελάτο και σήκωσαν μαζί στον ουρανό της Λειβαθούς το 6ο κύπελλο στην ιστορία του ΑΟΚΙ. Όλοι το γιόρτασαν με την καρδιά τους το κύπελλο αυτό, ένα κύπελλο που το άξιζε ο ΑΟΚΙ, τόσο με την παρουσία του στον τελικό, αλλά και στον ημιτελικό με τα Διλινάτα που έγινε υπερπροσπάθεια.

ΑΕΚ (Σπύρος Παπαδάτος): Άννινος, Ψάλτης, Σπανός, Κούκλης, Λούλουδας, Αντωνόπουλος, Κόμητας (74 Ζαμπαύτης), Κρούτη (30 Χασάι), Αιμιλιάνο, Μπαζάρογλου, Ιλίρ (65 Στάβερης).

ΑΟΚΙ (Γιάννης Τζουγανάτος): Αγκούσι, Πολλάτος Δ., Κλειτογιάννης, Λυκούδης, Μπενετάτος (90 Παρασκευόπουλος), Πολλάτος Αλ. (89 Σπανός ), Πολλάκης (85 Κουμαριώτης), Βουκελάτος, Χαλιώτης, Λαμπρόπουλος.



Κείμενο: Γιάννης Σγουρομάλλης / kefalonitis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου