Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Πρωταθλητής ο Ζακυνθιακός! – Ματσάρα στους Αμπελόκηπους (Photos)

Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του αθλήματος, ο Α.Ο. Ζακυνθιακός επικράτησε με 4-3 της Θύελλας στο δημοτικό γήπεδο Αμπελοκήπων και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος και συνάμα το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του.
Το παιχνίδι τα είχε όλα… Επτά γκολ, δύο πέναλτι, δοκάρι, αποβολή (Τσιριγώτης) και πολλές αμφισβητούμενες φάσεις! Η Θύελλα ήταν καλύτερη στο πρώτα 45 λεπτά (όπως και στο ματς του Δημοτικού Σταδίου) και κατάφερε σε ένα κομβικό σημείο του ημιχρόνου (44΄) να κάνει την ανατροπή (2-1). Όμως το γρήγορο γκολ του Καραμαλίκη (πρώτο λεπτό της επανάληψης) και η καλή απόδοση των φιλοξενούμενων ισορρόπησε το ματς, το οποίο κρεμιόταν… σε μία κλωστή!!!

Οι γηπεδούχοι, σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι, έδειξαν χαρακτήρα και στην επανάληψη, όμως έδειχναν πιο πολύ να ασχολούνται με τις υποδείξεις του διαιτητικού τρίου και έχαναν την… ουσία. Κάτι που τελικά το πλήρωσαν.

Η απονομή του κυπέλλου στον πρωταθλητή δεν έγινε σήμερα. Θα πραγματοποιηθεί σε φιλικό παιχνίδι που θα δώσουν ο πρωταθλητής της Α΄ Κατηγορίας με τον πρωταθλητή της Β΄ (Α.Ο. Αλυκανά).


ΦΑΣΕΙΣ & ΓΚΟΛ…
ΓΚΟΛ: Ο Λιβέρης θα πασάρει στον Μαλαφούρη κι αυτός με τη σειρά του θα «πατήσει» την μπάλα για τον Καραμαλίκη που από το ύψος της γραμμής της μεγάλης περιοχής με πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα για το 0-1.
7΄ Εκτέλεση φάουλ του Γιάννη Κομιώτη, θα βρει τον Αλέξη Κομιώτη που με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα μόλις άουτ.
17΄ ΓΚΟΛ: Ο Βεντουρής θα πασάρει στον Γιάννη Κομιώτη που θα βγάλει τη σέντρα από αριστερά και ο αμαρκάριστος Κακολύρης απλά θα σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
23΄ Ο Γιάννης Κομιώτης και πάλι από αριστερά θα επιχειρήσει τη σέντρα, η μπάλα θα κοντράρει στο πόδι του Τζιαφέρη, θα πάρει περίεργη τροχιά και ο Χαρακτινός με υπερένταση θα τη βγάλει σε κόρνερ.
30΄ ΠΕΝΑΛΤΙ για τους γηπεδούχους. Ο Γιάννης Κομιώτης και πάλι θα μπει στην αντίπαλη περιοχή και θα ανατραπεί από τον Κόλα, με τον διαιτητή Στεριώτη να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Το πέναλτι εκτέλεσε ο παίκτης που το κέρδισε (Ι. Κομιώτης) αλλά έστειλε την μπάλα άουτ!
38΄ ΔΟΚΑΡΙ για τον Ζακυνθιακό. Ο Κόλα θα πασάρει για τον Πέττα που θα επιχειρήσει το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει άουτ.
44΄ ΓΚΟΛ: Ο Αλέξης Κομιώτης θα βγάλει τη σέντρα για τον Γιάννη Κομιώτη που θα κάνει το σουτ, η μπάλα θα χτυπήσει στο δεξί δοκάρι και στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης θα τη στείλει στα δίχτυα, κάνοντας την ανατροπή (2-1), σκορ ημιχρόνου.
46΄ ΓΚΟΛ: Ο Βυθούλκας θα ανατρέψει τον Μαλαφούρη και ο Ζακυνθιακός θα κερδίσει πέναλτι, με τον Καραμαλίκη να το μετατρέπει σε γκολ και 2-2.
48΄ Ο Χαρακτινός βγαίνει και απομακρύνει την μπάλα με τα πόδια, η οποία στρώνεται στον Γιάννη Κομιώτη που από μακρινή απόσταση και πλάγια δεν σημαδεύει σωστά σε κενή εστία.
52΄ ΓΚΟΛ: Σύγχυση στην άμυνα του Ζακυνθιακού. Το εκμεταλλεύεται ο Νικολόπουλος που με δυνατό σουτ, εντός περιοχής, θα κάνει το 3-2.
55΄ ΓΚΟΛ: Γρήγορη απάντηση για τον Ζακυνθιακό. Ο Δρόσος έκλεψε την μπάλα από τον Βυθούλκα, ανάμεσα περιοχής της Θύελλας και κέντρου και με ωραία ενέργεια, αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πέτυχε το 3-3.
57΄ Ο Δρόσος βρίσκει τον Καραμαλίκη που από το ύψος της μικρής περιοχής θα κάνει το σουτ, αλλά ο Τσιριγώτης πάνω στη γραμμή θα διώξει σωτήρια!
59΄ Ο Γιάννης Κομιώτης θα πετύχει το γκολ, αλλά ο αρμόδιος βοηθός Χάρης Πέττας θα σηκώσει τη σημαία του, υποδεικνύοντας τον αρχηγό της Θύελλας σε θέση οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι «φωνάζουν» στη φάση αυτή.
63΄ Ωραία κάθετη πάσα του Λιβέρη για τον Καραμαλίκη που είχε χώρο να μπει στην αντίπαλη περιοχή, προτίμησε όμως να  «κρεμάσει» τον Διαμαντή, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
68΄ Ο Μαλαφούρης απέναντι από τον Διαμαντή θα τον πλασάρει και θα πετύχει το γκολ, αλλά ο βοηθός Τάσος Στραβοπόδης έχει ήδη υποδείξει τον επιθετικό του Ζακυνθιακού σε θέση οφσάιντ. Αυτή τη φορά διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι.
70΄ Ο Νικολόπουλος εντός περιοχής θα κάνει το σουτ, η μπάλα θα σταματήσει σε χέρι αμυντικού, με τον διαιτητή Στεριώτη να δείχνει τη συνέχεια του παιχνιδιού. Ερωτώμενος για τη φάση, απάντησε ότι ήταν ακούσιο.
71΄ Ο Μαλαφούρης θα βρει τον Δρόσο που έμπαινε απειλητικά στην αντίπαλη περιοχή, όμως ο Διαμαντής θα βγει και θα προλάβει να διώξει με τα πόδια.
76΄ ΓΚΟΛ: Ολέθριο λάθος της άμυνας της Θύελλας και ο Δρόσος με πλασέ θα πετύχει το τελικό 3-4.
79΄ ΑΠΟΒΟΛΗ για την Θύελλα. Ο Ηλίας Τσιριγώτης θα αντικρίσει την 2η  κίτρινη κάρτα και θα αποβληθεί.
87΄ Στην περιοχή ο Λιβέρης θα κάνει το σουτ και η μπάλα θα περάσει μόλις άουτ.
Παράπονα έχουν οι γηπεδούχοι από τη διαιτησία του Δημήτρη Στεριώτη και του βοηθού του Χάρη Πέττα.

ΘΥΕΛΛΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Νίκος Ντόβρος): Διαμαντής Λ., Μαρούδας, Βεντουρής Δημ., Τσιριγώτης, Βυθούλκας (75΄ Τσάνης), Κομιώτης Αλ., Κομιώτης Ι., Κακολύρης (71΄ Διαμαντής Σωκ.), Μαρίνος Σπ., Μαρίνος Ι., Νικολόπουλος (88΄ Βάσσος).

Α.Ο. ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ (Στράτος Κουρούμαλος): Χαρακτινός, Κόλα (46΄ Φυτόπουλος, Μαρμαράς, Λιβέρης, Τζιαφέρης, Αρκαδιανός, Πέττας (82΄ Μαλλιάς), Καραμαλίκης, Μαλαφούρης (88΄ Κίτος), Σούρμπης, Δρόσος).























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου