Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – PLAY OFF: Σημαντικό προβάδισμα για Εθνικό Σκουλικάδου και Α.Ε. Ζακύνθου

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο τα δύο παιχνίδια για τα μπαράζ ανόδου στην Α΄ Κατηγορία, με τον Εθνικό Σκουλικάδου να κάνει την ανατροπή μέσα στους Αμπελόκηπους, επικρατώντας με 2-1 της Νέας Σάντας, σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι. Στον Αγγερικό, η Α.Ε.Ζ. επικράτησε άνετα 4-1 του Παναρκαδικού.

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – Α.Ε. ΖΑΚΥΝΘΟΥ  1-4
Με το 1,5 πόδι στην Α΄ κατηγορία είναι από σήμερα η Αθλητική Ένωση Ζακύνθου, αφού επικράτησε με το επιβλητικό 4-1 του Παναρκαδικού, στο δημοτικό γήπεδο Αγγερικού και πλέον  στον επαναληπτικό του Πλάνου πάει για δύο αποτελέσματα (θέλει και την ισοπαλία).

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από την έναρξη του παιχνιδιού και έδειχναν ότι ήθελαν περισσότερο το ματς. Κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 27΄ όπου ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν το ίδιο και τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα αφού στο 54΄ έγινε το 0-2. Στο 69΄ και 76΄ το ματς… «κλείδωσε», ενώ οι γηπεδούχοι πέτυχαν το γκολ της τιμής στο 90΄.


ΦΑΣΕΙΣ & ΓΚΟΛ…
2΄ Ο Αλεξ. Γιακουμέλος θα βγει απέναντι από τον Κλάδη Π., θα προσπαθήσει να τον πλασάρει με τον τελευταίο να διώχνει και τον Α. Γιακουμέλο να κάνει νέα προσπάθεια, αλλά αυτή τη φορά να διώχνει σωτήρια πάνω στη γραμμή ο Βρυώνης. Στη φάση αυτή οιφιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται ότι ο αρχηγός του Παναρκαδικού έδιωξε την μπάλα με το χέρι.
4΄ Ωραία πάσα του Στραβοπόδη για τον Ανδρέα Γιακουμέλο που θα προσπαθήσει να «κρεμάσει» τον Κλάδη, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
6΄ Ο Στραβοπόδης μπήκε από πλάγια δεξιά στην αντίπαλη περιοχή, πάσαρε για τον Αλ. Γιακουμέλο που πάσαρε για τον Μαυρογιάννη που θα σουτάρει, από καλή θέση, άουτ.
17΄ Ωραία πάσα του Στραβοπόδη για τον Αλ. Γιακουμέλο που θα κάνει το σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
24΄ Μακρινό σουτ του Ψάρρη με τον Διον. Μαμφρέδα να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.
27΄ ΓΚΟΛ: Σέντρα από δεξιά του Μαυρογιάννη στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, ο Ανδρ. Γιακουμέλος με γυριστό σουτ θα ανοίξει το σκορ.
51΄ ΔΟΚΑΡΙ για τους φιλοξενούμενους. Ο Στραβοπόδης θα εκτελέσει κόρνερ και ο Ζώης με κεφαλιά θα «σημαδέψει» το αριστερό δοκάρι. Στην επαναφορά ο μαυρογιάννης θα κάνει το σουτ και ο Κλάδης Π. με δυσκολία θα διώξει σε κόρνερ.
53΄ Σέντρα του Αθ. Γιακουμέλου, ο Αλ. Γιακουμέλος θα πιάσει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
54΄ ΠΕΝΑΛΤΙ για τους φιλοξενούμενους. Ο Τσώλης θα ανατραπεί από τον Λάππο και ο διαιτητής Κωστάκης θα υποδείξει την παράβαση. Το πέναλτι εκτέλεσε, εύστοχα, ο παν. Μαμφρέδας.
69΄ θα φύγει στην αντεπίθεση ο Μαυρογιάννης και την κατάλληλη στιγμή θα κάνει το σουτ για να πετύχει το 0-3.
76΄ ΓΚΟΛ: Μακρινό, διαγώνιο, σουτ του Στραβοπόδη, δεν θα μπορέσει να μπλοκάρει ο Π. Κλάδης με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.
90΄ ΠΕΝΑΛΤΙ για τους γηπεδούχους. Ο Τσαγκαρόπουλος ανατράπηκε από τον Ζώη και ο Κωστάκης έδειξε την άσπρη βούλα. Στο πέναλτι ευστόχησε ο Άγγελος Γιατράς.
Ο διαιτητής Κωστάκης ελέγχεται μόνο για τη φάση στο 2ο λεπτό. Βοηθοί του ήταν οι Τρομπούκης και Κοριανίτης.

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Γιώργος Γιατράς): Κλάδης Π., Στεριώτης, Κλάδης Ν., Καμπιώτης (48′ λ.τρ. Γιατράς Π.), Τσαγκαρόπουλος, Βρυώνης, Καλημέρης (24′ Λάππος), Βούρτσης, Ψάρρης, Ντά (73′ Θεοδωρίτσης), Γιατράς Αγ.

ΑΕΖ (Κώστας Αναστόπουλος): Μαμφρέδας Δ., Ζώης, Κάρδαρης, Μαμρέδας Κ., Γιακουμέλος Ανδρ. (67′ Σολάκου), Μαυρογιάνης (78′ Κοντονής), Γιακουμέλος Αθ., Στραβοπόδης, Τσώλης, Γιακουμέλος Αλ. (71′ Γιακουμέλος Δ.), Μαμφρέδας Π.


ΝΕΑ ΣΑΝΤΑ/ΑΠΕΝΑΝΤΙ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΚΟΥΛΙΚΑΔΟΥ 1-2

Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, ο Εθνικός Σκουλικάδου κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 και κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από τους Αμπελόκηπους. Το αποτέλεσμα αυτό δίνει ένα μεγάλο ποσοστό για άνοδο των φιλοξενούμενων στην Α΄ Κατηγορία, αφού πλέον στον επαναληπτικό αγώνα στον Αγγερικό θα διεκδικήσει δύο αποτελέσματα.
Το παιχνίδι στιγματίστηκε από επεισόδια κυρίως στη φάση του 83ου λεπτού όπου ο διαιτητής Λιβέρης καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Εθνικού, αλλά και μετά το σφύριγμα της λήξης, όπου είχαμε σύρραξη!
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και μόλις στο 8΄ είχαν δοκάρι, όταν ο Πέττας εκτέλεσε κόρνερ και ο Δημ. Ματαράγκας με καρφωτή κεφαλιά «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι  του Κεφαλληνού.
Μετά από πέντε λεπτά μετά έγινε το 1-0 με τον Σούρμπη να σουτάρει δυνατά, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Τσουράκη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Εθνικού. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και για δεύτερο γκολ. Στο 15΄ ο Κάρδαρης εκτέλεσε φάουλ, με τον Χάρη Κεφαλληνό να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Στο 18΄ ο Κάρδαρης θα βρει τον Τσιριγώτη, όμως ο Χ. Κεφαλληνός πρόλαβε και μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 41΄ οι της Νέας Σάντας ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σούρμπη από τον Α. Πλέσσα. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν σε αντεπίθεση ο Πλέσσας Ν. έβγαλε τη σέντρα για τον Απ. Κεφαλληνό που με κεφαλιά από κοντά πέτυχε το 1-1.

Χαμός στην επανάληψη
Απίστευτα πράγματα εκτυλίχτηκαν στην επανάληψη. Πολλές εντάσεις αμφισβητούμενες φάσεις, κόκκινη και σύρραξη στο τέλος.
 Οι φιλοξενούμενοι στο 60΄ κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ, όταν ο Παύλος Λιβέρης σε φάση διαρκείας από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-2, μετά από ολιγωρία της άμυνας.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πατίρης ανέτρεψε τον Δημήτρη Ματαράγκα με τον Λιβέρη να υποδεικνύει το πέναλτι, όμως με υπόδειξη του βοηθού του, Κώστα Ψάρρη έδωσε φάουλ λίγο έξω από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής και πλάγια.
Η Σάντα λίγο αργότερα θα έχει και νέο δοκάρι, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Τσιριγώτη, ο Γιατράς έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επίθεση του Εθνικού, ο Σπύρος Κεφαλληνός έχασε καλή ευκαιρία για να κάνει το 1-3.
Στο 83΄ ο Αποστόλης Κεφαλληνός έπεσε μέσα στη μεγάλη περιοχή από μαρκάρισμα του Μαρίνου Ξένου και ο Λιβέρης έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί για περίπου 5 λεπτά. Ο Λιβέρης στα επεισόδια αυτά απέβαλλε τον Νίκο Γιατρά. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Παύλος Λιβέρης, αλλά ο Νίκος Κόκλας απέκρουσε και στη συνέχεια μπλόκαρε.
Στο τέλος ακολούθησε σύρραξη που ευτυχώς με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων  τα επεισόδια τελείωσαν γρήγορα.
Οι γηπεδούχοι έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Τάσου Λιβέρη. Βοηθοί του ήταν οι Κλάδης και Ψάρρης.
Το zantesport δεν θα πάρει θέση για τα όσα έγιναν, διότι δεν είχε παρουσία στο συγκεκριμένο παιχνίδι και δεν έχει άποψη.

ΝΕΑ ΣΑΝΤΑ (Βασίλης Παλαιοθόδωρος): Κόκλας Ν., Σούλης, Γιατράς Ν., Μπιάζης Β., Ξένος Μ., Ματαράγκας Δ. (79′ Ζούγρας Σιγ.), Σούρμπης, Τσιριγώτης Β., Κάρδαρης, Πέττας (64′ Νήτας), Μαρίνος Δημ.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΚΟΥΛΙΚΑΔΟΥ (Κώστας Πλέσσας): Κεφαλληνός, Πλέσσας Α., Πλέσσας Ν., Πατίρης Ι., Κεφαλληνός Αντ., Λιβέρης Παυλ., Πλέσσας Ν., Τσουράκης Δ., Κεφαλληνός Απ., Μπράτης (64′ Κεφαλληνός Σπ.), Πλέσσας Χ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου