Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Και η Νέα Σάντα/Απέναντι στην Α΄ Κατηγορία (Photos)

Η Νέα Σάντα/Απέναντι είναι η ομάδα που συμπλήρωσε την τριάδα των ομάδων που προβιβάστηκαν στην Α΄ Κατηγορία. Μετά τον πρωταθλητή Α.Ο. Αλυκανά και την Α.Ε. Ζακύνθου που πήρε το εισιτήριο μέσω μπαράζ (επικράτησε του Παναρκαδικού), ήταν η σειρά της Νέας Σάντας/Απέναντι.
Επικράτησε σήμερα στο δημοτικό γήπεδο Αμπελοκήπων με 2-1 του δυνατού και άξιου αντιπάλου, Εθνικού Σκουλικάδου, ένα ζευγάρι που χρειάστηκε να βγει ο νικητής στο τρίτο και τελευταίο ματς.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλοί στο α΄ μέρος, όμως στην επανάληψη… δεν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Αποτέλεσμα, οι φιλοξενούμενοι να το εκμεταλλευτούν, να πιέσουν και να καταφέρουν να ισοφαρίσουν στο 58΄. Βέβαια, το αποτέλεσμα αυτό δεν τους ευνοούσε αφού πήγαιναν μόνο για τη νίκη. Έτσι ανοίχτηκαν ακόμα περισσότερο και οι γηπεδούχοι σε μία αντεπίθεσή τους ευτύχησαν να πετύχουν το γκολ της ανόδου στο 76΄.
Στο τέλος του ματς τα πανηγύρια ήταν έξαλλα, από την ομάδα που αν και ξεκίνησε το πρωτάθλημα με μείον δύο βαθμούς, λόγω τιμωρίας από πέρυσι, κατάφερε να ανέβει στην Α΄ κατηγορία. Στα αποδυτήρια οι παίκτες της Σάντας φώναζαν ρυθμικά (εκτός των άλλων) και το όνομα του ιδρυτή της ομάδας, Γιάννη Κακολύρη.

ΦΑΣΕΙΣ & ΓΚΟΛ…
14΄ Ο Πατίρης  θα πασάρει στον Σπύρο Κεφαλληνό και αυτός θα τροφοδοτήσει τον Λιβέρη. Ο τελευταίος θα πλασάρει, αλλά ο Κόκλας σωτήρια θα διώξει σε κόρνερ.
19΄ Ο Πέττας εκτέλεσε κόρνερ, ο Μπιάζης έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.
27΄ Ο τερματοφύλακας του Εθνικού, Χ. Κεφαλληνός θα κάνει το δυνατό ελεύθερο με την μπάλα να φτάνει στην αντίπαλη περιοχή, όπου ο Αποστόλης Κεφαλληνός έκανε στη κίνηση το σουτ, αλλά μπλόκαρε ο Κόκλας.
28΄ ΓΚΟΛ: Ωραία ενέργεια, εκτός περιοχής, του Άκη Κάρδαρη που θα πλασάρει την κατάλληλη στιγμή τον Κεφαλληνό και θα ανοίξει το σκορ (1-0).
29΄ Ο Μπιάζης θα πασάρει για τον Ματαράγκα, που θα μπει από αριστερά. Θα επιχειρήσει το διαγώνιο σουτ, αλλά πάνω στη γραμμή θα διώξει σωτήρια ο Πλέσσας Ν.
34΄ Ο Λιβέρης κέρδισε όλες τις κόντρες και απέναντι στον Κόκλα θα πλασάρει με τον τελευταίο να διώχνει. Η μπάλα έφτασε στον Απ. Κεφαλληνό που θα κάνει το σουτ, όμως και πάλι ο Κόκλας, αυτή τη φορά θα μπλοκάρει.
41΄ Δυνατό σουτ του Πέττα (εκτός περιοχής) η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
49΄ Συρτό σουτ του Απ. Κεφαλληνού ο Κόκλας θα πέσει στη δεξιά του γωνία και θα διώξει. Η μπάλα θα φτάσει στον Πλέσσα Α. που θα πέσει στην περιοχή από την επέμβαση του Κόκλα. Οι φιλοξενούμενοι θα ζητήσουν πέναλτι, αλλά ο διαιτητής Αδαμόπουλος θα δείξει άουτ, θεωρώντας ότι η μπάλα είχε περάσει εκτός πριν ο Κόκλας βρει τον Πλέσσα Α.
56΄ Λάθος στην άμυνα της Σάντας, εκμεταλλεύτηκε ο Πατίρης που θα πασάρει στον Απ. Κεφαλληνό. Ο τελευταίος θα κάνει το σουτ, με τον Κόκλα να διώχνει σωτήρια και ο Πατίρης που έγινε αποδέκτης της μπάλας ήταν σε θέση οφσάιντ.
58΄ ΓΚΟΛ: Νέο αμυντικό λάθος των γηπεδούχων. Η μπάλα στρώνεται στον Αποστόλη Κεφαλληνο που με μακρινό πλασέ θα στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κόκλα (1-1).
76΄ ΓΚΟΛ: Ο Κάρδαρης με ωραίο σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής θα πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κεφαλληνού.
80΄ Δυνατό σουτ του Ματαράγκα, η μπάλα θα περάσει λιγο έξω από το δεξί δοκάρι του Εθνικού.
85΄ Ο Κάρδαρης απέναντι από τον Χ. Κεφαλληνό θα επιχειρήσει το σουτ, με τον τελευταίο να διώχνει σωτήρια.
89΄ ΔΟΚΑΡΙ για τον Εθνικό. Γύρισμα στην περιοχή από τον Α. Πλέσσα, ο Απ. Κεφαλληνός με προβολή θα στείλει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και άουτ.
Καλή η διαιτησία του Άγγελου Αδαμόπουλου και των βοηθών του Δημήτρη Στεριώτη και Τάσου Στραβοπόδη.

ΝΕΑ ΣΑΝΤΑ/ΑΠΕΝΑΝΤΙ (Β. Παλαιοθόδωρος): Kόκλας Ν., Σούλης (38′ λ.τρ. Τσαγκαρουσιάνος), Νήτας, Μπιάζης, Ξένος, Σούρμπης, Τσιριγώτης (69′ Μαρίνος Δημ.), Ματαράγκας, Κάρδαρης (86′ λ.τρ. Μανώνας), Πέττας, Ζούγρας Σιγ.


ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΚΟΥΛΙΚΑΔΟΥ (Κ. Πλέσσας): Κεφαλληνός Χ., Κεφαλληνός Σπ. (73′ Μπράτης), Κεφαλληνός Απ., Πλέσσας Χ., Τσουράκης (87′ Προκόπης), Λιβέρης, Πλέσσας Ν., Πλέσσας Α., Κεφαλληνός Αντ., Πατίρης, Πλέσσας Ν.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου