Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ: Ονειρικό ξεκίνημα για τον Ζακυνθιακό (Photos)

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στα μπαράζ ανόδου για την Γ΄ Εθνική ο Ζακυνθιακός, ο οποίος επικράτησε στο γήπεδο Στρεφίου του τοπικού Άρη Αρχαίας Ολυμπίας με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή!
Έτσι η νησιώτικη ομάδα με το μεγάλο «διπλό» που πήρε στην έδρα του φαβορί του 12ου ομίλου (βάσει ρόστερ και μπάτζετ) αυτομάτως παίρνει σημαντικό προβάδισμα για την άνοδο σε επαγγελματική κατηγορία!
Αν και το ματς… στράβωσε για τους φιλοξενούμενους από την έναρξή του, με το εύστοχο πέναλτι που πέτυχε ο Πανάκης, οι παίκτες του Στράτου Κουρούμαλου δεν τους πήρε από κάτω και κατάφεραν στο 11΄ να ισοφαρίσουν με γκολ του Στάθη Καραμαλίκη, ύστερα από ωραία ενέργεια του Παναγιώτη Δρόσου.

Το παιχνίδι κυλούσε στα μέτρα του Ζακυνθιακού, με τους γηπεδούχους όσο περνούσε η ώρα να γεμίζουν με άγχος και να μην τους βγαίνει τίποτα στον αγωνιστικό χώρο. Τη χαριστική βολή τους την έδωσε ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, ο Παναγιώτης Δρόσος στο 65΄ με ωραίο συρτό σουτ.
Στα εναπομείναντα λεπτά, τίποτα δεν άλλαξε και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κορδολαίμη, βρήκε όλη την αποστολή του Ζακυνθιακού να γίνεται ένα κουβάρι και τους 50 και πλέον εκδρομείς από τη Ζάκυνθο να στήνουν το δικό τους πανηγύρι!

ΦΑΣΕΙΣ & ΓΚΟΛ…
ΠΕΝΑΛΤΙ για τους γηπεδούχους. Με το… καλημέρα στο ματς ο πρώην παίκτης του ΑΠΣ Ζάκυνθος, Ντίνος Νικολόπουλος θα κερδίσει πέναλτι, από ανατροπή του Θανάση Τζιαφέρη. Το πέναλτι θα εκτελέσει εύστοχα ο Πανάκης, για να κάνει το 1-0.
9΄ Από δεξιά θα μπει στην περιοχή του Ζακυνθιακού ο Θεοδωρακόπουλος που θα επιχειρήσει το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Χαρακτινού.
11΄ ΓΚΟΛ: Ο Λιβέρης θα πασάρει στον Δρόσο που θα προλάβει την έξοδο του Αλεξανδρόπουλου και θα τον πλασάρει. Η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά την έσπρωξε ο Καραμαλίκης, αφού τη διεκδικούσε και αντίπαλος (1-1).
33΄ Ο Ζακυνθιακός θα βγει στην κόντρα με τον Σούρμπη, ο οποίος δεν έδωσε την κατάλληλη στιγμή την μπάλα σε έναν εκ των Πέττα, Καραμαλίκη που ήταν σε πλεονεκτική θέση, με αποτέλεσμα οι αμυντικοί να διώξουν σε κόρνερ.
34΄ Ο Καραμαλίκης θα δοκιμάσει το πόδι του (εκτός περιοχής), όμως ο Αλεξανδρόπουλος ήταν σε ετοιμότητα.
 36΄ Απίστευτη ευκαιρία για τον Ζακυνθιακό. Ο Σούρμπης θα βγάλει μόνο του  τον Καραμαλίκη απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά το πλασέ του θα περάσει μόλις άουτ.
37΄ Δυνατό σουτ του Νικολόπουλου, ο Χαρακτινός θα διώξει με γροθιές.
39΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη. Ο Μπρης από πλεονεκτική θέση θα κάνει το σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Χαρακτινού.
50΄ Το σουτ του Θεοδωρακόπουλου δεν θα ανησυχήσει τον Χαρακτινό, αφού η μπάλα θα περάσει πολύ πάνω από την εστία του.
61΄ Ο Λιβέρης θα εκτελέσει κόρνερ, με τον Καραμαλίκη να κάνει το σουτ, όμως θα μπλοκάρει ο Αλεξανδρόπουλος.
65΄ ΓΚΟΛ: Και πάλι ο Δρόσος σε εκτέλεση κόρνερ. Οι αμυντικοί θα διώξουν την μπάλα που θα στρωθεί στον Δρόσο και αυτός με αριστερό συρτό σουτ θα την στείλει στα δίχτυα του Άρη για το 1-2.
89΄ Σωτήρια επέμβαση από τον Χαρακτινό που θα προλάβει τον Παπαγεωργίου και θα μπλοκάρει την μπάλα.
Καλή η διαιτησία του Κορδολαίμη και των βοηθών του Λάμπρου και Μητάρη (Ανατολικής Αττικής).
Στο άλλο ματς ο Διαγόρας Βραχνεΐκων επικράτησε στην Πάτρα της Α.Ε. Κεφαλληνίας με 2-0.

ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ (Ντανιέλ Μπατίστα): Αλεξανδρόπουλος, Γαλανόπουλος (74΄ Οικονομίδης), Νικολόπουλος, Αναμουρλίδης, Καρύδης, Πανάκης, Μπρης, Δημητρουλόπουλος. Καπατσούλιας (59΄ Στρίγγας), Μπράβος, Θεοδωρακόπουλος (51΄ Παπαγεωργίου).

Α.Ο.Π ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ (Στράτος Κουρούμαλος): Χαρακτινός, Φυτόπουλος, Μαρμαράς, Αρκαδιανός, Τζιαφέρης, Κωστάκης, Λιβέρης, Σούρμπης, Δρόσος (88΄Κόλα), Πέττας (90΄ Κίτος), Καραμαλίκης (81΄ Μαλαφούρης).



ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
-Τους 50 και πλέον φίλους εκδρομείς του Ζακυνθιακού φιλοξένησαν με τον καλύτερο τρόπο οι άνθρωποι του Άρη Αρχαίας Ολυμπίας. Όλοι τους έκατσαν σε καρέκλες, ενώ δεν ακούστηκε το παραμικρό εναντίον τους ακόμα και όταν ο Δρόσος έκανε το 1-2 στο 65΄.
-Κοουτσάρισμα για σεμινάριο από τον Στράτο Κουρούμαλο, που πήρε… την ταυτότητα του Ντανιέλ Μπατίστα!!! Μπορεί να αιφνιδίασε με τη μη χρησιμοποίηση στο αρχικό σχήμα του πρώτου του σκόρερ, Διονύση Μαλαφούρη, όμως με το στήσιμο της ομάδας  στον αγωνιστικό χώρο, στο τέλος δικαιώθηκε.
-Εκπληκτικός ο Παναγιώτης Δρόσος, με μεγάλη συμμετοχή στο πρώτο γκολ και πετυχαίνοντας το δεύτερο. Τι να πεις για τον Στέλιο Λιβέρη. Τα λόγια περιττά! Καταπληκτικός ο Μάριος Κωστάκης που γύρισε δυνατός από τον σοβαρό τραυματισμό του. Δίπλα στους Λιβέρη και Κωστάκη ο Σούρμπης ήταν και αυτός σε μεγάλη μέρα. Ο Χαρακτινός όποτε χρειάστηκε ήταν σταθερός. Στο 89΄ με την επέμβαση που έκανε, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του! Δεν υστέρησε κανένας από τους νικητές.
-300 περίπου φίλαθλοι παρακολούθησαν το ματς, χωρίς να γίνει το παραμικρό, δείγμα του πολιτισμού των ανθρώπων της Αρχαίας Ολυμπίας!



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου