Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ – Α.Ο.Π. ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ: Ώρα για δράση και αποτελέσματα

 Τα ψέματα τελείωσαν! Τα μπαράζ για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική ξεκινούν την ερχόμενη Κυριακή 11 Μαΐου, με τον Α.Ο.Π. Ζακυνθιακό να δοκιμάζεται στην Ηλεία και συγκεκριμένα στο δημοτικό γήπεδο Στρεφίου, με αντίπαλο τον τοπικό Άρη Αρχαίας Ολυμπίας. Οι γηπεδούχοι, βάσει του έμψυχου δυναμικού που έχουν, είναι το φαβορί για την άνοδο στον 12ο όμιλο των μπαράζ. Να θυμίσουμε ότι ανεβαίνει ο πρώτος, στο μίνι πρωτάθλημα στο οποίο εκτός από τους πρωταθλητές Ηλείας και Ζακύνθου, συμμετέχουν και αυτοί των Αχαΐας και Κεφαλληνίας/Ιθάκης.

Ο Στράτος Κουρούμαλος για το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν υπολογίζει τους τραυματίες Μπάμπη Μάργαρη, Γιώργο Μποτώνη, Νίκο Σολωμό και Διονύση Κλάδη.
Έτσι, στην Ηλεία, την Κυριακή το πρωί (με το δρομολόγιο των 11:30) θα ταξιδέψουν οι Διαμαντής Χαρακτινός (τερματοφύλακας), Σταύρος Κίτος, Θανάσης Τζιαφέρης, Χρήστος Φυτόπουλος, Βαγγέλης Μαρμαράς, Κώστας Αρκαδιανός, Δημήτρης Λάππος, Άκης Θεοδώσης (αμυντικοί), Ορέστης Κόλα, Στέλιος Λιβέρης, Στέλιος Σούρμπης, Μάριος Κωστάκης, Ραφαήλ Πέττας (μέσοι),  Χάρης Μαλλιάς, Παναγιώτης Δρόσος, Στάθης Καραμαλίκης, Διονύσης Μαλαφούρης (επιθετικοί).
Στο Στρέφι θα σφυρίξει ο Αθηναίος Βαγγέλης Κορδολαίμης (Αν. Αττικής) με βοηθούς τους Λάμπρου και Μητάρη (επίσης Αν. Αττικής). Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα.
Στα Βραχνέικα, όπου ο τοπικός Διαγόρας υποδέχεται την Α.Ε. Κεφαλληνίας, θα σφυρίξει ο Δημήτρης Γκοβέσης (Αρκαδίας) με βοηθούς τους Χαραλαμπόπουλο και Νίκα (επίσης Αρκαδίας). Το ματς θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι, για συγκοινωνιακούς λόγους.

ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ: Το φαβορί του ομίλου
Ο Άρης Αρχαίας Ολυμπίας, είναι μια ομάδα που παρουσιάστηκε με αυτή την ονομασία από φέτος στην ποδοσφαιρική Ηλεία.  Είναι ένα δημιούργημα του Βασίλη Καλογερόπουλου, του προέδρου της ομάδας,  που ήθελε όσο τίποτε άλλο να υπάρχει στο Νομό μας, ένας σύλλογος με αυτό το  όνομα(για να ακούγεται περισσότερο η Γη που γεννήθηκε ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός) . Έτσι λοιπόν, ο Άρης Στρεφίου (με έτος ίδρυσης το 1977), μετονομάστηκε σε Άρης Αρχαίας Ολυμπίας και κατάφερε να πετύχει τον πρώτο του στόχο (απομένει η άνοδος στη Γ’ Εθνική). Αυτός, ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α1 Κατηγορία Βέρροιος, με μεγάλη δυσκολία πάντως, αφού η Νίκη Τραγανού, ήταν «σκληρό καρύδι» και διεκδίκησε επί ίσοις όροις  την πρώτη θέση.
Προπονητής  είναι ο Βασίλης Καλογερόπουλος (ξάδερφος του προέδρου- και ακριβώς με το ίδιο ονοματεπώνυμο), ωστόσο τεχνικός διευθυντής είναι ο Ντανιέλ Μπατίστα, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις!  Έχει μάλιστα πλήρες τεχνικό τιμ, με γυμναστή, προπονητή τερματοφυλάκων, φυσικοθεραπευτή και ότι γενικά χρειάζεται μια ομάδα να λειτουργεί με οργάνωση.
 Όπως προαναφέραμε η κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν ήταν εύκολη. Η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, ήρθε με δύο βαθμούς διαφορά από τη Νίκη Τραγανού και όλα αυτά, χάρη στη νίκη με 2-0 την 28η αγωνιστική στο Στρέφι. Συγκέντρωσε 78 βαθμούς, πέτυχε 72 γκολ και δέχτηκε 12 τέρματα, έχοντας την καλύτερη άμυνα και την δεύτερη καλύτερη επίθεση(πρώτη η Νίκη με 81 γκολ). Είχε δύο ήττες (1-0 στο Σκουροχώρι και 2-1 στο Τραγανό, ενώ αναδείχθηκε ισόπαλος  1-1 στην Ανδραβίδα με τη Δάφνη, 1-1 με τον Ξενοφώντα στο Στρέφι και 2-2 στον Κακόβατο με τον ΠΑΟΚ). Πρώτος σκόρερ ήταν ο Παναγιώτης Μπρης με 19 γκολ, ο οποίος πάντως για λόγους τραυματισμού δεν αγωνίστηκε σε δέκα παιχνίδια.
Έχει στη σύνθεση του σπουδαίους παίκτες , που έχουν θητεία ακόμη και στην Α’ Εθνική. Αυτός είναι ο Παναγιώτης Μπρής (Θρασύβουλος),  ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία και στις υπόλοιπες επαγγελματικές κατηγορίες (Πανηλειακός, Παναχαική, Καλαμάτα, Φωκικός,  Αγία Παρασκεύη, Ηρακλής Ψαχνών –τα δύο προηγούμενα χρόνια έπαιξε στον Π.Φ.Ο. Πανόπουλου –Δ’ Εθνική), αλλά και οι Αλέξης Καρύδης, Ζαχαρίας Δημητρουλόπουλος, Δημήτρης Μπράβος,  Ντίνος Νικολόπουλος, Δημήτρης Πετρόπουλος κ.α.

Γενικά έχει εξαιρετικό έμψυχο υλικό, ικανό να οδηγήσει τον Άρη, στην πρώτη θέση και στα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής. Να αναφέρουμε ότι έχει έναν σπουδαίο τερματοφύλακα τον Θανάση Αλεξανδρόπουλο (με θητεία στη Δ’ Εθνική για πολλά χρόνια), τον Γιώργο Πανάκη (Εορδαϊκός)  που δεσπόζει στην άμυνα και βέβαια τους πάντα έμπειρους και πολύτιμους επιθετικούς Ηλείους Γιώργο Γεωργιόπουλο και Θοδωρή Καπατσούλια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου