Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΠΑΕ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Κλείνει συμφωνία με τους Ιταλούς της… Ζακύνθου!!!



Σύμφωνα με πληροφορίες το γκρουπ των Ιταλών που ήταν πέρυσι στη Ζάκυνθο, και συγκεκριμένα η εταιρία Calcio Sports, υπό την καθοδήγηση του γνωστού μάνατζερ Κάρλος Λεονάρντο Πίτσι και των συνεργατών του, ψάχνοντας πλέον για άλλη ομάδα στην κατηγορία (αφού δεν συνεχίζεται η συνεργασία με τη Ζάκυνθο), "ψάχτηκε" και για τον Πανηλειακό!".
* * * Αυτά αναφέραμε, κι αυτά προχώρησαν αφού το πρωί της Τετάρτης επήλθε προφορική (αρχικά) συμφωνία του Ιταλικού γκρουπ με το Θανάση Παπαγεωργίου.
Και το μεσημέρι είχαμε και αφίξεις στον Πύργο, μεταξύ των οποίων ο άμεσος συνεργάτης του γκρουπ αυτού στη χώρα μας, επίσης μάνατζερ παικτών, Ισαάκ Κανακίδης.
* * * Μαζί και με άλλα στελέχη, όλοι μαζί επισκέφτηκαν ήδη, και το Στάδιο Πύργου, και τη Συντριάδα.

* Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, η συμφωνία είναι περίπου ίδια με αυτή που υπήρχε πέρυσι στη Ζάκυνθο (την επαναλαμβάνουμε παρακάτω). Οπότε, πάντα με τις ως τώρα πληροφορίες, παραμένει και ο Θαν. Παπαγεωργίου.

Η περυσινή παρουσία και άλλες κινήσεις
* Η συγκεκριμένη εταιρία μπήκε πέρυσι από την αρχή της σεζόν στη Ζάκυνθο, με την αρχική συμφωνία (κατά πληροφορίες) να αναλάβει να τακτοποιήσει τις οφειλές που αφορούσαν σε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, να φέρει στην ομάδα Ιταλούς ή άλλους παίκτες με κοινοτικά κυρίως διαβατήρια (όπως Αργεντίνους ή άλλους Νοτιοαμερικάνους ή και από αλλού, με ιταλικά), ποδοσφαιριστές που βασικά αγωνίζονταν στις "δεύτερες" ομάδες συλλόγων του Καμπιονάτο και μικρότερων κατηγοριών της χώρας, και να καλύψει την προετοιμασία.
Και υπογράφηκε σχετική συμφωνία ενός έτους, μεταξύ του ΑΠΣ Ζάκυνθος με την Calcio sports, που από κοινού 50-50% «έτρεξαν» το μάνατζμεντ της ομάδος στη Β' Εθνική τη σεζόν αυτή.
Για το διάστημα αυτό, οι Ιταλοί διατήρησαν και το δικαίωμα της πρώτης επιλογής μεταγραφής, όποιων ποδοσφαιριστών της ομάδας, έκριναν ότι μπορούν να αγωνιστούν στο εξωτερικό.
Αυτά σε γενικές γραμμές, έτσι έγιναν. Όπως η κάθοδος στο νησί πολλών παικτών, και κοινοτικών (ήρθαν 12 τέτοιοι στη διάρκεια της σεζόν, και τις δυο μεταγραφικές περιόδους) και των (τριών που μέχρι τόσους έχει δικαίωμα κάθε ομάδα) ξένων. Στην 11άδα μπορούν να αγωνιστούν ή μέχρι πέντε κοινοτικοί ή τρεις ξένοι+δυο κοινοτικοί ή τέσσερις κοινοτικοί+ένα ξένο, κ.τ.λ. (αλλά κοινοτικούς μπορεί μια ομάδα να έχει απεριόριστους στο ρόστερ της).
Όπως αποφασίστηκε πάντως από κοινού, η μεταξύ τους συνεργασία εκεί, δεν ανανεώθηκε, αφού το «έδαφος» δεν είναι πλέον πρόσφορο όπως πέρυσι τον Αύγουστο. Παρότι τον τελευταίο καιρό υπήρξαν αρκετά «σύννεφα» στις σχέσεις των δύο πλευρών, η λήξη της συνεργασίας οριστικοποιήθηκε σε ήρεμο κλίμα. Με την αγωνιστική άλλωστε πορεία της ομάδας να έχει αποδειχτεί πλήρως πετυχημένη, αφού πέτυχε άνετη παραμονή στην κατηγορία.
Ένας από τους λόγους του «διαζυγίου», πέραν των υπόλοιπων προβλημάτων (κυρίως οικονομικών) που δημιουργήθηκαν μετά το Δεκέμβρη, ειπώθηκε ότι ήταν και η μη αδειοδότηση της ομάδας για το 2014-2015.
Αφού έτσι, το Ιταλικό «πρότζεκτ» δεν μπορούσε να εφαρμοστεί στους νησιώτες με τα νέα δεδομένα, αφού δε μπορούν να έρθουν οι τόσοι πολλοί ξένοι που ήρθαν πέρυσι στο νησί, λόγω των περιορισμών που υπάρχουν (με τα τωρινά δεδομένα).
* Βέβαια, αυτό το τελευταίο, θεωρητικά είναι πρόβλημα αριθμητικά, και για τον Πανηλειακό που επίσης δεν έχει αδειοδότηση.
Από την άλλη πλευρά, τις τελευταίες μέρες, όπως και χθες στη σύσκεψη της ΕΠΑΕ, έγινε αναφορά ότι πλέον είναι πιθανό να δεχτεί η ΕΠΟ για τις ομάδες της Β' Εθνικής (που δεν έχουν αδειοδότηση) να μπορούν να πάρουν και απεριόριστο αριθμό κοινοτικών κάτω από 24 ετών (αυτό με τα σημερινά δεδομένα, ισχύει μόνο για Έλληνες)...
* * * Το συγκεκριμένο γκρουπ τις τελευταίες μέρες είχε κάνει (επίσημη και δημόσια εκεί) πρόταση να αναλάβει τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Δεν έγινε πάντως τελικά δεκτή από τη διοίκηση του, αν κι αυτή αρχικά είχε εκφράσει την πρόθεση να αποχωρήσει, αλλά φαίνεται ότι θα συνεχίσει...).

Πηγή:  iliaoikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου