Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΙΤΣΙ - ΚΑΝΑΚΙΔΗΣ: «Έχουμε πουλήσει… ένα διαρκείας»!!!



«Θέλουμε να είναι η πόλη του Πύργου δίπλα στην ομάδα και να μας βοηθήσει στο εγχείρημα που έχουμε ξεκινήσει» ήταν η κυρίαρχη δήλωση των Σάκη Κανακίδη και Κάρλος Πίτσι, στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Τρίτη για να ακουστεί η θέση της «ερυθρόλευκης» διοίκησης σε όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες...
Οι δυο άνδρες (στη φωτό, αριστερά ο Πίτσι και δεξιά ο Κανακίδης) αφού τόνισαν ότι είναι μια οικογένεια όλη η ομάδα - γι' αυτό και οι παίκτες του Πανηλειακού ήταν παρόντες στην συνέντευξη τύπου - αναφέρθηκαν στα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί και που δεν είναι και λίγα...
Ο Κάρλος Πίτσι που μίλησε διεξοδικά για την σημερινή κατάσταση στην ομάδα, τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων :


* Ότι ήξεραν όταν ανέλαβαν τον Πανηλειακό για τους σημαντικούς περιορισμούς μεταγραφών από την έλλειψη αδειοδότησης, αλλά προχώρησαν στο εγχείρημα και δεν θα τα παρατήσουν παρά τα προβλήματα που υπάρχουν. Μάλιστα χαρακτήρισε πρόκληση την ενασχόληση τους με τον Πανηλειακό, αναφέροντας ότι πρώτα θέλει να μείνει η ομάδα στην Β' Εθνική και μετά να κάνει το κάτι παραπάνω.

* Ότι δεν είναι άνθρωποι που ασχολούνται με τον Πανηλειακό για να χάσουν χρήματα, αλλά για να βγάλουν μέσα από την βελτίωση των παικτών της ομάδας και φυσικά την μελλοντική πώληση τους, που είναι και το μεγάλο στοίχημα που έχουν βάλει. Βέβαια ο Κ. Πίτσι τόνισε ότι φέτος η ομάδα δεν μπορεί να βγάλει χρήματα, αλλά την επόμενη περίοδο που τα πράγματα θα είναι καλύτερα απ' όλες τις απόψεις, όλα θα είναι τελείως διαφορετικά. "Στόχος είναι η παραμονή φέτος, ώστε του χρόνου να κάνουμε αυτό το οποίο είναι η πραγματική μας δουλειά, δηλαδή να φέρουμε καλούς ξένους παίκτες στην ομάδα. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει εάν δεν στηρίξουμε και βελτιώσουμε την αξία του παικτών που υπάρχουν τώρα στην ομάδα. Σκοπός μας λοιπόν είναι και να βελτιώσουμε την αξία των ποδοσφαιριστών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον Πανηλειακό", ανέφερε.

* Ανέφερε ακόμη ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια να υπάρξουν πρωτοβουλίες για τους γνωρίσει όχι μόνο ο Πύργος, αλλά και όλος ο Νομός Ηλείας και να έρθει κοντά τους (χαρακτηριστικά αναφέρθηκε κι ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα φτιαχτεί ένα κιόσκι στην κεντρική πλατεία Πύργου όπου θα μπορούν οι φίλαθλοι να ενημερώνονται για την ομάδα και να αγοράζουν τα διαρκείας).
Στόχος είναι η παραμονή φέτος, ώστε του χρόνου να κάνουμε αυτό το οποίο είναι η πραγματική μας δουλειά, δηλαδή να φέρουμε καλούς ξένους παίκτες στην ομάδα. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει εάν δεν στηρίξουμε και βελτιώσουμε την αξία του παικτών που υπάρχουν τώρα στην ομάδα. Σκοπός μας λοιπόν είναι και να βελτιώσουμε την αξία των ποδοσφαιριστών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον Πανηλειακό».

«Μόνο κριτική και... μαλ@κίες!»

Ο Κ. Πίτσι ξεκαθάρισε ότι ουσιαστικά είναι συνιδιοκτήτης με τον Ά.Ολίβα, έχοντας αυτός αναλάβει το τεχνικό-αθλητικό κομμάτι της ομάδας. Ενώ, παρουσιάστηκε λάβρος σε ότι έχει να κάνει την αντιμετώπιση της ομάδας:
«Αντιμετωπίσαμε μια πραγματικότητα διαφορετική από αυτή που μας παρουσιάστηκε το καλοκαίρι, αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Δυστυχώς δεν μου αρέσει καθόλου η συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων του Πύργου. Ο Πανηλειακός δεν τους ανήκει. Ο Πανηλειακός ανήκει στην πόλη, σε όλους τους ανθρώπους του Πύργου. Κι όμως βλέπουμε αδιάφορη την πόλη. Έχουμε πουλήσει μόλις 1 εισιτήριο διαρκείας! Όσο για διαφημίσεις και χορηγούς... μηδέν! Το μόνο που ακούω είναι κριτική και... μαλ@κίες. Κάποιοι μιλάνε πολύ.
Ειλικρινά δεν ζητάω λεφτά σαν βοήθεια, απλά στήριξη. Και εννοείται ότι είναι δεκτή η κριτική όταν είναι καλοπροαίρετη και όταν κάποιος θέλει να βοηθήσει. Οι άνθρωποι του Πύργου πρέπει να καταλάβουν ότι ο Πανηλειακός είναι η ομάδα της πόλης!».

Και συνέχισε: «Τα όποια χρέη προκύπτουν και οι όποιες δυσκολίες, εύκολα ή δύσκολα τακτοποιούνται, χωρίς να χρειαστούμε καμία άλλη βοήθεια από πουθενά. Όταν ήρθαμε ξέραμε όμως ότι υπήρχαν 3 προσφυγές. Πλέον είναι πάνω από 20!
Και τα προβλήματα αντί να μειώνονται, διπλασιάζονται... Ξενοδοχεία, φόροι κτλ, χρέη άμεσα απαιτητά. Και όλοι ζητάνε μόνο μετρητά και όλα μπροστά, ξεχνώντας το πρόβλημα στη μεταφορά των κεφαλαίων από το εξωτερικό. Μια απαράδεκτη συμπεριφορά. Θέλω να πω σε όλους ότι εδώ δεν ήρθαμε να κλέψουμε! Τι να κλέψουμε; Τα χρέη; Είναι λογικό να βρισκόμαστε μπροστά σε διακανονισμούς. Και σας ξεκαθαρίζω ότι όλα είναι δύσκολα.
Αλλά θα προχωρήσουμε και χωρίς τη βοήθεια της πόλης, θα το κάνουμε για τους φανατικούς μας οπαδούς (σ.σ. δείχνοντας οργανωμένους φίλους της ομάδας που αντιπροσωπεία τους βρισκόταν στην αίθουσα). Επίσης, όλα θα οργανωθούν με βάση τον σεβασμό απέναντι στους ποδοσφαιριστές".

* * * Ο Κάρλος Πίτσι αμέσως μετά είπε: Ήρθα χθες για να λύσω προβλήματα. Ξέρω τι έχει γίνει. Ο κ. Μάργαρης (σ.σ. ιδιοκτήτης άλλου ξενοδοχείου που βρέθηκε εκεί) είναι εδώ...».
Ακολούθησε αντιπαράθεση Πίτσι-Μάργαρη για το θέμα του ξενοδοχείου:
- Πίτσι: Θα δούμε ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι. Πάντως οι βαλίτσες είναι ακόμα μέσα. Έχετε πάρει χρήματα;
- Μάργαρης: Ούτε τα μισά!
-Πίτσι: Σας πληρώσαμε, αλλά τα θέλατε όλα προκαταβολικά, δεν είμαστε απατεώνες...
Ύστερα ο κ. Μάργαρης αποχώρησε.

Ο κ. Κανακίδης πήρε τον λόγο: «Μας ζητήθηκαν 3.000 ευρώ το βράδυ της προπερασμένης Παρασκευής. Οι παίκτες βγήκαν στο δρόμο και κρατήθηκαν τα πράγματα. Παρόλα αυτά δεν έκανα μήνυση. Είμαστε μόνοι μας. Όλοι ...ζητάνε. Δεν θέλει να βοηθήσει η πόλη. Όσον αφορά τις διαφημιστικές πινακίδες θέλω να πω ότι κρατήσαμε τις ίδιες τιμές με πέρυσι. 1000 ευρώ για τον αγωνιστικό χώρο δηλαδή και 500 για τα κάγκελα.
Και εμείς δεν θέλουμε να περάσουν τα λεφτά από τα χέρια μας. Όποιος θέλει να διαφημιστεί μπορεί μέσω συνεννόησης να δίνει επιταγή σε υποχρεώσεις της ομάδας απευθείας, στα ξενοδοχεία, το λεωφορείο κ.τ.λ.».

Το μακρύ ρεπό και οι λύσεις για διαμονή και σίτιση

Όσον αφορά τις 11 ημέρες χωρίς προπόνηση ο Κάρλος Πίτσι τόνισε:
«Ήταν μια πολύπλοκη κατάσταση. Πάντα προέχει ο σεβασμός απέναντι στους ποδοσφαιριστές. Είχαμε γκρουπ παικτών να ταλαιπωρείται με τη διαμονή του, πράγμα που και μόνο ανθρωπιστικά δεν είναι σωστό. Για αυτόν το λόγο δεν έγιναν προπονήσεις.
Σήμερα (σ.σ. Τρίτη) υπογράψαμε συμβόλαιο με ένα εστιατόριο για να τρώνε εκεί για δυο χρόνια οι παίκτες μας, με δικό μας σεφ. Ένα μεγάλο βήμα. Αύριο (σ.σ. Τετάρτη) ελπίζω να ολοκληρώσουμε και συμφωνία και με ξενοδοχείο για ένα χρόνο. Πιστεύω ότι το πολύ σε 10 ημέρες όλα θα έχουν τακτοποιηθεί στην ομάδα».
Όσον αφορά τις ενημερότητες, όπως ήδη αναφέρουμε σε προηγούμενο θέμα, την Τρίτη, κατέστη δυνατό να εκδοθεί μόνο φορολογική ενημερότητα και "την Τετάρτη θα ακολουθήσει και η ασφαλιστική" όπως αναφέρθηκε.
Αυτό επειδή όπωςέχουμε ήδη αναφέρει (τα παραστατικά παρουσιάστηκαν στην συνέντευξη) τα χρήματα που έχουν σταλεί από τον Άλεξ Ολίβα έχουν κατατεθεί ξεχωριστά στον κάθε λογαριασμό, δηλαδή της Εφορίας και του ΙΚΑ, και τελικά τα χρήματα στο ΙΚΑ δεν ήταν διαθέσιμα για μια ακόμα μέρα λόγω κανονισμών που διέπουν τις διεθνείς τραπεζικές συναλλαγές ούτε και την Τρίτη.


πηγή: iliaoikonomia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου